Στάσιμοι βασικά να μη μείνουν και ας παίζουν και drone/noise στον επόμενο τους δίσκο!
[SPOILER] Το drone θα ταίριαζε πλήρως στον Χολμς πιστεύω. [/SPOILER]
Στάσιμοι βασικά να μη μείνουν και ας παίζουν και drone/noise στον επόμενο τους δίσκο!
[SPOILER] Το drone θα ταίριαζε πλήρως στον Χολμς πιστεύω. [/SPOILER]
τωρα γιατι το βαλες αυτο?:|:|:|
ΑΥΤΟ!ηθελα να το γραψω και εγω,αλλα νομισα οτι ημουν ο μονος που το ενιωσε.
μαζί σου και εγώ αυτό θα έλεγα. τώρα για drone δεν ξέρω …βέβαια . Δεν νομίζω πάντως ότι ξέρουν κ οι ίδιοι (o Mackintosh δλδ) που θα το πάνε στο μέλλον. μέταλ θα παίξουνε και πάλι , απλά δεν πιστεύω να επαναλάβουνε τον ήχο Ρεκβιεμ/ΦΑΙΘ βαριούνται και εύκολα αυτοί :lol:
Τα κλιπάκια πάντως παίδες είναι πολύ ενθαρυντικά.
Κλιπακια? Που?
εννοώ τα αποσπάσματα που τραβήχτηκαν από οπαδούς στα λαιβ και ανέβηκαν στο utube
β the way, διάβασα τη κριτική της συναυλίας και ως παμπάλαιος οπαδός των λοστ μπορώ να πω πως διαφωνώ κάθετα για το συμπέρασμα που βγήκε από τον συντάκτη για την μη άνοδο των λοστ σε ψηλότερα σκαλοπάτια αλλά αυτά θα τα αναλύσουμε πιο μετά …και σε άλλο τόπικ ενδεχομένως
καλα σ αυτο εχεις δικιο.αλλα καλυτερα να μν το αναλυσουμε εδω.
στα της συναυλιας ομως οταν λετε ΠΑΛΙ το faith προφανως κανετε πλακα ετσι?μια φορα το χουν παιξει καθως ηταν στο τελευταιο δισκο.αντι να πειτε για say just words η one second.τελειως αστοχο παραδειγμα.
Λοιπόν, εντάξει δεν έχει νόημα να λέμε τι ήταν που ακούσαμε ολόκληρο το draconian times. Ειδικά για μας των 30 + - 2, που κανονικά μεγαλώσαμε με το εν λόγω αλμπουμ. Δε καταλαβαίνω αυτούς που λένε ότι δεν έχουν κέφια ( δλδ περιμένατε ποτέ να δείτει τους Λοστ να χοροπηδάνε σαν ελαφάκια και να σκάνε στα γέλια? πως σας ήρθε αυτό?), αυτούς που άκουσα να λένε (όχι απαραίτητα εδώ μέσα ε) ότι είναι παλαίμαχοι (μη χειρότερα δλδ, εγω έχω μεγαλώσει 16 χρόνια από τότε που βγήκε το draconian times, είμαι σίγουρη το ίδιο κι εσείς, αλλά όχι, η μπάντα ΠΡΕΠΕΙ να έχει παραμείνει στην πρώτη της νεότητα. ΠΟΣΟ εκνευρίζομαι όταν τα ακούω αυτά δε λέγεται. Τα ίδια άκουγα και για τους slayer το καλοκαίρι. Τεσπα).
Εγώ πέρασα καλά, άκουσα ένα αλμπουμ το οποίο έλιωσα στην εφηβεία μου, άκουσα jaded, πέρασα καλά. Απογοητεύτηκα λίγο (ψέματα, πολύ) γιατί δεν έπαιξαν το sweetness όπως την Παρασκευή, το οποίο και ξελαρυγγιάστηκα να φωνάζω με όση δύναμη είχα και μάλλον ακουγόμουν σαν τελειωμένη γκομενίτσα, αλλά εις μάτην. Αλλά δεν είμαι σίγουρη ότι τους αδικώ. Δλδ όταν παίζουν το say just words (hitακι άνευ σημασίας πραγματικά) και το the enemy, και ο κόσμος από κάτω κάνει λες και ακούει το raining blood, ε τότε γιατί να παίξουν το sweetness, ή οποιοδήποτε άλλο φωνάζει μια μικρή ομάδα ανθρώπων??? no need.
Ή μπέρδεψες την Παρασκευή με το Σάββατο.
Ή απλά ήσουν εκεί την Παρασκευή, έπαιξαν το Sweetness και εσύ για κάποιον λόγο δεν το άκουσες (μπορεί να χρειάστηκε να πας στην τουαλέτα ρε παιδί μου), κάτι το οποίο είναι πολύ περισσότερο τραυματικό!
Χιτάκι ναι, άνευ σημασίας όχι!!!
