Ναι αυτά τα ξέρω, απλά αναρωτιέμαι αν αξίζει να πληρώσω παραπάνω για λαπτοπ με IPS, γιατί έχουν αρκετά μεγάλη διαφορά σε τιμές τα αντίστοιχα λαπτοπ.
Να ρωτήσω κάτι;
-
Ισχύει ότι στα ξενοδοχεία δεν μπαίνει πλέον καμαριέρα λόγω κορωνοιού;
-
Μπορείς να κάνεις μίσθωση ξενοδοχείου για κάποιους μήνες; Δηλαδή να σου βγαίνει το μήνα 250, 300, 350 ευρώ κάπου εκεί. Δεν μιλάμε για ακριβά ξενοδοχεία.
Το 2 γινεται πιστευω, θεμα συμφωνιας με το χοτελι ειναι.
Λοιπόν επειδή συζητάγαμε πριν λίγο καιρό για pop τραγουδίστριες και pop μουσική, λέω να αφήσω εδώ αυτό το βίντεο.
Guilty pleasure pop songs!
Είδα ρε πουστημ ένα ντοκιμαντέρ για τα πλαστικά σκουπίδια στην θάλασσα κ γενικά στη γη κ αηδιασα.
Ένα πλαστικό που χρησιμοποίησα όταν ήμουν 4 χρόνων (τώρα 41) λέει υπάρχει ακόμη στη Γη.
Από τότε βλέπω ποσο άχρηστο πλαστικό χρησιμοποιούμε. Δηλ
Από συσκευασίες οδοντοβουρτσων κ αποσμητικων που θα πεταχτούν αμέσως μετά που βγαίνουν από το κουτί τους.
Απλά ήθελα να το μοιραστώ λέω κάποιον θα ενδιαφέρει.
Να κανετε ανακυκλωση οσο μπορειτε.
Στην ανακύκλωση πηγαίνουν αυτά ειν αλήθεια (τώρα που ακριβώς τι γίνονται μετά το μαγαζί δε ξερω)
Το θέμα όμως είναι ότι αυτά είναι άχρηστα δεν υπήρχε κανένας λόγος να παραχθεί το πλαστικό. Τζαμπα πρώτες υλες, ενέργεια κτλ που χρησιμοποιήθηκαν +ότι γίνονται αμέσως σκουπίδια . Υπάρχουν κ χάρτινες αντίστοιχες συσκευασίες.
Η ανακύκλωση είναι μια όμορφη έννοια που δεν έχει και ιδιαίτερη σημασία καθώς εναποθέτει την ευθύνη στον τελικό χρήστη. Ούτως ή άλλως είναι γνωστό το ότι ένα πολύ μικρό ποσοστό σκουπιδιών ανακυκλώνονται και αυτό που γίνεται είναι να φορτώνονται τόνοι ολόκληροι σε αναπτυσσόμενες ή μη αναπτυγμένες χώρες όπου τα σκουπίδια μας επαναχρησιμοποιούνται ή και καίγονται. Άρα αυτό που συμβαίνει είναι ότι εμείς οι πλούσιοι, δίνουμε τα απορρίματά μας ( και δεν τα ανακυκλωνουμε ) και έτσι αν εγώ ανακυκλώσω αύριο θα είμαι ηθικά καλυμμένος, γιατί έκανα το κομμάτι μου και έβαλα το λιθαράκι μου στο sustainability ( που είναι και fancy λέξη ).
Ευθύνη έχει ο καθένας μας ατομικά, απλώς όχι αυτή που ανέφερα παραπάνω ( καταναλώνω όμως ανακυκλώνω ), αλλά με την έννοια της μείωσης της κατανάλωσης. Δε χρειάζομαι 4 ζευγάρια παπούτσια, αν αγοράσω πλαστικό μπουκάλι θα το χρησιμοποιήσω για πάντα μες στο ψυγείο μου, δεν αγοράζω καινούριο κινητό κάθε χρόνο κλπ.
Η διαφορά θα γίνει προφανώς όταν οι εταιρείες ( και σε τρίτο στάδιο θα ακολουθήσουμε τα πρόβατα/καταναλωτές ) σταματήσουν την υπερπαραγωγή και την απίστευτη σπατάλη πόρων ( κυρίως νερού και πετρελαίου/κάρβουνου ) στα εργοστάσια τους για να καταναλώνουμε προιόντα. Δηλαδή το σύστημα χρησιμοποίηση πρωτογενών πόρων -> κατανάλωση -> προώθηση των δικών μας απορριμάτων για δημιουργία αγοράς και αξίας σε αναπτυσσόμενες χώρες είναι τελείως ηλίθιο. Μπορείς απλά να κατανείμεις καλύτερα τους πόρους και να μην έχεις και τόσο μεγάλο πρόβλημα με τα απορρίματα/ανακύκλωση.
Και που να δεις τι γινεται σε χωρες που τους εχουν πεισει οτι το νερο δεν ειναι ποσιμο. Τα πλαστικα μπουκαλακια νερου που καταναλωνονται καθημερινα στην Ευρωπη και την Αμερικη ειναι απλα σε εξωφρενικα νουμερα, που ξεπερνουν οποιαδηποτε ρεαλιστικη προβλεψη θα εκανες αν σε ρωτουσε κανενας για εκτιμηση.
Εκτος των μπουκαλιων βεβαια, γενικοτερα το πλαστικο στον Δυτικο Κοσμο παραγεται και χρησιμοποιειται σε εξωφρενικα νουμερα. Στην Ελλαδα δεν το βιωσαμε καν τοσο πολυ γιατι οπως μεγαλωναμε δεν ειχαμε την καταναλωση ως το νουμερο 1 πραγμα στην καθημερινοτητα μας, ως developing country. Οχι οτι δεν εχει γινει πλεον και η Ελλαδα απαραδεκτη σε αυτον τον τομεα.
Μεχρι την 1η Μαρτιου του 2020 παρεμπιπτοντως (οπου απαγορευθηκαν οι πλαστικες σακουλες στην πολιτεια της Νεας Υορκης), οταν πηγαινα σουπερμαρκετ, ΔΙΧΩΣ ΚΑΜΙΑ ΥΠΕΡΒΟΛΗ, κατεληγα καθε φορα με τουλαχιστον 5 σακουλες αν δεν μιλουσα, ακομα κι αν ειχα αγορασει μολις 3 προιοντα μερικες φορες. Μου εβαζαν επι 10 χρονια διπλη πλαστικη σακουλα για οτιδηποτε κι αν αγοραζα, ακομα κι αν ηταν ενα σακουλακι λαχανικα (που ηταν ηδη στην σακουλα του), ενω ξεχωριζαν τα κρεατα παντοτε απο τα υπολοιπα, τα απορρυπαντικα επισης, κτλ. Μιλαμε για απαραδεκτα πραγματα. Απο ενα σημειο και μετα αρχισα να πηγαινω με δικη μου reusable σακουλα και τα εχωνα ολα μεσα ή στο backpack.
Η ασυδοσια στα πλαστικα εδω και 40-50 χρονια εχει ξεφυγει εκτος ελεγχου. Ειναι μακρια απο την καθημερινοτητα μας, αλλα οι μινι - ηπειροι απο πλαστικο που εχουν δημιουργηθει στον Ινδικο Ωκεανο και στον Ειρηνικο ειναι υπαρκτες, και με κανουν να απορω τι στο διαολο εχουμε κανει πια ως ανθρωποτητα (εκτος απο ολα τα αλλα).
@nnnkkk Αψογο ποστ.
Για να καταλάβω, η αγαπημένη μας Ε.Ε. έχει μετατρέψει τη χώρα μας σε χωματερή; Τι λένε για αυτό οι μενουμευρώπηδες;
Ναι μωρέ κ αυτό κάνουμε κ τα πλαστικά ποτήρια του καφε που παίρνουμε στη δουλειά στο χερι πλένουμε κ τα ξαναχρησιμοποιουμε κ τα καλαμάκια το ιδιο και ανακύκλωση σωστή κανουμε ξεπλενοντας την κονσέρβα τόνου πριν μπει στον μπλε κάδο.
Αλλά αν κάνουμε εμείς ανακύκλωση για να γαμησουμε άλλες χώρες μια τρύπα στο νερό. Μιλάμε για την γη.
Μήπως όμως αν οι συσκευασίες που εβαλα φωτο τις κάνουν από χαρτί θα έχουν άλλη επίπτωση στο περιβάλλον αν το χαρτί αυτό δεν είναι προϊόν ανακυκλωσης;
Λίγο πρόεδρος εδεσσαικου ακούστηκε νομίζω…
Με το μονο που έχω χοντρή προβληματάρα γμτ είναι το ρημάδι το καλαμάκι, δεν έχω καταφέρει ούτε να το αντικαταστήσω με χαρτινομεταλλικογυαλινοπαπαριές, ούτε να το κόψω.
Δοκίμασε μακαρόνι
Επινα αψεφηματα με μεταλλικο καλαμακι before it was cool, πολυ ανωτερο του πλαστικου
Α δε το είχα δει. Βασικά το κύριο πρόβλημα είναι η εξάρτηση από τα ορυκτά, άρα ό,τι κίνηση κι αν κάνουμε προς τη μείωση χρήσης αυτών σίγουρα θα μας βγει σε καλύτερο από ό,τι κάνουμε τώρα.
Βέβαια το θέμα είναι πως δεν κάνουμε κακό στη γη ή σε κάποιον άλλο οργανισμό ( με πολλούς ηθικούς αστερίσκους ), that’s life, εμείς θα συναντήσουμε προβλήματα στο τέλος συνεχίζοντας αυτές τις τακτικές, που στην τελική ξανά δεν υπάρχει πρόβλημα απλά κάποια στιγμή θα αφανιστούμε με κάποιον τρόπο και η ζωή στη Γη θα συνεχιστεί μέχρι ο ήλιος να την καταπιεί.
Ηθικό δίδαγμα, στα παπάκια μας όλα
Καλή Δευτέρα κ σε εσενα