Paradise Lost- Medusa (2017)

Δεν το κάνω για να σε τρολλάρω. Όποτε το κάνω, το κάνω γιατί είσαι ΑΜΠΑΛΟΣ. Το αξίζεις, είναι όλο δικό σου.

Ναι την ξερω τη λογικη σου, οποιος διαφωνει με τα 10-15 αξιωματα τυπου “Aenima καλυτερος δισκος των 90ς” (ΓΕΛΑΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ) ,τον χαρακτηριζεις αμπαλο και ακυρωνεις την αποψη του με μια χαζομαρουλα σε εικονα, αλλα δεν πειραζει, μπορεις να συνεχισεις να το κανεις οσο θελεις, δε με προσβαλλει ποτε.

Συγκεκριμενα, το seal of approval για το οτι εχω ΔΙΚΙΟ και απλα χτυπησα ευαισθητη χορδη, ειναι οταν μου βαζεις seal of approval :sunglasses:

Προφανως και μπορεις να πιστευεις ο,τι θελεις.
WE DON’T
GIVE
A SHIT!

2 Likes

Το έβαλα από περιέργεια, καθώς το Plague το θεώρησα στην καλύτερη τον χειρότερό τους δίσκο. Αυτό το Fearless Sky είναι σαν να κάνει ο Mackintosh guestιλίκι σε κομμάτι των Mourning Beloveth. Τα μπρούταλ του Holmes παραμένουν τα πιο απρόσωπα και άνευρα που έχω ακούσει, όταν κάνει καθαρά κάτι σώζει, θυμίζει ρε παιδί μου τους Lost που αγάπησα. Αν τον ακούσω ολόκληρο και δεν με ξενερώσει, τότε θα αποφανθώ.

1 Like

Μετα απο μια πολυ σοβαρη ακροαση (σε δυο sessions, δεν ακουγεται αυτο το σκουπιδι ολοκληρο):

1. Fearless Sky = 8μιση πεταμενα λεπτα απο τη ζωη μου, κριμα για τις ριφφαρες
2. Gods Of Ancient = σκουπιδι, δεν αξιζει καν δευτερη ακροαση
3. From The Gallows = ακριβως οτι ισχυει και για το αποπανω
4. The Longest Winter = κομματαρα, σχεδον σαν σωστο tribute σε Type Of Negative
5. Medusa = μαλλον το καλυτερο κομματι του δισκου μαζι με το προηγουμενο, instant classic
6. No Passage For The Dead = τι απιστευτη μαλακια ηταν αυτη? Υποψηφιο για χειροτερο τραγουδι τους
7. Blood And Chaos = ωραια μουσικη, κριμα που ο Χολμς συμπεριφερεται σαν 17 χρονων
8. Until The Grave = τι “until”, εχετε πεθανει σαν μπαντα και δεν το ξερετε, αισχρο “τραγουδι”

Συνολικα, περαν των απλα απαραδεκτων φωνητικων που πραγματικα κανουν τις συνθεσεις 4 φορες χειροτερες απο οτι ειναι, η ελλειψη εμπνευσης με σοκαρει. Χιλιοπαιγμενες μελωδιες, doom metal ελλειψει καλων riffs απο τον Gregor, η απουσια πληκτρων και αλλων εφφε που ειχαν στο παρελθον μαλλον κακο τους κανει και οχι καλο, αφου δεν εχουν το υποβαθρο για να στηριξουν τραγουδια απλα με κιθαρα - μπασο - τυμπανα, και το αποτελεσμα ακουγεται οτι πιο παρωχημενο εχω ακουσει ποτε απο τους Paradise Lost μετα απο σχεδον 30 χρονια καριερας.

Δηλαδη η μπαντα που μεγαλωσα ακουγοντας αμετρητες ωρες και καθε φορα οταν ακουγα τον εκαστοτε νεο δισκο ελεγα “τι ακουω ρε παιδια, τι ειναι αυτο?” ξαφνικα μου προκαλει την ιδια ακριβως αναφωνηση, μονο που ενω στο παρελθον σημαινε “ποσο γαμαει αυτο που ακουω και γιατι παιζουν ετσι?” τωρα σημαινει “γιατι παιζουν αυτα τα αισχη οι Paradise Lost???”.

Κριμα.