(άλλο το αν θα προτιμούσα και γω κάτι άλλο απ’αυτόν τον δίσκο επιτέλους)
Το Σάββατο πήγα. και σας μισώ ΟΛΟΥΣ που πήγατε την Παρασκευή και ακούγατε το sweetness την ώρα που έγώ έγραφα τη σύμβαση για τη Συρία.
Χιτακι ανευ σημασίας το Say Just Words?? Γιατί θέε μου να διαβάζω κάτι τέτοια?? Μακάρι να μπορούσαν κι άλλες μπάντες να γράψουν τέτοια χιτάκια…έλα γιατί αρχίζουμε και χάνουμε τη μπάλα νομίζω…
Κορπσέτα άκυρο εν τω μεταξύ αυτό που έγραψα πάνω, διάβασα λάθος και κατάλαβα οτι πήγες την Παρασκευή.
Το Say Just Words είναι ο φόρος τιμής τους στους Sisters of Mercy, το στάνταρ τραγούδι τους που θα ακούσει κανείς σε ροκάδικα και σε μέρη με πιο εναλλακτικό ήχο, ένα απο τα 2-3 must κομμάτια που επιβάλλεται να βάλεις σε κάποιον μη χωμένο στο μέταλ για να γουστάρει τους Lost και είναι το τραγούδι που θα μπορούσε να είχε γίνει τεράστια ραδιοφωνική επιτυχία αλλά δεν έγινε ποτέ.
[SPOILER]και αν με ρώταγε κανείς “ποιά τρία τραγούδια τους πρέπει πάντα να παίζουν στα λάιβ” θα έλεγα αυτό, το As I Die και το Enchantment. (και απο κει και πέρα να του έδιναν να καταλάβει όσο αφορά το σετλιστ)
[/SPOILER]
το enchatment ειναι σιγουρα ενα καλο τραγουδι μα δεν νομιζω ρε παιδια οτι ειναι και στην κορυφη της δισκογραφιας των λοστ το αντιθετο. για μενα ειναι ισως το χειροτερο του ντρακονιαν (επειδη ολα τα αλλα τα θεωρω απιστευτα οχι γιατι θεωρω αυτο κακο).
υπαρχουν πολυ πιο ποιοτικα τραγουδια της τοτε εποχης για να πει καποιος οτι τους αντιπροσωπευουν οπως τα true belief, embers fire, hallowed land, shadowkings, hands of reason, elusive cure κλπ βασικα εχω την ταση να τα γραψω ολα απο icon και draconian γι αυτο σταματαω εδω. και μου εκανε εντυπωση οτι αυτο φανηκε λιγο και στο λαιβ (για μενα ισχυε ανεκαθεν, δεν περιμενα να το δω στο λαιβ) μιας και το enchatment κατ εμε (αντε να βαλω μαζι του και το jaded που παραειναι αργο για εναρκτηριο) δεν καραενθουσιασε κατα την εναρξη της συναυλιας. εγω παρατηρησα μεγαλη αμηχανια γυρω μου μολις τελειωσε… ευτυχως αυτη η στιγμη κρατησε λιγο μιας και μετα ξεκινησε η πορωση!
χα χα ρε φιλαρακο το ξερω οτι δεν το πες… ειναι απολυτα οφθαλμοφανες…
Εγω το ειπα απο μονος μου απαντωντας σε σενα ειρωνικα … βιαζεσαι πολυ για το ποιος δεν ξερει να διαβαζει… η να σκεφτεται…
θα συμφωνησω απολυτα με corpsette και θα συμφωνησω με το οτι τα πληκτρα λαιβ δινουν νεα διασταση στον ηχο τους οπως και τα δευτερα φωνητικα και νομιζω πρεπει να τα διατηρησουν!!!
Τελος να πω οτι διαβασα και εγω το review του ροκινκ και δεν μου αρεσε και εμενα καθολου… μα γιατι τιθεται το ερωτημα συνεχεια… γιατι δεν γιναν οι νεοι μεταλικα και παιζουν σε κλαμπακια??? γιατι θα επρεπε δηλαδη να γινουν σαν τους μετταλικα η να παιζουν σε αρενες??? η μπαντα ειναι αυτη που ειναι με τα καλα της και με τα κακα της… αν πια δεν σου αρεσουν τα ασχημα της τοσο πολυ και αν σε απογοητευουν πιο πολυ απο τα καλα της μη πηγαινεις στα λαιβ της η ακου τα τραγουδια σπιτι σου η μην ασχολεισαι η οπως αλλιως νομιζεις… Γιατι να μπαινουμε σε μια μοιρολατρικη γκρινιαρικη συζητηση : μα γιατι δεν γιναν μεταλικα??? Ισως να μην μπορουσαν η να μην γινοταν να γινουν ποτε!!! Ειναι αυτο που ειναι οπως και καθε μπαντα και καθε ανθρωπος … ειτε το αποδεχεσαι αυτο και συνυπαρχεις η το απορριπτεις… αν θες κατι που ειναι και ατμοσφαιρικο και μπορει να γινει και μεταλικα σε ανταποκριση απο τον κοσμο ακου ΗΙΜ… Και τελος οπως εχω ακουσει τον Ααρον να λεει , ο ιδιος πιστευει οτι ολο αυτο με τους μεταλικα περισσοτερο κακο εκανε στην μπαντα παρα καλο… Γιατι??? εβαλε ενα στοχο ενα οριο (προσοχη απο τον τυπο και το κοινο οχι απο τους ιδιους) που ποτε δεν θα μπορουσαν να φτασουν… Και τωρα στα ματια τους φαινεται οτι εχασαν την ευκαιρια να γινουν κατι που ποτε δεν γινοταν να συμβει!!!
