Μαντεψε τι! Ειναι ηδη αυτο.
Οι λοστ tribute μπαντα που αναπολει περασμενα μεγαλεια??? Κανεις κολοσσιαιο λαθος.Εγω με το σετλιστ και την αποδοση και με ολα ειμαι υπερευχαριστημενος ειναι η καλυτερη φορα απο οσες τους εχω δει και γενικα εσπειραν. Συγχαρητηρια και στον κοσμο ηταν πολυ θερμος και ενθουσιωδης!!! Τωρα οκ και εγω ηθελα να παιξουν αλλες 3 ωρες με κομματια απο ολα τους τα αλμπουμ και να πεθανω εκει βλεποντας τους αλλα μαλλον αυτο ειναι αδυνατον. Και για να ειμαστε ρεαλιστες οταν μια μπαντα εχει τοοοοοοοοοοσα τραγουδια ειναι πολυ δυσκολο να φτιαξει σετλιστ που να τους καλυπτει ολους. Ηδη καποιος απο οτι καταλαβα δεν του αρεσει το ρεκβιεμ αλμπουμ. Για εμενα ειναι ανεπαναληπτο και ηθελα να ακουσω κατι απο εκει (θυμηθειτε την αντιδραση του κοσμου σε enemy και ρεκβιεμ)οπως και απο pl αλμπουμ οπως και απο το bin οπως οπως… Αυτο δεν γινεται και δεδομενου οτι ηταν συναυλια για τον τελευταιο δισκο που ειναι και αυτος υπερυπερυπερυπερυπερΤ-Ε-Λ-ΕΙ-Ο-Σ ειχαν ενα σετλιστ σχετικα αντιπροσωπευτικο απο ολη τους την καριερα.
μερικα σχολια πραγματικα δεν μπορω να τα καταλαβω…σιγουρα ειναι η αποψη του καθενος αλλα εκτος των 80 λεπτων δεν νομιζω οτι ειχαν κατι κακο …για μενα ηταν πολυ καλοι…ασε που δεν κανουν best of live. το νεο δισκο προωθουν με καποια καλα τους κοματια τα οποια δεν μπορουν παντα να ειναι αυτα που θα αρεσουν στον καθενα…εξαλλου πλεον με το ιντερνετ εχεις αποψη και του σετλιστ πραγμα που σε κανει να εχεις μια καλυτερη εικονα του τι θα δεις και να αποφασισεις αν θα πας να το δεις…
μπηχτούλα για μένα ? θα λιώναμε !
Τυχαίο παράδειγμα το “Lydia”. Χοχο.
Θα μπορούσε να 'ναι το υπερέπος “Shallow Seasons” ή το “No Forgiveness”.
:!:
πιστεύω ότι η μπάντα έπαιξε πάρα πολύ καλά, ήταν η τέταρτη φορά που τους είδα και ομολογώ ότι τουλάχιστον ο Holmes ήταν καλύτερος από τις 3 προηγούμενες(97, 02, 05).
Στο θέμα του σετλιστ, οι άνθρωποι περιοδεύουν για έναν δίσκο που φαίνεται να γουστάρουν και πολύ καλά κάνουν και πάιζουν 6 κομμάτια, καταλαβαίνω ότι κάποιος που τους είδε πρώτη φορά μπορεί να έχει παράπονα γιατί δεν έπαιξαν το True Belief για παράδειγμα, αλλά κάποιος που τους έχει ξαναδεί είναι αδικαιολόγητος. Επιπλέον όλες οι μπάντες πάνω κάτω παίζουν 18 κομμάτια, τόσα παίζουν και οι Lost, απλά είναι μικρά και δεν λένε πολλές παρλαπίπες. Και φυσικά όλοι όσοι πήγαν ήξεραν πόσο παίζουν οπότε οι γκρίνιες είναι περιττές, αν δεν ήξεραν το έμαθαν.
ΝΑΙ! ΝΑΙ! ΝΑΙ!
12 έκανε, provocator.
[Πραγματικά: Τί γκρουπάρα οι Poem!]
Βέβαια όταν παίζουν στο επετειακό τους 80-85 λεπτά τι απαιτήσεις να χεις σε μια συνηθισμένη συναυλία…
Νομίζω ήρθε η ώρα να δούμε τους My Dying Bride.
Μέτριο νέο δίσκο και αυτοί αλλά το κοινό τους το τιμάνε.
Eμάς ο ντράμερ που του το ζητήσαμε στο τέλος (@Principal) μας το έδωσε 10.
ε μωρέ, όσο κάτσει…
ωραία έπαιξαν τα παιδιά αλλά δεν τρελάθηκα κιόλας.
την προηγούμενη φορά που τους είχα δει με POS μου είχαν κάνει μεγαλύτερη εντύπωση (δεν τους ήξερα κιολας) και είχα πάρει το demo.
