Βαριέμαι.Πείτε ο,τι σας κατέβει (Part 1)

Τεραστια κουβεντα. Και με το σωστο σοροπιασμα, οσο καλος και να ειναι ενας κουραμπιες (που μπορει να ειναι πολυ καλος), το μελομακαρονο ειναι ο βασιλιας των χριστουγεννιατικων γλυκων.

Ωραια κουβεντα αυτη πριν ξεκινησει η διαιτα την 1η Ιανουαριου…

Κορυφη
Τιραμισου (παντοτινο νουμερο 1), Προφιτερολ, Κορμος σοκολατα μπισκοτο, Εκμεκ, Brownies, Γλυκο Κυδωνι, Μελομακαρονα, Cookies με καλες γευσεις

Εξαιρετικα
Εκλερ, Κωκ, Μιλφειγ, Γαλακτομπουρεκο, Καρυδοπιτα, Γλυκο Συκο, Κουραμπιεδες, Τσιζκεηκ και αυτο το γλυκο με τα πτι-μπερ, την κρεμα και το φρουι ζελε που κανουν ολες οι Ελληνιδες μαναδες αλλα καμια δεν ξερει το ονομα του

Πολυ καλα
Μπακλαβας, Μηλοπιτα, Lemon Pie, Τριγωνα με Κρεμα, Ολα τα Παγωτα, Υπολοιπα Γλυκα του Κουταλιου, και ολες οι τζενερικ παστες, ταρτες, κεηκ κτλ

Μετρια
Πορτοκαλοπιτα, Διπλες, Κουλουρια για βουτημα, και οτιδηποτε συνδυαζει εντονη γευση φρουτου σε γλυκο (εκτος απο του κουταλιου προφανως)

Για πεταμα
Μπαμπαδες και Μακαρον

Διαλεξτε ενα απο καθε γραμμη:

6 Likes

Τρίγωνα Πανοράματος οι iron maiden των γλυκών.

Κ όταν μιλάμε για τρίγωνα ένα τιπ για τους μη γνώστες μιλάμε μόνο κ ξεκάθαρα γιαυτα του Ελενιδη.

5 Likes

Πωπω με σκοτωνεις, Μακαρον απο τα αγαπημενα μου, αμυγδαλοπαστα πεθαινω γενικα. Επισης Πορτοκαλοπιτα θα μπορουσα να τρωω αποκλειστικα.

3, 6, 9, 18 και απο την τριτη γραμμη δεν διαλεγω 3 στα 4 ανηκουν στα αγαπημενα μου γλυκα, μας πουλησε η κληρωτιδα :smiley:

3 Likes

Χαχχαχα εχω μπηφ με τα μακαρον, τα θεωρω οτι χειροτερο, και εντελως marketing conspiracy με τα χρωματακια τους και το γλυκο σχηματακι τους, τα οποια ομως ειναι μονο φρου φρου και απο ουσια τιποτα, σαν αφρος με μετρια γευση.

Εχω συναγωνιστη @kbil στον αγωνα κατα των μακαρον!

Εννοεις τεταρτη γραμμη, και ο μαθηματικος μεσα μου συνιστα να διαλεξεις προφανως το 15 για ευνοητους λογους

Η δικη μου επιλογη ειναι πανευκολη:

3 - Εκμεκ γαμαει συμπαντα
8 - Τιραμισου γαμαει παραλληλες πραγματικοτητες
11 - Απαραιτητη και λιγη σοκολατα στις τοπ επιλογες, ποσο μαλλον ο οργασμος ενος brownie
14 - Η καλυτερη σου γραμμη ειναι η χειροτερη μου, βαριεμαι 3 στα 4
17 - Κορμος απλα τοπ 100 στα 100 σε βαθμο

4 Likes

Θα μπορούσε να περιγράφει τους Sabaton

6 Likes

Μου αρεσε περισσοτερο οταν παρομοιαζες πολιτικες καταστασεις με πυρκαγιες, απο οτι γλυκα με μετριες μπαντες

1 Like

Γαμα τα χρωματακια και τις γευσεις, μιλαμε για το σωστο Ελληνικο Μακαρον, την κουμουτσα με το μισο αμυγδαλο πανω πανω. Πω μλκ μου ανοιξε η ορεξη.

Αναφορικα με το Εκμεκ, θα σου πω ενα πραγμα. Την επομενη φορα που θα εισαι Ελλαδα πας Βλαχικα στην Βαρη και πας στην Βοσκοπουλα (το ζαχαροπλαστειο οχι την ταβερνα, τα κοψιδια εχουν προηγηθει) και παιρνεις Εκμεκ καταιφι. You can thank me later.

3 Likes

Αν και σαν το Εκμεκ της μανας μου κανενα αλλο (στα γλυκα μονο μανες γενικα), θα το δοκιμασω 100% αν το θυμηθω. Παντως η μανα μου κανει καταπληκτικους κουραμπιεδες, που συμφωνω οτι ειναι δυσκολο γλυκο γενικα. Κι ετσι γενικα αρνουμαι να φαω κουραμπιεδες απο αλλου, αφου απο οπου και να εχω φαει ειναι κατωτεροι.

