Paradise Lost

Σε γενικες γραμμες το Invader το θυμαμαι πιο “οπαδικο” και αρα πιο κολλημενο απο το Χαμμερ, τωρα για το Χοστ δεν θυμαμαι συγκεκριμενα τι ειχαν πει.

Η πλακα ειναι οτι σχεδον ολες οι ατμοσφαιρικες (και οχι μονο, εδω οι Kreator εβγαλαν το Endorama) μπαντες τις εποχης περασαν μια περιοδο πειραματισμου, αλλοι με ηλεκτρονικα στοιχεια, αλλοι σε πιο industrial δρομους, αλλοι σε πιο alt-rock, απλα οι Λοστ ηταν απο τους πρωτους που το εκαναν και απομακρυνθηκαν τοσο πολυ απο το μεταλ, που συγκεντρωσαν μεγαλο ποσοστο “αγανακτησης”. Πλεον δεν νομιζω οτι ενδιαφερεται κανεις ιδιαιτερα, σαφως και εχει ωριμασει πολυ το μεταλ ακροατηριο.

2 Likes

Το ίδιο με τότε είναι πάνω-κάτω, απλώς με άλλα μυαλά σε έναν καλό βαθμό. Δε νομίζω ο πιο νέος κόσμος να ακούει και τόσο μέταλ πια.

1 Like

Ακούει τραπ.

Αν το host ηταν αριστουργημα θα το ειχαν αγκαλιασει ολοι οσους τους αρεσει αυτο το ειδος μουσικης δεν χρειαζονταν οι μεταλλαδες ή οσοι ακουγαν lost μεχρι εκεινη την περιοδο. Προφανως και δεν ηταν λοιπον αριστουργημα. Το αν καποιους τους κανει να αισθανονται πιο ανοιχτομυαλοι δεν εχει να κανει με την ποιοτητα.
Δεν φταινε λοιπον οι μεταλλαδες που δεν κινηθηκαν προς αυτη την κατευθυνση οι lost. Και στη τελικη δικη τους αποφαση ειναι. Καλα εκαναν που εβγαλαν το host και το bin και τωρα το medusa και εχουν και δευτερο συγκροτημα για να παιζουν μπλιμπλικια.

1 Like

Ναι αυτο εννοω, πανω κατω οι ιδιοι ειμαστε αλλα μεγαλωσαμε και εχουμε φυγει προ πολλου απο την οπαδικη λογικη.

Αν και σε γενικες γραμμες το ακροατηριο συγκροτηματων οπως οι Λοστ η οι Αναθεμα πχ ηταν απο τοτε πολυ πιο ανοικτο σε πειραματισμους σε σχεση με το ακροατηριο των Μεταλλικα η των Kreator πχ. Το Χοστ εφαγε περισσοτερο κραξιμο τοτε για τους λογους που λεω πιο πανω (βοηθησαν και οι δηλωσεις και το attitude της μπαντας που ξενισε αρκετο κοσμο) αλλα πιο πριν το One Second πχ που επισης δεν ειναι μεταλ αγκαλιαστηκε μια χαρα απο το κοινο. Καποιους τους ξενισε αλλα σαν συνολο ειχε μια χαρα αποδοχη.

1 Like

Ολος ο κόσμος έχει ωριμάσει από τότε, δεν έχει σχέση με το μεταλ ακροατήριο.

Αν θυμάμαι καλά, υπήρχαν 2 συντάκτες που έκαναν κριτική στο άλμπουμ. Ο ενας ειχε βάλει βαθμό γύρω στο 4 κ ο άλλος πολύ υψηλή βαθμολογία. Άρα κανένα Χαμμερ δεν φταίει κ καμία κακή νοοτροπία από τους μεταλλάδες. Σε κάποιους αρέσει, σε άλλους πάλι όχι.

Πανέμορφη λίστα του πως γαμάς ανεπανόρθωτα ορισμένα καλά κομμάτια.

Ο χρονοπουλος 4 και ενας συντάκτης του ποπ+ροκ του ειχε βάλει 8.

