Έχω να μπω σχεδόν δυο χρόνια , με μια εξαίρεση Αύγουστο 2020 που ανέβασα κάτι πράγματα από IKEA…
Εμ, εγώ πάλι μπαίνω. Άγνοια κινδύνου. Άσε που πάω και για μπάλα. Όχι βέβαια αυτή την περίοδο της έξαρσης (είχαμε κενό), αλλά από Σάββατο πάλι στις επάλξεις. Άλλο ένα red flag, αλλά δεν κόβεται η ρημάδα…
Ήμουν Ελλάδα περίπου 19 μέρες κ έμενα στην αδερφή μου. Ξυστά με πέρασε. Βγήκε θετική κ η αδερφή μου κ ο φίλος της, που μέναμε μαζί στο σπίτι, 6 μέρες πριν πετάξω. Αρνητικά όλα τα τεστ τα δικά μου.
περαστικά φίλε @eviL
Είναι και θέμα τύχης. Εμένα κόλλησαν σχεδόν όλα τα φιλαράκια μου τον Απρίλιο. Ούτε αποστάσεις μεταξύ μας ούτε προστασία ούτε τίποτα και όμως δεν κόλλησα εγώ. Έγινε κανά 2-3 φορές ακόμα με διάφορα άλλα άτομα τίποτα.Μέχρι τις γιορτές όπου θα πήγαινα στο πατρικό μου και με γιαγιά που κουβαλάει 2 καρκίνους και γονείς ανεμβολίαστους δεν με έπαιρνε να είμαι επιπόλαιος και απρόσεκτος. Την μέρα που γύρισα φανταστείτε την έβγαλα με μάσκα σπίτι. Τελικά κόλλησα εκείνες τις μέρες μαζί με την αδερφή μου που ήταν η μόνη εμβολιασμένη εκτός από μένα. Την σκαπούλαραν οι άλλοι ευτυχώς αλλά είχα μια καραντίνα που κάθε μέρα μου τα έκανε πλανήτες η μάνα μου για το εμβόλιο και την αξιοπιστία του κλπ κλπ
Υγ όταν λέω 0 μέτρα και προστασία εννοώ στο άραγμα με τα φιλαράκια. Προφανώς σε δημόσιους χώρους προσέχαμε κανονικά (οι περισσοτεροι)
Είπα και γω να το κόψω γιατί γίνεται χαμός στην πολυκατοικία αλλά… είμαι στον 6ο!!! Δεν με παίρνει. Και άντε το κατέβασμα το κάνω. Το ανέβασμα δεεεεεν …
Εγώ στον 2ο, οπότε με παίρνει. Στη δουλειά όμως που παρκάρω στο -3 και είμαι στο 5, δε με παίρνει και δεν το κάνω …
Κι εγώ πάω. Χειρότερη είναι η εστίαση.
Ρε παιδια μη λεμε οτι θελουμε… δεν θα κολλησεις κοβηντακι επειδη μπηκες στο ασανσερ για 20 δευτερολεπτα και μαλιστα με μασκα. Η πιθανοτητα ειναι απειροελαχιστη, ακομα κι αν ηταν μεσα στο ασανσερ καποιος που ειχε κοβηντακι ακριβως πριν απο σενα. Ο ιος δεν βρισκεται στην ατμοσφαιρα, οπως ισως καποιοι πιστευουν. Ειναι σωματιδια βαρυτερα απο τον αερα, και αρα καποια χρονικη στιγμη θα πεσουν στο εδαφος.
Μπορει να κολλησεις οταν εισαι στον ιδιο χωρο με καποιον αλλον που εχει κοβηντακι για ενα σχετικα μεγαλο χρονικο διαστημα (15 λεπτα χωρις μασκες κανενας απο τους δυο, πολυ περισσοτερο σε καθε αλλη περιπτωση), και αρα αν πας σινεμα, για φαγητο σε εστιατοριο με κακο εξαερισμο κτλ προφανως και κινδυνευεις, ειδικα στο φαγητο που πρεπει να εισαι χωρις την μασκα για να φας, αλλα δεν θα το κολλησεις στο ασανσερ ή επειδη περασε στο πεζοδρομιο διπλα σου καποιος με κοβηντακι.
