Paradise Lost in Greece @18-19-20/3/2011

Δεν διαφωνω, οτι βαριουνται που ζουν το ξερουμε, αυτο που ειπα ομως ειναι οτι “το θεμα ειναι να περναει καλα ο κοσμος”, ε αν εμεις βαριομαστε να βαλουμε νεα κομματια στο σετλιστ και απο την αλλη και ο κοσμος περναει καλα, γιατι να το αλλαξουμε?

Απίστευτη συναυλία!!! Δεύτερη φορά που τους βλέπω. Σε τρελά κέφια όλοι τους. Περιττό να πω ότι κόντεψα να κλάψω όταν άκουσα mystify. Πού τη θυμήθηκαν ρε την κομματάρα; Γενικά φοβερή απόδοση από την μπάντα. Και ο κόσμος αρκετά ενεργός. Ακούσαμε και Embers Fire.:D:D

Περασα καταπληκτικα χθες. Ισως επειδη δεν τους ειχα ξαναδει. Γεματη συναισθημα συναυλια, οι Λοστ σε καλη μερα, το κοινο θα μπορουσε να ηταν λιγο καλυτερο αλλα οκ. Eιχαμε και καλο ηχο, αφου και τα ριφφς και τα σολος και η φωνη ακουγονταν κομπλε. Συγκινηση τεραστια σε Hallowed Land, Yearn For Change, Hands Of Reason. Και Embers Fire + One Second που τα ειδα ολα. Εμπειρια!

Υ.Σ. Cheerz σε ολα τα παιδια που γνωρισα! Nice to meet you guys :smiley:

2)Υ.Σ. Αναμενω ποστ-βομβα απο TheEnemy (ή οπως εχει το nick του) :lol:

Προφανώς δεν πήγες στο ίδιο live με τους υπόλοιπους ή κάνεις κάποια πλάκα που αδυνατώ να καταλάβω

Σκίσανε χθές οι Lost! Καλύτερος ο Holmes σε σχέση με χθές (τον είδα σε βίντεο δεν ειχα πάει) και ο ήχος αξιοπρεπής. Συγκίνηση κυρίως στα Hallowed Land, Elusive Cure, Yearn For Change, I See Your Face. Ωραίο encore με τα Faith Divides Us Death Unites Us, The Enemy, Say Just Words, Embers Fire (αιώνιο αγαπημένο), One Second, Mystify (να ενα κομμάτι έκπληξη:wink:). Οι Sorrowful Angels που ανοίξανε ήταν πολύ καλοί (μόνο εγώ δεν ήξερα ότι έφυγε ο ένας τραγουδιστής?). Μια παρατήρηση μόνο: σε ΚΑΜΙΑ άλλη χώρα δεν ανοίγει mosh pit με το Say Just Words! Για κάτι τέτοια μας τιμούν έτσι οι Lost:D

Cheers στον martian (που σεληνιάστηκε στο δίδυμο One Second/Embers Fire, γειά σου ρε Κωστή8)) καθώς και στους ellanor, deadmemories, Angel_Death, Mackintosh που είδαμε αργότερα στο Ταύρο.

Καλά να περάσουν οι Σαλονικείς σήμερα!:smiley:

Για τα δεδομένα του συγκροτήματος, απέδωσαν πολύ καλά και δεν μετάνιωσα που πήγα, το αντίθετο μάλιστα. Τι να πω, είχα την τύχη να ακούσω έναν δίσκο που επηρέασε όσο λίγοι το ευρωπαϊκό μέταλ στην ολότητά του. Τεράστια συγκίνηση με την έναρξη του enchantment, αισθάνθηκα υπέροχα.

Σίγουρα θα μπορούσαν να παίξουν κάποια πιο “δύσκολα” για το μέσο αυτί κομμάτια μετά το Draconian Times, και να μην έχουν πάλι τα κομμάτια από κάθε δίσκο που έχουν ακουστεί περισσότερο (αλήθεια, πώς ξέχασαν το erased? :p). Ακόμα κ έτσι όμως, ακούσαμε το Mystify!!!

Αξιοπρεπής ήχος γενικά, αν και στο Fuzz έχω πετύχει και καλύτερο ηχιτικό αποτέλεσμα.

Οι Sorrowful Angels μ’ άρεσαν, πιστεύω ότι τα νέα τους τραγούδια περιλαμβάνουν καλύτερες συνθέσεις από τον πρώτο δίσκο. Ελπίζω να έχουν καλή συνέχεια.

