Paradise Lost- Medusa (2017)

Πάντως το post μου παρεξηγήθηκε. Φυσικά και δεν είχε σκοπό να δομήσει μία αντικειμενική αλήθεια, δε με ενδιαφέρει κάτι τέτοιο. Ούτε είχα σκοπό να εντυπωσιάσω ή κάτι παρόμοιο. Απλά βλέπω ότι αυτό το πράγμα, η μουσική των Paradise Lost, σηκώνει πάρα πολύ κουβέντα και συζήτηση, και… σε forum είμαστε βασικά. Υπεραναλύω κάποια πράγματα (κι άλλοι, όχι μόνο εγώ) γιατί υπάρχει ζουμί, τόσο απλά. Δε με ενδιαφέρει να πω ένα “είναι σκατά το “Medusa”, να πάνε γαμηθούν οι Lost”. Θέλω να θίξω συγκεκριμένα πράγματα που με ενοχλούν σε αυτούς, και όσο μπορώ προσπαθώ να τα περιγράψω, δεν είναι πάντα τόσο εύκολο αυτό.

Η έλλειψη έμπνευσης, για την οποία έκανα λόγο, είναι δύσκολο να ξεφύγει από τον υποκειμενισμό, σ’ αυτό εν μέρει συμφωνώ. Δυσκολεύομαι, παρ’ όλα αυτά, να πιστέψω ότι “τυχαία” όλοι ξεχωρίσαμε το “Beneath broken earth” από το “The plague within”, το “Tragic idol” από το “Tragic idol”, το “Your own reality” από το “In requiem” κ.ο.κ. Οφείλεται στο ότι είναι τραγούδια που ξεφεύγουν από τη ροή του δίσκου; Κι αυτό οφείλεται μόνο σε μουσικά εργαλεία που χρησιμοποιούνται ή στην ποιότητα της σύνθεσης γενικότερα (δηλαδή την έμπνευση); 'Ισως κάτι και από τα δύο. Καταλήγω, όμως, ότι δεν είναι τόσο απλό να πεις “ο Mackintosh έχει έμπνευση, αφού εγώ είμαι ευχαριστημένος με αυτό που ακούω”. Δεν είναι όλα τόσο υποκειμενικά πιά.

Το post του pao1979 είναι καλό γιατί, παρ’ όλες τις διαφωνίες, θίγει κάποια σωστά ζητήματα. Δε θα διαφωνήσω ότι και το “In requiem” είναι δίσκος με πολλές αδυναμίες, με τίποτα δε θα το συμπεριελάμβανα στα καλύτερα τους. Παρ’ όλα αυτά, τα ίχνη του πρόσφατου παρελθόντος είναι ακόμα ορατά (“Unreachable”, “Your own reality”). Κυρίως, όμως, ο Holmes τραγουδάει ακόμα, κι αυτού του προσθέτει πολλούς πόντους. Είναι σίγουρα ένας μπερδεμένος, μουσικά, δίσκος, γιατί θέλησαν να γίνουν gothic metal (εννοώ στο στυλ των Moonspell π.χ.) ενώ ποτέ δεν ήταν κάτι τέτοιο, κι αυτό βγάζει μία επιτήδευση σε πολλά σημεία.

Αυτό που με ενοχλεί στο “Faith divides us-Death unites us” (και από τότε υπάρχει συνεχώς στους δίσκους των Lost) είναι οι κιθάρες και τα riffs που σκληραίνουν σε τόσο βαθμό που άνετα θα μπορούσαν να βρίσκονται σε δίσκο των Kreator. Δε μιλάω για όλα τα κομμάτια, αλλά για πάρα, ΠΑΡΑ πολλά σημεία. Αυτό ήταν κάτι ξαφνικό και πρωτόγνωρο για τους Lost, αφού ούτε στο “Shades of god” δεν παίζανε έτσι (πρόκειται για τον πιο ξερό και κιθαριστικό τους δίσκο, αλλά η ατμόσφαιρα βρωμάει Sabbath-ίλα, όχι γκάζια). Είναι riff “και καλά heavy”, μπουκωμένα με διπλομποτιές, κάνα ξύσιμο που και που, δηλαδή πράγματα αρκετά πεζά και συνηθισμένα. Προφανώς, πάνω από αυτά που να τραγουδήσει ο Holmes, αναγκαστικά κι αυτός θα κάνει τα δικά του.

