Paradise Lost 16/10 Principal, 17/10 Gagarin

Μεταξύ Nick και Steve! 8)

Pantws den vlepw kaneis na leei thn alitheia gia to Holmes. Meta apo 4 fores pou tous eida kai h tetarth na epetai enos diskou me arketa sklhra fwnhtika perimena na akousw kati apo th xroia estw aytou tou diskou…alla enw o typos sta kathara einai ok , sta sklhra fwnhtika tis perissoteres fores niaourizei! Pare re maga ena mathima orhtofwnias( na antexeis to grezi…eksaireseis oi prospatheies sto First Light (mallon ton voleve to refren) kai sto Eternal pou pws alliws na to peis?;p

Vasika den ksanapaw pl gi ayto to logo. Den einai epaggelmatismos alla na tragoudas sto studio kai alla sto live, anarwtiemai pws den to anefere kaneis ayto edw, akoma kai sto epishmo site ton krazoun gia ayto.

Τα greeklish απαγορεύονται φίλε - καλώς ήρθες

Μια χαρά τραγουδούσε ο Χομλς. Ήταν μάλιστα σε καλύτερη φόρμα απ’ ότι εδώ και πολύ καιρό. Εννοείται brutal φωνητικά δε πρόκειται να ακούσουμε, ούτε έχει νόημα να ζητάμε κάτι τέτοιο.

Πάντως το να λέτε ότι “αυτά θέλει να ακούσει το κοινό, αυτά παίζουν οι Λοστ” δεν στέκει και ιδιαίτερα, εκτός αν τους θεωρείτε μπάντα αυτών των 10 κομματιών (δε βάζω μέσα τα καινούρια). Πέρα από το γεγονός ότι θα έπρεπε να παίζουν τουλάχιστον μιάμιση ώρα καθαρή μουσική (μιας και δεν έχουν και τον πιο απαιτητικό ήχο ή φωνητικά), δεν νομίζω ότι 3-4 εκπλήξεις στο setlist τους θα χαλούσαν κανέναν.

τα safe setlist αρχισαν να παιζωνται μου φαινεται μετα το symbol of life

γιατι στο πρωτο λαιβ εκεινης της περιοδειας που μας επισκεφθηκαν
ειχαμε ενα παρα πολυ καλο σετλιστ

το θυμαται κανεις να μας το αναφερει?

τοτε δεν ειναι που παιξανε το μισο draconian και το widow??

Οχι φιλε παρεξηγησης. Κανεις δεν ειπε οτι οι Λοστ ειναι μπαντα 10 κομματιων, ισα, ισα.
Εγω αυτο που ειπα ειναι οτι αλλαζουν “οι αναγκες του κοινου”, και ιδιαιτερα των πιο νεων, οσον αφορα τα ποια κομματια θελουν ν’ακουσουν.

Κατα τ’αλλα, σχετικα με την ωρα και τισ “εκπληξεις” συμφωνουμε απολυτα.

Για το live στο Ρόδον του 2002 λες?

Αυτό εδώ είναι:

1. Erased
     2. Hallowed Land
     3. Say Just Words
     4. Mouth
     5. Two Worlds
     6. So Much Is Lost
     7. Self Obsessed
     8. Forever
     9. Mercy
    10. I See Your Face
    11. Mystify
    12. As I Die
    13. Symbol Of Life
    14. Small Town Boy
    15. True Belief
    16. One Second
    17. Isolate
    18. Enchantment
    19. The Last Time

Αυτο;

Η αλήθεια είναι ότι εκείνο τo live ήταν φανταστικό. Και γιατί δεν είχαν έρθει για 2 περιοδείες και γιατί είχε ΚΟΜΜΑΤΑΡΕΣ. Και το διήμερο όμως που ακολούθησε ήταν πολύ καλοί επίσης. Αλλά και τότε δεν τους έκραζαν που δεν είχαν “εκπλήξεις”; Σε κάτι “Mystify” και “Erased” τότε, δεν υπήρχε η τωρινή ανταπόκριση. Όπως και το '97 τους έκραζαν στις κομματάρες του “One Second”. Αυτά είναι γνωστά. Επίσης, το “Pity The Sadness” που τώρα πολλοί σνομπάρουν, τότε ήταν στη σφαίρα της φαντασίας!