Και μόνο που άκουσα live έναν από τους 2-3 καλύτερους δίσκους της δεκαετίας που χώθηκα στο μεταλ για μένα είναι αρκετό. 5η φορά που τους είδα και δεν έχω να πω και πολλά, πέρασα πολύ όμορφα και ειδικά σε Hallowed Land, Shadowkings, I see Your Face, Jaded έβγαλα τη φωνή μου! Περίμενα ότι θα έπαιζαν τα ίδια encore με την Παρασκευή(που δεν είχα πάει) αλλά μόνο ευχάριστο είναι ότι έκαναν αλλαγές. Αλλά να ρε γαμώτο, οκ ωραίο το Mystify αλλά στον συγκεκριμένο δίσκαρο υπάρχουν τόσες άλλες κομματάρες! Τέσπα. Είδα κόσμο ξενερωμένο στο τέλος και μάλιστα όταν τους εξηγούσα ότι αυτό ήταν και πολύ που έπαιξαν(ακριβώς 90 λεπτά) έμεναν με το στόμα ανοιχτό. Ίσως αυτή να ήταν η τελευταία φορά που τους είδα…αλλά μιά στιγμή, έτσι είχα πει και το 2009.

και αν του χρόνου δηλώσουν οτι θα παίζουν όλο το Shades Of God για…ξερω 'γω… τα 20 χρόνια του ?

Και εγώ κάθε φορά λέω τελευταία ,αλλά είναι guilty pleasure οι Lost με τα στραβά τους και τα καλά τους .

Μάλλον δεν ξέρουν ότι η μέση χρονική διάρκεια παραμονής τους στη σκηνή είναι 1 ώρα και ένα τέταρτο. :p:D

Εγώ τους είδα για 2η φορά. Φαντάζομαι είναι κάπως δύσκολο και για όσους τους έχουν δει περισσότερες φορές να πουν ότι “τέλος, αυτό ήταν”. Είναι κορυφαίοι μουσικοί οι άτιμοι…

Και το 2006 πάλι το ίδιο είχα πει…ίσως αν πάλι βγάλουν δισκάρα να ξαναπάω. Καθόλου απίθανο δηλαδή… :wink:

Για μενα πεμπτη φορα που τους βλεπω και μπορω να πω οτι εσκισαν!!! Μια απο τις καλυτερες συναυλιες με παθος και ενταση!!! Βεβαια παρατηρω οτι οπως και αλλες φορες σε ποστ που γινονται μετα απο συναυλιες διαφωνω αρκετα με καποια απο αυτα που εχουν ειπωθει. Πχ εγω θεωρω οτι ο κοσμος ηταν πολυ θερμος ευχαριστιοταν και ζητωκταυγαζε συνεχεια πολυ και φαινοταν να το ευχαριστιεται πολυ. Επισης ειχε και εντονο μοσ πιτ κατι που δεν περιμενα , ειδικα στο once solemn αλλα οχι μονο εκει . Υστερα εγω τοσο απο το σετλιστ οσο και απο την διαρκεια της συναυλιας εμεινα απολυτα ευχαριστημενος. Και για να πω την δικια μου αληθεια εκτος απο το 2007 στο γηπεδο μειζμπωλ στο ελληνικο εμενα ολες τους οι συναυλιες σε διαρκεια μου φαινονται κανονικοτατες. Επαιξαν δηλαδη 18 τραγουδια οσο πανω κατω ολες οι μπαντες και ειχαν κανονικοτατα και τα encore τους. Και μαλιστα ειχαν και την εκπληξη , παιζοντας καποια διαφορετικα τραγουδια σε σχεση με την παρασκευη (αν και τοτε δεν πηγα απο αυτα που γραψατε). Ολα τα τραγουδια τους ηταν απιστευτα και γενικα θεωρω οτι ηταν μια απο τις καλυτερες συναυλιες τους ever.

Ελπίζω να μην κάνουν κάτι τέτοιο σήμερα στη Θεσσαλονίκη. Όσο καλό και να 'ναι το ‘‘Mystify’’ θέλουμε ‘‘Sweetness’’ και ‘‘True belief’’. Θα τους βρίσω αν δεν παίξουν το ‘‘Sweetness’’.

Για μια στιγμή σκάλωσα όταν το διάβαζα. :lol:

Γαμώτο θέλω ‘‘Shallow seasons’’, ‘‘Laid to waste’’, ‘‘Walk away’’, κάτι ξεχωριστό τελοσπαντων.

αν θελετε τοσο πολυ το sweetness, στο δευτερο encore μολις βγουν, φωναζετε συνεχεια “sweetness, sweetness” μεχρι να το παιξουν! :stuck_out_tongue:

Να το φωνάζετε το Sweetness, ναι, αυτοί είναι άμπαλοι και δε θα το παίξουν αλλιώς.

Να πω και γω cheers με τη σειρά μου σε martian, Imperium, theenemy και στα άλλα παιδιά που γνωρίσαμε.

Ανάμεσα σε άλλα που συζητούσα χθες με την παρέα ήταν οτι οι Λοστ είναι ένα απο τα προοδευτικότερα στην μουσική αντίληψη συγκροτήματα της εικοσαετίας (με εξαίρεση ίσως τα τελευταία χρόνια) και ταυτόχρονα, ένα απο τα πιο συντηρητικά συγκροτήματα όταν πρόκειται για λάιβ. Ας πούμε λίγο καιρό πριν το λάιβ έγραφα τα εξής:

Και τελικά έπαιξαν όλα τα προβλέψιμα, για άλλη μια φορά. Πραγματικά παίδες, θα το σκεφτώ πολύ αν θα ξαναπάω σε λάιβ τους.

