Περισσότερα για εσάς ρε
Το πρωτο γλυκο στη φωτο κερδιζει την ομαδικη περιφρονηση πιστευω.
Αυλώνα για ποιο λες ρε παίχτη;
Έχω περάσει άπειρα καλοκαίρια και πάσχα εκεί στα παιδικά χρόνια.
Κρεοπωλείο/χασαποταβέρνα “Τάσος” και τα μυαλά στα κάγκελα.
Το χωριο νομιζω λεγεται η καπως ετσι, διπλα στα Market In απο τα πρωτα οπως μπαινεις Αυλωνα απο την πλευρα των Οινοφυτων. Πολυ κλασσικο στεκι για ποδηλατες που κανουν την διαδρομη Χασια-Δερβενοχωρια-Κατσιμιδι. Την περιοχη απο εκει την εχω γυρισει ποδηλατικα αρκετα πλακα πλακα γιατι η γυναικα εχει εξοχικο απο την αλλη μεταξυ Συκαμινου και Χαλκουτσιου, οποτε εχω μεινει αρκετο καιρο και εχω εξερευνησει αρκετα.
Κατάλαβα πού λες (καλά market in δεν έχω προλάβει, έχω να παω από το 2005 νομίζω), έλεγα μήπως αναφερόσουν σε ένα μέσα στο χωριό που έπαιρνε ο παππούς μου ρυζόγαλο (ποτέ δεν το εκτίμησα) και γιαούρτι πρόβειο με πέτσα (τότε μου έφερνε αναγούλα, τώρα το τρώω πολύ ευχάριστα).
Απίστευτες εποχές τότε στη φύση, την περιοχή την έχω γυρίσει με τα πόδια κατά βάση (κυρίως τα μονοπάτια της Πάρνηθας βέβαια αλλά και προς Οινόφυτα). Και εννοείται βόλτες σε όλη την περιοχή, Ορωπό, Δήλεσι, Χαλκούτσι, Χαλκίδα κτλ.
Ποτε δε μπορουσα να φαω σοκολατα μπαρα ετσι σκετη, εκτος κ αν την εβαζες μεσα ψωμι (φαση pain au chocolat ) η να τη τρωω μαζι με φρουτα - μια μπουκια μπανανα/πορτοκαλι, μια μπουκια σοκολατα.
Οποτε τα προφιτερολ/εκλερ μου αρεσουν αλλιως σοκολατα μονο σε παγωτο ειτε καμια κρεμα.
Γενικα ειμουν του “ασπρου” παγωτου :D, στο BOSS ξυλακι πχ πετουσα ολη το σοκολατα απεξω, αλλα και αφηνα την ακρη του πυραυλου σε καποιον που την εκτιμαει καλυτερα
Κατα ταλλα, φανατικος για ρυζογαλο και οτιδηποτε με φρουτα τυπου ζεστη μηλοπιτα με παγωτο / γλυκο του κουταλιου με καιμακι, σιροπιαστα φουλ (γαλακτομπουρεκο καταιφι, τριγωνα…κλπ), λουκουμια .
Τρομερες περιοχες απο εκει για ποδηλατο και πεζοπορια, και απο την πλευρα της Παρνηθας αλλα και απο την αλλη, Μαυροσουβαλα, Μαρκοπουλο-Μηλεσι, προς Καλαμο-Καπανδριτι κτλ. Δεν θα φτιαξει ο καιρος, εκει θα την βγαζω και παλι οπως το βλεπω…
Να ρωτήσω λίγο αν προτείνει κάνεις σας το σπαστό ποδήλατο ή τζάμπα τα φράγκα πάρε ένα κανονικό;
Αν δεν εχεις χωρο αποθηκευσης και θες οπωσδηποτε να το ανεβοκατεβαζεις στο σπιτι (και εχεις περιορισμενο χωρο και εκει) η αν θες να το βαζεις σε Μετρο πιο ανετα και οι διαδρομες που σκοπευεις να κανεις ειναι κατω απο 5-10χλμ τοτε ισως να σου κανει. Εγω γενικα ειμαι υπερ του κανονικου αλλα ολα εχουν τα use cases τους.
Απο το γιαουρτι με πετσα τρωω μονο την πετσα
Εγω εχω σπαστο, αν και δεν κανω πια εδω και χρονια. Εχω ανεβει στις κεραιες του Υμηττου, εχω κανει βολτες 50 και 60 χιλιομετρων, γενικως δεν ειχα καποιο σοβαρο προβλημα. Μια χαρα, μπαινει και σπιτι μετα και δε χρειαζεται να εχεις εννοια μη ατο κλεψουνε. Ειναι σημαντικο. Φαντασου δεν εχω καν αλυσιδα, λουκετο η’ πεταλο.
“Πωλείται ποδήλατο άνευ σέλας, για πολύ μμμμμμ. Πληρωμή σε είδος”
Για τα γλυκά:
Δεν ακολούθησα πληρως τη συζητηση, αλλα η αρχικη λιστα του Q ηταν σαν να πρέπει να διαλεξω τα “10 καλυτερα τραγουδια εβερ”. Απλως δεν γινεται, η λιστα ειχε μεσα τη ντριμ τιμ των γλυκων (προφανως δεν τα τρωω ολα και μερικα τα προσπερναω αδιαφορα).
Στεκομαι στα μακαρον. Υπερσνομπαρισμα μεχρι πριν ενα χρονο, οταν εφαγα απο Lonis. Σνομπαρισμα μεχρι πριν τις αρχες του Δεκεμβριου, οταν πηγα Παρισι. Καταλαβα οτι υπαρχουν μακαρον παντου και μακαρον μονο στη Γαλλια. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΥΤΗ Η ΓΕΥΣΗ. ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΚΛΕΡ. Μιλαμε για κατι διαφορετικο, λες και ετρωγα αλλα γλυκα.
Για ποδηλατο: ειχα ενα σπαστο, δυο κανονικα, για μια τριετια ηταν βασικο μεσο μετακινησης. Το σπαστο ειναι ιδανικο για συνδυαστικες αποστασεις. Μερικα χλμ + μετρο + ξανα καποια αποσταση ως τον προορισμο (για παραδειγμα). Μικρες αποστασεις, εως 5-6 χλμ. Λατρεψα το σπαστο για την ευκολια, αλλα η μικρη διαμετρος ροδας δεν βολευει σε μεγαλες αποστασεις.
Με το κανονικο ποδηλατο εχω κανει εκατονταδες χλμ. Εχω φιλο που πηγε σε γαμο στη Χαλκιδα (και γυρισε) με το ποδηλατο. Αυτο ειναι ακομη και σημερα το μεταφορικο του μεσο. Λιπος στο σωμα του: 0. Καθενας με την τρελα του.
Το ποδηλατο ζοριζει μονο οταν εχει πολλη ζεστη. Η βροχη βολευεται, ο ιδρωτας ποτε.
Μα καλά
Εγώ έχω ένα παλιό trekking (areal cross) της κατηγορίας των 300 ευρώ περίπου. Δεν είναι το πιο γρήγορο ούτε το πιο φανσι ποδήλατο στο κόσμο, αλλά:
-
Δε μασάει τα αρχιδια του, είναι καλουτσικο στην άσφαλτο, τίμιο στους χωματόδρομους ακόμα και όταν παίζει χαλικακι. Ολαραουντ δηλαδή
-
Δεν φοβάμαι μη μου το κλέψουν
-
Έχω ανέβει πολλές φορές με αυτό στην κορυφή της Πεντέλης αλλά και στα καταφύγια της Παρνηθας, αλλά και χιλιάδες χιλιόμετρα στην πόλη
-
Έχει σέλα @nnnkkk
Κάποια στιγμή πάντως σίγουρα θα πάρω και μια κούρσα
Δυστυχώς τώρα με τον μικρό (κυρίως) και το χειμώνα έχω ελαττώσει πολύ τις βόλτες, μετά βίας πάω 2-3 δίωρες το μήνα, αλλά η αγάπη για την ποδηλασία παραμένει παρόλο που ουσιαστικά ξεκίνησα το άθλημα μεγάλος, πριν 1 χρόνο και κάτι
@nnnkkk στο ποδηλατο μου η σελα ειναι ταυτοχρονα και τρομπα, ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΙΝΑ ΕΙΠΟΥΝ ΔΙΑ ΤΟΥΤΟΝ ΟΙ ΑΘΕΟΙ;
(btw, γαμαει σαν ιδεα)
Θενξ για τις απαντήσεις άργησα ν απαντήσω εγώ επειδή κάνουμε απογραφή στην αποθήκη άνευ διευθύντριας βέβαια αλλά με το γερακισιο βλεμμα της προισταμενης.
Σκέφτομαι σπαστό όχι τόσο για το πήγαινε στην δουλειά (5 6 χλμ) αλλά για το γύρνα αφού μερικές φορές δεν θα την παλεύω στην επιστροφή αν έχει πολύ δουλειά κ πονέσουν μέσες πλάτες χέρια κτλ
Εμείς όμως στη σαλονικα δεν έχουμε μετρό αλλά τον τιμημένο οασθ κ δεν ξέρω αν με παίρνει να το βάζω στο λεωφορείο.
Ταυτόχρονα όμως θέλω κ το ποδήλατο να κάνω κ καμία βόλτα κυρίως εντός πόλης, γυρίζω σε στενά σε σοκάκια σε παλιά εργοστάσια ( όχι δεν είμαι serial killer) κ δεν ξέρω αν θα βολεύει το σπαστό. Αν κ μου φαίνεται πιο εύκολο στην οδήγηση.
Τωρα έχω αυτό
Since 1995 κ μου έχει βγάλει την Παναγία ειδικά λόγο βάρους. Η φώτο από Υμηττό πλευρά Χολαργό.
Μόλις έφαγα κάτι γιουβαρλάκια αυγολέμονο, απίθανα. Το αυγολέμονο ανεβάζει το φαγητό 50% τουλάχιστον. @nnnkkk αν δεν έχεις δοκιμάσει ούτε από αυτό, πες τους να σε κρατήσουνε Καναδά ε
Δεν έχω δοκιμάσει ούτε απ’αυτό, αλλά δεν πήγα εν τέλει
Έτυχε κάτι σοβαρό στη φαμίλια μια μέρα πριν φύγω (όλα καλά ευτυχώς), δεν μπορούσα να πάω διακοπές σε τέτοια φάση και επέτρεψα στην αεροπορική να μου πιάσει τον κώλο για να μου αλλάξει τα εισιτήρια για το καλοκαίρι