Paradise Lost in Greece @18-19-20/3/2011

Δεν νομιζω οτι η επιλογη καποιων συγκεκριμενων τραγουδιων απο καποια αλμπουμ σημαινει απαξιωση ταυτοχρονα και αναγκαστικα γενικα για το υπολοιπο αλμπουμ … Μπορει να τα παιζουν επειδη τους αρεσουν αυτα τα τραγουδια πιο πολυ επειδη τα θελει ο κοσμος πιο πολυ επειδη θεωρουν οτι τα αναπαραγουν καλυτερα στην σκηνη… και για αλλους 1000 λογους που δεν μπορω να φανταστω!!!
Δηλαδη οι iron maiden δεν πιαζουν συχνα καποια τραγουδια απο τα πρωτα τους αλμπουμ η απο την εποχη του bayley . Αυτο σημαινει οτι απαξιωνουν αυτα τα αλμπουμ??? Δεν νομιζω οτι στεκει αυτο.
Και οσο για επιρροες μεταλλικα που λες εγω στον ηχο των λοστ αυτες τις επιρροες δεν τις βρισκω. Εκτος αν εχουν παιξει ατμοσφαιρικο gothic η doom death και οι μεταλλικα και δεν το ξερω!!! Η μονη ομοιοτητα που μπορω να βρω ειναι ως προς την χροια της φωνης του holmes και του hettfield στα draconia kai black. Δεν νομιζω ομως πως αυτος ειναι ικανος λογος να λεει καποιος για επιρροη .
Και δεν βρισκω και κανενα λογο ενα συγκροτημα με την μουσικη ποιοτητα των λοστ να πρεπει να διδαχθει απο τους μεταλικα… Προσωπικη μου αποψη βεβαια!!!

Ρε συ kreatorhell, όλη αυτή η προσπάθεια να δικαιολογήσεις τις επιλογές των Λοστ στα λάιβ τόση ώρα δε βρίσκω πως έχει κάποιο νόημα.

Είναι μπαντάρα, τους υπεραγαπούμε, αλλά είναι και μουρτζούφληδες οι τύποι, αν ήθελαν θα μπορούσαν να ήταν λιγότερο “ψυχροί επαγγελματιές” και να μη παίζουν συνέχεια τα ίδια 2-3 κομμάτια απο κάθε άλμπουμ, για μία ώρα και 20 λεπτά, δεν το κάνουν. Και εμείς επειδή είμαστε το ίδιο μουντρούχοι γκρινιάζουμε, τι θες τώρα. :stuck_out_tongue:

Αυτή η συζήτηση δε καταλήγει πουθενά, πραγματικά, μόνο κύκλους κάνει.

ναι νταξ κοιτα, οι μεηντεν καναν και ενα early years τουρ :stuck_out_tongue:

το ντρακονιαν δεν ειναι doom/ death ουτε ατμοσφαιρικο γκοθικ πιστευω

ειναι αρκετα heavy και δειχνει οτι το χανε λιωσει το μπλακ αλμπουμ, και στις ρυθμικες, και στα φωνητικα κτλ

τεσπα, ο καθενας εχει την αποψη του, ας μην το κουρασουμε αλλο

να πω κι εγώ μια ψύχραιμη αποψάρα εδώ.

Τους Lost τους ευχαριστήθηκα. Με τις δεδομένες αδυναμίες που θα μπορούσε να έχει κάθε live των PL εγώ τους καταχάρηκα. Τη φωνή του Holmes σε πολύ καλή κατάσταση, τα lead του Greg να τα ακούω καμπάντα και ένα άλμπουμ μνημείο να το ακούω στην ολότητά του. Πηγαίνοντας και τις 2 μέρες το άθροισμα των επιπλέον κομματιών μου αφήνει μια σχετικά ικανοποιητική γεύση. Wishlists να φτιάξουμε όσες θέλετε…

Κατά τα άλλα συνυπογράφω τα περισσότερα στοιχεία που παραθέτει το report του site και ειδικά το ότι επιτέλους αξιωθήκαν να έχουν έναν ΑΝΘΡΩΠΟ στα πλήκτρα και τα backing vocals. Όχι άλλη κασέτα ρε παιδιά! Είδατε πόσο πιο ωραία είναι;

Και τώρα που το ειπα αυτό, να πω πόσο με ενόχλησε η κασέτα στους Sorrowful Angels. Πολύ! Όσο και πέρσι στους Lake Of Tears.

Γενικά, βρήκα και τα 2 support μέτρια, μόνο που οι Sorrowful Angels είχαν συνθέσεις με περισσότερη συνοχή και φάνηκαν πιο δεμένοι σε σχέση με τους Scar Of The Sun*. Τους δεύτερους, όσες φορές κι αν τους έχω δει δεν μου μένει τίποτα και κουβαλάνε το πρόβλημα των περισσότερων ελληνικών μπαντών. Οι πρώτοι πρέπει να βάλουν λίγη προσωπικότητα στη μουσική τους.