Μετα τις ειδησεις και τα αποσπασματα που προηγηθηκαν στους προηγουμενους 3-4 μηνες, η αληθεια ειναι πως ειχα μονο ΜΙΑ απαιτηση απο το Medusa, και αυτη ηταν να ειναι εστω καλυτερο απο το Plague Within (πολυ χαμηλη απαιτηση). Οχι απλα δεν ειναι καλυτερο, αλλα μαλλον ειναι και κατα πολυ χειροτερο, κοινως θα του εβαζα μαλλον ενα 2/10. Δεν πειραζει, τι να κανουμε, ειχαν μια αξιοπρεπη πορεια επι παραπανω απο 10 αλμπουμς, καποια στιγμη ολα τα καλα τελειωνουν. RIP Paradise Lost.

3 Likes

Στην τέταρτη ακρόαση τα μόνα που δεν με έχουν πείσει για την αξία τους είναι τα From the Gallows και Passage… (Αυτό όμως έχει κάτι που με τραβάει). Συνολικά στα 8 κομμάτια έχω βρει 4 κομματάρες, Fearless Sky, Longest winter, ομώνυμο, Until the grave.
Το αρνητικό της υπόθεσης είναι πως δεν ανατρίχιασα σχεδόν σε κανένα προφανώς αυτό σημαίνει ότι η απουσία όμορφων μελωδιών φέρνει και απουσία συναισθήματος. Πέρα από την μιζέρια και την μαυρίλα.
Αν το προηγούμενο ήταν για 7/10 τότε νομίζω ότι κι αυτό παίζει κάπου εκεί, λίγο πάνω λίγο κάτω θα το δείξει ο χρόνος.

Edit: επίσης Gods Of Ancient γαμεί ειδικά μετά το 3:40 και το From The Gallows έχει ένα δάνειο από το Mortals Watch The Day…

0:48 πάμε όλοι δυνατά μετά τον James!

1 Like

Δεν ξέρω για το medusa δεν το έχω ακούσει ακόμη αλλά το plague είναι δισκάρα με τα όλα του και κρίμα που δεν είσαι σε θέση να το εκτιμήσεις

1 Like

απο οτι βλεπω και καταλαβαινω , δεν ειναι ο μονος που δεν μπορει να το εκτιμησει (Δεν βαζω καν τον εαυτο μου μεσα). ειναι αρκετοι οι φιλοι των Lost , που δεν εχουν συγκινηθει απο την προηγουμενη προσπαθεια τους αλλα και απο την τωρινη (αν και ειναι νωρις ακομα , ετσι για να κραταμε και μια “πισινη”).
Ισως να κερδισαν καποιους πιο “Hardcore” φανς , αλλα μεχρι εκει.

2 Likes

Κανεις λάθος για το plague, δεν ξέρω πόσους οπαδούς των lost ξέρεις πάντως το εκτίμησε αρκετός κόσμος. Επίσης φανς των λοστ ΔΕΝ είναι μόνο αυτοί που γουστάρουν την πειραματική περίοδο, πως να το κάνουμε υπάρχουν κι αυτοί που τους έμαθαν όταν έπαιζαν doom.

3 Likes

ελα μωρε και εσυ τωρα μην μου την βγαζεις εξω ολη την ωρα για το μεταλ .

Μωρακι ησουν οταν τους εμαθα να παιζουν και ντουμοντεθ κτλ.
Πρεπει δηλαδη να σου στελνω φωτο με τα βινυλια απο το 1993 για να το πιστεψεις ;

Προσπαθουμε να κανουμε κουβεντα και εχουμε αμεσως τους σωματοφυλακες της μεταλλοσυνης.

Χαλια ειναι και το πλαγκ και το μεδουσα. ΟΧΙ δεν χρειαζοταν να παιζουν τεττοιες αηδιες οι Λοστ και οχι δεν λεμε να παιζουν απο το πρωι μεχρι το βραδυ το Χοστ για να υπαρχει ικανοποιηση. Αν ηθελαν να παιζουν ετσι οπως παιζουν κατω απο το ονομα των Λοστ , εχουν και τα προτζεκτ τους . Τωρα αυτο ειναι επιεικως σκατα . οτι σου αρεσει καλα κανει.Ουτε καν μετριο doom δεν το λες.

2 Likes

Όταν κάποιος θεωρεί ότι “κομματάρες” σαν το Mouth αποτελούν σημεία αναφοράς για μια μπάντα όπως οι λοστ και το BiN σταθμό στην καριέρα τους, τον δισκο που ο ιδιος ο βασικος δημιουργος του ο Γρηγορης δηλ εχει αποκηρυξει και δεν θελει να θυμαται, ε τοτε λογικό είναι να μην μπορεί να εκτιμήσει δίσκους όπως το Plague.
Και κάπου εκεί ξεκινούν τα RIP και λοιπές γραφικότητες.

