Πολύ ωραίο το εξώφυλλο, το ότι αύξησαν την τιμή για το βινύλιο καθόλου ωραίο, αλλά μια ζωή έλλειψη επαγγελματισμού αυτή η μπάντα
Τι 44ε (+ μεταφορικά) ρε παλικάρια. Χαλαρώστε λίγο.
απαραδεκτες τιμες στα βινυλια πλεον γενικα!
προφανως το αρχικο εξωφυλλο πολυ καλυτερο!
επι της ευκαιριας: τι αναπαριστά το κλασικο (παλιο) εξωφυλλο ακριβως;
Θα μπορούσε να είναι η προσκόλληση στον λάθος άνθρωπο
Εικασία
Εγώ κάνω απεργία στην αγορά CD/vinyls μεγάλων συγκροτημάτων. Πλέον αγοράζω (και αυτό υπό προϋποθέσεις) μόνο ανεξάρτητες παραγωγές/κυκλοφορίες μικρών συγκροτημάτων.
Για τον πούτσο κ το χρώμα κ το εξώφυλλο. Για τις τιμές των βινυλίων τώρα…έχει φτάσει το μονό βινύλιο 30 ευρώ. Έχει ξεφύγει η φάση κ λόγω έλλειψης υλικών, δεν θυμάμαι ακριβώς ποιο.
Μονο λογω απληστιας εχει ξεφυγει η φαση. 30€ το μονο; Ακουστε το μονοι σας.
Ακριβώς αυτό. Όταν το βινύλιο καταχνιά ας πούμε κοστίζει 12 ευρώ μόνο με χρυσά αυλάκια θα δώσω 30
Και από την άλλη το CD τελείωσε ;
δεν μας κάνει πια ; τι rei ssue είναι αυτό χωρίς cd ?
ελεος δηλαδή
Για το CD δεν μπορουν να δικαιολογησουν υψηλη τιμη, οποτε δεν εχει CD. Παρα πολλες μπαντες το κανουν αυτο πλεον. Τα βινυλια τα αγοραζουν συλλεκτες και παθιασμενοι “λατρεις του καλου ηχου” , οποτε και 44 ευρω που το βαζουν, θα το αγορασει μπολικος κοσμος.
Οι “λάτρεις του καλού ήχου” αγοράζουν βινύλια ε; Που κάνει χράτσα χρούτσα για να νιωθουν τη ζεστασιά και που κόβουν τα μπάσα στις παραγωγές για να μην πηδάει η βελόνα… Χμμμ… δε θα πάρω. Cd και πάλι cd. Γνωμούλα μου.
Νταξει αλλοι κοβουν τα μπασα για να μην πηδαει η βελονα, αλλοι για να μην πηδαει ο Τζεησον…
thanks!
ενδιαφερουσα οπτικη!
εικασιες θελω!
οσον αφορα τα βινυλια:
εγω προσωπικά τα λατρευω!
τα μπασα που λετε, ειναι μια απαραιτητη διαδικασια στο μαστερ δισκου.
το αναλογικο μεσο,δινει τα δικα του.
παντως ολα τα πλεονεκτήματα του αναλογικου ηχου, ισχυουν κατα βαση μονο σε παλιες,αναλογικες ηχογραφησεις.
οπως και να εχει,εμενα και το cd γενικοτερα με εκφραζει και μαλιστα πολυ.
μην το παρακανουμε με τους δισκους.
ολα αυτα με ακριβα υλικα κλπ, ειναι αηδιες.
η metal blade πχ,απο οσο γνωριζω, εχει κρατησει σχετικα χαμηλα τις τιμες (cannibal corpse, fates warning κλπ). αρα…
επισης να επισημάνουμε,οτι το ανωθεν icon , δεν ειναι απλα επανεκδοση,αλλα επανηχογραφηση του δισκου!
οποτε, για μενα τουλαχιστον, μεγαλυτερο φαουλ.
Το εξώφυλο πάντως το βρίσκω μια χαρά : κοντα στο original αρκούντως πεσιμιστικό και γενικώς αρκετά 90ς lost
Κατά λοιπά …εύχομαι να γίνει κανα μαγικό στο studio με τα φωνητικά του νικολα
Γιατι να γινει μαγικο? Απο την στιγμη που ειχαν στην διαθεση τους στουντιο με ολα τα ακριβα μικροφωνα και την ευχερεια να ηχογραφησουν τα φωνητικα και 100 φορες αν θελουν, το αποτελεσμα θα ειναι κατα πασα πιθανοτητα εξαιρετικο, αν φυσικα παει για το κλασικο του γρεζι. Δε θα εχει καμια σχεση με αυτο που ακουμε σε live εμφανισεις τους, στις οποιες πλεον δεν την πολυπαλευει ο Νικ. Αν βεβαια αλλαξουν το υφος της αρχικης κυκλοφοριας και ηχογραφησουν τον δισκο με μιγμα πληρως καθαρων και βοθρε φωνητικων (οπως ας πουμε στο Obsidian), τοτε θα γελασει και το παρδαλο κατσικι.
