Paradise Lost

Μία πολύ καλύτερη και πιο λεπτομερής κριτική

Βασικά το εκθειάζει
Δεν άκουσα τα snipets ούτε προκειται
Περιμένω να το ακούσω πλέον ολόκληρο
Φαίνεται όμως ότι κάτι μιλάμε για κάτι μεγάλο

1 Like

Τσιμπησες αμέσως ομως :smile:
Προσωπικά το θεωρώ σίγουρα ανάμεσα στα χειρότερα τους.

Για όποιον θέλει και το πιο ακραίο αλλά θέλει κ τις μελωδικές στιγμές με ατμόσφαιρα και πιο πλούσιες ενορχηστρώσεις, το Ascension είναι ταμάμ.

Και βέβαια Greg με leads που κεντανε.

Περισσότερα στο review.

4 Likes

Το Μεντούσα, με βάση τις κριτικές κ από διάφορα μέσα κ από σχόλια στο δυαδίκτυο, παραμένει ένα πολύ καλό άλμπουμ τo οποίο έχει εκτιμηθεί από το κοινό στο οποίο προοριζόταν.

Κατά μία έννοια το medusa (που είχε και γενέθλια χθες) είναι της ίδιας νοοτροπίας με το Host : κάνω ότι γουστάρω και δεν μου καίγεται καρφί τι θέλουν οι οπαδοί. Θέλω έναν δίσκο με συγκεκριμένη αισθητική και τον διαμορφώνω ανάλογα
Έχει βέβαια κάτι filers, όχι πολλά (until the grave) ενώ το blood and chaos έπρεπε να αντισταθεί με το shrines διότι αν και καλό κομματάκι, δεν κολλάει με τα υπόλοιπα

Σαφέστατα. Αυτό δε σημαίνει ότι είναι και καλό το αποτέλεσμα βέβαια.

το ενα ψηφισα, το εχω και στο repeat ( καψιμο τριαντα δευτερολεπτων ξανα και ξανα), υποψιαζομαι οτι ειναι το : “Diluvium” αν καταλαβα σωστα το review του https://sentineldaily.com, και επισης υποψιαζομαι οτι τα φωνητικα προς το τελος ειναι μαλλον a.i. απο apps Οπως πχ το Moses, Παντως εχει μια φοβερη ενεργεια…Oποτε χαλαλι και το a.i. assistance :stuck_out_tongue:

ε οκ
Αυτό όμως είναι υποκειμενικό διότι δεν είναι λίγοι δεν συμφωνούν μαζί σου.
Δεν είναι όμως δίσκος κοινής αποδοχής αυτό είναι σίγουρο (όπως και το χοστ. Τώρα που το σκέφτομαι, λίγοι είναι οι δίσκοι των λοστ που είναι κοινής αποδοχής χαχα)
Πάντως το hype για το ascension μεγαλώνει …καλή φάση
Πόσο κομμάταρα το serpent

Τα singles ειναι παντως δυσαρεστες εκπληξεις.

Αυτο που καταλαβα δυστυχως με το Obsidian, ειναι πως το υφος ειναι απλως μια παραμετρος, και αυτο που μου λειπει απο τους Paradise Lost εδω και 12 χρονια πλεον ειναι το συναισθημα, το παθος και η πηγαια εμπνευση που δεν μπαινει σε καποια πλαισια και σε καποια συνειδητη επιλογη κατευθυνσης. Ακομα και στο Tragic Idol μπορω να τους “κατηγορησω” για επιτηδευμενη επιλογη ηχου και στοχευμενο κοινο ακροασης, απλα αυτος ο δισκος τους βγηκε τοσο γαμημενα καλος στο songwriting (και ο Holmes τραγουδησε για τελευταια φορα με το επικο γρεζι που λατρευουμε), που δεν μπορω να πω κατι.

Σκεφτομαι τα τραγουδια του Obsidian για τα οποια θα μπορουσες επισης να μου πεις πως ειναι κομμενα και ραμμενα στα γουστα μου, και αυτα τα οποια “ερωτευτηκα” ειναι ουσιαστικα μονο τα Ghosts και Forsaken. Σε θεωρητικο επιπεδο, τα Ending Days και Hope Dies Young θα επρεπε επισης βασει υφους να τα λατρευω, αλλα δυστυχως μου ακουγονται ως glorified b-sides που επρεπε να μπουν για να γεμισουν τον δισκο. Η ειρωνεια ειναι πως αυτο το λεω για μια μπαντα η οποια μεχρι το 2012 ειχε b-sides που εμπαιναν σε δισκους τους και θα ειχαν περιοπτη θεση.

Σε μενα ειναι πεντακαθαρο πως τα Plague Within, Medusa και Obsidian ακολουθησαν συγκεκριμενη συνταγη, στοχευμενο κοινο, και μια λιστα απο check marks που πρεπει να εχουν. Καλα στο Obsidian το δηλωσαν κιολας, ειπαν πως προκειται για eclectic album με τραγουδια που θα ικανοποιησουν καθε οπαδο :stuck_out_tongue: Ε οκ, εμενα ποτε δε μου αρεσε κανενας δισκος απο μπαντα που τον γραφει για να ικανοποιησει οπαδους, γιατι φαινεται στο αποτελεσμα παντα αυτο. Ισως γι αυτο και τα Train Of Thought και Distance Over Time ειναι πολυ χαμηλα στις προτιμησεις μου οσον αφορα τους Dream Theater.

