Paradise Lost

VPN Australia is your friend

Όπως τα είπατε είναι
Με ένα άκουσμα
Ποιοτικό μεν όχι κάτι καινούργιο δε
Αμφιβάλω σφόδρα ότι ο υπόλοιπος δίσκος θα είναι έτσι
Το έχουν πει ότι ακολουθήσει το Icon (και καλά θα κάνει αν με ρωτάτε)
Επίσης διαχρονικά το label διαλέγει το lead single
Να θυμίζω ότι στο obsidian πρωτα βγηκε το fall μετα το ghost και μετα το thoughts
H αληθεια παντως είναι ότι μετά από 5 χρόνια περίμενα κάτι εντελώς διαφορετικό
αλλά όπως είπα …αναμένω να έχει διαφορετικού ύφους κομμάτια ο δίσκος (δείτε και ποια songs του obsidian επιβίωσαν το σετλιστ)

Δε νομίζω να με έχει ξαναμπερδέψει τόσο καινούριο τραγούδι Paradise Lost. Ανάμικτα τα συναισθήματα μετά από δύο ακροάσεις.

1 Like

Κατά ποιο τρόπο σε μπέρδεψε? Γιατί μιλάμε για τελείως straightforward κομμάτι, χωρίς πειραματισμούς.
Επίσης, release date 19 September λέει το Metal Archives με 12 κομμάτια. Υποθέτω ότι δεν θα είναι όλα στο δίσκο, ίσως 2 από αυτά να είναι μπόνους κ αναμένουμε να βγουν τα καλύτερα έξω από τον κανονικό δίσκο… :stuck_out_tongue:

1 Like

λογικά θα βγεί σε λίγο και spotify με καλύτερο ήχο

Μόλις το άκουσα πρώτη φορά κι εγώ. Καλό κομμάτι, σίγουρα όχι κάνα αριστούργημα. Ελπίζω να έχει (πολύ) καλύτερα ο δίσκος.

Τα φωνητικά του Νικ στο ρεφρέν κατά τη γνώμη μου δεν μπορούν να θεωρηθούν “brutal”. Ακούω ελάχιστη παραμόρφωση, και κυρίως εκεί προς το τέλος. Νομίζω ότι ακολούθησε αυτήν την πιο deep προσέγγιση απλά για ποικιλία, για να γίνεται μια στοιχειώδης αντίθεση με το κουπλέ.

Ή μπορεί να μην του ερχόταν κάποια σοβαρή μελωδική γραμμή ξέρω γω. Anyway, δεν με χαλάνε. Ακόμα και για τα δεδομένα των Paradise Lost είναι αρκετά tame φωνητικά.

Το καλό που τους θέλω
Υποθέτω θα είναι κάπου στη μέση (ούτε τα 2-3 καλύτερα , ούτε στα χειρότερα)

Το έχω βάλει κ λούπα κ παίζει από το απόγευμα, όσο το ακούω τόσο μου φέρνει σε Faith, σαν b-side από αυτόν τον δίσκο το οποίο ΟΚ, δεν ακούγεται κ πολύ θετικό. Η πρώτη πολύ θετική άποψη έχει ξεφτίσει λίγο, παραμένει αξιόλογο κομμάτι απλά τέτοια ο Greg τα γράφει με τον καφέ ξεφυλλίζοντας την εφημερίδα.

1 Like

Μωρέ μια χαρά straightforward είναι, η αίσθηση που μου άφησε είναι μπερδεμένη. Τους λατρεύω και δε νομίζω να έχω μείνει να ψάχνω αν μου άρεσε πρώτο κομμάτι που βγαίνει. Πως θα είναι όλος ο δίσκος είναι άλλη κουβέντα. Ελπίζω να με πέτυχε απλά σε κακή στιγμή τι να πω.

Ε καλά αφού είπες θα το βάλεις μέχρι να το σιχαθείς …
τι περίμενες ? :grinning:

1 Like

Δεν ξερω τι λετε, μονο που εχει αυτες τις lead εγω θα τσιμπαω παντα.

Πολυ ωραιο κομματακι. Και σιγα τα μπρουταλ που εχει, πιο βαθυ γρεζι, οχι οτι θα με χαλαγε να ειχε αλλα γενικη παρατηρηση.

3 Likes

Όσο περισσότερο το ακούω τόσο περισσότερο μου αρέσει.
Ριφάρες, ο Γρηγόρης κάνει τα δικά του και το γρέζι του Nick είναι εξαιρετικό.

Επίσης το ότι φέρνει σε Faith μόνο καλό μπορεί να είναι για εμένα προσωπικά.

Δεν ειναι γρεζι πλεον αυτο το πραγμα, ειναι ξεκαθαρα μπρουταλ φωνητικα. Θα πω προσωπικα οτι θα μπορουσαν να ειναι και χειροτερα αυτα τα μπρουταλ, καθως σε αντιθεση με το προσφατο (και πολυ παλιο) παρελθον του Νικ Χολμς, τουλαχιστον στο Silence Like The Grave μπορεις να καταλαβεις τους στιχους.

