Paradise Lost- Medusa (2017)

Εγώ δεν θυμάμαι κάτι τέτοιο πάντως . Και ίσα ίσα που όταν από το shades πήγαν στο icon έγινε μεγάλος ντόρος ( θετικός ) .

Να μου πεις από το one second στο host να τι καταλάβω , ότι υπήρξαν έντονες αντιδράσεις .

1 Like

Οχι δεν θυμάσαι καλά μιλάμε για θάψιμο metal invader, οι περισσότεροι του χαμμερ, και εννοείται λιγότερος κόσμος στο ΡΟΔΟΝ για τη προώθηση του δίσκου (απ’ ότι συνηθιζόταν μέχρι τότε). Με το χοστ απλά τους ξέγραψαν εντελώς (οι περισσότεροι)

Επειδή ήταν η πρώτη μου συναυλία στο Ροδον το 97 οι “παλιοί” έλεγαν ότι δεν είχε καθόλου κόσμο, ήταν μιισογεμάτο, καμιά σχέση με αυτό που γινόταν τις προηγούμενες φορές που είχαν έρθει. Και τότε σε αυτό το live ακόμα και τα δικά μου αυτιά καταλάβαιναν ότι οι κιθάρες ήταν τόσο χαμηλά που δεν τις ακούγαμε. Στο Invader είχε πάρει 2/6 αν δεν κάνω λάθος, τα θυμάται πολύ καλά ο @lostparadise. Eπίσης δεν είναι τυχαίο ότι δεν ήρθαν καν για την προώθηση του Host…

1 Like

Είχα τη αίσθηση ότι ο εγχώριος τύπος δεν ήταν τόσο καυστικός . Δεν είχα στο μυαλό μου το live εκείνης της περιόδου .

1 Like

Ακόμα και στο Hammer τότε δεν είχε πάρει από όλους καλό βαθμό… πρέπει να βρω τα παλιά τεύχη να γελάσουμε.

2 Likes

Τα έχω στο πατρικό μου .Πρέπει να τους κάνω μια μετακόμιση .

Ισως ειχες αυτην την εντυπωση, γιατι το Metal Invader ηταν ανεκαθεν 10 φορες χειροτερο απο το Metal Hammer (φαντασου!!!). Το One Second γενικα δεν ειχε φαει πολυ κραξιμο, εκτος αν θεωρουμε τους σουπερ κολλημενους μεταλλαδες αξιοπιστη πηγη ας πουμε. Εγω προσωπικα τους θεωρω οτι χειροτερο εχω γνωρισει απο φανς μουσικης, σε κανενα αλλο μουσικο ειδος δεν βρισκεις τετοια κολληματα δυστυχως. Στο live δεν ημουν και δεν ξερω, αλλα δε θα κατσω να παρω στα σοβαρα εναν μικροκοσμο του στυλ “Ελληνες μεταλλαδες των 90ς” για να βγαλω συμπερασματα για το τι απηχηση και τι κριτικη υπηρξε για το One Second. Αυτο που ξερω ειναι οτι δεν υπαρχει ουτε ΕΝΑΣ φαν των Paradise Lost που να γνωριζω, και να μην το θεωρει εναν απο τους καλυτερους δισκους της μπαντας. Ουτε ενα ατομο.

[quote=“shadowking69, post:600, topic:60398, full:true”]

Κάτσε γιατί τώρα ήπια 2 γουλιές καφέ, και τα μαλλιά μου είναι έτοιμα να πέσουν, το λοιπόν ΤΙ ΣΥΓΚΡΙΝΕΙΣ ΡΕ ΤΑ ΠΛΗΚΤΡΑ ΤΟΥ GOTHIC ΜΕ ΤΟΥ ONE SECOND??? Θες να μας τρελάνεις πρωί πρωί ( ώρα Ελλάδας) ;; Στο Gothic είναι καθαρά συνοδευτικά και υπάρχουν για να βοηθήσουν την ατμόσφαιρα, και φυσικά, στο Icon πέρα από το Deus Misereatur(που είναι το γαμημένο το outro) ποιο άλλο κομμάτι έχει τόσα πλήκτρα;;; Το ίδιο και στο DT, τι σχέση έχουν όλα αυτά τα συνοδευτικά επαναλαμβάνω πλήκτρα με του One Second ή του Host; [/quote]

Πιες καφε καλυτερα, γιατι δεν καταλαβες πως αυτο που προσπαθω να πω ειναι οτι οι Paradise Lost ειχαν απιστευτα δραματικες αλλαγες απο καθε δισκο σε καθε επομενο δισκο, με μια μικρη εξαιρεση στη μεταβαση απο το Icon στο Draconian Times, αφου αυτοι ειναι και οι δυο δισκοι τους που μοιαζουν περισσοτερο ο ενας με τον αλλον, οσον αφορα την πρωτη τους δεκαετια.