Όπως και να’χει πάντως, όταν έρχονται σχεδόν κάθε χρόνο και με νέο δίσκο, τα περιθώρια για εκπλήξεις σε κρυμμένα - υποτιμημένα κομμάτια τους, στενεύουν. Είτε αφορά το “Shallow Seasons”, είτε το “Made the Same”.

Η φωνή του Holmes πάντως είναι σε καλή φόρμα σε σχέση με τις προηγούμενες εμφανίσεις τους.

Δεν ειπα να τραγουδησει Brutal, ειπα απλα να τραγουδησει αυτα που τραγουδαει και στο τελευταιο δισκο και οχι να κοροιδευει τον κοσμο…αν τραγουδαει το μηχανημα να φερνουν το μηχανημα στο Live ;p. Δεν μπορω τις θεοποιησεις…για μενα ο τυπος εiχε μια απο τις καλυτερες χροιες στον σκληρο ηχο της δεκαετιας του ’ 90, αλλα σε μια φαση η φωνη του γαμηθηκε, αυτο ειναι γνωστο αλλωστε το λεει και ο ιδιος, το θεμα ειναι οτι αν θες να τραγουδας πιο σκληρα (και υπαρχουν πολλα σταδια απο τα εντελως καθαρα στα brutal) κανε το και στο Live και μην με κοροιδευεις εμενα που γουσταρα το δισκο και θελω να ακουσω τις ιδιες δυναμικες και στο Live. Μονη εξαιρεση ηταν το first light

Μηχανημα?
Απλα σε μια περιοδεια που ειναι σειρα συναυλιων ο τραγουδιστης πρεπει και να προστατευσει την φωνη του. Αυτο ειναι 100 φορες πιο δυσκολο για τραγουδιστες που τραγουδανε και καθαρα, γι’αυτο δεν μπορει να γρυλιζει ενω μετα θα πει το So Much Is Lost πχ, αν το κανεις σε πολλα λαηβ στην σειρα γαμιεται ο λαιμος.

Μην μου φερετε παραδειγμα τον Akerfeld πλιζ, 100% παραμορφωση και στα λαηβ. Ο Χολμς (καλως η κακως) εχει δηλωσει οτι δεν γουσταρει την παραμορφωση γι’αυτο και οταν τραγουδαει πιο “γρετζα” το κανει φυσικα.

Λοιπόν όσον αφορά τη συναυλία… Αρχή με ένα συγκρότημα που δεν ξέρω το όνομα του (πεστε μου αν γίνεται). Μου άρεσαν πάρα πολύ! Αρκετό κέφι και πολύ ωραία τραγούδια… Συνέχεια με Poem. Επίσης είχαν όρεξη αλλά τελικά τα τραγούδια τους δεν είναι καθόλου του γούστου μου οπότε από ένα σημείο και μετά ανυπομονούσα να τελειώσουν :smiley:
Και μετά Lost. 1η φορά τους έβλεπα live και έμεινα πολύ ικανοποιημένος. Το μόνο που με χάλασε λίγο ήταν ο ήχος και κυρίως του Greg. Ήμουν ο πρώτος που είχα γκρινιάξει για το ότι θα έπαιζαν πολλά από το καινούριο άλμπουμ αλλά την απάντηση την πήρα στη συναυλία :? Τα καινούρια στέκονται ΑΝΕΤΑ τελικά δίπλα σε παλιές επιτυχίες και ομολογώ ότι πρέπει να αναθεωρήσω τις απόψεις μου για τον καινούριο δίσκο… :):):slight_smile: Μου άρεσαν ιδιαίτερα Ι Remain, First Light και ομώνυμο… Όσο για διάρκεια όντως είναι λίγο αλλά τουλαχιστόν σχεδόν όλα είναι τραγουδάρες… Bottom line; Για μένα άξιζε τα λεφτά της η συναυλία…8) Ίσως όταν τους δω για 2η και 3η φορά να είμαι πιο αυστηρός…