*Λάθος, μου έμεινε το μπλουζάκι Revolting Breed που φόραγε το παλικάρι που βγήκε να κάνει τα brutal φωνητικά σε ένα τραγούδι. Αν και τα φωνητικά δεν πολυακούγονταν.

Μα δεν προσπαθω να την δικαιολογησω… Απλα κρινω κατα την προσωπικη μου αποψη υπερβολικη την ““κατηγορια”” που ριχνετε!! Και για το αν εχει καποιο νοημα , η απαντηση ειναι οτι εχει οσο νοημα εχει μια οποιαδηποτε αποψη σε ενα φορουμ. Αυτο ειναι στον καθενα το πως θα το κρινει. Δεν ειναι ορθο να περνουμε την αποψη μας ως την μονη οικουμενικα σωστη.

ρε παιδια ο χολμς χανει τους στιχους των γνωστων τραγουδιων(και τον αγαπαμε για αυτο,γιατι ετσι ειναι ο χολμς) που να τον βαλουν να πουν κανα νταινγκ φριντομ ξερω γω:p

επισης συμφωνω με αυτο που ειπε καποιος για το τι ζηταει ο κοζμος.πισω μου δυο παλικαρια φωναζαν συνεχεια ιτερνααααααααλ.δηλαδη γιατι να μη φωναζουν κανα αλλο απο το γκοθικ?απλα γουσταρουν αυτο.

καλα οταν επαιξαν το say just words πρωτα ενιωσα μια ψυχρολουσια και μετα μου ανεβηκε το αιμα στο κεφαλι.περιμενα sweetness και ακουω τα πληκτρα και λεω “ε τους μαλακες θα πουν 3 κομματια και θα την κανουν”(γιατι τους εχω ικανους).βγηκαν ομως ξανα και το εσωσαν.

Ρε αδερφέ, το τραβάς όμως και συ ε. Μιλάς για “κατηγορία” απο την πλευρά μας και οτι “δεν είναι σωστό να παίρνουμε ως αντικειμενικά σωστή” την άποψη μας.

Ε? Τι? Ποιός? :?

Δε κατηγορεί κανείς κανέναν φίλε, κάποια πράγματα μας ξενερώνουν απλά, και τα λέμε. Πολύ συγκεκριμένα πράγματα, δεν έχουν να κάνουν με απόψεις αυτά. Παίζουν πάντα τα ίδια 2-3 τραγούδια απο κάθε δίσκο, that’s a fact. Γεγονός, δεν είναι άποψη.

Απο κει και πέρα, και όπως είχε πει κάποτε κάποιος, τα γεγονότα είναι τα ίδια, οι [B]ερμηνείες[/B] που δίνουμε σ’αυτά διαφέρουν. Εγώ το βλέπω έτσι, και περιγράφω πως [U]εγώ[/U] αισθάνομαι με τις επιλογές του συγκροτήματος.

Εσύ το βλέπεις αλλιώς και περιγράφεις γιατί [U]το ίδιο το συγκροτημα[/U] κάνει αυτά που κάνει. Εξ ονόματος του οποίου μιλάς. Ποιός έχει την αξίωση να είναι “αντικειμενικός” εδώ? :slight_smile:

yes why?

πωπω γιατί πρέπει να αναλύουμε την κάθε μας λέξη?? Εννοώ εν συγκρίσει με άλλα, αλλά και αυτό να μην εννοούσα, είναι - προφανώς, αφού εγώ γράφω ε- η δική μου γνώμη. Το έχω ακούσει τόσες φορές λαηβ που αλήθεια, μια ακόμα μου φαίνεται εντελώς περιττή και ναι, άνευ σημασίας.

Το κατάλαβα ότι δε διάβασες σωστά, no worries. :slight_smile:
Όσον αφορά για το τι είναι το εν λόγω τραγούδι για τη μπάντα, έλα με ξέρεις ήδη, φαντάζεσαι ότι δε συμφωνώ χωρίς καν να το πω. Ακόμα και γι αυτό που έχει ενδεχομένως πλέον γίνει η μπάντα, δεν παύει να έχει το παρελθόν με τα eternal,pity the sadness,widow, SWEETNESS κλπ κλπ, για να παίξω στα γνωστά τους. And we can’t nor should we, strip them of this past.:slight_smile:

θα σου ελεγα να διαλεξεις μια αλλη ερμηνεια

α) αυτο ξερουν
β) ξερουν οτι 1 ειναι να παιξουν απο το γκοθικ, οποτε ας φωναξουν αυτο που μπορει παιξουν, γνωριζοντας οτι ειναι εντελως εκτος τοπου και χρονου να φωναζουν πχ shattereeeeed, shatteeeeeereed (γελαω ετσι) :lol:

κατα τ’ αλλα, καλα τα λες ελλανορ :stuck_out_tongue:

ρε παιδια με βλέπω στα βίντεο και έχω κομπλάρει εντελώς ρε,πηδαω σαν χαζοχαρουμενο σε συναυλία του Ρουβά:-s