Οσον αφορα το εξωφυλλο, δεν πολυκαταλαβαινω την γκρινια, εμενα μου φαινεται παρα πολυ καλο ως επιλογη. Ειναι φορος τιμης στο αρχικο εξωφυλλο, δινοντας κατι διαφορετικο για την επαναηχογραφηση. Και αισθητικα ειναι πολυ ομορφο και απλο.
ε όχι και φωνητικά τύπου obsidian δεν παίζει με την καμία.
Εδώ στα λαιβ και προσπαθεί να την παλέψει να είναι κοντα στο original . δεν υπάρχει περίπτωση. Όταν μιλάω για “μαγικό” εννοώ αυτό που γράφεις, οπότε ναι λογικά θα είναι αξιοπρεπής κυκλοφορία. λογικά πάντα (το sweetness μόνο δεν καταλαβαίνω γιατί θα πρέπει να εξακολουθεί να είναι θαμμένο σε ένα ep του 94 για όσους το έχουν —όπως εγώ )
Μεγιστη μαλακια να μην το βαλουν στην επαναηχογραφηση, αφου την κανετε που την κανετε και την βαζετε και σε διπλο βινυλιο, ε βαλτε ενα τραγουδι ακομα ρε χαλβαδες
Με sweetness θα το πάνε 50€ το βινύλιο.
Τις επετειακές περιοδείες προς τιμήν κάποιου “ιστορικού” δίσκου να τις καταλάβω, τις επανηχογραφήσεις δεν τις κατάλαβα ποτέ.
Όσο κι αν υπάρχουν σήμερα καλύτερα τεχνικά μέσα, ειδικά συγκρινόμενα με εποχές 30-40 χρόνια πριν, ο κάθε δίσκος – πόσο μάλλον ένας με ιστορική αξία και “βαθύ αποτύπωμα” – ηχογραφήθηκε σε κάποια δεδομένη χρονική στιγμή με τα τότε διαθέσιμα μέσα, με τους συγκεκριμένους συντελεστές εντός και πέριξ του συγκροτήματος και καθιερώθηκε ως κλασικός με την μορφή που κυκλοφόρησε.
Το όλο εγχείρημα της επανηχογράφησης μου κάνει ενδεικτικό μιας τρομερής ένδειας έμπνευσης και προσπάθεια εξαργύρωσης των “παλιών, καλών ημερών” με την επίφαση μιας νέας προσέγγισης για να το δικαιολογήσουμε! Και όλα αυτά άσχετα με το πόσο αισθητικά ωραίο είναι το νέο εξώφυλλο ή πόσο υψηλή είναι η τιμή του δίσκου! Φαντάζομαι υπάρχουν και εξαιρέσεις αλλά είναι ακριβώς αυτό, εξαιρέσεις!
Κλείνει η παρένθεση, συνεχίστε!
Σε καποιους δισκους εχει λογικη. Πχ οι Filth ποτε δεν ηταν ευχαριστημενοι με την μιξη του Cruelty (ο ηχος της μποτας ειναι πιο ακατανοητη επιλογη και απο τα κατσαρολικα του Λαρς στο Στανγκερ), το να το επανηχογραφησουν εχει καποιο νοημα. Επισης μπαντες που αν ειχαν τα τεχνικα μεσα θα το εκαναν αλλιως, πχ φουλ ορχηστρα αντι για ενα συνθ.
Τωρα για το Icon δεν εχει ιδιαιτερο νοημα αλλα αμα ειναι αφορμη για να περιοδευσουν με αυτο το σετλιστ δεν παραπονιεμαι κιολας. Επισης αρπαχτη, ναι, αλλα πιο μικρη αρπαχτη απο ενα απλο remaster, εδω τουλαχιστον εκατσαν και ξαναηχογραφησαν ολον τον δισκο, εκαναν δουλεια σαν μουσικοι δηλαδη, οποτε οκ. 45 ευρω προφανως δεν θα εδινα αλλα δεν ειμαι το target group ετσι και αλλιως, η συλλογη δισκων εχω αποφασισει εδω και πολλα χρονια οτι παραειναι ακριβο χομπι για τις δυνατοτητες μου, εδω καλα καλα σε λαηβ δεν πολυμπορω να παω εκει που εχουν παει οι τιμες.