Αυτό. Γενικά μιλώντας για μια μπάντα όπως οι Lost που έχει περάσει από τόσα διαφορετικά στυλ είναι λογικό οι προτιμήσεις να μην είναι ίδιες. Εμένα πχ το Eternal μου είναι τελείως αδιάφορο (από τους λίγους που φώναξα για Last Time), αλλά βλέπω ότι εδώ οι περισσότεροι τρελαίνονται… Πρέπει κάποια στιγμή να δεχτούμε ότι δεν μπορούν να παίζουν μόνο ότι θέλουμε εμείς… Και γω πχ ήθελα περισσότερο Draconian αλλά τι να γίνει; Όσο για έλλειψη ποικιλίας, αυτό θα περιμένω να το δω και τις επόμενες φορές που θα έρθουν. Αυτά…

το ειπα εγω και το ξαναλεω. ο χολμς δεν τραγουδησε τοσο ψυχομενα οσο θα επρεπε. αλλο το οτι ηταν κεφατος. στα βαρια φωνητικα δεν το παλεψε πολυ. ισως ομως να το εκανε γιατι θελει να προσεχει διοτι ειναι η αρχη του τουρ. αλλα αυτο δεν ειναι δικαιολογια. απλως αιτια.

Να πω και γω τη γνώμη μου για τη συναυλία της Θεσσαλονίκης.Οι Poem πάρα πολύ καλοί,έξυπνα ριφάκια και φοβερή φωνή ο τραγουδιστής.Πολύ καλή εμπειρία.Μετά οι Λοστ.Τι να πω για τους θεούς;Εντάξει τους έβλεπα και πρώτη φορά οπότε λογικό είναι να μην είμαι τόσο αυστηρός.Σίγουρα ξενέρωσα λιγάκι με τη διάρκεια και με τα ντράμς που διαλύονταν.Φοβερές μορφές Χολμς και Μακιντος και σε τρομερή φόρμα αν και τον Μακιντος τον αδίκησε λίγο ο ήχος.Καλά,μόλις τους είδα να συζητάνε ποιο τραγούδι θα παίξουν ευχήθηκα για eternal και το παίξαν.Φοβερό κομμάτι!!!
Να πω επίσης οτι στην επιστροφή με το λεωφορείο συνάντησα τον Νιμλοτ που ειναι και επίσημα το πρώτο μέλος του rocking που γνωρίζω.:slight_smile:

Χάρηκα για τη γνωριμία φίλε!

Tα της συναυλίας τις επόμενες μέρες στο διπλό report.

εγω παιδια πηγα στο principal.η φαση ειχε ως εξης.οι poem κατα τι δικια μου αποψη παιξαν παρα πολυ καλα και σετ 40 λεπτων που μπορεσαν να δειξουν οτι η μπαντα εχει πραγματικα μελλον.εκμεταλευτηκαν τον πολυ κοσμο και κανανε ενα καλο ανοιγμα στο κοινο της σαλονικας.παιχτικα με ψησανε πολυ τα παιδια καθως εχουν κατα τη δικια μου αποψη πολυ προσωπικο ηχο.
τωρα για lost ηθελα να τους δω πολλα χρονια αλλα τωρα καταφερα.μπορω να πω οτι περασα πολυ καλα και με ενα καλο set list πιστευω(δεν κατεχω ολι την δισκογραφια οποτε μπορει και να κανω λαθος).γενικα η μπαντα εδινε απο πισω καλα νομιζω και μου φανικε οτι ο ααρον το διασκεδασε αρκετα.αλλα ρε παιδια αυτος ο Nick με ξενερωσε παρα πολυ.δεν με ενοχλει τοσο που δεν τραγουδαει βρωμικα σε κοματια οπως το pitty the sadness(αν και θα το προτιμουσα) αλλα ρε φιλε δηλαδη ειπαμε να τραγουδας.ο μαν μου φανικε απλα οτι ψελλιζε.αψυχος εντελως,σε μερικα μου φανικε και εκτος τονικοτιτας.
anyway εγω περασα καλα,δεν περιμενα και το υπερλαιβ.
αυτα τα ολιγα

Α καλα εδω ο Χολμς μια ζωη μπερδευει τους στιχους.

Τους μπερδευει, τους αλλαζει, ο,τι του ερθει κανει γενικως :smiley: