Βαριέμαι.Πείτε ο,τι σας κατέβει (Part 1)

Βρε άει κι εσύ. :stuck_out_tongue:

Mια βουτιά και για εμάς, παρακαλώ

2 Likes

12 βουτιές για εμένα, μία για κάθε χρόνο που δεν κάνω μπάνιο, στη θάλασσα ε.

1 Like

Μολις ηρθα σπιτι γιατι ΕΒΡΕΧΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ :rage: :face_with_symbols_over_mouth:

Για όλα φταίει… η SHE WOLF :stuck_out_tongue_winking_eye:

2 Likes

Αφου ειναι γκαντεμω :slightly_smiling_face:

2 Likes

Μεγάλη αλήθεια…

εδιτ

…εκτός από κάτι φορές σε κάτι λαιβς που η τύχη μου έχει χαμογελάσει, αυτά δεν μετράνε. :stuck_out_tongue: Χρωστάω μια ιστορία για μοτορσαηκο/πραιμορδιαλ btw

2 Likes

Με γκρέμισες από το βάθρο της πρωτιάς, αλλά χα λά λι σου.

Δεν είσαι τυχαία Σαββατογεννημένη.

2 Likes

Windows10 Home ή Pro?

Ποιό προτείνετε για μαθήματα εξ αποστάσεως?

Για εξήγησε λίγο βρε παιδί μου, τί εννοείς… Θα διδάσκεις εξ’αποστάσεως και θα χρησιμοποιείς προγράμματα όπως Skype και Zoom;
Η έκδοση των Windows δεν έχω δει ως τώρα να επηρεάζει την εξ’αποστάσεως διδασκαλία.
(Προσωπικά έχω τα Pro στο PC και τα Home στο laptop. Κι έχω δουλέψει και τα δύο για εξ’αποστάσεως διδασκαλία…δεν είδα διαφορά.)

2 Likes

Για τον απλο χρηστη δεν υπαρχει διαφορα.
Βασικη διαφορα για εμενα στα χαρτια, ειναι οτι το Home κανει σαπορτ RAM μεχρι 128GB of RAM και το Pro μεχρι 2TB.
Περα απο αυτο υπαρχουν εξτρα αναβαθμισμενες εφαρμογες που απευθυνονται κυριως σε επιχειρησεις που θελουν τοπ προστασια οπως Bitlocker (για data encryption), Trusted Boot, Sandbox …etc

Παγωτο χυμα η μηχανης (παρεμφερους ποιοτητας)?

1 Like

Συγγνώμη που δεν το διευκρίνισα. Θα παρακολουθήσω διαδικτυακά μαθήματα επιμόρφωσης (e-learning) από το ΕΚΠΑ, οπότε θέλω να τρέχει το λάπτοπ. Ενδεικτικά, σε κάτι τέτοιο προσανατιλίζομαι:
ThinkPad E15 Gen2 15.6 FullHD Ryzen5 8GB/SSD512 WPRO 3Y ONSITE
ή
Dell Inspiron 5490 i7 Laptop (Core i7 10510U/12 GB/512 GB/GeForce MX230 2 GB)

Νομιζω δεν έχει σχέση τι είναι το pc σου, αφού η πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης πρέπει να παρέχεται από το ΕΚΠΑ. Αρα θα είναι διαθέσιμη απτον browser και όχι από προγράμμα. Αλλά και από προγραμμα να είναι, η λογική λέει πως θα είναι διαθέσιμη σε κάθε λογισμικό ( οκ δε θα τρέχει σε win 98 ή σε λινουξ πιθανότατα ) και δε θα κάνει δύσκολη τη ζωή στο φοιτητή. Long story short αν το θες αποκλειστικά για την τηλεκπαίδευση ένα οποιοδήποτε μηχάνημα που έχει windows 10 θα σου κάνει. Δες πιο συγκεκριμένα πως γίνεται η τηλεκπαίδευση, αν και ξαναλέω δεν νομιζω να υπάρχει πιθανότητα το πανεπιστήμιο να σε “αναγκάζει” να πληρώσεις λεφτά επιπλέον ( να τρέχει σε μη δημοφιλεις πλατφορμες πχ ), ένα απλό pc και σύνδεση στο internet θα αρκεί.

3 Likes

Συμφωνώ, απλά θα το αγοράσω με την προοπτική να το χρησιμοποιήσω και σε άλλες εξ’ αποστάσεως δραστηριότητες στο μέλλον.

Αγχώνομαι για πράγματα που δεν ξέρω που παν τα τέσσερα.
Τέλος πάντων, σκεφτόμουν τελικά μήπως περίμενα καναν χρόνο μπας και μαζέψω χρήματα να αγοράσω κανένα καλό εργαλείο (μέχρι 1500έουρα) και απλώς τώρα του έκανα αναβάθμιση με καμιά διακοσάρα (ταβάνι διακοσοπενηντάρα).

Βρήκα αυτά:Samsung 970 Evo Plus NVMe M.2 SSD 1024GB (έχω HDD 500GB),
Μνήμη RAM Crucial 8GB DDR3L 1600MHZ SODIMM (CL11 CT102464BF160B) (έχω προεγκατεστημένη 4gb -μπορεί να σηκώνει και 16, αλλά μετά ανεβαίνει πολύ η τιμή).

Δε νομιζω οτι χρειαζεσαι τοσο μεγαλο SSD, κανεις τη δουλεια σου και με μικροτερο (δηλαδη με φτηνοτερο).

2 Likes

Έχω γεμίσει ένα τέρα, αλλά ναι, είμαι της υπερβολής. :stuck_out_tongue:
Τον Samsung 860 Evo SSD θα αγοράσω btw, λάθος μου.

Η μνήμη ram 4GB είναι ελάχιστη…φαντάσου ότι τόση έχουν πλέον τα κινητά μας! Ίσως να στοχεύσεις προς τα κει την αναβάθμιση που έλεγες.
Και καλό θά’ταν να μην έχεις μόνιμα γεμάτο τον σκληρό δίσκο του PC σου. Βάλε τα καλύτερα σε έναν εξωτερικό σκληρό. Και όταν πάρεις SSD ούτε εκείνον θα τον έχεις full. Από κει θα τρέχουν βασικά τα Windows σου και θα δεις διαφορά στο πόσο γρήγορα κάνει boot το PC σου κλπ.

2 Likes

:disappointed_relieved:

2 Likes

Περί λάπτοπ… για την οθόνη, αν είναι TN ή IPS, παίζει μεγάλο ρόλο; Μιλάμε πάντα για μη επαγγελματική (ούτε gaming) χρήση.

Παίζει ρόλο στις γωνίες θέασης. Τα TN έχουν κακές γωνίες θέασης (άμα πας λίγο αριστερά-δεξια χαλάνε και σκοτεινιάζουν τα χρώματα) αλλά μικρό latency (γι’αυτό τα πλασάρουν σαν gaming monitors) ενώ τα IPS έχουν καλές γωνίες θέασης και ψηλότερο latency.

2 Likes