Paradise Lost

Σύγκριση δεν νομίζω ότι θέλω να κάνω με τα προηγούμενα. Για μένα προσωπικά σίγουρα όμως καλύτερο απο το Medusa που δε με ενθουσίασε.

Έχει αυτή την αίσθηση από Lost που μου χε λείψει, σε σχέση με πιο moοdy ατμόσφαιρα (και πλήκτρα).

Αν ακούσεις το Ending Days με το καλό νομίζω θα με καταλάβεις.

2 Likes

Σε ευχαριστώ φίλτατε ! Αμην και πότε (εύχομαι να μην έχει καμιά καθυστέρηση η κυκλοφορία όπως στους Lamb of God)…

1 Like

Τι μλκια και αυτη παλι

Για επισημο review? Κυριολεκτικα οποιοσδηποτε μη οπαδος.

1 Like

Υπάρχει μια λεπτή γραμμή.

Είναι καλό/σημαντικό/απαραίτητο να έχει κάποιος γνώση και αντίληψη κάποιων πραγμάτων όταν γράφει για ένα συγκρότημα όπως είναι οι Paradise Lost. Αν αυτό ορίζουμε ως οπαδό, τότε συμφωνώ.

Όταν, όμως, είναι να παρουσιάσει ως επίσημο review ενός μέσου κάποιος που a priori θα το βρει εξαιρετικό, προσωπικά δεν βρίσκω ιδιαίτερο ενδιαφέρον (ή ακόμα και αξία) στην άποψή του.

7 Likes

Συμφωνώ απόλυτα, μη ξεχνάμε άλλωστε ότι και ένας οπαδός μπορεί να είναι αυστηρότερος από έναν τρίτο ολίγον “άσχετο”. Τώρα εάν μιλάμε για κάποιον που θα βρει το st anger αντάξιο του παρελθόντος των tallica τότε οκ. Εάν πάλι το δώσεις σε κάποιον τύπου οι “λοστ έχουν γράψει κατι ωραία κομμάτια στα 90ς” και μέχρι εκεί, τι να σου γράψει αυτός πραγματικά ;

1 Like

Δε νομιζω οτι κανενας οριζει τον “οπαδο” οπως το εθεσες στην πρωτη σου παραγραφο ομως. Η λεξη οπαδος εχει αρνητικη χροια, και νομιζω πως γενικοτερα υπαρχει η αντιληψη πως αναφερεται σε ανθρωπους που ειναι θετικα προκατειλημμενοι και μαλιστα σε ακραιο βαθμο.

Αλλος οπαδος, αλλο fan (για το οποιο δεν εχω καποια καταλληλη ελληνικη λεξη προσωπικα).

Καλο γενικα ειναι να κρινουμε (και ενιοτε αυστηρα) τις μπαντες που αγαπαμε, και να μπορουμε να βλεπουμε πιο μακρια απο αυτην την αγαπη. Οχι τοσο για επισημες κριτικες, οσο για το να ζηταμε περισσοτερα απο αυτα που ακουμε.

1 Like

Να προσθέσω και γω το “καποιος που αγαπάει την μπάντα”.
Ακροατής είμαι και γω, μου αρέσουν οι PL, αλλά πραγματικά δεν έχω εμβαθύνει τόσο ώστε να μπορώ να είμαι κριτής ενός δίσκου, αναμεσα στην δισκογραφία τους.
Αντιθέτως βέβαια, σαν ένα οποιοδήποτε άλμπουμ, μπορώ να το κρίνω πολύ εύκολα.
Ο “οπαδός”, σίγουρα έχει αρνητική χροιά, και σίγουρα δεν περιμένεις κάποια καλύτερη αντίδραση, παρά fanboyισμό.

1 Like
2 Likes

Από αυτούς έμαθα το gothic rock οπότε λίγο ακόμα διάβασμα (αν και όλα είναι γνωστά) δεν κάνει κακό.
Θυμάμαι μετά το One Second να ψάχνω στο σχολείο από μεγαλύτερους μου να βρω καμιά κασέτα Sisters Of Mercy, γιατί τότε στα 15 μου ποιος μεταλλάς συμμαθητής θα είχε οτιδήποτε από αυτούς στη συλλογή του, ωραίες εποχές.

3 Likes

και εγώ το ίδιο , οι λοστ πραγματικά με έκαναν να ψαχτώ με τη goth μουσική, τους το χρωστάω.Νομίζω ισχύει για πολλούς μεταλλάδες αυτό. Που ξεράμε στα early 90s για sisters χαχα

3 Likes

Πάμε άλλη μία

2 Likes

Χαμούλης …θα περάσουμε καλά φαίνεται !

1 Like

Και δεν περνάνε οι μέρες ρε διάολε!!!

1 Like

Ε καλά εδώ δεν περνάγανε άλλες φορές που ζούσαμε σαν άνθρωποι, τώρα θα περάσουνε ; που είναι σαν να είμαστε φυλακισμένοι !

4 Likes

Χαχα έλα ντε, κάπου εδώ κοντά δεν είχες πει ότι περιμένουμε να ακούσουμε το Ghosts;

μωρέ ρε ναι, αλλά έμαθα ότι το σινγκλάκι του fall from grace που ήταν κυκλοφορήσει τη ερχόμενη παρασκευή , θα “κυκλοφορήσει” τελικά - λόγω κορωνοίου υποθέτω- στις 15/05 με το δίσκο δηλαδή. Ωστόσο εάν δεν αλλάξει η ημερομηνία κυκλοφορίας του obsidian - μακριά από εμάς παναγία βόηθα :pray:- πιστεύω ότι ένα τραγουδάκι θα σκάσει όπου νάναι και ναί πιστεύω ότι θα είναι το ghosts. Είμαι σχεδόν βέβαιος

1 Like

Δεν θέλω να το σκέφτομαι αυτό το ενδεχόμενο, αν και μεταξύ μας δεν το πιστεύω ότι θα αλλάξουν ημερομηνία, ήδη σκάνε βιντεακια για την προώθηση αρκετά συχνά.

1 Like

Ναι και εγώ δεν το πιστεύω και να σου πω δεν ξέρω γιατί τόσοι άλλοι το αναβάλουν και είναι πολλοί που το κάνουν (Hatebreed, LOG, Blues Pills κλπ) ; θα τους γονατίσει και το internet με το download…Τι να πεις ; άλλωστε οι pl είναι ότι πρέπει για αυτή τη κατάσταση χαχα.
ΥΓ : άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη Mackintosh για τα 8 αγαπημένα του goth albums . Από τις πιο ουσιαστικές που έχω διαβάσει.

2 Likes

ξέρει κάποιος από τους editors πότε θα ανέβει το review του obsidian στο rocking.gr?