Paradise Lost

Ενδεχομένως, οι άνθρωποι αλλάζουν…ή κ όχι.:stuck_out_tongue_winking_eye:

Κλασσικό παράδειγμα το χιπ χοπ. Ενσωμάτωσε ηλεκτρικές κιθάρες, ντραμς κτλ και κάπως έτσι βγήκε ο όρος ραπ-ροκ, ραπ-μέταλ.

Το έκαναν πριν 20 χρόνια οι Α/Ε στην Ελλάδα, το έκαναν οι Cypress Hill (ακούστε το Trouble) και άλλοι χιπχοπάδες.

1 Like

Αυτό έχει γίνει κ ανάποδα βέβαια με τους Άνθραξ αν θυμάμαι καλά.

Μια χαρά και το original (καλύτερη η διασκευή όμως)
Οι venom σου αρέσουν γενικά ;

Πετάγομαι για να πω μόνο το εξής:

Σε οποιαδήποτε μορφή τέχνης, σε οποιοδήποτε κίνημα, χρόνο, χώρο κλπ, αν ο καλλιτέχνης διαμορφώνει το έργο του σύμφωνα με ό,τι θέλει το κοινό του, ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ. Είναι κάτι άλλο, πάντως όχι καλλιτέχνης. Θέλω να πιστεύω ότι οι PL - και οι κάθε PL - παίζουν αυτό που γουστάρουν.

Ορίστε, πεταξα την ελιτίστικη μαλακία μου και αποχωρώ μόνος, μη βαράτε!

4 Likes

Τι σχεση εχουν ολα αυτα που γραφεις με αυτα που γραφω εγω? Σε τι απαντας γενικα?

Σε αυτο

Και σε αυτο

1 Like

Α καλά ψήνεστε για preaching και μπατσιλικι εδώ μέσα μονίμως οκ. Ναι φίλε όλα καλα, είπα εγώ ότι δεν έχεις δικαίωμα να μη σου αρέσει κάτι. Ότι νάναι.

Μιας και μάλλον διαβάζετε ότι θέλετε.

Το να μη γουστάρετε κάτι είναι δικαίωμα σας.

Το να πρηζετε αρχίδια της μπάντας είναι γελοίο.

Κάνε ότι καταλαβαίνεις.

Όταν ο οποιοσδήποτε καλλιτέχνης δημιουργεί ένα έργο κ το προβάλει στον κόσμο, είναι ανοιχτός σε κάθε είδους κριτική αλλιώς ας το κρατήσει στο σπίτι του να το βλέπει, διαβάζει, ακούει ο ίδιος. Έτσι συνήθως γίνεται.

Α ενταξει τοτε.

Και οταν καποιος χρηστης λεει την αποψαρα του και κραζει διχως καμια ενσυναισθηση εναν καλλιτεχνη, κι εγω διατηρω το δικαιωμα να τον λεω κολλημενο και οτι αλλο γουσταρω.

Χαιρομαι που τα βρηκαμε.

Σοβαρά τώρα, είναι απάντηση αυτή? Δεν ξέρω τι νομίζεις ότι πέτυχες αλλά έχεις σοβαρό θέμα εγωισμού. Κακώς ασχολούμαι βασικά. Αυτό για το κράξιμο πάντως, θυμήσου πόσες φορές έχεις χρησιμοποιήσει την λέξη “σκατά” σε δίσκους/ήχους που δεν σου αρέσουν.