5 Likes

Με πρασινο το καλυτερο της καθε γραμμης, με κοκκινο η πιο παπαρια

Η πιο δυσκολη γραμμη ηταν η δευτερη, οπου το προφιτερολ κερδισε 5-4 στα πεναλτι το τιραμισου

Αλλα και η τριτη ηταν δυσκολη, με το παγωτο να κερδιζει με buzzer beater το cheesecake

3 Likes

Με τα γλυκα των μαναδων μας δεν συγκρινεται τιποτα, ειναι εκτος συναγωνισμου, αυτο εξυπακουεται.

Οι τυποι το κανουν με προβειο και εχει τρομερη κρεμα πραγματικα, πολυ συχνη σταση για recovery μετα απο κλασσικη Σαββατιατικη προπονηση στην παραλιακη, με εχει σημαδεψει το συγκεκριμενο.

4 Likes

Ποιος παπαρας το εχασε απο Ιταλια?

2 Likes

Η καλυτερη “σαβουρα” (σοβαρες τροφες με αξιολογη διατροφικη αξια απορριπτονται απο τη συγκριση) για ανεφοδιασμο σε σταση μετα απο πολυ πεταλι: ζαμπονοτυροπιτα με κοκκινη σαλτσα (αλλο που αν τα χιλιομετρα που εχουν προηγηθει ειναι παρα πολλα δεν φτανει ποτε στομαχι και “διαλυεται” στον οισοφαγο :rofl: )

2 Likes

2, 8, 9, 16, 19. Ούτε ένα με σοκολάτα :stuck_out_tongue_closed_eyes:

Edit: Για τα μακαρόν 1000% σωστός. Δε θα μπορούσα να το θέσω πιο ολοκληρωμένα.

2 Likes

Πηρες καρδουλα για αυτο, το να μην διαλεξεις ουτε ενα γλυκο με σοκολατα ειναι χειροτερο απο το να διαλεξεις γλυκα αποκλειστικα με σοκολατα…

2 Likes

αν τα εκλεράκια ήταν τελευταία σειρά, έπαιρναν το χρίσμα. Ξεκάθαρα καλύτερα από τα τρίγωνα (σορι ixnay). Ωστόσο, η καλή λέμον παι από τα αγαπημένα μου γλυκά, τι να κάνω.

1 Like

Το σωστο το προστυχο lemon pie, αυτο με το βουτυρενιο μα συναμα πολυ τραγανο μπισκοτο και την κρεμα που δεν ειναι ουτε πολυ γλυκια αλλα ουτε και ξινη, ειναι ενα απο τα γλυκα που αν υπαρχουν στο ψυγειο οταν πεφτω για υπνο το βραδυ μου ψιθυριζουν στο αυτι “μην κοιμηθεις παργαλατσε, ελα να φας ενα κομματι”. Το ιδιο και το μπανοφι, απο τα μη σοκολατενια, αλλα και το τιραμισου (οκ λιγο κακαο απο πανω δεν το κανει σοκολατενιο γλυκο), που θελει ομως φοβερη προσοχη στις ισορροπιες.

Fun fact: Ειχα φαει καποτε τιραμισου απο Μαλτεζα συμφοιτητρια και μου χε φυγει το καφασι. Κριμα που οσες φορες εχω φαει τιραμισου στην Ελλαδα ποτε δεν ηταν το ιδιο καλο.

2 Likes

Η ζαμπονοτυροπιτα για καποιον λογο ειναι και εμενα η επιλογη μου στις συγκεκριμενες συνθηκες, δεν ξερω γιατι, μαλλον συνδυαζει την βουτυριλα της σφολιατας με την σαλτσοτυριλα της πιτσουλας, απο τα πραγματα που θα μου ελειπαν πολυ αν εφευγα απο Ελλαδα πλακα πλακα.

Για γλυκο “ανεφοδιασμο” τα κλασσικα ειναι ρυζογαλακι (Μαγγινας στα Καλυβια, η το αλλο που δεν θυμαμαι πως το λενε στον Αυλωνα) η το προαναφερομενο Εκμεκ. Επειδη εισαι συναδελφος την επομενη φορα που θα πας για κοπανημα στην Παραλιακη κανε μια παρακαμψη απο Βλαχικα και θα με θυμηθεις :smiley:

6 Likes

Μμμμμμ ρυζογαλακι με κανελιτσα. θα τσιμπήσω ενα στο διάλειμμα τωρα που μ το θύμησες.

Όσο αφορά το προφιτερολ, όποιος φάει από τον Ανδρια δεν θα μπορέσει να φάει από πουθενά αλλού. Κ επίσης θάνατο σε όσους βάζουν στο προφιτερολ καρύδια.

6 Likes

Ούτε ζαμπονοτυρόπιτα έχω φάει ποτέ, τυρί μόνο σε πίτσα και σε ψημένο τοστ, τυρόπιτα/κασερόπιτα/φέτα κλπ κλπ ούτε να τα βλέπω.

Για ελάτε :stuck_out_tongue:

1 Like

Γιατί ρε φίλε εκνευρίζεις 10 ανθρώπους που μιλάνε όμορφα κ ωραια;

5 Likes