Κι εγω μαλλον αναμικτα συναισθηματα εχω. Απο την μια η εισαγωγη ειναι φανταστικη, ο ηχος ακομα και στο λινκ απο το reddit ειναι απροσδοκητα καθαρος, δυνατος και γυαλισμενος, ενω τα διαφορα ριφφ και οι μελωδιες ειναι “ομορφα” (ελλειψει καλυτερης λεξης).

Παρολα αυτα, το τραγουδι δεν μου ειπε πολλα στο συνολο του, και δεν φταινε τα ομολογουμενως εντελως ανουσια και περιττα μπρουταλ φωνητικα στο ρεφρεν. Δεν μου εφταιξε κατι συγκεκριμενο, απλα οπως λεει κι εδω ο Νικ Οχι Χολμς, ενιωσα πως:

… και αρα δεν εντυπωσιαστηκα. Ισως πλεον οι Paradise Lost να μην εχουν να πουν κατι καινουριο, και αρα αναλωνονται στο να διασκευαζουν τους εαυτους τους, με λιγες τσαχπνιες απο εδω και κει, που ειναι ομως gimmicks και δεν κρατανε πολυ στον χρονο.

Παντως τα φωνητικα του Χολμς πολυ καιρο εχουν να ακουστουν τοσο πανισχυρα και οργισμενα οπως ακουγονται στα διαφορα κουπλε. Το αστειο της υποθεσης ειναι πως οταν αρχιζει τα μπρουταλ, “χανει” σε ενταση και δυναμη, και ξενερωνεις. Βασικα ακουγεται σαν να χρειαζεται καραμελα για τον λαιμο.

Ισως να ειναι grower αυτο το τραγουδι, δεν το αποκλειω…

ΥΓ. Το βασικο ριφφ βρωμαει Ghost απο χιλιομετρα.

2 Likes

1. Serpent on the Cross
  2. Tyrants Serenade
  3. Salvation
  4. Silence like the Grave
  5. Lay a wreath upon the World
  6. Diluvium
  7. Savage Days
  8. Sirens
  9. Deceivers
  10. The Precipice
  11. This Stark Town (digipack bonus track)
  12. A Life Unknown (digipack bonus track)

Release date: September 19, 2025

5 Likes

Έχουμε και το βίντεο.

Το κομμάτι όσο πάει μεγαλώνει, μου έλειψαν

5 Likes

Κομμάτι που γράφουν στον ύπνο τους οι PL. Όχι ότι περιμένει κανείς πια τίποτα που να τον κολλήσει στον τοίχο, αλλά το συγκεκριμένο περνάει, δεν ακουμπάει κι έχει ως “καλό” ότι, απλά, δεν ενοχλεί. Μακάρι να υπάρχουν καλύτερα πράγματα.

4 Likes

Δε θα διαφωνησω και πολυ. Τιποτα ιδιαιτερο για Λοστ δε μου φανηκε.

1 Like

Ενταξει δεν πρωτοτυπουν αλλα ειναι μια χαρα κομματι.

Πολύ μουσική σήμερα για αυτό άργησα να το ακούσω αλλά μόλις έγινε. Χωρίς να έχω διαβάσει κανένα από τα σχόλια από πάνω…

Το κομμάτι είναι έπος.
Τα ριφ είναι σκοτεινο -Θρας-ατα και σίγουρα το επίκεντρο του τραγουδιού. Τολμηρά θα τα έλεγα… κάτι που μου έλλειπε από PL.
Κάτι επίσης που ενισχύει το θρας του πραγματος είναι η Λιντ κιθάρα…
" Τι θα ακούσω τώρα ? ΣΛΕΙΡ σόλο?" ήταν οι σκέψη μου όταν πετάγονταν.

Είναι επιθετικό τραγούδι σίγουρα ,κάτι σπάνιο για Λοστ .

10/10.

Θα το ακούσω αλλες 250 φορές θα διαβάσω τα σχόλια των συμφορουμιτων και θα επανέλθω με αναθεωρήσεις (?)

1 Like

Μετά από απανωτές ακροάσεις εξακολουθώ να θεωρώ ότι δεν ανακάλυψαν τον τρόχο, όμως
Το τραγούδι έχει πολύ τσαγανό, σε πιάνει από τα μούτρα κυριολεκτικά και δεν σε αφήνει να πάρεις ανάσα
λιγότερη θλίψη περισσότερη ενέργεια, γρέζι και μηπως πω και λίγο evil ατμόσφαιρα (θα συμφωνήσω λοιπόν με τον προλαλήσαντα)
όχι εντελώς μία από τα ίδια
Επίσης με τέτοιο επικό εξώφυλο και τέτοιους τίτλους προσωπικά περιμένω και αντίστοιχα επικά τραγουδια

2 Likes