Γενικά, πάντως, όλα τα παραπάνω δεν τα λέω καθόλου υποτιμητικά προς όσους γουστάρουν τους τελευταίους δίσκους και λυπάμαι που κάποιοι “θίχτηκαν” και ειρωνεύτηκαν για σεντόνια κλπ. Πουθενά δεν άφησα να εννοηθεί τίποτε τέτοιο. Αντίθετα, στην αρχή-αρχή του post μου έγραψα ότι καταλαβαίνω απόλυτα κι αυτούς που γουστάρουνε τους τελευταίους δίσκους.

Κι όσο γι’ αυτούς που “απόρησαν” γιατί ασχολούμαι με ένα συγκρότημα που δε με ικανοποιεί τα τελευταία 10 χρόνια, μάλλον δε διάβασαν την πρώτη πρόταση του post μου: αγάπησα τη μουσική τους, με ενδιαφέρει το τι κάνουν και γιατί το κάνουν, και σαν junkies αναζητάμε κι εμείς καμιά τζούρα απ’ τα παλιά!

5 Likes

Τα αυτονοητα λες σε ολο σου το ποστ, αλλα τι να γινει τωρα, παντοτε θα υπαρχει κοσμος που να παρεξηγει αυτα που γραφει ο οποιοσδηποτε. Φτασαμε στο να απολογεισαι σχεδον επειδη εθιξες καποια πραγματα με μια οπτικη που δεν ειναι μονο η δικη σου, αλλα και πολλων αλλων.

1 Like

Συμφωνεις με τις κριτικες που εβαλα πιο πανω; Με αυτη που εβαλε ο Φωτης για το Μεντουσα; Ξεκολλα απο το Σενενγκερ και τους Μεταλλικα, εγω αυτο που θελω να “θιξω” ειναι πως ειναι πολυ συνηθες οι κριτικες γνωστων sites και εντυπων σε νεες δουλειες μεγαλων συγκροτηματων (οπως ειναι και οι Μεταλλικα και οι ΠιΕλΟ) φαινεται πολυ συχνα οτι ειναι biased. Καθε νεα δουλεια “αποθεωνεται” οταν κυκλοφορει, ισως απο ενθουσιασμο, ισως απο φανμποησμο, ισως για λογους δημοσιων σχεσεων. Το αποτελεσμα ειναι σιγα-σιγα η απωλεια της αξιοπιστιας. ΓΙΑ ΜΕΝΑ, για να μην εχουμε παρεξηγησεις. Διαφωνεις;

3 Likes

Αυτό είναι κάτι που συμφωνώ 100% και έχω θίξει και παλιότερα, ότι δηλαδή κάποια γρήγορα κομμάτια είναι εντελώς εκτός από αυτά που μας έχουν συνηθίσει οι lost, γι αυτό λέω πως ο καινούριος δίσκος έχει συνοχή και δεν έχει ξεκάρφωτα στοιχεία.

1 Like

Δεν παρεξηγησα το ποστ σου ουτε αναφερθηκα απαξιωτικα σε εσενα, σε τριτα ατομα που το χρησιμοποιησαν για να μας πουνε ποσο δευτερης κατηγοριας ειμαστε πηγαινε η ειρωνεια. Μια χαρα μιλας και μια χαρα λες την αποψη σου, παρολο που διαφωνω σε καποια σημεια, σε αντιθεση με κατι τρολλς.