[SPOILER]το οποίο για έναν φάνμπου όπως εγώ μεταφράζεται σε: οι πιθανότητες να πάω στο επόμενο είναι 50-50. :P[/SPOILER]

Αυτό δεν αναιρεί την πραγματικά φοβερή απόδοση της μπάντας χθες (καλύτερος ήχος και κοινό σε σχέση με Παρασκευή) και την ατελείωτη συγκίνηση που βιώσαμε ακούγοντας το Draconian. Όλα κι όλα, το χάρηκα, απλά μου έμεινε ένα γενικό ξενέρωμα στο τέλος.

Ιδού και το [B]Yearn for Change[/B] που τράβηξα (μια αλλαγή στο σετλιστ ζητάμε ρε Χολμς και εμείς, that’s all we yearn for :stuck_out_tongue: ή “all i want is the same, a setlist chaaangeeee”, κάνει και ρίμα.)

υπαρχουν περιοδικα/zines που δεν παιρνουνε αδεια να τραβηξουνε φωτογραφιες μπροστα απο τη σκηνη?

επισης
την παρασκευη οταν μπηκα πετυχα
εναν τυπο που δεν τον αφησαν να παρει τη φωτ. μηχανη μαζι του
ενω μεσα γινωτανε της πουτανας
δηλαδη έλεος

Τ’ί ώρα περίπου αναμένεται να βγουν σήμερα στη σκηνή;

Αθηνα παντως, βγηκαν λιγο μετα τις 21:45

Thanks. Λογικά και εδώ το ίδιο θα κάνουν περίπου.

Χε, ωραίο διημεράκι για φανμπόυδες αυτό. Το Draconian Times ακούστηκε τέλειο επί σκηνής και πραγματικά έστω και για τη διάρκειά του, απέδειξαν γιατί είναι τόσο μεγάλοι. Σάββατο συνολικά ήταν καλύτεροι νομίζω, με περισσότερη όρεξη και ο Χολμς ειδικά στα κομμάτια του Draconian ήταν εξαιρετικός.
Από κει και πέρα το Mystify εκπληξούλα σχετικά, από ένα Erased ή No Celebration που παίζουν συνέχεια και το Embers Fire αν συνοδευόταν από ένα Widow ή Shallow Seasons θα ΄ταν ιδανικό μετά το True Belief και το Sweetness της πρώτης μέρας. Το σόλο του Embers Fire θα ακούγεται πάντα το ίδιο ΤΕΛΕΙΟ με την πρώτη φορά, μεγαλείο όπως συμβαίνει με το Enchantment βέβαια.

Ε, και με το επόμενο άλμπουμ, πάλι τα ίδια για σετλιστ θα λέμε. Ο καθένας θέλει τα δικά του, αλλά πλέον, μετά από τόσες φορές, μόνο τα καινούρια κομμάτια τους είναι στην ουσία οι προσθήκες μεταξύ των κλασικών. Πάντως εδώ που τα λέμε, σε σχέση με προηγούμενες εμφανίσεις και αναλογικά με το επετειακό της φάσης, ήταν μια χαρά και ορεξάτοι και τεράστιο bonus τα live πλήκτρα.

Ε, και βέβαια μιας κα τα επανέφεραν και ο μίλυ φαίνεται να την παλεύει αρκετά, μια επαναπροσέγγιση της πειραματικής φάσης τους επί σκηνής θα ΄ταν καλοδεχούμενη!

Οι λοστ εχουν τοσο ωραια τραγουδια που οποιο και να βγαλουν για να μπει καποιο αλλο παντα θα υπαρχει γκρινια απο καποιον…Επισης νομιζω πως θα ηξερες οτι προκειται να παιξουν ολο το draconian… αρα το μεγαλυτερο μερος του σετλιστ ηταν καπαρωμενο απο τα 12 αυτα τραγουδια. Επιπλεον τις 2 βραδυες επαιξαν διαφορετικα τραγουδια περαν του draconian… Επρεπε επισης με 6 τραγουδια να καλυψουν 10 -11 δισκους … κατι εξαιρετικα ακατορθωτο νομιζω!!!
Επισης οσες φορες τους εχω δει εχουν παιξει καποια ιδια τραγουδια οπως συμβαινει ισως και με καθε μεγαλη μπαντα , αλλα εχουν παιξει και αρκετα διαφορετικα . Ενδεικτικα θυμαμαι τωρα το eternal , pity the sadnness , so much is lost…
Δεν βλεπω τον λογο καποιος να ειναι πια τοσο απογοητευμενος απο αυτο …