Paradise Lost ----> Gothic? Ουτε καν κουβεντα δε χρειαζεται να γινει
Gothic -----> Shades Of God? Υπαρχει ενα κοινο εκτος απο τα μπρουταλ φωνητικα?
Shades Of God -----> Icon? Πραγματικα για μενα η μεγαλυτερη μουσικη προοδος της μπαντας. Η μεταβαση απο το “εχμ, καπως ενδιαφερουσα μπαντα αυτη” στο "τεραστια μπαντα αυτη τελικα"
Draconian Times ----> One Second? Απο το κλασικο μεταλ στο γκοθομεταλ/alternative rock σχεδον
Οne Second ----> Host? Ενα βημα παραπερα, και στο synthrock

Δεν εχει πληκτρα το Icon? Πλακα κανεις? Η εισαγωγη του Embers Fire νομιζεις οτι ειναι κιθαρα? Το Christendom ολοκληρο? Τι σχεση εχει το I See Your Face και το Forever Failure, με αυτα που επαιζαν στο Shades Of God 3 χρονια πριν. ΑΛΛΗ ΜΠΑΝΤΑ ΛΕΜΕ σχεδον, ηχητικα.

Αντε καλα… εγω σου λεω να ξεκολλησεις απο το μεταλ κι εσυ κολλας ακομα παραπανω. Τα ριφφς στο One Second ειναι ΣΕ ΚΑΘΕ ΚΟΜΜΑΤΙ. Δεν υπαρχει κομματι στο One Second που να μην εχει ριφφ, και μαλιστα ολα τα ριφφς ειναι γαμηστερα, με μερικες απο τις καλυτερες και πιο εμπνευσμενες συνθεσεις του Greg σε αυτο το δισκο. Πολλες μπαντες θα ζηλευαν το ριφφ του Say Just Words, του Sane, του Disappear, του Blood Of Another, του Lydia, και δε συμμαζευεται, ακοαμ και του πιο χαρουμενου Soul Courageous.

Η λεξη ΡΙΦΦ ξερεις δεν περιοριζεται στο μεταλ. Σημαινει τη βασικη ακολουθια συγχορδιων σε ενα τραγουδι. Και το Host ειναι γεματο ριφφ, απο την αρχη, ως το τελος. Απλα ειναι δοσμενα με αλλον ηχο. Ξαναλεω, τι ακριβως κανει αποδεκτη του ηχου απο το Gothic στο Draconian Times που παιζει να μην εχουν ουτε ενα κοινο ως δισκοι εκτος απο το ονομα απεξω, αλλα δεν κανει αποδεκτη την αλλαγη στο One Second ή στο Host, ή τελος παντων “ξενισε τον κοσμο”? Μονο η προκαταληψη φιλε μου, τιποτα αλλο. Η επιλεκτικη αποδοχη αλλαγης. Καποιες αλλαγες τις δεχομαστε, καποιες οχι.

ΥΓ. Α και μη με ξαναπεις ανθρωπο του θεου, εγω δε σε εβρισα :stuck_out_tongue_closed_eyes:

2 Likes

Χαχαχα οκ ρε άνθρωπε της φύσης, υπάρχουν ριφφ στο One Second δεν είναι όμως στο ίδιο στυλ με τα προηγούμενα, ξέρεις κόσμο ξένισε και η αλλαγή από το πρώτο στο Gothic, τι να κάνουμε έτσι είναι η ανθρώπινη φύση, ακόμα και στο DT θυμάμαι κόσμο να τους αποκαλεί “γυφτογκοθάδες” , γενικά πάντα κάποιοι τους έκραζαν. Αυτό βέβαια είναι παράσημο.
Όσο για τα πλήκτρα στα Gothic & Icon δεν παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο, όπως στα One Second και Host, είναι άλλη η χρήση τους πολύ πιο διακριτική, για παράδειγμα στο Embers Fire,λειτουργεί σαν εισαγωγή, μετά όλο το κομμάτι είναι ένα ΕΠΟΣ από κιθαριστικά ριφφς, και τα πλήκτρα απλά δεν υπάρχουν πουθενά. Στο Christendom έχει πάλι διακριτικά πλήκτρα και οκ τα γυναικεία φωνητικά υπήρχαν και στο Gothic (και βέβαια όλο αυτό το ξεκίνησαν οι Celtic Frost) αλλά και πάλι ακούς ένα κομμάτι το οποίο είναι διαφορετικό (ακόμα και ο ήχος των ντραμς είναι διαφορετικός) σε σχέση με τον υπόλοιπο δίσκο. Είναι η εξαίρεση του αλμπουμ.
Επίσης στο DT δεν υπάρχουν πλήκτρα, πάλι το πιάνο λειτουργεί σαν εισαγωγή και σαν χαλί σε κάνα δυο κομμάτια. Η χρήση τους λοιπόν στο One Second είναι κάτι εντελώς διαφορετικό.

