Είναι καλό/σημαντικό/απαραίτητο να έχει κάποιος γνώση και αντίληψη κάποιων πραγμάτων όταν γράφει για ένα συγκρότημα όπως είναι οι Paradise Lost. Αν αυτό ορίζουμε ως οπαδό, τότε συμφωνώ.
Όταν, όμως, είναι να παρουσιάσει ως επίσημο review ενός μέσου κάποιος που a priori θα το βρει εξαιρετικό, προσωπικά δεν βρίσκω ιδιαίτερο ενδιαφέρον (ή ακόμα και αξία) στην άποψή του.
Συμφωνώ απόλυτα, μη ξεχνάμε άλλωστε ότι και ένας οπαδός μπορεί να είναι αυστηρότερος από έναν τρίτο ολίγον “άσχετο”. Τώρα εάν μιλάμε για κάποιον που θα βρει το st anger αντάξιο του παρελθόντος των tallica τότε οκ. Εάν πάλι το δώσεις σε κάποιον τύπου οι “λοστ έχουν γράψει κατι ωραία κομμάτια στα 90ς” και μέχρι εκεί, τι να σου γράψει αυτός πραγματικά ;
Δε νομιζω οτι κανενας οριζει τον “οπαδο” οπως το εθεσες στην πρωτη σου παραγραφο ομως. Η λεξη οπαδος εχει αρνητικη χροια, και νομιζω πως γενικοτερα υπαρχει η αντιληψη πως αναφερεται σε ανθρωπους που ειναι θετικα προκατειλημμενοι και μαλιστα σε ακραιο βαθμο.
Αλλος οπαδος, αλλο fan (για το οποιο δεν εχω καποια καταλληλη ελληνικη λεξη προσωπικα).
Καλο γενικα ειναι να κρινουμε (και ενιοτε αυστηρα) τις μπαντες που αγαπαμε, και να μπορουμε να βλεπουμε πιο μακρια απο αυτην την αγαπη. Οχι τοσο για επισημες κριτικες, οσο για το να ζηταμε περισσοτερα απο αυτα που ακουμε.
Να προσθέσω και γω το “καποιος που αγαπάει την μπάντα”.
Ακροατής είμαι και γω, μου αρέσουν οι PL, αλλά πραγματικά δεν έχω εμβαθύνει τόσο ώστε να μπορώ να είμαι κριτής ενός δίσκου, αναμεσα στην δισκογραφία τους.
Αντιθέτως βέβαια, σαν ένα οποιοδήποτε άλμπουμ, μπορώ να το κρίνω πολύ εύκολα.
Ο “οπαδός”, σίγουρα έχει αρνητική χροιά, και σίγουρα δεν περιμένεις κάποια καλύτερη αντίδραση, παρά fanboyισμό.
Από αυτούς έμαθα το gothic rock οπότε λίγο ακόμα διάβασμα (αν και όλα είναι γνωστά) δεν κάνει κακό.
Θυμάμαι μετά το One Second να ψάχνω στο σχολείο από μεγαλύτερους μου να βρω καμιά κασέτα Sisters Of Mercy, γιατί τότε στα 15 μου ποιος μεταλλάς συμμαθητής θα είχε οτιδήποτε από αυτούς στη συλλογή του, ωραίες εποχές.
και εγώ το ίδιο , οι λοστ πραγματικά με έκαναν να ψαχτώ με τη goth μουσική, τους το χρωστάω.Νομίζω ισχύει για πολλούς μεταλλάδες αυτό. Που ξεράμε στα early 90s για sisters χαχα
μωρέ ρε ναι, αλλά έμαθα ότι το σινγκλάκι του fall from grace που ήταν κυκλοφορήσει τη ερχόμενη παρασκευή , θα “κυκλοφορήσει” τελικά - λόγω κορωνοίου υποθέτω- στις 15/05 με το δίσκο δηλαδή. Ωστόσο εάν δεν αλλάξει η ημερομηνία κυκλοφορίας του obsidian - μακριά από εμάς παναγία βόηθα - πιστεύω ότι ένα τραγουδάκι θα σκάσει όπου νάναι και ναί πιστεύω ότι θα είναι το ghosts. Είμαι σχεδόν βέβαιος
Δεν θέλω να το σκέφτομαι αυτό το ενδεχόμενο, αν και μεταξύ μας δεν το πιστεύω ότι θα αλλάξουν ημερομηνία, ήδη σκάνε βιντεακια για την προώθηση αρκετά συχνά.
Ναι και εγώ δεν το πιστεύω και να σου πω δεν ξέρω γιατί τόσοι άλλοι το αναβάλουν και είναι πολλοί που το κάνουν (Hatebreed, LOG, Blues Pills κλπ) ; θα τους γονατίσει και το internet με το download…Τι να πεις ; άλλωστε οι pl είναι ότι πρέπει για αυτή τη κατάσταση χαχα.
ΥΓ : άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη Mackintosh για τα 8 αγαπημένα του goth albums . Από τις πιο ουσιαστικές που έχω διαβάσει.