Paradise Lost vs Anathema vs My Dying Bride

ας μιλήσει η υπογραφή που έχω από κάτω.αυτό μόνο8)

Now playing: Ska-P - 09 - Ska-P - A La Mierda
via FoxyTunes

My Dying Bride8)

My Brian Died.

Να οι My dying bride δε μπορούν να χαρακτηριστούν γραφικοί. Ούτε μανιοκαταθλιπτικοί δηλώνουν, ούτε μυξοκλαίγονται για τη ζωή τους με σκοπό να προωθήσουν τη μουσική τους. Το βαρετοί το δέχομαι, το επαναλαμβανόμενοι επίσης, αλλά γραφικοί? :-s

Το “βαρετοί” είναι και υποκειμενικό.

ολα ειναι υποκειμενικα!!!

ον τοπικ

και τα 3 γκρουπς εχουν βγαλει αριστουργηματικα αλμπουμ

με τους paradise lost ομως εχω μεγαλο κολλημα

και οι bride εχουν κερδισει τον απειρο σεβασμο μου

οι anathema το χουν μαλακισει τα τελευταια χρονια
αλλα να που κερδιζουν εντυπωσεις με τα λαιβ τους

:lol2::lol3:=D>

Ον τόπικ, ευχαριστώ ειλικρινά όποιον ξέθαψε αυτό εδώ, μου έδωσε την αφορμή να αρχίσω να ξαναλιώνω ένα από τα αγαπημένα μου συγκροτήματα που είχα ψιλοπαραμελήσει πρόσφατα: τους Paradise Lost. :oops: Ε ναι, αυτούς επιλέγω μεταξύ των τριών, παρ’ όλο που σέβομαι περισσότερο απ’ όλους τους My Dying Bride για την αξιοθαύμαστη σταθερότητά τους, εκτός από την υπέροχη μουσική τους δηλαδή… Οσο για τους Anathema, μάλλον δεν έχω και πολλά να πω γι’ αυτούς, καθώς έχω ακούσει μόνο το “Alternative 4” (διαμάντι) και το “A Natural Disaster” (ύπνος βαθύς, παρά τα δύο-τρία τρομερά κομμάτια που έχει μέσα). Αλλά τί να λέμε τώρα, Paradise Lost και ξερό ψωμί! Παρ’ όλο που ακόμα προσπαθώ να χωνέψω την μετά- “Draconian Times” πορεία τους… :-k Βλέπετε την τριάδα “Shades of God” - “Ιcon” - “Draconian” τη συγκαταλέγω σε μια από τις σπουδαιότερες στο μέτσαλ γενικώς… :slight_smile:

Εγώ θα πρότεινα να ξεκινήσεις με αυτό.

Είναι ένα αριστουργηματικό live της μπάντας με σετλιστ (με μερικά) από τα καλύτερα κομμάτια της.:wink:
Είναι από το 2002.

Δίπλα από τα κομμάτια το album.:slight_smile:
1.She Is The Dark (The Light At The End Of The World)
2.Turn Loose The Swans (Turn Loose The Swans)
3.Cry Of Mankind (The Angel And The Dark River)
4.The Snow In My Hand (Turn Loose The Swans)
5.A Cruel Taste Of Winter (The Dreadful Hours)
6.Under Your Wings And Into Your Arms (34,788% Complete)
7.A Kiss to Remember (Like Gods Of The Sun)
8.Your River (Turn Loose The Swans)
9.The Fever Sea (The Light At The End Of The World)
10.Symphonaire Infernus Etspera Empyrium (δεν έκανα copy paste :P) (από το ομώνυμο ΕΡ)

Κομματάρες ΌΛΑ με αδυναμία στα Kiss, Fever Sea.
Οι εκτελέσεις είναι απίστευτες.

Επικό ξέθαμα, απορώ πως δε το είχα εντοπίσει νωρίτερα αυτό το thread.

Πριν πω και τη δική μου άποψη να σταθώ λίγο εδώ:

πω όνειρο θερινής νυκτός, αλλά και μόνο στη σκέψη…=P~

…και εδώ…:blow:

3 χρόνια έχουν περάσει και ακόμα το συναντάω αυτό το @#%$!@$*live

και τώρα έχουμε και λέμε :stuck_out_tongue:

Ξεκινάω με τα γραφικά, ότι είναι πολύ δύσκολο να αποφασίσω μιας και οι 3 μπάντες είναι από τις αγαπημένες μου και την καθεμιά την έχω συνδέσει με συγκεκριμένες περιόδους της ζωής μου.
Οι Paradise Lost ήταν η πρώτη metal μπάντα απ’ την οποία είχα ακούσει ολόκληρο δίσκο όταν ακόμη δεν ήξερα πως είναι το metal.
Οι Anathema είναι μάλλον αυτοί οι οποίοι μου είχαν κρατήσει παρέα τις περισσότερες φορές που εχμ περνούσα λίγο άσχημα, οι πρώτοι που έκατσα και διάβασα στίχο προς στίχο το κάθε τους τραγούδι και οι πρώτοι με τους οποίους δέθηκα συναισθηματικά.
Οι Bride ήταν αυτοί που αγάπησα πιο αργά αλλά σταθερά. Η αλήθεια είναι ότι στην αρχή δε μπορούσα να συνηθίσω τη φωνή του Aaron αλλά καθώς άκουγα τον κάθε δίσκο κόλλησα πρώτα με τη βαριά, καταθλιπτική και αργόσυρτη μουσική , ύστερα με τους στίχους και τελικά με το όλο πακέτο.