Λοιπόν, το θέμα έχει ως εξής:
Οσα γράφονται ( ξανά κ ξανα- δηλαδή κάπου κουραση) για τους κολλημενους μεταλλαδες, που όταν βγήκε το Host ή το Risk, ή το Endorama, ή ακόμα κ το Sleep with Angels (για να μείνω στην ίδια χρονιά), ξαμολήθηκαν στους δρόμους, πήραν τις τσουγκρανες κ ωρύονταν για την προδοσια που διέπραξαν τα συγκεκριμένα συγκροτήματα, ειναι μια αστειοτητα που αγγίζει τα όρια της μυθοπλασίας κ του fan fiction, κ έχει εντυπωθει στα μυαλά ορισμένων με μοναδική αφορμή τις ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ τους προσλαμβανουσες από την τότε εποχή, και τις αντιδράσεις του ΔΙΚΟΥ ΤΟΥΣ μικροκοσμου. Εδώ λοιπόν, προσωπικά, εντοπίζω μια ΤΕΡΑΣΤΙΑ παρανοηση.
Αναφέρομαι στην επιχειρηματολογία που θέλει κάποιους δίσκους να έφαγαν Χ, λόγω των κολλημενων μεταλλαδων. Σορρυ, αλλα ο συγκεκριμένος ισχυρισμός
ειναι σαθρός κ διάτρητος όσο δεν παει.
Στην τελική, είναι γελοίο την χρονιά που οι Massive Attack κυκλοφορουσαν το Mezzanine, οι Ulver το Marriage, οι NIN του θεουλη του Reznor το διπλο κ καραϋποτιμημενο Fragile,( για να μην αρχίσω να μιλάω για το τι έκανε εκείνη την χρόνια ο Satyr κ ο Vicotnik) , να μιλαμε σοβαρά για τους λόγους που σε πολλους δεν άρεσε το Χοστ, την ίδια στιγμή που ΛΑΤΡΕΨΑΝ τους παραπανω δίσκους.
Όχι, ουτε λόγω μπλιμπλικιων ήταν, ουτε γιατί οι μεταλλαδες ήταν ουγκανοι. Ισα ίσα που μια μεγάλη μερίδα των τότε ακροατών ήταν άνθρωποι που ειχαν περασει την δική τους εφηβεία στο πρωτο μισό των 90ς, το οποίο ηταν υπερπληρες από καλλιτεχνικές ( κ οχι μονο) ζυμώσεις κάθε είδους: από την εκτίναξη της εναλλακτικης σκηνής, ως τον θρίαμβο του Death Metal, κ από την άνοδο του black μέχρι την εμφάνιση του Shoegaze ( ναι, καποιοι άκουγαν My Bloody Valentine απο τοτε,τι να κάνουμε τώρα) κ το breakthrough της dark americana με τους The Walkabouts κ πολλα πολλα αλλα.
Ε σορρυ, αλλά μέσα σε ένα τέτοιο μουσικό πλαίσιο είναι επιεικώς γελοίο να διαβάζω ξανά κ ξανα εδώ μέσα για τον πειραματικο θρίαμβο των Λοστ με τις μπουρδιτσες που έβγαζαν στα late 90s ( ΝΑΙ ΕΝΝΟΩ Κ ΤΟ ONE SECOND, ΣΙΓΑ ΤΗΝ ΠΑΠΑΡΙΑ), για να μην πιασω κ τα υπερμετρια load/ reload κ αρχίσει παλι η κουραση.
Το σημείο στο οποίο θέλω να καταλήξω ειναι οτι ΟΧΙ, οι συγκεκριμένοι δίσκοι ( κ αρκετοί αντιστοιχοι) ΔΕΝ έφαγαν απόρριψη μονο κ μόνο επειδή έθιξαν τα ιερά κ τα όσια του μέταλλα της εποχής.

Σε πολυ κόσμο δεν αρεσαν, απλά γιατί φάνηκαν ΜΕΤΡΙΟΙ Κ ΑΔΙΑΦΟΡΟΙ.
Ίσα ίσα που το βασικό target group αυτών των δίσκων τελικά μεταλλαδες αποδείχθηκαν κι οι ίδιοι ( κ συχνά με πολυ πιο κολλημένη κ δεινοσαυρικη νοοτροπία απο αυτή που προσαπτουν στους άλλους), μόνο που είχαν ΠΛΗΡΗ ΑΓΝΟΙΑ της ευρύτερης μουσικής σκηνής οπότε πολυ ευλογα ψαρωσαν με ο, τι άκουγαν. Αυτό από μόνο του δεν είναι καθόλου κατακριτέο, ειδικά όταν συνοδευεται από το νεαρο της εφηβείας κ την ρομαντζαδα των βιωμάτων της εποχής. Το προβλημα ξεκινάει όταν προσπαθουν να πεισουν όλο το υπόλοιπο συμπαν ότι μια μεγάλη ( ίσως κι η μεγαλυτερη) μεριδα ακροατών προσπέρασε κάποιους δίσκους λόγω μουσικου υφους κ ΟΧΙ λόγω χλιαροτητας περιεχομενου.

