Και για μένα η πιο εμπνευσμένη περίοδός τους είναι μεταξύ Icon και Host, αλλά δεν είναι αυτό το ζητούμενο.
Το Symbol Of Life είναι ένας πολύ καλός δίσκος ενώ οι δυο τελευταίοι είναι δίσκοι ακριβώς για τους τωρινούς die hard οπαδούς τους. Αν όχι όλους, σίγουρα ένα μεγάλο ποσοστό που δεν θυμάται τους αφορισμούς των μεταλ εντύπων (LOL).
Τεσπα, το τελευταίο ΠΟΛΥ μεγάλο άλμπουμ τους είναι ίσως το “Host”
Πάντως πλέον αυτό που μετράει είναι τα leads του Greg. Η επιτομή του ήχου τους, ακόμα και αν έχουν μεσολαβήσει όλα τα παραπάνω.
@Morgoth εννοείται οτι ακόμα και τώρα δεν υπάρχει σύγκριση με τις υπόλοιπες μπαντούλες που έχουν κάτσει κάτω από την ταμπέλα “ατμοσφαιρικό”. Ένα “Never For The Damned” μόνο του, σβήνει δισκογραφίες.
Εδώ συμφωνώ σε όλα! Και η πειραματική περίοδος των PL είχε απίστευτες κομματάρες απλά τότε έφαγαν πολύ κράξιμο και ίσω κάποιοι να μην κατάλαβαν τι ακριβώς ήθελαν να κάνουν. Όπως και να έχει βρίσκω πολύ λογική την επιστροφή τους στον παραδοσιακό τους ήχο, που και πάλι όμως γίνεται σταδιακά και όχι με μορφή copy-paste.
Γενικά, πιστεύω οτι βγάζουν ακόμα δισκάρες…Δυστυχώς δε μπορούν να αποφύγουν τα fillers και για αυτό, κατα τη γνώμη μου, έχουν πέσει ένα επίπεδο κάτω σε σχέση με τα προ-host (ναι ρε dying…είναι κ γαμώ τους δίσκους, πραγματικά) αριστουργήματα.
Για το φετινό έχω καλό προαίσθημα πάντως. Ο Νικ, είμαι περίεργος να δω, σε τι κατάσταση είναι. Κυρίως στα φωνητικά. Στιχουργικά δεν τον φοβάμαι.
Ετσι, ας μην ξεχναμε οτι εχει προηγηθει ενα Paradise Lost που ηταν αρκετα ενδιαμεση φαση μεταξυ παλιου και νεου Δεν ειναι οτι εκει που εγραψαν το Host ξυπνησαν μια μερα και ειπαν “δεν ηχογραφουμε τον διαδοχο του γκοθικ τωρα να γουσταρουμε?”.
Οσο για τα leads του Γρηγορη συμφωνω 1000%, για εμενα τουλαχιστον ειναι το στοιχειο που και απο μονο του σου λεει “αυτο που ακους τωρα ειναι ενα κομματι Paradise Lost” γι’αυτο και ηταν ιδιαιτερα ικανοποιητικη η επιστροφη του.
Οπως και να εχει in Lost we trust, οποτε περιμενουμε με ανυπομονησια το επομενο
Το μόνο που με χαλάει δύο χρόνια σχεδόν μετά το in Requiem είναι τα πολλά πλήκτρα του και ενίοτε η φωνή του Νιck, είναι πλέον πιο μονοδιάστατη, σαν σύνολα θεωρώ τα 2 τελευταία τουλάχιστον αξιοπρεπή, το ομώνυμο αξιοπρεπές ως πολύ καλό, και το IR πολύ καλό ως εξαίρετο.
Τα πλήκτρα πιστεύω ότι θα είναι πιο πίσω στο νέο δίσκο…και η φωνή του Χολμς είναι ένα ερωτηματικό. Προσωπικά θα ήθελα να έχει το γρέντζο που είχε στο Requiem(το κομμάτι).