ΥΓ. Μια χαρα μπορει να θεωρει καποιος μαλακια το Medusa. Εγω το θεωρω σκουπιδι συγκεκριμενα.

2 Likes

Αφήνοντας τα υπόλοιπα στον @nikatapi για την παρουσίαση (είναι κυρίως θέμα label πότε θα ανέβει) θα πω ότι “The Plague Within”, “Medusa” και “Obsidian” δεν μπορώ να τα ακούσω καν. Χωρίς να κάνουν απαραίτητα στροφή 180 μοιρών, αυτό άλλαξε με το “Ascension”. Είχα πάνω από 10 χρόνια να θέλω να βάλω να ξαναπαίζει άλμπουμ των Paradise Lost.

5 Likes

Θεωρώ και τα τρία καλά κομμάτια.
Αυτό που με χαλάει είναι τα φωνητικά του Holms στο Serpent on the Cross, ο Greg όμως εκεί κάνει πολύ όμορφα πράγματα.
Και το κυριότερο είναι διαφορετικά μεταξύ τους, βλέπουμε δηλ και στα singles διαφοροποίηση, ποικιλία που απ’οτι φαίνεται θα υπάρχει γενικά στο άλμπουμ.

1 Like

Το Medusa για μένα είναι ο δίσκος που έχω ακούσει λιγότερο από Paradise Lost ever, δεν φταίνε τόσο τα τραγούδια όσο το ύφος και η “λασπώδης” παραγωγή που δεν είναι για τα γούστα μου πλέον.
Plague και Obsidian τα θεωρώ δισκάρες, ειδικά το Obsidian το έλιωσα μέσα στην εποχή του covid.
Όπως φαίνεται το καινούριο θα μπει στην ίδια κατηγορία με αυτό. Και τα 3 singles είναι κομματάρες, από τα snippets ψήφισα το δεύτερο που αν κατάλαβα καλά είναι η “μπαλάντα” του δίσκου το Lay A Wreath Upon The World, αλλά και τα άλλα 2 μου φάνηκαν ενδιαφέροντα, ειδικά αυτό με τα “περίεργα φωνητικά” που θέλω να πιστεύω ότι είναι από κάποιον guest, δεν θέλω AI μαλακίες στη μουσική μου, στα βιντεο μου είναι αδιάφορο ωστόσο.

Από όσο μπορω να τον καταλάβω, ο Mackintosh δεν θα συναινούσε ποτε σε ΑΙ φωνητικά
Το κλιπ ας πούμε για το serpent το έθαψε κανονικά
Σχετικά με το serpent το έχω ξαναπεί : δεν ξέρω εάν θα ήταν καλύτερο με “άλλα” φωνητικά
Αυτό που ξέρω ότι δεν μπορώ να σταματήσω να το ακούω

Obsidian> Plague within> Medusa για εμενα. Και τα τρια βεβαια πολυ χαμηλα σε ενα πιθανο best to worst τους.

5 Likes

Worst To Best

Medusa
Believe In Nothing
Lost Paradise
Paradise Lost
Plague Within
Host
Faith Divides Us Death Unites Us
In Requiem
Tragic Idol
Obsidian
Symbol Of Life
Shades Of God
Gothic
One Second
Icon
Draconian Times

για σήμερα και με βάση το πόσο συχνά επισκέπτομαι κάθε δίσκο

1 Like

Πάντα με βάση πόσο επισκέπτομαι τώρα τον κάθε δίσκο

Lost Paradise
Shades Of God
Gothic
Plague Within
Medusa
In Requiem
Obsidian
Believe In Nothing
Tragic Idol
Paradise Lost
Symbol Of Life
Host
One Second
Icon
Draconian Times

2 Likes

Εκει στη μεση επαιξαν αρκετα διλημματα, η κορυφη και ο πατος ηταν σχετικα ευκολα

Medusa
Lost Paradise
Plague Within
Host
Obsidian
Believe In Nothing
Gothic
In Requiem
Shades Of God
Tragic Idol
Paradise Lost
One Second
Symbol Of Life
Icon
Draconian Times

1 Like

Με βάση το τι θέλω να ακούσω.

Lost Paradise
Medusa
Gothic
Shades of God
Paradise Lost
In Requiem
Tragic Idol
One Second
Obsidian
Plaque Within
Host
Symbol of Life
Believe in Nothing
Icon
Draconian Times

2 Likes

Με κάνεις και αναθαρρώ.

WORST TO BEST

Medusa
Lost Paradise
The Plague Within
Gothic
Shades Of God
Obsidian
In Requiem
Tragic Idol
Faith Divides Us - Death Unites Us
Believe In Nothing
Paradise Lost
Symbol Of Life
Icon
Draconian Times
One Second
Host

2 Likes

Ισως, αλλα μπορει να το θεωρησε σαν ‘εφφε’, οπως εχει βαλει διαφορες φορες ο Χολμς, εφφε στη φωνη του. Παντως δεν λεω οτι τα τραγουδησε ai τα σημεια στο τελος, απλα οτι μπορει να εκαναν αλλαγη χροιας, γιατι σε καμμια περιπτωση δεν ειναι χροια Χολμς αυτη- στα τοσα χρονια που τον ακουω δεν εχω ακουσει κατι αντιστοιχο…ισως υπαρχει καποιος guest εκει? θα το ακουσουμε και ολοκληρωμενα…