ΟΧΙ, το Host ( κ το One Second πριν από αυτο), κ πολλά άλλα, από ΠΟΛΥ ΚΟΣΜΟ ουτε κράξιμο έφαγαν ουτε ασχοληθηκαμε ΚΑΝ. Τα προσπερασαμε απλά γιατί ήταν από μέτρια κ αδιάφορα έως ΚΑΚΑ. Λυπάμαι, αλλά αν έχεις εκτεθεί στην εφηβεία σου στo Carved in Sand των the Mission πχ, ή στους Kyuss της χρυσης τους εποχης, ειναι παρα μα παρα πολυ λογικό κ ευλογο να μην σου πει τίποτα ιδιαίτερο το One Second ή το Load, απλά επειδή οι δημιουργοι τους ουσιαστικά ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΙ στο να χρησιμοποιησουν άλλες μουσικές φόρμες από αυτές που κατέχουν ήδη.

Tldr; Οχι, δεν ήμασταν εμείς οι κολλημένοι μεταλλαδες, που δεν μας αρεσαν οι συγκεκριμένοι δίσκοι. Εφταιγε που ήταν ΑΥΤΟΙ ΚΟΛΛΗΜΕΝΟΙ ΜΕΤΑΛΛΑΔΕΣ κ δεν ειχαν τα εφόδια να κάνουν την μετάβαση σωστά, οι άμπαλοι.

.

Όσον αφορά το τραγούδι του επερχόμενου προτζεκτ, η ωμή αληθεια ειναι οτι ΒΑΡΕΘΗΚΑ να το ακουσω ολόκληρο κι ας ήταν μόλις τρίλεπτο or something.

Έχει σκάσει εδώ και δυο μέρες η ΔΙΣΚΑΡΑ των Brutus ( όπως είχα σπαμαρει στο θρεντ των νέων κυκλοφοριων before it was cool, αλλά άνοιξε ο Ροκιν ο Ρακουν ο @Giasonas το θρεντ την επόμενη μέρα κ μου έκλεψε τον κεραυνό! :laughing: )
κ μεις καθόμαστε κ ασχολουμαστε με τα ξεμωραματα των αγαπημένων μας μεν, γερομπαμπαληδων δε!

Όταν συνεχίσουν τις τσαχπινιες τυπου ghosts κ forsaken του τελευταίου δίσκου, τα ξαναλέμε.
Για την ώρα, προσωπικά, πάω να καταρρεύσω μετά από την χθεσινή επέλαση των Hypocrisy από την οποία ακόμα δεν έχω συνελθει…

14 Likes

Καρδούλα, αν κ διαφωνώ σε σημεία.

Καρδουλα και συμφωνω στο συνολο.
Τα εγραψα και πιο πανω. Για το host δεν φταινε οι μεταλλαδες οι κολλημενοι που τους προδωσαν φταει οτι γιαυτο που ηθελαν να κανουν απέτυχαν αλλιως θα ειχαν βρει αλλο κοινο.