3 Likes

Το άκουσε μια φορά, αποφάσισε ότι δεν του αρέσει και μας λέει ότι είναι χάλια κι αυτό και το προηγούμενο επειδή απλά δεν του κάνουν…σε αφήνω στην κρίση του κόσμου εδώ. Δεν έχω τίποτα άλλο να πω.

Το αν τους ακουσες το 93(λέμε τώρα) μου είναι αδιάφορο.

Εντωμεταξύ αυτό με τα project είναι εντελώς άκυρο μην εκτίθεσαι άλλο…

εσυ το ακουσες 4 και ξερεις καλυτερα . Σκατα ειναι τι με νοιαζει η κριση του κοσμου εδω ;

Εσυ εκτιθεσαι με το να σου αρεσουν οι λοστ επειδη παιζουν μετσαλ , ντε και σωνει .
Απλα ειναι χαζο να θεωρεις οτι δεν αρεσουν σε καποιον οι αηδιες τους επειδη ΔΕΝ τους εμαθε οταν επαιζαν ντουμ .
Αδιαβαστο σε πιασανε.
Μπερδευεις πραγματα και καταστασεις . Αλλα δεν πειραζει , ειναι μεταλ αρα μας αρεσει . οταν δεν επαιζαν επρεπε να το φιλτραρουμε απο διακοσιες μεριες για να πιστεψουμε στον εαυτο μας οτι μας αρεσει και ας μην ειναι μεταλ.

Αυτο που παιζουν ειναι μετριο . Θα το ξανακουσω και και 3 και 5 και 127 αν γουσταρω δεν θα αλλαξει η γνωμη μου. Τα χαλια του τα μαυρα εχει .

2 Likes

Ότι να ναι…

1 Like

αυτο λεμε Φωταρα . οτι να’ναι παιζουν .

1 Like

Σοβαρά… πες απλά “δεν μου αρέσει η κατεύθυνση που πήραν” και κανένας δεν θα σου πει τίποτα. Όσο συνεχίζεις να λες "σκατα αυτό σκατα εκείνο " μην περιμένεις να σε παίρνει κανένας στα σοβαρά. Ειδικά έχοντας ακούσει τον δίσκο μια φορά (αμφιβάλλω αν τον ακουσες ολόκληρο αλλά τεσπα)

ρε Φωτη δεν εγραψα σκατα αλλο ποστ εκανα , ξαναδιαβασε το και μετα μου λές για αυτους που τους εμαθαν οταν επιαζαν ντουμ (ανατριχιασα) , απο την αλλη σου ειναι αδιαφορο.

Οταν μου βγαζεις την μεταλλοσυνη εξω , σκατα θα σου απανταω και εδω και απο κοντα και νοημα δεν θα βγαινει.

Πες οτι σου αρεσει ενα στην καλυτερη ενα μετριο πραγμα , με αθλια φωνητικα και παλι δεν θα σε παρεξηγησει κανεις.

Επισης το ειχα ηδη ακουσει οταν σου ειπα να το κατεβασεις . Και σιγα το απαιδευτο αυτακι μου δηλαδη ωστε να μην μπορω να καταλαβω κατι που δεν ειναι καλο.

Και ενθουσιασμο στα κομματια του πλαγκ οχι δεν ειδα και ιδιαιτερο φιλε , Εκει ημουν . Εχουν αλλα πολυ πολυ καλυτερα κομματια .

1 Like

Βασικά εσύ ξεκινησες με την ανακρίβεια ότι ξέρεις κόσμο που δεν εκτίμησε το plague και σου απάντησα επί της ουσίας ότι εγώ ξέρω άλλο τόσο που το εκτίμησε. Δεν έχω κανένα πρόβλημα με το να μην σου αρέσει, ούτε δεν θα παραδεχτώ ότι μου είπες να το κατεβάσω. Αυτό δεν σημαίνει ότι το ακουσες ωστόσο.
Δεν λέω πουθενά για την μεταλλοσυνη αλλά βαρέθηκα να διαβάζω ότι ντε και καλά ξεπεράσετε το μέταλ…ωριμοι (ανατρίχιασα).
Το ότι έχουν καλύτερα κομμάτια το ξέρουμε, δεν είπα ότι έχουμε να κάνουμε με δισκαρα, μια χαρά αξιοπρεπείς είναι ακόμα όμως. Με δίσκους σχεδόν κάθε 2 χρόνια μια χαρά τα πάνε…

Ρε φίλε την είπες την άποψή σου, εντάξει πάνε παρακατω. Για τον Ντρένι λέω.