Πάντως αρκετοί μεταλάδες δεν έχουν αλλάξει ακόμη απ’ ότι φαίνεται. Τρανό παράδειγμα η κυρία Hell pyre σε ένα πρόσφατο tv war η οποία έκανε μία σύντομη “ανασκόπιση” αναφέροντας - μεταξύ άλλων - ότι στο host ακούγονται σαν κακοί depeche mode (λες και ξέρει πως ακούγονται οι καλοί depeche mode χαχα). Πάντως να διορθώσω κάτι : αυτή η ιδιαίτερη μελαγχολία που αναφέρεται ο leper είναι κυρίως συνυφασμένη με one second περιόδου και δεν απαντάται τόσο πολύ στην μετα 2007 εποχή. Πράγματι. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι τα μετά 2007 ακούγονται παράταιρα - σε καμία περίπωση - δεν το γύρισαν στο groove metal ούτε πάιζουν χαρύμενα! Βουτηγμένες στη θλίψη και το σκοτάδι είναι οι συνθέσεις. Εξάλλου αυτό το συγκεκριμένο mood δεν υπάρχει ομοίως ούτε στο gothic, ούτε στο shades ούτε και τόσο στο icon. Βρίσκεις κάτι κοινό μεταξύ του this cold life και του eternal ; μόνο το όνομα της μπάντας ! Κοινά μεταξύ του eternal και του beneath βρίσκεις ; πολλά κατά τη γνώμη μου σαν αδελφάκια είναι λόγω της αισθητικής και του συναισθήματος που βγάζουν όχι τόσο λόγω δομής

Μια χαρά τα λέει ο άνθρωπος!

Ότι θα ήταν rocking επιλογή δεν το περίμενα με τίποτα. Πάντως όντως από τις ελάχιστες που έχουν αλλάξει τόσες φορές ήχο και τρόπο σύνθεσης. Για αυτό άλλωστε στο φόρουμ γίνεται και ο κακός χαμός

΄
Έλα λίγο έμεινε να το ακούσεις κι εσύ…

Δεν το ξανακάνω πάντως με τίποτα . Απλά άλλες φορές leakαρει ξερωγώ μια βδομάδα πριν το πολύ. Όχι και ενάμισι μήνα πριν έλεος. Πρέπει να υπάρχει και η μαγεία βάζω ένα δίσκο και δεν ξέρω τι θα βγει από τα ηχεία !

Εδώ άλλες φορές βγαίνει μια μέρα πριν, όπως το Accept, έκατσε μαλακία με αυτό εδώ. Αφού άντεξες είσαι ήρωας!

χαχα και σκέψου να το βάλω και να είμαι σε φάση : σιγά τη μαλακία που περίμενα τόσο καιρό ! Διότι και η υπερβολική προσμονή λειτουργεί αρνητικά μη νομίζεις. Αν και mackintosh είναι αυτός, εδώ βρήκα πολύ καλό το τελευταίο vallenfyre

Κακώς, θα έπρεπε να το περιμένεις.

The Plague Within: ήτανε
Tragic Idol: ήτανε
Faith Divides Us - Death Unites Us: ήτανε
In Requiem: ήτανε
Paradise Lost: δεν ήτανε, αλλά λογικά τότε δεν υπήρχε καν το “rocking επιλογή”, αν διαβάσει κάποιος την αποθεωτική κριτική μπορεί να το συμπεράνει με σχετική ασφάλεια

Οπότε φίλε @lostparadise, δε λέει και κάτι το ότι είναι rocking επιλογή το συγκεκριμένο album :slight_smile:. Όλα της συγκεκριμένης μπάντας είναι, 6/6 τελευταία.

Άκου το χωρίς να έχεις στον νου σου κριτικές και επιλογές.

2 Likes

Κοίτα τι έκανε ο σατανάς! Αφού είναι δισκάρες, ψέματα να πούμε;; 'Ασε που το rocking επιλογή μπορεί να μην σημαίνει ότι είναι 10άρι, απλά σημαντικός δίσκος.

1 Like

Δεν το πιάνω πραγματικά, ο κουιντομ έχει κάνει 500 ποστς σε θρεντ δισκου πού τον θεωρεί σκουπιδι, και εσείς προσπαθείτε να βρείτε κοινό σημείο κουβεντας με έναν άνθρωπο που θεωρεί ότι η λέξη μεταλας είναι βρισιά και το ότι οι λοστ παίζουν μέταλ είναι ντροπή.

2 Likes

Κοίτα φίλε παντελή ακόμη και να έχεις έναν α ενθουσιασμό όταν πρωτοβγεί ο δίσκος της αγαπημένης σου μπάντας στη πορεία τον αφήνεις αν δεν σου άρεσε πραγματικα (και ακόμη εάν έπαιρνε όλο 10άρια αλήθεια με τη πάροδο του χρόνου τι σημασία έχουν οι βαθμολογίες). Οι πέντε δίσκοι που ανέφερες μπαίνουν συχνά πυκνα στο στερεφωνικό, αυτοκίνητο mp3 οπότε μια χαρά - κατ’εμέ τα λέει μεχρι τώρα το rocking

Αφού μας προκαλεί …να τον αφήσουμε ;:stuck_out_tongue: