Πήγα (ποιον κορόιδευα ότι δε θα πάω, ήθελα να 'ξερα). Εντάξει, αντικειμενικά δεν ήταν η συναυλία που θα μου μείνει και θα τη θυμάμαι για όλη μου τη ζωή (αυτή ήταν η συναυλία του 2001… που δεν έγινε και θα το θυμάμαι για μια ζωή). Ακούσαμε τους ύμνους που έγραψε το συγκρότημα με το όνομα Pantera, με 2 μέλη της αυθεντικής σύνθεσης. Στο παρελθόν έχω πληρώσει για να δω και διασκευόμπαντες που δεν έχουν κανένα αυθεντικό μέλος. Τα τραγούδια είναι πολύ μεγάλα για να αρνηθώ να τα ακούσω ζωντανά, ακόμα κι έτσι. Την πρόγευση την είχα πάρει ήδη στο Birmingham. Ωραία περάσαμε, είχε μια δόση νοσταλγίας και ένα τεράστιο “κρίμα” πηγαινοερχόταν στο μυαλό μου σε όλη τη διάρκεια της συναυλίας, χτυπηθήκαμε, φωνάξαμε, ήπιαμε τις μπύρες μας, αγκαλιαστήκαμε θέλοντας και μη με ιδρωμένους ημίγυμνους 15χρονους και 45χρονους (τον 15χρονο τον συγχωρώ, τον 45χρονο όχι). Από προχθές ακούω ξανά μόνο Pantera και βλέπω videos της περιοδείας του 2001 (αυτό δεν ξέρω γιατι το κάνω στον εαυτό μου). Δε θα αναλωθω στα όποια αρνητικά της βραδιάς, γιατί υπήρχαν κάποια κομβικά αρνητικά, τα ήξερα όμως.
Αλλά θα σχολιάσω το εξής: Τύπος μέσα στο moshpit του Cowboys from Hell να ουρλιάζει να παίξουν το Domination. Να ουρλιάζει. Τον κοίταγα κάθε φορά που ούρλιαζε. Σε κάποια φάση γυρνάω και του λέω:
-Ρε φίλε το έπαιξαν το Domination.
-Δεν το έπαιξαν.
-Ρε το έπαιξαν. Έπαιξαν το medley Domination outro μαζί με το Hollow.
-Όχι ρε πότε το έπαιξαν, δεν έπαιξαν το καλύτερό τους τραγούδι!
-Καλά οκ, καλά να περάσεις!
Στο Domination λοιπόν, εκτός του αυτονόητου ότι ο Anselmo δε μπορεί να το πει εδώ και αιώνες, άρα σιγά μην το έπαιζαν ολόκληρο, τι περιμένουμε όλοι? To κορυφαίο breakdown που έχει το outro, μαζί με το σολίδι που χώνει ο Dimebag. Αυτό το πράγμα λοιπόν, οι ίδιοι οι Pantera το παίζουν ακριβώς με τον ίδιο τρόπο από το 1997 που κυκλοφόρησε το αδιανόητα κορυφαίο Live 101 Proof, με την ονομασία Dom/Hollow. Το ίδιο παρατήρησα και στην κριτική του site, όπου το Domination δεν αναφέρεται καν, και έχει γραφτεί ότι έχει παιχτεί το δεύτερο μισό του Hollow μόνο. Ρε δεν πήρατε χαμπάρι το breakdown του Domination?
Και μετά ζητάμε τα ρέστα που δεν ήξερε ο κόσμος το Burn it Up των Offspring?
Δεν γινόταν να μην παω.
Έστω και έτσι πήρα μια έντονη αίσθηση για το τι ακριβώς σημαίνει pantera.