1 Like

Σωστός ! Δυστυχώς το internet δημσιουργεί τέτοιου είδους παρεξηγήσεις

Σιγά μην παρεξηγηθώ και ειδικά μαζί σου . Εσύ κοίτα να ξεκολλήσεις από τα παραδείγματα που δίνεις .

Διαφωνώ με τις κριτικές σαφώς . Αλλά θα ανοίξουμε μεγάλο θέμα με αφορμή πάλι δικά σου σκαλωματα και μετά θα προσπαθήσω να εξηγήσω ότι είναι τέχνη ( ναι τέχνη είναι η μουσική , τι να κάνουμε τώρα ; ) και όταν μπαίνουν βαθμολογίες χάνεται η μπάλα .

Συμφωνώ όπως σου είπα σε όλα όσα αναφέρεις για τους λόγους που μπορούν να παίρνουν Καλές , αποθεωτικες κτλ κριτικές μέτριες , κακές κτλ δουλειές , αλλά υπάρχουν και κριτικές που βάζουν πολύ ψηλά τον πήχη σε δουλειές πιο “δεύτερων” συγκροτηματων, που τελικά ξεφουσκωνουν γρήγορα .

Και για να το φέρουμε στους λοστ, υπάρχει και θετική και η αρνητική υποδοχή της τελευταίας τους δουλειάς . Ούτε το ένα είναι η απόλυτη αλήθεια , ούτε το άλλο . Αυτό που μου λέει σε μένα κάτι όσον αναφορά τις αρνητικές γνώμες είναι ότι προέρχεται από παιδιά που δείχνουν να έχουν αγαπήσει και ασχοληθεί σοβαρά με τους λοστ που δεν είναι ένα συγκρότημα στάσιμο και θα ήξερες εκ των προτέρων τι θα ακούσεις .

Όχι ότι η θετική άποψη έχει λιγότερη αξία , απλά από αυτά τα παιδιά νιώθω μια υπεράσπιση σε κάτι σχετικά μέτριο ή οριακά καλό κάτι που παραδέχονται κατά μία έννοια και οι ίδιοι .

Από ότι είδες μετά το αρχικό μου επιθετικό και αρνητικό ύφος για τον δίσκο σταμάτησα να γράφω γιατί δεν έχει και πολύ νόημα , ως συνήθως μόνο καρδούλες μοιραζω, οπότε πάρε άλλη μια !

1 Like

Θα βρω κριτικες για αλλη μαπα που οταν βγηκε παρουσιαστηκε ως δισκαρα :yum:!

1 Like

Δυστυχως εσυ εισαι το τρολλ, και συγκεκριμενα αυτο εδω σου το ποστ:

Ειναι λιγο αστειο το να του διευκρινιζεις πως “δεν αναφερθηκες απαξιωτικα” στον Leper Jesus, και πως η αποψη του ειναι “μια χαρα” και πως “μιλαει μια χαρα”, αφου τον εχεις ηδη ειρωνευτει 2 φορες με 2 προτασεις σου στο ποστ το οποιο ξεκινησε ολο τον διαλογο μας με τις καταπληκτικες απαντησεις σου που δεν ειχαν καμια διαθεση τρολλαρισματος φυσικα.

1 Like

Στον Παντελη αναφερονμουν που ειπε οτι επειδη ο Leper_Jesus τα γραφει ομορφα θα πρεπει να ανεθεωρησουμε. Ο Leper_Jesus δεν υποστηριξε ποτε κατι τετοιο. Εκει παει η ειρωνεια προφανως, και το ξερεις πολυ καλα, δεν εισαι οσο βλακας το παιζεις, αλλα πας να δημιουργησεις τζερτζελο παλι.

1 Like

Δε μιλούσα σ’ εσένα όμως. Σχολίασα το post του @lostparadise, ο οποίος χωρίς καν να έχει ακούσει τον δίσκο απαξιώνει τη γνώμη του @Leper_Jesus με ειρωνείες της πλάκας. Περίπου σαν τις δικές σου, ένα πράγμα, απλά λίγο χειρότερες.

1 Like

Και τωρα θα βγει ο lostparadise να πει οτι δεν μιλουσε για τον Leper αλλα για καποιον αλλο και ετσι γινεται το θρεντ σαν κακη κομωδια του Ρωμα σιγα σιγα.

(επισης δεν απαξιωσα την γνωμη του Leper αλλα γουατεβερ, καλη καρδια)

Το ποστ μου στο οποίο αναφέρεσαι, φαίνεται ότι είναι απάντηση στο ποστ του @lostparadise. Ξεκόλλα λίγο το μυαλό σου.

1 Like

Ναι ρε ανθρωπες μου, σε εκεινον απαντας, αλλα ετσι οπως το γραφεις μοιαζει σαν να λες “αφου τα λεει τοσο ομορφα οσοι διαφωνειτε εχετε αδικο”, οκ, ειπες δεν το εννοουσες ετσι τελειωσε, τι το συνεχιζουμε τωρα?

Θα διαφωνίσω με τον leper jesus σε κάποια πάρα πολύ βασικα πράγματα Πρώτον επουδενί δεν ξεχωρίζουν για όλους τα ίδια δυο με τρία κομμάτια από τους -μετά το 2007 - δίσκους.Σε καμία απολύτως περίπτωση. Ενδεικτικά μιλώντας για εμένα προσωπικά στο in requiem δεν ξεχωρίζει το your own reality (απορώ που το θυμηθήκατε πραγματικά) αλλά ταμεγαλειώδη never 4 the damned, praise lamented shade kai requiem, για το faith θεωρώ ότι ξεχωρίζουν με άνεση οι 4 πρώτες τραγουδάρες και το living with scars, για το tragic idol όντως το ομωνυμο, το honesty, fear of impending hell χωρίς να υστέρει όμως κανένα αλλο κομμάτι ιδιαίτερα (σχεδόν no fillers), για το plague τα είπα και πιο πάνω 5 κομματαρες + 5 αξιοπρεπή κομμάτια. Ακόμη όμως και αν υπάρχουν κάποια standout tracks τι σημαίνει αυτό ; απολυτως τίποτα ! δεν ξεχωρίζουν από το icon τα true belief και embers fire, από το γκόθικ το eternal και το ομώνυμο ; εννοείται πως ξεχωρίζουν. Επίσης στο shades υπάρχουν ταχύτητες, έχουν γραψει και ένα widow και ένα once solemn και ένα fear δεν είναι όλα sabbath.
Σχετικά με την υποκειμενικότητα για την έμπνευση που γράφεις δεν μπορω να σε ακολουθήσω. 5 στους 10 θεωρούμε ότι έχει έμπνευση και ανατριχιάζουμε,άλλοι 5 βλέπετε επιτήδευση - απλοικές συνθέσεις και χασμουριέστε. Ποιος έχει δίκιο ; Και οι δύο προφανώς ! Ο μόνος που κάνει λάθος είναι αυτός που λέει πρέπει να σου αρέσει επειδή μου αρέσει εμένα ή δεν πρέπει να σου αρέσει επειδή δεν μου αρέσει εμένα. Αυτονότητα πράγματα

1 Like

οχι όπως βλέπεις

Αυτο το εγραψα για πλακα, γιατι ηδη το εχουμε ψιλογαμησει με το “οχι δεν εννοουσα αυτο, οχι δεν απανταγα εκει, οχι για τον αλλον το εγραψα” κτλ

αν διαβάσεις δεν μιλάω για το medusa αλλά για το plague είναι ξεκάθαρο αυτό

Πιστεύω οτι το Medusa είναι ο χειροτερος δίσκος των Lost!!!Μεγάλη απογοήτευση από μια αγαπημένη μπάντα.(Συγνώμη που διέκοψα)

2 Likes

ναι ρε συ κατάλαβα. Το thread παει να γίνει ιστορικό πάντως και δεν έχει βγει ακόμη ο δίσκος χαχα