Τώρα, μιας κ έθιξα το θέμα της φωνής, να πω ότι απ’ τους τρεις, προτιμώ τη φωνή του Vincent. Όχι ότι είναι η καλύτερη φωνή, αλλά μου βγάζει απίστευτο συναίσθημα. Ακόμα και στις καφρίλες τύπου Silent Enigma εγώ τον γούσταρα απίστευτα (άλλο αν θα ήθελα να ακούσω και πως θα ήταν με Darren White ο συγκεκριμένος δίσκος :p) ενώ η φωνή του Holmes πάντα μου έβγαζε μόνο οργή και ψύχρα, κάτι που απ’ τη μία μου αρέσει γιατί έχω συνδέσει τη συγκεκριμένη φωνή με τα τραγούδια των Lost και δε θα μπορούσα να τα φανταστώ να “ζωντανεύουν” με άλλη φωνή αλλά από την άλλη μου αρέσουν οι φωνές που είναι πιο “ζεστές” να το πω έτσι.

Όσο αφορά την πορεία των συγκροτημάτων, κλασικά θα πω ένα respect στους Lost γιατί έκαναν αυτό που ήθελαν πάντα, έχασαν και κέρδισαν οπαδούς αλλά ποτέ δεν έκαναν έκπτωση στα πιστεύω τους. Τους αγαπάω σε όλα τα στάδια απ’ τα οποία πέρασαν, με μια μικρή αδυναμία στην περίοδο από Gothic μέχρι Draconian Times. Επίσης όταν είχε πρωτοβγεί το In Requiem γούσταρα απίστευτα, τώρα πλέον έχει ξεφουσκώσει αλλά ακόμα τον θεωρώ αξιοπρεπή δίσκο, όπως και το τελευταίο.
Οι Anathema τώρα, οι οποίοι σταδιακά άλλαξαν πορεία και όσο πάνε αλλάζουν όλο και περισσότερο. Πεθαίνω με περίοδο Crestfallen μέχρι Silent Enigma αλλά αγαπάω και Alternative4, Judgement, Eternity. Δε μπορώ να πω ότι έχουν βγάλει κακό δίσκο αλλά με το τελευταίο κάπου τους έχασα. Είναι αγάπη παντοτινή όπως και να έχει.
Οι Bride τέλος είναι μάλλον οι πιο σταθεροί, χωρίς όμως ποτέ να γίνονται γραφικοί κατά τη γνώμη μου. Βέβαια έβγαλαν κ ένα 34.788%… το οποίο φλερτάρει ανοιχτά με άλλους ήχους αλλά και πάλι πόσο γαμημένα όμορφος δίσκος είναι! Ο κάθε δίσκος τους είναι μια όμορφη λύτρωση.

Τελικά, και μετά από αυτό το μακρόσυρτο ποστ, έχω να πω ότι και οι 3 μπάντες μου έχουν δώσει πολλά πράγματα, είτε αυτό λέγεται συναισθηματική στήριξη είτε μου άνοιξαν το δρόμο για να γνωρίσω και άλλες μπάντες. Παρόλο που πλέον αυτοί που ακούω πιο συχνά από τους 3 είναι οι Lost και παρόλο που οι Anathema έχουν βγάλει τον αγαπημένο μου δίσκο ever, θα ψηφίσω My Dying Bride. Γιατί, αν και τους έχω δει μόνο μια φορά live ήταν από τις πιο αξέχαστες εμπειρίες που έχω ζήσει και θεωρώ ότι σε συνδυασμό με την τιτανοτεράστια δισκογραφία τους αυτό είναι ένα μεγάλο συν.

πραγματικα αν δω ξανα αυτη την αφισα θα κλαψω.να τη διαγραψουμε σαν να μην υπηρξε?αληθεια παιζει να ειχε παει κανεις απο δω μεσα να τον μισησω αιωνια?

και οι τρεις ειναι αγαπημενες μπαντες αλλα μια ειναι η τοπ και συναμα αγαπημενη μου. ε ξερετε!

[SPOILER]οχι?:-s[/SPOILER]

Να τον μισήσεις, αυτός που του έχω κάνει quote είναι :stuck_out_tongue:
edit πες γιατί ψήφισες Lost [B]τώρα[/B] :stuck_out_tongue:

Mackintosh & Metal_Laws ειχαν παει σιγουρα.

μα αυτος παιζει στη μπαντα πως γινεται να μην ηταν?

[SPOILER]οκ το κοβω:cold:[/SPOILER]

ε εχω πει πολλες φορες το κολλημα μου με τους λοστ.λατρευω καθε τραγουδι,καθε δισκο,καθε δευτερολεπτο μουσικης τους.αν κατσω να αναλυσω θα βγουν σελιδες!

Αν και το χέρι πάει στους Anathema, γιατί να μην υπάρχει και λευκό; :stuck_out_tongue:

Paradise Lost '91-'95 > My Dying Bride > Anathema

λάθος βελάκια έβαλες γέροντα:p

Ορίστε, ο άμπαλος ο Μάκιντος έγινε και celebrity που είχε δώσει το παρόν στο λάιβ εκείνο. :stuck_out_tongue:

δεν υπάρχει σύγκριση ανάμεσα σε paradise lost και anathema (my dying bride δεν ακούω). αγαπημένες μπάντες και οι 2. alternative 4, judgement με shades of god, draconian times πως να συγκριθούν;;

…είπε ο Ασάμπαθος. 8)

Βασικά να το χοντρύνω λίγο; Ας ξανακάνω την κατάταξη με βάση τη συνολική πορεία των συγκροτημάτων:

My Dying Bride > Paradise Lost > Anathema

…και τώρα με βάση εποχές (ενιαίοι μόνο οι ΜDB φυσικά):

Paradise Lost '91-'95 > My Dying Bride > Anathema '93-'99 >>>> Anathema '01 - present >>>>>>>>>>>> Paradise Lost '97 - present

ΑΝΑΤΗΕΜΑ 93-99??? 8O 8O