Η μπάντα τα έσπασε όπως και να έχει (λογικό με τέτοια τραγούδια) και με έβαλε σε trip να ακούω pantera όλη μέρα . Δεν θα μπορούσα να ζητήσω κάτι περισσότερο
Δεκτό μεν, αλλά από τη στιγμή που η μπάντα το έχει κυκλοφορήσει σε επίσημο live της με αυτό τον τρόπο, έτσι το παίζει από τα 90s και γενικά επειδή δεν είναι πέρασμα, είναι ολόκληρο outro, πιο πολυ για αυτό το σχολίασα. Δεν πήγαινε η απορία μου στο site, για εσάς δεν υπάρχει αμφιβολία. Ο άλλος που ούρλιαζε δίπλα μου όμως, με έκανε να απορώ
Πλάκα πλάκα πως ήταν γενικότερα ο ανσελμο ; Τον είχα κάψει στο μυαλό μου, αλλά πέρσι που τους είδα, μου φάνηκε ανέλπιστα καλός. Όχι 90ζ καλός, αλλά καλός
Τώρα που βλέπω την εμφάνιση στο Release από το βίντεο από πάνω, ζηλεύω λίγο… σε πολύ καλή φόρμα η μπάντα, τιμάει πολύ σωστά (δλδ πιστά, με χαρακτήρα και χωρίς περιττές προσθήκες) τις συνθέσεις κι ο Ζακ και ο Τσαρλι.
Ο Φιλ την παλεύει καλά και φαίνεται ορεξάτος. Εχω χαμηλά τον πήχη γιατί είχε πέσει σε σε επίπεδα που νόμιζα ότι δεν είχαν επιστροφή, αλλά με διαψεύδει.
Το σετ τυπικό αλλά δε γινόταν να λείπει κανένα από αυτά σε πρώτη εμφάνιση στη χώρα. Ωραία έκπληξη το 10s.
Εδώ δεν έγραψα, οκ τα είπε όλα ο @furor, απλά να πω ότι πρώτη φορά έκατσα τόσο πίσω, σχεδόν στην κονσόλα γιατί οι κιθαρίστες της παρέας ήθελαν να ακούν κιθάρα. Ρε τι τραβάμε.
Σε γενικές γραμμές ωραία πέρασα στους Trivium που δεν είμαι και κανένας φαν, έριξε και λίγες ψιχάλες οπότε αυτόματα το live απογειώθηκε Πολύ σοβαροί σε αυτό που κάνουν, με αέρα μεγάλης μπάντας.
Pantera πήρα αυτό που ήξερα ότι θα πάρω, με έκπληξη τον Anselmo που ήταν αισθητά καλύτερος από την τελευταία φορά που τον είδα με Down, πριν πολλά χρόνια, αλλά φυσικά δεν έβγαινε η φωνή στο This Love
ότι λέει ακριβώς είπα εκείνη την ώρα .
Δεν ξέρω αν θα πήγαινα ξανά, όχι επειδή δεν πέρασα καλά, αλλά επειδή δεν ξέρω τι παραπάνω μπορεί να προσφέρει αυτή η μπάντα και μάλιστα με τόσο ακριβό (και λογικά ακριβότερο την επόμενη φορά) εισιτήριο.
Ε, τα πάντα ρε. Εποχές superjoint ritual που τον είχα δει λάιβ σε «αποθήκη», ήταν μεν 15 χρόνια νεότερος αλλά δεν ξέρω πραγματικά τι δεν έκανε εκείνο τον καιρό. Αλκοόλ, ναρκωτικά, άλλες καταχρήσεις… τραγικό παρουσιαστικό με εκείνο το λίγδα μαλλί λες και (?) είχε να κάνει μπάνιο 2 εβδομάδες και φωνή πιο powerful από τώρα αλλά με χειρότερο εύρος. Φουλ ταλαιπωρημένος… Ευτυχώς βρήκε δύναμη και το γύρισε.
Άκουσα όλο το live. Καλό, αλλά Dimebag λείπει πολύ.
Για τα γούστα μου, θα ήθελα:
'Oλο το domination, drag the waters, cemetery gates και revolution is my name (προσωπικό favourite)
Ωραία προσθήκη το 10ς, το Suicide note δεν μου λέει και πολλά.