12 γιούρα για το cd δεν τα έδινα, sorry κιόλας.
Ειλικρινα δεν μπορώ να καταλάβω τι είδους απαιτήσεις μπορεί να έχει κάποιος απο τους λοστ. Να βγάζουν κάθε φορά ένα διαφορετικό είδος μουσικής ? ο νέος δίσκος έχει στοιχεία από το παρελθόν ναι όντως. Αλλά εάν κανείς γυρίσει και πει ότι είναι μία επανάλειψη του ICON ή του Draconian Times τότε σόρρυ κιόλας, αλλά μάλλον θα πρέπει καθαρίσει τα αυτιά του
Το λαιβ χθές έσπερνε από κάθε άποψη…ο νέος δίσκος επίσης, …Δεν χρειάζεται να το κουράζουμε άλλο.
ΥΓ.Το ότι βγήκε πριν δύο χρόνια ο holmes με ενέσεις στο λαιμο, σε ένα ντουμανιασμένο από καπνό gagarin, για να μην ακυρωθεί το λαιβ αυτό το λεω σεβασμό προς στους οπαδούς
κατ αρχην δυο κασες γιατι εχουν καλυτερο ηχο και γιατι πλεον εχουν ολοι. εδω εχουν κ οι μεταλικα που ο ουλριχ παιζει λαιβ πολυ λιγοτερη δικαση απο οτι εχουν οι πλ.
δευτερον το σετλιστ ηταν κ γαμω ειχε λιγο απ ολα με εμφαση στα καινουρια. ετσι ειναι οι πλ αυτο το ξεραμε. ο χολμς πολυ καλος αν και “φοβηθηκε” λιγο τα σκληρα φωνητικα και οι υπολοιποι γαματοι επισης.
τριτον γαμω το σπιτι μου με τη χοντρομαλακια με το μερτς. δεν ειναι δυνατον πλ στην αθηνα και να μην μπορεις να παρεις μια μπλουζα.
τεταρτον τρομερο κοινο. σπανιο για την ελλαδα που οι γνωστοι ηλιθιοι ελληνες στα λαιβ ολη την ωρα γκρινιαζουν κα αποδοκιμαζουν. χθες ο κοσμος γαμησε.
ποεμ καλοι και με μελον αλλα λιγο κουραστικοι με κτηνωδη σε διαρκεια τραγουδια.
οι πρωτοι ειχαν εναν κιθαριστα που επαιζε γαματες μελωδιες αλλα λιγο γκει τραγουδιστη κ ημουν μπροστα κ σκιαχτηκα…
Ερωτηση: Οι πρωτοι ηταν οι SadDolls? ΗΙΜ φαση και ετσι?
Μπροστα στον Νικολακη ησουν στην αρχη ?
Και για εμενα το ιδανικο σετ λοστ θα περιλαμβανε κομματια μονο απο Draconian-Icon και τα 2 τελευταια, τι να κανουμε ο καθενας εχει τις προτιμησεις του και κανενος δεν εχουν μεγαλυτερη βαρυτητα απο του αλλου.
Οταν η πλειοψηφεια του κοσμου, που εχει πληρωσει ΚΑΙ αυτος το 35αρι, θελει να ακουσει ξαναμανα το Say Just Words τι να κανει ακριβως η μπαντα? Ε και εγω, μαζι με αλλους 2 το πολυ θελουμε το Hands Of Reason, να το παιξουν και τα 2/3 να κοιτανε σαν χανοι? Δεν θα απρεπε να τα λαμβανουν υπ’οψιν τους αυτα?
To επιχείρημα “αυτοί είναι οι λοστ, αυτά παίζουν και σε όποιον του αρέσουν, κόφτε τις γκρίνιες λοιπόν” (γενικά μιλάω δεν απευθύνομαι σε κάποιον συγκεκριμένο), όσο και αν είναι σωστό στο θέμα της γκρίνιας (αφού ξέρεις τι θα ακούσεις, μη γκρινιάζεις ρε αδερφέ), παραβλέπει ωστόσο ένα απλό γεγονός:
Πως οι Lost θα εντάξουν ένα διαφορετικό τραγούδι στο σετλιστ τους μια φορά τον χρόνο. Τα υπόλοιπα είναι η κλασική συνταγή. Κάποια τραγούδια παίζουν συνέχεια, επειδή αυτά είναι αρκετά επιλέγουν ανάμεσα τους (τη μία θα παίξουν ξερω γω το Embers Fire, την άλλη το True Belief) κάποια πάλι ποτέ.