Και εγώ διαφωνώ σε αρκετά σημεία (ακόμη και για τα load/reload, πόσο μάλλον για το OS), αλλά συμφωνώ 1000% ότι όταν γράφουν τραγούδια όπως τα προαναφερθέντα ή πχ tragic idol (το τραγουδι) απλά δεν έχουν αντίπαλο

Ρε καημενε τι εννοεις; επρηξα εγω τα αρχιδια της μπαντας; ισα ισα που τους εγραψα στα δικα μου αρχιδια και ασχοληθηκα ξανα οταν μου εκανε η μουσικη τους.
Μηπως πρεπει να ακουω και να αγοραζω οτι σκατα βγαζουν;

Αν δεν κανω λαθος εσυ ειρωνεύεσαι μετσαλ και μετσαλ σε καθε προταση, για κολλημενους κτλ. Δεν ειδα αλλον μπατσο εδω μεσα

Ειναι πολυ δυσκολο να αλλάζεις κοινο απο δισκο σε δισκο και προφανως το host δεν το κυκλοφορησαν ουτε οι nin ουτε ο manson ουτε οι massive attack. Το κυκλοφορησαν οι paradise lost και κραξιμο εφαγαν οσο δεν παει και αποκλεισμό.

Οχι γιατι ηταν ρηχος ο δισκος αλλα γιατι ηταν μπιμπλικια. Το κραξιμο έπεσε στην πραγματικοτητα επειδη το host το εβγαλε η μπαντα που εβγαλε το icon και το shades of god. Εχει συμβει απειρες φορες με πολλες μπαντες και συμβαινει κυριως λογω ελιτισμου. Ξεκαθαρα.

Χιλιες φορες endorama, host, load παρα το ιδιο ριφ χιλιοπαιγμενο απο το 1967. Προσωπική γνωμη.

5 Likes

Συνεχιζω να μην καταλαβαινω.
Αποκλεισμος; Επρεπε δηλαδη να παω συναυλια ακομα και αν δεν ηθελα;
Κραξιμο που επηρεασε την μπαντα; Επερναν οι οπαδοι τον holmes και του ζαλιζαν τα αρχιδια οπως εχει γραφτει παραπανω; Ή στο καφενειο που ελεγα στον φιλο μου τον σουλη οτι δεν μου αρεσει το host μας ακουγαν και επεφταν ψυχολογικα;

1 Like

Το ερωτημα ειναι γιατι απορριπτεις τον δισκο. Επειδη ειναι μπιμπλικια, επειδη το εγραψε το μεταλ χαμερ ή επειδη δεν εχει βαθος, εμπνευση η οτιδηποτε αλλο;

Γιατι εκεινη την εποχη δεν ηταν και τοσο ανοιχτοι οι διαυλοι της πληροφοριας. Ειτε θα διαβαζες μια κριτικη, ειτε θα επρεπε καποιος κοντινος να εχει παρει το cd. Και προφανως και δεν ειχαμε 6000αρα να σκορπαμε καθε βδομαδα δευτερα λυκειου. Ετσι οταν η πλειοψηφία τοτε βγαζει το συμπερασμα οτι ο δισκος ειναι σκουπίδι χωρις να τον εχει ακουσει καν ποιο ειναι το αποτελεσμα;

η μπαντα αν ολα τα προηγουμενα χρονια ειχε 100 οπαδους για καθε δεκα που εχαναν πιστευω πως ουτε μισος φαν των massive attack δεν προστεθηκε. Συρρικνωνεται το κοινο οι συναυλιες οι πωλησεις κτλ κτλ οποτε καπως επηρεαζεται και η μπαντα. Γενικα η σκηνη δεν ψάχνεται για πειραματισμους και εχει αποδειχθει αυτο.

3 Likes

Πραγματικά δεν έχεις ιδέα τι έγινε την δεκαετία του 90 ε? Εν τω μεταξύ, το 2004, οι Entombed, ξαναγράφω οι Entombed, έκαναν μια σειρά από εμφανίσεις στο Royal Opera Hall, παίζοντας κάποια τραγούδια ειδικά διαμορφωμένα για αυτό το λάηβ ώστε το Royal Ballet at Stockholm να πραγματοποιήσει κάποιου είδους εμφάνιση με βάση τα κομμάτια. Τι άλλο θέλετε να κάνει αυτή η σκηνή πια?