Cowboys from Hell και The Great Southern Trendkill
Χωρίς να θέλω να γίνω γραφικός, αλλά τα άλλα albums θα τα χαρακτήριζα και άθλια, το vulgar display of power πχ ήταν υπερβολικά cheesy album. Και είναι κρίμα γιατί είναι/ήταν καλοί μουσικοί και ο Anselmo τραγουδάει, όχι μαλακίες, δεν βρίσκεις πλέον metal singers που να έχουν το range του και να βγάζουν τέτοια screams, βάλε και την απίστευτη χροιά του, αλλά είναι απίστευτα cheesy στα lyrics. Από όλα τα άλλα albums επιλεκτικά μου αρέσουν 2-3 τραγούδια. Όμως τραγούδι που να λέει ιστορίες για τον Phil που γάμησε μια γκόμενα κάποιου άλλου, ε παραπάει.
Πάντως δεν το θεωρώ άσχημο ποσοστό. Το groove δεν μου κάνει πολύ αίσθηση ως είδος, είτε είναι thrash, είτε metalcore. Οι Pantera για εμένα ήταν κορυφή και παραμένουν από τα αγαπημένα συγκροτήματα, αλλά πιστεύω πως το παράκαναν σε κάποιες φάσεις.
Edit: Ξέχασα να δώσω και credit στο Power Metal, πολύ καλό album. Αλλά έμεινε στο περιθώριο δυστυχος.
Edit2:
Μου προξενει εντυπωση παντως που προηγειται τοσο πολυ το Cowboys! Η μηπως οχι? Απο το Vulgar και μετα δεν ηταν που τους κατηγορουσαν εδω στην Ελλαδα οτι hardcore-ιζαν? Γελαω εξω δυνατα…
Πρώτον το ότι η μουσική τους ήταν τελείως groovy όπως τα mallcore συγκροτήματα και σίγουρα δεν ήταν thrash εκτός από μερικά μεμονομένα riffs (πχ η εισαγωγή του Mouth of War, το This Love) ήταν αλήθεια, που είναι το αστείο.
Δεύτερον αυτό δεν λεγόταν μόνο στην Ελλάδα αλλά παντού όπου υπάρχουν άτομα που θέλουν να βάζουν ταμπέλες στα συγκροτήματα, και συνήθως αυτοί είναι τα άτομα που δεν τους αρέσει το mallcore. Και πάλι δεν βρίσκω κάτι αστείο.
Σε μερικά albums η παραγωγή ήταν sloppy σε αρκετά τραγούδια, πράγμα που δεν δικαιολογήται από ένα από τα πιό διάσημα συγκροτήματα παγκοσμίος, το οποιό δεν είναι αστείο. Ειδικά με lyrics όπως το “I cast a shadow”.
Γενικά δεν βρίσκω τον λόγο του “lol” στο ποστ σου.
Το αστειο ειναι να απορριπτει καποιος ως hardcore ενα συγκροτημα του οποιου ο κιθαριστας ηταν απο τους πιο επιδραστικους στη δεκαετια του '90 και ο οποιος ηταν γνησιος εκφραστης του ηχου των Van Halen/Kiss/Judas Priest/Metallica…
Μην ξεχνάς ότι παραμένουν συγκρότημα, όταν απορρίπτεις ένα συγκρότημα δεν σημαίνει πως απορρίπτεις τον κάθε μουσικό ξεχωριστά ή το αντίστροφο. Και μεταξύ μας η δουλειά του σε κάποια albums ήταν θλιβερή. Είμαι σίγουρος πως αν τα τραγούδια ήταν τόσο προσεγμένα όπως στο Power Metal και στο Cowboys from Hell κανείς δεν θα είχε πρόβλημα όσο και να groovαραν. Αλλά τα περισσότερα μεταγενέστερα ήταν 2 groovy “dimeriffs” (δηλαδή riff με harmonics) και ένα squeal στο τέλος. Βαριόταν να γράψει, δεν του φτέει κανείς. Βάλε και τα θλιβερά lyrics του Phil, ε νομίζω είναι αρκετοί οι λόγοι, γιατί δεν μιλάμε για κανα garage band.
Τη περίοδο 88-94 τη γουστάρω. (Με τα Power Metal & Cowboys From Hell να είναι τα αγαπημένα μου) Από τα albums πριν και μετά από αυτήν μόνο συγκεκριμένα κομμάτια.
pantera re!!!η πιο heavy μπαντα στην ιστορια του μεταλ!!!ολοι οι αλοι τωρα οι και καλα καφροι ειναι αστειοι μπροστα στην μηχανη που λεγεται pantera…r.i.p dimebag
τι να πρωτοδιαλέξει κανείς από ένα τόσο τεράστιο συγκρότημα…
ακόμα και το Power Metal που είναι σκατά,είναι γαμάτο !!!
επειδή όμως το Vulgar Display Of Power ήταν το πρώτο album PANTERA που άκουσα και γενικά ένα από τα πρώτα μέταλ που άκουσα στη ζωή μου (συγκίνηση και τα ρέστα) ψηφάω αυτό !
με είχε συγκλονήσει και το εξώφυλλό του