Το θέμα είναι πως έχουν τοοοοοοσες κομματάρες που τις αγνοούν επιδεικτικά σχεδόν. Οι Λοστ δεν είναι και δεν ήταν ποτέ μπάντα των “χιτς”, που θα παίζουν αυτά και μόνο αυτά. Σύμφωνοι, φοβερά τα One Second και Say Just Words, αλλά μιλάμε για το One Second album τώρα! Δεν έχει 2 τραγούδια, έχει 10-11 ξέρω γω. Και είναι το ένα καλύτερο απο το άλλο.
Γι’ αυτό λοιπόν οι παλιότεροι οπαδοί των Λοστ, όσοι τους ακούνε και τους έχουν δει ξανά, είναι απολύτως λογικό να ζητούν το “κάτι” παραπάνω. Αυτό δε συνεπάγεται “γκρίνια” σώνει και καλά. Περισσότερο ως μια λογική επιθυμία θα το χαρακτήριζα.
Τώρα αν ο άλλος ξέρει βέβαια απο πριν τι θα ακούσει (εγώ γι’ αυτό απέφευγα να δω το σετλιστ), και αποφασίσει να πάει παρολ’ αυτά στο λαιβ, ε, επιλογή του ήταν.
@ Αρελδια: Ναι, στην πρώτη ερώτηση, περίπου αλλά όχι τόσο, στην δεύτερη.
για να απαντήσω και εγώ γενικά… σου λέω ότι όλη την προηγούμενη εβδομάδα σε συζητήσεις (ακόμα και μέσα στο live) φτιάχναμε whislists όπως γίνεται στις συναυλίες συγκροτημάτων που γουστάρεις τόσα πολλά τραγούδια. ακόμα περισσότερο αν τα έχεις δει και τα έχεις ξαναδεί αυτά που παίζουν. αυτό είναι όμορφο, θεμιτό κλπ. καλώς εννοούμενος οπαδισμός.
το να κράζεις ή να σιχτιρίζεις (όχι εσύ ρε) και να λες ότι δεν άξιζε τα λεφτά η συναυλία γιατί δεν έπαιξαν το τάδε ή το δείνα δεν το θεωρώ και τόσο σοβαρό από την άποψη ότι ξέρεις τι θα ακούσεις. Δεν έπαιζαν 2 ώρες και ήρθαν εδώ να παίξουν 75 λεπτά και να σε κοροϊδέψουν.
οι Lost στα live παίζουν safe εδώ και πολλά χρόνια…καλώς ή κακώς.
Γι αλλη μια φορα φορα ειδαμε Λοστ, ωραια.
Εγω δε θα πω για το σετ λιστ, επαιξαν τα καινουρια τους και τα “χιτακια” τους, οποια κι αν ειναι αυτα, εστω κι αν ειναι χιλιοπαιγμενα.
Το θεμα ειναι οτι οσο περναει ο καιρος κρινονται με διαφορετικα κριτηρια τα ποια κομματια “πρεπει” να παιζονται, συμφωνα με ηλικια και βιωματα του κοσμου. Εξηγουμε. Δε μπορει, θεωρητικα παντα, να γινεται πανικος στα μετα “Ουαν Σεκοντ” εποχης τραγουδια και στο “Πιτι δε σαντνεσσ” να ειναι χλιαρες οι αντιδρασεις και στο “Ετερναλ” να χαιρομαστε δεκα ανθρωποι μπροστα.
Δε το παιζω ουτε παλιουρας, ουτε μεταλοπατερας ουτε τιποτα, απλα, ισως, ψαχνω μια ακομα δικαιολογια για να ξαναπαω Λοστ.
Ελπιζω παντως, καποια στιγμη, ισως, να παιξουν κι ενα πιο “οπαδικο” σετ λιστ.
έτσι είναι, εξάλλου οι σημερινοί συν/πλην εικοσάρηδες μεγάλωσαν με symbol of life, in requiem και το ομωνυμο. Επομένως, λογικό να γινεται πιο χαμος σε αυτα. Δηλαδή θυμάμαι ότι στο the enemy και στο erased τραγούδαγε όλο το μαγαζί (και καλά κάνανε δλδ) και στο ετερναλ όχι. Αλλά ειναι λογικό, αφού οι νέες γενιες μεγάλωσαν με τα τελευταία
Ντάξει μωρέ, χιτάκια είναι και τα χιτάκια παραδοσιακά έχουν μεγαλύτερη ανταπόκριση. Το “Erased” θα το ακούσεις και σε ένα μαγαζί, το “Pity The Sadness” όχι.
Δλδ αν έπαιζαν κανα “Daylight Torn”; καλή φάση! Το “Eternal” δεν προκαλεί, όσο προκαλούσε πχ την εποχή του “Symbol Of Life” που το 'παιζαν σπάνια. Απλά είναι από τα κομμάτια που επανήλθαν στο σετ τους και όχι η “έκπληξη”.