Ε σήκωσε τη σημαία του μεταλ ο αλλος τότε, ξεκίνησε ο πόλεμος. Γενικά συμφωνώ οτι ο μεταλ Τυπος φταίει για πολλά στραβά του χώρου.
@kbil ψάχνεις για καβγά ε… στο γνωστο μερος asap :stuck_out_tongue_closed_eyes:

3 Likes

Όχι ρε οι μετσαλ δεν φταίνε ποτέ και για τίποτα. Και έχουν ωριμάσει κιόλας.

1 Like

Χωρις να ειμαι μονο μετσαλ, και χωρις να σου απαριθμήσω τα ειδη μουσικης που ακουω, φταιω και ειμαι στενομυαλος που δεν μου αρεςουν τα μπιου μπιου και αρα κατα συνεπεια φταιω και για την μουσικη πορεια και τις επιλογες των lost; Να συνελθουμε λιγο. Εσενα δεν σου αρεσει ο dio και συνεχιζουμε να κανουμε κουβεντα για το host?

1 Like

Ακούς μέτσαλ; νομίζω πως ναι αν κρινω απο τα ποστς σου εδω μεσα.

Γενικως το Host ειναι αγαπημενος δισκος…Τον ειχα λιωσει,ειδικα οταν ημουν στρατο πριν 15 χρονια…
Το νεο τραγουδι με ελαφρως πιο γεματο ηχο σε σημεια θα μπορουσε να βρισκεται σε εκεινον ανετα.
Μου αρεσε παρα πολυ!
Δεν θα ειχα προσωπικα κανενα προβλημα ουτε εγω να κυκλοφορουσε με το κανονικο ονομα του γκρουπ.

2 Likes

Off-topic λίγο, αλλά αυτή η στροφή τόσων πολλών συγκροτημάτων, την ίδια πάνω κάτω περίοδο (κι αναφέρω ενδεικτικά: Anathema, Paradise Lost, Tiamat, The Gathering, Amorphis, In the Woods…, The 3rd and the Mortal, Morgoth, Samael και άλλα πόσα), ήταν από τα πιο αναζωογονητικά πράγματα που έγιναν στο metal και προσωπικά αυτοί οι δίσκοι εκείνης της περιόδου είναι τα πράγματα που με συγκλόνισαν σαν ακροατή όσο τίποτε άλλο.

8 Likes

Ναι αλλά οι μεταλλάδες είναι στενόμυαλοι κ αυτή η μουσική πάσχει από ελευθερία έκφρασης…

1 Like

Opeth :grinning:

2 Likes

Δηλαδή ο Χρονοπουλος σαν συντάκτης δεν έχει το δικαίωμα να μην του αρέσει ένας δίσκος? Ή θα χαρακτηρίσουμε όλους που ακούνε αυτή τη μουσική κομπλεξικούς επειδή ο τάδε έγραψε μαλακίες?
Βάλτε στον συντάκτη του Ποκ & Ροκ να ακούσει το Transilvanian Hunger, να δούμε πόσο ανοιχτόμυαλος κ διαλακτικός είναι.

Ο Χρονοπουλος ηταν συντακτης του Ποπ & Ροκ στα '90ς. Μαλιστα το '96, οταν ειχε βγει το Load, ειχε κανει ενα αφιερωμα βαθμολογοντας ολους τους δισκους των Metallica και του ειχε βαλει μεγαλυτερο βαθμο απο οτι στο Black Album :stuck_out_tongue:

3 Likes

Μπορείς να μου εξηγήσεις ποια ακριβώς είναι η νοοτροπία του μέταλ που είναι για τον πούτσο κ ποιά είναι η νοοτροπία των άλλων? Επίσης αν γίνεται, να μου δώσεις παραδείγματα άλλων μουσικών ειδών που έχουν σπρώξει τα όρια τους πέρα από τον εκάστοτε ήχο τους κ έχουν ενσωματώσει τόσες πολλές επιρροές μέσα στον ήχο τους όπως έχει κάνει η μέταλ/ροκ μουσική?
Σε σχέση με τις διασκευές που ανέφερες, πέρα από τους Βένομ, ρωτήθηκαν κ οι υπόλοιποι καλλιτέχνες για τις διασκευές των Λοστ κ αν τους άρεσαν?

Προφανώς εχει το δικαίωμα να μην του αρέσει, αν και πιστεύω ότι σημερα θα έχει αλλη γνώμη.