Προφανως το οτι παιζουν καποια συγκεκριμενα τραγουδια ειναι γεγονος αλλα απο την στιγμη που γραφεις στο φορουμ οτι σε ξενερωνει εκφραζεις αποψη!! Την κατηγορια την εβαλα σε εισαγωγικα κατι που σημαινει οτι δεν ειναι κυριολεξια. Επισης δεν καταλαβα πως υπεθεσες οτι μιλαω εξ`ονοματος των λοστ… Δεν ειμαι μελος καποιου επισημου φαν κλαμπ τους και τους ιδιους δεν εχει τυχει ποτε να τους δω και να τους μιλησω. Και δεν ειπα οτι εχω την αξιωση να ειμαι αντικειμενικος , εξαλλου δεν γινεται να ειμαι απο την στιγμη που λεω την αποψη μου. Απλα οπως εκανες και εσυ ετσι και εγω εξεφρασα την αποψη μου . Και διαφωνουμε. Απλα μου φαινεται οτι εσενα αυτο σε πειραζει…Δεν θα πρεπε νομιζω!!

ε βασικα μαλλον το β γιατι δεν ηταν και πιτσιρικαδες:p

Και τι να παίξουν ρε παιδιά από Gothic και Shades Of God όταν παίζουν όλο το Draconian Times και από κάτω ο άλλος χασμουριέται και ξαφνικά ξυπνάει στο Enemy ξέρω γω??

Kreatorhell, άστο, it’s ok. Ο καθένας στις απόψεις του, ας πούμε οτι είμαι ένας παλιογκρινιάρης και ας το αφήσουμε εδώ. :stuck_out_tongue:

Να πω εδώ πως εγώ [B]φώναξα[/B] σε κάποια φάση SHATTEEΕΕRED το Σάββατο, όπως φώναξα 2-3 φορές και REMEMBRAAAANCEEEE! :stuck_out_tongue: Και κάτι παιδιά δίπλα μου ούρλιαζαν ΔΙ ΕΝΕΜΙ, ΔΙ ΕΝΕΜΙΙΙΙΙ. Και στο καπάκι το παίζουν. Τι ευτυχής σύμπτωση, να συμπίτουν τόσο τα γούστα του κοινού με τα γούστα του συγκροτήματος! Ή όπως είχε πει πιο πριν ο ίδιος ο Χολμς είναι “convenient” να ζητάει το κοινό τραγούδια απο το draconian. :lol:

πες μου οτι κανεις πλακα. Πολλα πινκς σε ελλανορ λοιπον.

@shadowking69 : αυτοι που χασμουριονταν στο ντρακονιαν, λογικα θα εκαναν το ιδιο και στο ιτερναλ. Και καλα κανουν στην τελικη. Επομενως, φανταζομαι θα τους ηταν το ιδιο, αντι για ετερναλ, να ακουγαν καποιο αλλο απο εκει

πχ, στις διπλες εμφανισεις paradise lost/ nightfall στο gagarin το 2003, ειχα σκασει χωρις εισιτηριο (αφραγκιες) την 2η μερα και καταφερα να μπω στο ανκορ.
ρωτησα εναν που τραγουδαγε το ουαν σεκοντ τι εχουν παιξει απο το αηκον, και με ρωτησε ποιο ειναι το icon

πω πω ειχα πολυ καιρο να μπλεξω σε κοντροβερσυ για λοστ. Για παμε.

Βλεπω οτι πετας την μπαλα στην εξεδρα που λενε…παρολα αυτα σεβομαι την αποψη σου … οριστε και ενα τραγουδι που δεν το παιζουν συχνα αλλα ειναι καταπληκτικο

In living with a fear of chance,
The chance of fear the only reason you’re awake,
We decrease in size when burdened with your mind,
But you know escape is to run,

In a constant commotion
When I speake it’s revulsion maybe you’ll disappear

Recall the past when you were strong,
Those distant days it seems are now forever gone,
You’ll increase desire to wander and retire, but you know escape is to run.

Τι απιστευτοι στιχοι ετσι???

yeap. τελειο.

Και για να πω και κατι ασχετο μια που βλεπω πως πολλοι ειστε φιλοι των λοστ μου εχει κανει εντυπωση πως δεν υπαρχει αλλη μπαντα στο στυλ αυτο οπου να συνδυαζει μελωδια ειτε κιθαριστικη ειτε απο πληκτρα με το μεταλ τοσο καλα και παραλληλα να εχει τοσο δυνατη ερμηνεια στα φωνητικα ειτε με συναισθημα ειτε με παθος και ταυτοχρονα με τετοιους στιχους… Γενικα τεινω να πιστεψω οτι οι λοστ οχι μονο ειναι πρωτοποροι στην σκηνη τους αλλα ειτε ειναι και το καλυτερο συγκροτημα αυτης…

Όπως και οι Manowar έτσι και οι Lost είχαν ήχο κάτω του μετρίου δυστυχώς. Επομένως τις θεωρώ και μέτριες συναυλίες. Κρίμα.