τοτε να κλεισουμε αμεσως το φορουμ μιας και οτιδηποτε σχετιζεται με τη μουσικη ειναι υποκειμενικο…
Καταπληκτικο αυτο το θρεντ, μπλεκει Paradise Lost με Metallica, δυο συγκροτηματα με ελαχιστη σχεση μεταξυ τους. Για τους Metallica δε θα μιλησω, καθως ειμαι περα για περα αιρετικος και δε θελω να γελασουμε πρωινιατικα… αλλα δε με απασχολει κιολας, καθως το πως αντιλαμβανεται ο καθενας τη μουσικη ειναι κατι το εντελως προσωπικο. Απλα να χουμε να λεμε…
Οσον αφορα τους Paradise Lost, βρισκω epic fail τα αποτελεσματα του poll*… ειμαι ο τριτος που ψηφισα το Host κατα πως φαινεται, αν και ηξερα οτι θα εχει λιγοστες ψηφους. Μιλαμε για αλμπουμ με τεραστια αρχιδια, κοντρα σε ολα τα προγνωστικα και με αναμενομενη την οργη και αντιδραση των ανεγκεφαλων μεταλλαδων που αν δεν ακουσουν γκραντζα γκρουντζα στην κιθαρα ξενερωνουν, εβγαλαν εναν πληρως συναισθηματικο δισκο, με τους καλυτερους στιχους που εχει γραψει ποτε ο Nick Holmes, με τραγουδια τα οποια οποιος εχει ακουσει live καταλαβαινει πως απογειωνονται, με μια παραγωγη που ανεδειξε τις συνθεσεις. Περαν τουτου, λατρευω ολα τους τα αλμπουμς απο το Icon και μετα, ειτε λιγοτερο ειτε περισσοτερο.
Οσον αφορα το τι θα ηταν “δικαιο”, νομιζω οι Paradise Lost βρισκονται ακριβως εκει που τους αξιζει. Στα live ειναι απο αρκετα καλοι εως απαραδεκτοι (αναλογα την εποχη), στο προμοσιον ειναι απο μετριοι εως σκατα, στην μουσικη ειναι κορυφαιοι παντα, για ενα περιορισμενο κοινο ομως.
*Συγκεκριμενα δε μπορω να διανοηθω πως γινεται να εχεις τοσες λιγες ψηφους το One Second, ενα απο τα πιο επιδραστικα τους αλμπουμ, ενα αλμπουμ που τους εκανε γνωστους ευρεως, ενα αλμπουμ τελος, που εχει μερικα απο τα καλυτερα τους κομματια (One Second, Say Just Words, Mercy). Και τοσες πολλες ψηφους το λιγοτερο καινοτομο αλμπουμ τους, το In Requiem. Αβυσσος η ψυχη του κοσμου πολλες φορες.
Γιατί το In Requiem έχει τόσες ψήφους ρώτα το Metal Hammer…
Τα γουστα στη μουσικη ειναι υποκειμενικα αλλα πραγματικα πιστευω οτι ολα τα αλμπουμ των λοστ ειναι το ιδιο ποιοτικα ειδικα δε τα χοστ και believe… Μονο καποιος που ακουει πολυ μονοδιαστατα το μεταλ μπορει να ισχυρισθει οτι τετοια αλμπουμ ειναι πατατες νομιζω… Στο χοστ ας πουμε αυτο που πολλοι δεν αντιλαμβανονται ισως ειναι οτι οι ηχοι παραγονται απο κιθαρα οπου χρησιμοποιουνται εφφε και οχι απο πληκτρα ( οπως εχουν γραψει και στο χαμμερ παλιοτερα απο οτι μου εχουν πει δεν το χω διαβασει) Αυτο απο μονο του ειναι κατι πρωτοποριακο και οι λοστ εχουν μουσικα και καλλιτεχνικα ατελειωτες κορυφες και επιτυχιες!!! Απο κει και περα πιστευω οτι αυτο που λετε για τα λαιβ τους ειναι ολιγον υπερβολικο… Εβλεπα σε αλλα σαιτ ξενα ριβιου απο συναυλιες τους ( ειδικα απο γερμανια οπου εχουν και εκει πολυ μεγαλο ονομα) και αυτη η γενικευμενη εντυπωση δεν υπαρχει… Επισης και η προσωπικη μου αποψη ειναι οτι στην σκηνη ειναι πολυ καλοι εκτελουν πολυ σωστα τα τραγουδια τους και εμενα προσωπικα με μαγευουν!!! εκτος απο μια φορα (στις 9 δεκεμβριου 2007 ) καμια απο τις υπολοιπες φορες που ειδα την μπαντα δεν ειπα οτι δεν ηταν καλοι στην σκηνη… Εχω ακουσει μαλιστα απο μεγαλυτερους οτι η αποδοση τους σε συναυλιες της περιοδου 1993-1997 ηταν μεγαλειωδης και εχει μεινει ιστορικη κιολας!! Τωρα σε συγκριση με μεταλλικα συμφωνω οτι ειναι ανομοια γκρουπ αλλα οκ… και οι μεταλικα ειναι πολυ σημαντικο και μεγαλο γκρουπ αλλα καλλιτεχνικα (ειτε μουσικα ειτε παιχτικα ειτε σε ευρος συναισθηματων και σκεψεων που σου προκαλουν ) για μενα δεν τους φτανουν!!! Βεβαια εχουν πολυ μεγαλυτερη εμπορικη απηχηση κατι που ειναι εντελως σχετικο βεβαια!!! Και γενικα πραγματα οπως η μουσικη ρε παιδια η γενικοτερα η τεχνη (αλλα οχι μονο ) κανουμε πολυ μεγαλο λαθος ειδικα στην εποχη μας που τα μετραμε με βαση την εμπορικοτητα!!!
Kreatorhell το ποστ σου απλα δεν διαβαζεται.Κανε καμια παραγραφο.
Οσον αφορα το θεμα Host vs οτιδηποτε αλλο απο Λοστ, σε προηγουμενες σελιδες στο θρετν εχει αναλυθει το θεμα.
ειδα που το ανεφερε καποιος στην προηγουμενη σελιδα… αλλα και παλι υπαρχει καποιος κανονας του φορουμ που απαγορευει να ξανααναφερθεις σε κατι τετοιο ???
Πώς το είχε προωθήσει το χάμερ;
Το θεωρώ δισκάρα για τα δεδομένα της εποχής που γράφτηκε… είχα λερώσει σώβρακα όταν το πρωτάκουσα.
Μηνύματα προσβλητικού/επιθετικού χαρακτήρα θα σβήνονται εξ? ολοκλήρου χωρίς προειδοποίηση. Η επιμονή σε τέτοια μηνύματα αυξάνει την πιθανότητα ban του χρήστη.
Τα greeklish απαγορεύονται. Όσοι χρήστες για κάποιο λόγο δεν μπορούν να γράφουν με ελληνικούς χαρακτήρες, ας επικοινωνήσουν με τους moderators. Συνεχής χρήση greeklish χωρίς επαρκή δικαιολογία και ενημέρωση μας οδηγεί σε διαγραφή των μηνυμάτων.
Όταν ανοίγετε ένα νέο θέμα (thread), κοιτάξτε πρώτα αν αυτό προϋπάρχει. Αν όχι, ανοίξτε το στη σωστή κατηγορία, με συγκεκριμένο και ελληνικό τίτλο. Αν ανοίξετε ένα νέο θέμα το οποίο προϋπάρχει, αυτό θα κλειδωθεί και στη συνέχεια θα διαγραφεί.
Οι moderators έχουν το δικαίωμα να αλλάξουν τον τίτλο ενός thread και να το μεταφέρουν στη σωστή του κατηγορία, χωρίς προειδοποίηση. Επίσης μπορούν να κλειδώσουν ή/και σβήσουν κάποιο thread ή post, αν θεωρήσουν πως δε συνάδει με το ύφος του forum.
Μηνύματα spam σε θέματα υψηλού ενδιαφέροντος ενδεχομένως να διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.
Μηνύματα καθαρά διαφημιστικού χαρακτήρα θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση, αν ο ενδιαφερόμενος δεν έχει έρθει προηγουμένως σε επαφή με τη διεύθυνση του site.
Αν κάποιος χρήστης θεωρεί ότι κάποιο post τον θίγει (ακόμα και αν δεν περιέχει προσβλητικούς χαρακτηρισμούς) μπορεί να ζητήσει από τους moderators να το διαγράψουν, δίνοντας μια δικαιολογία. Αν οι moderators τη θεωρήσουν επαρκή, το post θα διαγράφεται.
Παρακαλείσθε να μην κάνετε quote μηνύματα τα οποία πρόκειται να σβηστούν. Αν θέλετε να απαντήσετε σε ένα τέτοιο μήνυμα, κάντε το χωρίς quote αλλά και με το απαιτούμενο ύφος.
