Ευτυχως δεν υπαρχει τιποτα υπερβολικο σε αυτην την προταση… Οχι, ειμαι απαξιωτικος και απολυτος προς οποιαδηποτε μαλακια στερεοτυπο που υπαρχει στον χωρο των τεχνων, και οχι προς τους συνομιλητες μου. Υπαρχει μια τεραστια και σημαντικη διαφορα μεταξυ των δυο. Δεν γραφω για κανεναν “μην προσπαθειτε καν, ο ανθρωπος τσακωνεται μονος του” (μιας και θεωρεις οτι υπαρχει διαφορα στο νοημα μεταξυ αυτης της προτασης και του “μην ασχολειστε καν”).
Α δηλαδη δυο πραγματα που δεν ειπα πουθενα στην συγκεκριμενη κουβεντα, ολα καλα.
Αλλα τελος παντων. Αρκετο ιντερνετ για σημερα.
On Topic, 20 χρονια σημερα απο το Symbol Of Life.
Ο δισκος με τον οποιον επιτελους ηρθαν για συναυλιες τον Δεκεμβριο του 2002 στην Ελλαδα μετα απο 5 χρονια. Απορω γιατι δεν ηρθαν για το Host και το Believe In Nothing αραγε, και επρεπε να περιμενουμε τοτε τοσο καιρο. Μαλιστα για το SOL ηρθαν 3 φορες, ενα διημερο τον Δεκεμβριο του 2002, ενα ακομα τον Νοεμβριο του 2003, και ενα τελευταιο τον Δεκεμβριο του 2004. Ημουν μεσα και τις 3 φορες στην Αθηνα, ενω πηγα και 1 φορα στην Θεσσαλονικη το 2004, οπου εκαναν πρεμιερα ζωντανα τα Close Your Eyes, Redshift και Grey, τρεις κομματαρες απο το επισης εξαιρετικο PLX.
Fanboy alert:
Πρεπει να παραδεχτούμε, αν και πιστεύω οτι ολοι όσοι γράφουμε εδω λιγο πολυ συμφωνούμε, οτι οι τυποι ειναι καλλιτέχνες απο τους λιγους. Ειδικα ο Greg, σκεφτείτε τι εχει γράψει τα τελευταία χρονια, απο crust death, doom, gothic metal μεχρι electro goth και ολα αυτα με επιτυχια και με 30 και χρόνια στην πλάτη. Μπορει σε κάποιους να μην αρεσουν ολα αλλα με την καμία δεν μπορουμε να πούμε οτι δεν εχουν έμπνευση και ορεξη να ψαχτουν εστω και μεσα σε καποια ορια. Ποιος περίμενε ενα κομμάτι σαν το Ghosts για παράδειγμα μετα απο τοσα χρονια.
Μην βαράτε ειπα απο την αρχη οτι δεν θα ειναι αντικειμενικο ποστ.
Αυτο θα ειναι διασκευη στο IX των HOST τον Φεβρουαριο
Παιζει να ανυπομονω ακομα περισσοτερο για αυτο απο τον υπολοιπο δισκο.
Αν κρινουμε απο τις διασκευες σε Small Town Boy και Missing, παμε για τεραστια διασκευη.
Απο τα αγαπημένα της κυράς εν τω μεταξυ. Της το ελεγα πριν και της ελεγα ακριβως αυτό, οτι θα το απογειώσουν.
Μην ξεχνας και την διασκευή σε spear of destiny…αλλο επος
Γενικά οποιαδήποτε υποκουλτούρα συνήθως θέτει όριο, το οποίο θα έλεγα, ευγενικά, ότι είναι περιοριστικό.
Όπως σε κύκλους τις κλασσικής μουσικής θα βρείς σνομπ ανθρωπους, το ίδιο και στης τζαζ, το ίδιο ισχύει και στο μέταλ.
Να συμφωνήσουμε ότι ειδικά μιλώντας για μουσική (και όχι μόνο βέβαια), το να θέτεις όρια είναι περιοριστικό και μόνο αρνητικές επιπτώσεις μπορεί να έχει?
Having that said, ευτυχώς οι μεταλλάδες του 2022, είναι σε ελαφρώς καλύτερη μοίρα από αυτούς του 2000, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχει κόσμος με κολλήματα ακόμα.
Τώρα το τι είχε γίνει το 1999 με τους Λοστ, πως τους είχαν αντιμετωπίσει διάφοροι, μου φαίνεται, πλεον, μόνο ιστορική σημασία έχει - που φυσικά δεν είναι κακό να την θυμόμαστε.
Δεν εχει αποκλειστικα μονο ιστορικη σημασια, αλλα δεν πειραζει. Διαμορφωσε και την πορεια της μπαντας αργοτερα. Κανενας ανθρωπος στον κοσμο δεν μπορει να μεινει αδιαφορος και ανεπηρεαστος αν του πρηξεις τα αρχιδια μια, δυο, χιλιες φορες, και οι PL δεν αποτελουν εξαιρεση.
Nαι, πλεον, μετά από 20 χρόνια, δεν έχει νόημα να λέμε “τι θα γινόταν αν”, αλλά σίγουρα συμφωνώ ότι διαμόρφωσε την πορεία της μπάντας.
Άσχημο, δεν το συζητάω, αν και πιστεύω πως λόγω περιόδου (σχεδόν πλήρη ισχύς περιοδικών/ραδιοφώνων για να επηρεάσουν), δεν ήταν τόσο ο κόσμος που τους έκραξε, αλλά ο τύπος και κατ επέκταση αφού πήραν το λάκτισμα, ο κόσμος.
Διαφορετικές εποχές, διαφορετικοί χειρισμοί, ακόμα και η ίδια η μπάντα θα μπορούσες να πείς ότι χειρίστηκε λάθος (θα μπορούσε να ακολουθούσε τον δρόμο της, με όποια επίπτωση είχε αυτό).
Γενικά είναι περίεργο αυτό που έγινε με τους PL, το οποίο είναι μάλλον γιατί παραήταν mainstream, καθώς την ίδια περίπου περίοδο, οι Ulver αποθεώνονταν για το Marriage.
Αλλο status βέβαια, οι μεν mainstream, οι δε underground, αλλά πχ το hammer είχε εκθειάσει “τους λύκους που εξελίσσονται” , αλλά είχε πετάξει στον καιάδα, τους Λοστ που κουρεύτηκαν. Το ακομα πιο περίεργο είναι βέβαια, πως το One Second, το είχαν αποθεώσει και αυτό. Οκ, πιο μεγάλη η διαφορά, αλλά το αλλο “δεν είχε κιθάρες”.
Τέσπα, έχω την εντύπωση ότι μιλάμε μόνο για Ελλάδα (δεν ξέρω τι έγινε με το Ηοst σε αλλες χώρες) και αν πρέπει να φταίει κάποιος, αυτό είναι το metal hammer. Το invader δεν έχω ιδέα.