Aυτό είναι μεγάλη αλήθεια πάντως.
αλλωστε δεν νομιζω οτι οι PL “το εχουν” για να γινουν μεταλλικα. οι μεταλικα εχτισαν τον “θρυλο” τους κυριως στα λαιβ τους πραγμα στο οποιο οι PL ειναι απλως επαγγελματιες. δεν ειναι τοσο ψυχαγωγοι και μαλιστα καποιος απο αυτους (ισως ο χολμς ισως και αλλος, δεν θυμαμαι) το εχει δηλωσει, οτι η καλυτερη τους ειναι στο στουντιο οταν συνθετουν και ηχογραφουν. ειναι και λιγο (η μαλλον πολυ) χαρισμα το να εισαι ψυχαγωγος, να μην εχεις τρακ μπροστα στα πληθη και ταυτοχρονα να μπορεις να τους πορωνεις με τις κινησεις σου και μονο. καλα ενταξει βεβαια οι μεταλικα ειχαν και πολυ μεγαλυτερο προμοσιον αλλα νομιζω αυτο στην προκειμενη ειναι ενα κλικ δευτερευον…
μην συνεχίζεις τις ειρωνιες λοιπον, τα ποιος ξερει η δεν ξερει να σκεφτεται, ποιος λεει μπουρδες κτλ δεν χρειαζεται και ειναι και πολυ ευκολο
το νοημα λοιπον του σχολιου μου, για να τελειωνουμε, ηταν περιπαικτικο/ σαρκαστικο προς τους λοστ, ότι δηλαδη οπως επηρεαστηκαν μουσικα/ συνθετικα/ οτι αλλο θες απο τους μεταλλικα την εποχη του ντρακονιαν, ετσι, αναλογικα, θα μπορουσαν να επηρεαστουν και απο την νοοτροπια των μεταλλικα (που την εχουν φυσικα και παμπολλα αλλα “μικρα” γκρουπ) στα λαηβ.
επισης, εαν δεν απαξιωνει ενα συγκροτημα το υλικο του, όταν εχει αποκηρυξει το 1ο του αλμπουμ, και οταν απο τα επομενα 3 (gothic, shades of god, icon) παίζει απο συνολο 30-32 τραγουδιων, μονο 3 ( eternal, as i die και true belief ή embers fire), τότε δεν ξέρω πότε το κάνει
μαγκια καποιου ειναι αν θεωρει οτι κατι πλεον δεν τον εκφραζει, να μην το παιζει στις συναυλιες. επιπλεον μιλησες για 3 κομματια, ανεφερες 4, και μπορω να σ πω αλλα 4 που παιζουν (gothic, pity the sadness, widow, weeping words) και ποιος ξερει ποσα αλλα ειδικα απο το icon μπορει να εχουν παιξει. οκ δεν ειναι πολλα, το 1/3 η 1/4 ειναι αλλα αφενος εχουν τεραστιο αριθμο αλμπουμ και πρεπει να παιξουν λιγα απο το καθενα και αφετερου ειναι κατι που σχεδον ολες οι μπαντες κανουν. και οι μεταλικα δεν νομιζω να εχουν παιξει πολλες φορες το phantom lord η το metal militia (που ειναι και γαμω και τα 2 ας πουμε, τα καλυτερα στο πρωτο αλμπουμ τους μαζι με το no remorse κατ εμε)…
όπως επίσης το ίδιο ισχύει (περι απαξίωσης υλικού) και για την επόμενη τριάδα δίσκων τους (one second, host, believe in nothing) που πάλι από 37 τραγούδια παίζουν σταθερά τα ίδια 4 (one second, say just words, so much is lost, mouth). Το θέμα δεν είναι τόσο γιατί παίζουν 4, όσο γιατί παιζουν τα ίδια 4 εδω και 15 χρονια. For fucks sake δλδ που λενε και στο χωριο μ
προφανως και ειναι μαγκια καποιου να μην παιζει κατι αμα δεν τον εκφραζει, δεν διαφωνω. Αλλα το ιδιο λεω και εγω.
είπα ρε μανα μου, ή true belief ή embers fire. Η το ενα η το αλλο θα παιξουν σε ενα σοου.
weeping words? που ποτε και γιατι? προφανως μιλαω για 2000 και μετα, οχι για την περιοδεια του icon
gothic και pity the sadness περαστικα ηταν δυστυχως