Αν θεωρείτε πως κάποιο post ανάγεται στις παραπάνω κατηγορίες ή πως μια συζήτηση κινδυνεύει να παρεκτραπεί, παρακαλείσθε να κάνετε “report post”, χρησιμοποιώντας το κουμπί με το θαυμαστικό, το οποίο βρίσκεται κάτω από το avatar του χρήστη που το έχει δημοσιεύσει.
Αν έχετε κάποιο ερώτημα για τη διεύθυνση του site/forum, καλό είναι να την κάνετε απευθείας στους moderators ή στην ανάλογη θεματική ενότητα. Αν απλά διατυπώσετε το ερώτημα σας σε ένα οποιοδήποτε θέμα μιας κατηγορίας υπάρχει πιθανότητα να μην απαντηθεί άμεσα.
Δε χρησιμοποιούμε κατ’ επανάληψη κεφαλαία, μεγάλη γραμματοσειρά και πολλά χρώματα. Οι εικόνες που εισάγουμε στα μηνύματα μας φροντίζουμε να μην είναι μεγάλες σε διαστάσεις και KB.
Απαγορεύεται ρητά να δίνονται links για download σε επίσημες κυκλοφορίες και η εν γένει μεταφορά/αναδημοσίευση υλικού χωρίς αναφορά της πηγής του.
Οι χρήστες που έχουν δεχτεί ban δεν επιτρέπεται να αποστέλλουν μηνύματα με άλλο λογαριασμό. Σε περίπτωση που το ban είναι προσωρινό, θα αυξάνεται η διάρκεια του.
Κανείς λογαριασμός δεν μπορεί να διαγραφεί με εντολή χρήστη. Σε περίπτωση που κάποιος θέλει να αποχωρήσει από το forum, τόσο ο λογαριασμός του, όσο και τα μηνύματά του παραμένουν ως έχουν, εφόσον η διαγραφή τους δεν εμπίπτει σε καμία από τις παραπάνω κατηγορίες.
Η παραβίαση των κανόνων του forum συνεπιφέρει infractions/προειδοποιήσεις. Κατά την εγγραφή σας εισέρχεστε στο φόρουμ με 0 infractions/προειδοποιήσεις. Εαν παραβιάσετε κάποιους από τους παραπάνω κανόνες, μπορεί να χρεωθείτε με infractions/προειδοποιήσεις και όταν συμπληρώσετε 5 δέχεστε ban, το οποίο μπορεί να είναι μόνιμο ή προσωρινό. Το μέγεθος της ποινής επαφίεται στην κρίση των moderators.
Το rocking.gr δε φέρει καμία ευθύνη από τις συναλλαγές που πραγματοποιούνται χάρη στις αγγελίες που δημοσιεύονται και σε καμία περίπτωση δεν εγγυάται την αξιοπιστία τους.
Με τη συμμετοχή σας στο forum αποδέχεστε όλους τους παραπάνω κανόνες.
Απαγορευεται η ανακυκλωση θεματων που εχουν συζητηθει στα εκαστοτε θρετνς.
Δε το λεω εγω, το λενε ολοι
οκ αφου παραβιασα το αρθρο 18 ( αν και μου φαινεται ακυρο να μην μπορεις να πεις κατι που ξανασυζητηθηκε πολυ καιρο πριν επειδη τωρα το ειδες - ) … οκ. (βασικα ειναι εντελως παραλογο , δηλαδη καποιος που θα γραφτει σημερα στο φορουμ και δει αυτη την συζητηση για το χοστ δεν εχει δικαιωμα να μιλησει??? )
Νομιζω ,και υποθετω πως μαλλον εισαι moderator αφου καιγεσαι να μου την πεις επειδη παραβιασα τοσο εντονα το γραμμα του νομου του φορουμ , οτι πολλα απο τα υπολοιπα 17 αρθρα εχουν παραβιαστει πολλες φορες απο αλλους συμφορουμιτες , ειδικα αυτα της προσβολης και του θιξιματος χωρις να αντιδρασεις κατι που μου προκαλει φοβερη εντυπωση και μαλιστα εντονη δυσαρεσκεια για τον τροπο που λειτουργεις.
Αν δεν εισαι moderator τοτε νομιζω οτι αρπαζεσαι πολυ ευκολα για κατι (που κατα την προσωπικη μου γνωμη ) ειναι ανουσιο. Οποτε να πεις το παραπονο σου σε καποιον moderator.