επισης κατι αλλο που χουν παρακανει μαζι με τα πληκτρα
ειναι και τα “μελωδικα” ρεφραιν
δηλαδη εχεις ενα κομματι ντοομοειδες ή απ τεμπο ή σκοτεινο
και σου σκαει ενα μελωδικο ρεφραιν και χαλαει ολη τη συνοχη του κομματιου
anywayι
οσο για τους φανμποιζ
αν δεν ηταν αυτοι paradise lost δεν θα υπηρχαν σημερα
και σιγα οι lost μην ειχαν αναγκη να πισωγυρισουν
οσοι εχουν παρεβρεθει στα τελευταια λαιβ τους
εχουν δει ποσο χαμος γινεται οταν παιζουν κατι απο το one second και μετα
και κυριως σε χιτακια τυπου erased
πιο ευκολα θα κανουν νεους οπαδους γραφωντας κομματια τυπου erased και forever after
παρα θα κερδισουν τους παλιους οπαδους που τους εχουν αποκυρηξει
οι φαν μποιζ υπηρχαν και θα υπαρχουν
και θα στηριζουν καθε προσπαθεια της μπαντας
ειτε ειναι dvd ειτε ειναι cd ειτε ειναι βιβλιο
καντε λοιπον και ενα register μιας και ανεφερα το βιβλιο
οσοι δεν εχετε κανει
δεν κοστιζει τιποτα και δεν δεσμευει κανεναν
απλως θελουν να δουν αν θα εχει ζητηση το βιβλιο
Παντως ρε παιδια γιατι το εχετε δεσει κομπο οτι η επιστροφη στον κλασσικο τους ηχο εγινε επιτηδευμενα και οχι επειδη ηταν κατι που τους βγηκε αυθορμητα???
“Faith Divides Us Death Unites Us”, the highly anticipated follow-up to 2007’s “In Requiem” will be released on Century Media Records in September 2009! Expect the band’s darkest and heaviest effort to date!
Τι περιμένετε να ακούσετε από αυτο το δίσκο ?
Εγώ πιστέυω ότι θα έχουμε μία πιο heavy και πιο back to the roots αισθητική (το έχουν πει άλλωστε πολλές φορές σε συνεντεύξεις). Πιθανότατα όμως πιο μακροσκελείς συνθέσεις. Τα φωνητικά του Holmes δεν νομίζω να αλλάξουν δραματικά πάντως…
Να σου πω τι περιμένω…
3 μήνες σχεδόν πριν βγει ο δίσκος…
τους φανατικούς να αποθεώνουν αυτά που δεν έχουν ακούσει. και μετά να αυτοεπιβεβαιώνονται.
κάποιους γραφικούς που θα μπουν να πουν ότι ακούνε μαλακίες όσοι ακούνε ακόμα Paradise Lost όταν θα μπορούσαν να ακούνε τους γαμηστερούς ********.
κάποιους να πανυγηρίζουν που είναι οι “παλιοι PL”
κάποιους να τους κράζουν που δεν συνεχίσαν τους πειραματισμούς
ε και κάποιους που θα περιμένουν να ακούσουν
υπάρχουν άνθρωποι που τους αρέσει γενικότερα ο ήχος και η αισθητική που πρεσβεύουν οι PL και λογικά λιγότερο ή περισσότερο θα τους αρέσει και αυτό. σε αυτούς ανήκω και εγώ.
Kαι μένα για να είμαι ειλικρινής δεν με ενδιαφέρει πως θα ηχεί ο δίσκος, αν και όπως φαίνεται θα είναι αρκετά πιο heavy από το τελευταίο. Με ενδιαφέρει να έχει καλά κομμάτια και ξέρω ότι δεν θα με απογοητευσουν, δεν το έχουν κάνει ποτέ άλλωστε γιατί να το κάνουν τώρα?
Ναι αλλα ποσο heavy θαναι αφου εχει πει brutal δεν ξανακανει…οχι οτι αλλιως μας χαλανε τα cd που βγαζουν…εμενα καθολου προσωπικα…αναμενουμε…και φυσικα μετα καπακι το χειμωνα γκαγκαριν εννοειται:D