Μολις κερδισες μια μεγαλη καρδουλα
Οποιος δεν γουσταρει το Host ειναι ανεγκεφαλος μεταλας και σε οποιον αρεσε το In Requiem ειναι θυμα του Χαμμερ. Ευτυχως που υπαρχουν και οι ελιτιστες του ροκιν να μας ανοιγουν τα ματια ρε γαμωτο, τι θα καναμε χωρις αυτους?
Δεν ειπε κανεις κατι τετοιο. Οταν βγηκε το Host υπηρξε μεγαλη μαζα ανεγκεφαλων μεταλλαδων που το εθαψε μονο και μονο επειδη δεν ακουγοταν στα αυτια του σαν μεταλ, συν ενα μεγαλο ποσοστο που ειδε το 4/10 του Χρονοπουλου (στην πιο μονοδιαστατη κριτικη ολων των εποχων μαλλον) και απλα συμφωνησε χωρις να διαμορφωσει δικη του αποψη. Δεν ειναι τυχαιο πως με οποιον μιλαω και λεει πως δεν του αρεσει το Host, καποια στιγμη στην κουβεντα παραδεχεται οτι δεν το εχει ακουσει και πανω απο 10 φορες. Δικαιωμα του καθενος φυσικα να μην του αρεσει καν αυτο το ειδος μουσικης και το να το απορριπτει, απλα καποιες φορες ο τροπος με τον οποιον το απορριπτει ειναι ενοχλητικος.
Για το In Requiem, κι αυτο δικαιωμα του καθενος να του αρεσει αν θελει, δε θα αλλαξουμε αποψη σε κανεναν, μπορουμε ομως να εκφραζουμε την εκπληξη μας οταν μπροστα σε αλμπουμαρες της ιδιας μπαντας στο ιδιο στυλ, καποιος προτιμαει το In Requiem, δεν ειναι περιεργη αυτη η ενσταση νομιζω.
Aν δεν κάνω λάθος, είχε βγει δίσκος του μηνα στο χαμερ. Και γενικότερα μας τα είχε κανει λιγο τσουρεκια το Χαμερ για την “Μεγάλη Επιστροφη”. Προσωπικά, τo εχω ξαναπει, τελευταιος ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ ΔΙΣΚΟΣ των Lost το Symbol of Life. Tα επόμενα τρία, ύστερα απο τον αρχικό ενθουσιασμό, ξεφούσκωσαν για μένα, αν και το τελευταίο είναι σχετικά εστιασμένο σε αυτό που θέλανε να γράψουν άρα και καλυτερο των τριών. Τα in requiem, paradise lost μου ακουγονται μπερδεμένα… Να χώσω κιθάρες, να μην ξεχάσω τα lead, να βάλω κανα μπιμπλίκι αλλά να μην το παραχέσω, να γρετζάρω ή να μην γρετζάρω φωνή κλπ. Ουσιαστικά μετά το Symbol το Faith Divides… ήθελαν να γράψουν αλλά τους πήρες 3 αλμπουμ να το καταφέρουν…
Περι Host, εγώ θα πω ότι συνθετικά στέκει πολύ πιο πάνω απο τα τελευταία. Και οκ να δεχτώ ακριβώς λόγω του ύφους ότι πολλοι θα διαφωνήσουν. Στιχουργικά όμως στέκεται σε δυσθεώρητα ύψη.
Το In Requiem το είχα ψηφίσει δίσκο της χρονιάς στο invader και τα είχα κάνει τσουρέκια σε όλους για τη μεγάλη επιστροφή
Τον θεωρώ τον τελευταίο τεράστιο δίσκο τους και δεν έχει ξεφουσκώσει (τόσο πολύ τουλάχιστον) στα αυτιά μου, ούτε τον ακούω μπερδεμένο σε καμία περίπτωση. Εκεί που πρέπει να τα χώσει τα χώνει και έχει και κομματάρες.
Πλήρης διαφωνία…
Εγω θα πω οτι οι κομματαρες των 2 τελευταιων δισκων ειναι τα b-sides.
Παντα ειχαν θεμα με τα b-sides, ειδικα στα αλμπουμ μετα το 2000.
Οριστε μια λιστα με ολα τα b-sides απο το Icon και μετα… σχεδον ολα κομματαρες, τα λατρευω τα περισσοτερα.
- Sweetness
- Laid To Waste
- Master Of Misrule
- Another Desire
- Fear
- The Hour
- Slave
- Cruel One
- Sway
- Gone
- Leave This Alone
- Waiting For God
- I Can Hate You
- Deus
- Through The Silence
- Sanctimonious You
- Let Me Drown
- A Side You’ll Never Know
- Godless
- Silent In Heart
- Sons Of Perdition
- Cardinal Zero
- Back On Disaster
Προσωπικα συμφωνω οτι το τελευταιο τεραστιο τους αλμπουμ ηταν το Symbol Of Life, αλλα ακουω πολυ συχνα μεχρι και σημερα το Paradise Lost (2005), ενω το Faith Divides Us το θεωρω δισκαρα με οτι καλυτερο μπορουσαν να γραψουν μετα απο τοσα χρονια μουσικης. Το μονο αλμπουμ που με χαλασε ειναι το In Requiem οπως ειπα ηδη, το δευτερο μισο με το ζορι το ακουω.
Και το In Requiem και το Faith Divides Us… είναι μια χαρά δίσκοι συνολικά, όχι αριστουργήματα, ούτε όμως ανακυκλώσιμες μετριότητες. Αν όμως στη θέση αυτών των δύο υπήρχε ένα άλμπουμ που θα περιείχε το πρώτο μισό του In Requiem και το άλλο μισό με επιλεκτικά τις κομματάρες του Faith…τοτε θα μιλάγαμε για μοναδικό επίτευγμα. Γιατί συγκεκριμένες συνθέσεις και από τα δύο άλμπουμ είναι εκπληκτικές.
Ε, τα bsides κλασικά είναι σε υψηλό επίπεδο, αν και εκείνα του “Paradise Lost” νομίζω είναι ανώτερα (Sanctimonious You, A Side You’ll Never Know).
Εμένα το ‘‘Faith divides us- death unites us’’ με ψιλο- απογοήτευσε είναι η αλήθεια… 2- 3 κομμάτια με άγγιξαν πραγματικά, όπως θα περίμενα, δηλαδή, από ένα δίσκο των Lost. Αντίθετα το ‘‘In requiem’’ ακόμα το ακούω ευχάριστα. Πολύ καλά τραγούδια, μελωδίες, riffs, και δε με ενοχλεί που μοιάζουν λίγο ‘‘αναποφάσιστοι’’ προς τα που θέλουν να το πάνε. Το ίδιο, εξάλλου, θα μπορούσε να πει κανείς και για το ομώνυμο που είναι επίσης μια χαρά δίσκος. Δηλαδή το ‘‘Paradise Lost’’ δε θα 'λεγα ότι το βρίσκω τόσο επιτυδευμένο, μου μοιάζει ότι ακόμα γούσταρε πολύ η μπάντα. Στο ‘‘In requiem’’ θα 'λεγα ότι άρχισε αυτή η επιστροφή στις ρίζες με το στανιό, και αν και πέτυχαν ωραίο αποτέλεσμα την πρώτη φορά, στο δεύτερο δεν το κατάφεραν και τόσο. Μακάρι, για μένα, στο επόμενο να δοκιμάσουν νέα πράγματα, αν και μου φαίνεται πολύ απίθανο.
Θα ειχε ενδιαφερον να μας ενημερωσεις για την αποδοχη του δισκου στους οπαδους ‘‘Depeche Mode’’ και παρομοιας μουσικης. Γιατι αν κρινω απο την εκδιωξη απο την ΕΜΙ, ο δισκος δεν πηγε απατος μονο στους ‘‘κομπλεξικους μεταλαδες’’.
Δευτερο σχολιο που εχω να κανω ειναι οτι φυσικα και καποιος μπορει να κρινει αν του αρεσει καποιος δισκος με 10 ακροασεις. Δεν ψυχαναγκαζονται ολοι να ακουσουν ενα δισκο 20 φορες μεχρι να τους αρεσει, επειδη ειναι δισκος αγαπημενης μπαντα.
Και φυσικα και το γεγονος οτι ο δισκος δεν ειναι μεταλ, ειναι αρκετα καλος λογος για να μην αρεσει σε καποιον που αυτοπροσδιοριζεται ως μεταλας.
Btw, το Host σαν δισκος μ’αρεσει.
δενε χει να κανει με ψυχαναγκασμο. οχι οτι καποιος δεν μπορει να κρινει σε 10 ακροασεις αν θα αγαπησει ενα αλμπουμ. αυτο γινεται. αλλα μπορει για να αγαπησει καποιο αλλο να του παρει και 50 ακροασεις. και να εισαι σιγουρος πως δεν θα ειναι απαραιτητα αυτο που λεμε οτι το ακουσε τοοοοσο πολυ που αρχισε να του αρεσει εστω και με το ζορι. μπορει να το λατρεψει και να μην ξεκολαει…
γενικα στη μουσικη ολα παιζουν…