Καλα για αθληση σε εξωτερικους χωρους δεν εχω ακουσει κανεναν απο την παρεα μου να εχει κολλησει. Παιζω μπαλα 2-3 φορες την εβδομαδα οταν δεν εχουμε -11 Κελσιου οπως τις τελευταιες μερες, και ο κυκλος μου ειναι καμια 40αρια ατομα που μερικοι παιζουν μπαλα κι ακομα πιο συχνα. Κανενας μα κανενας δεν εχει κολλησει 1.5 χρονο τωρα, το βρισκω σουρρεαλ βασικα να λεει καποιος οτι κολλησε στη μπαλα.
Έχει ρίσκο η μπάλλα, αλλά υπάρχουν και δραστηριότητες με μεγαλύτερο ρίσκο. Η Όμικρον έχει αλλάξει τα δεδομένα προς το χειρότερο πάντως, ο ιός πλέον μεταδίδεται πιο εύκολα. Πάντως λίγο αν μαρκάρεις με τα μάτια, καλά είσαι μάλλον, εγώ το εφαρμόζω
πάλι καλά που είναι από το Τέξας η ανάλυση γιατί στην Ελλάδα εκκλησία με 500+ άτομα θα θεωρούνταν όπλο κατά του ιού και όχι κατάσταση υψηλού κινδύνου.
Αυτόν τον πίνακα που έβαλες, νομίζω τον είχα δει πριν κανα χρόνο και βάλε, που η επιστημονική κοινότητα δεν ήξερε όσα ξέρουμε τώρα, κι έτσι είχε υπερεκτιμήσει τον κίνδυνο μετάδοσης από επιφάνειες, και σε ανοιχτό χώρο (και πολύ καλά έκανε).
Τώρα ξέρουμε ότι βασικά όλη αυτή η φάση που ρίχναμε απολυμαντικό στα ψώνια μας και πλεναμε τα χέρια μας 67 φορές την ημέρα ήταν (ευτυχώς) περιττή. Προφανώς δεν λέω να πιάσεις τα πόμολα στην στάση για νταλίκες στο 76ο χιλιόμετρο Αθηνών Λαμίας και να τα γλείψεις, αλλά λίγη λογική δεν βλάπτει.
Όσον αφορά την μπάλα, μαρκάρω με τα μάτια και πριν την πανδημία
Εγώ έφαγα σκορδαλιά, οπότε θα μαρκάρουν οι άλλοι με τα μάτια αναγκαστικά την επόμενη φορά.
Διευκρίνηση - όταν λέω για μπάλα, υπάρχουν δύο θέματα:
- Αποδυτήρια και μπάνιο. Σόρι, αλλά μετά από το παιχνίδι, χρειάζομαι ένα ντους.
- Όταν αφήσετε τα 5Χ5 και πάτε στα 11Χ11, είναι το ματς 1-0 και αυτός που χάνει κερδίζει κόρνερ ή φάουλ για σέντρα, ελάτε να μου πείτε πώς θα κάνω έξοδο (θυμίζω, παίζω τερμα) και πώς θα πηδήξουν 10 ιδρωμένοι μαντραχαλαίοι για κεφαλιά μέσα σε λίγα τετραγωνικά.
Ας αφήσουμε λίγο τη συζήτηση για τη μπάλα αν μαρκάρετε με τα μάτια. Αλλάζουν όλα όταν υπάρχουν στιγμές όπου ο άλλος ουσιαστικά γλύφει το πρόσωπό σου με σάλια και ιδρώτα, ενώ εσύ τον φτύνεις μέσα στο στόμα από την υπερπροσπάθεοα. Συγγνώμη από τα κορίτσια του φόρουμ, μην ανοίξετε το σπόιλερ, μπορούσα να είμαι ακόμη πιο γλαφυρός.
Επίσης: δεν φοράω μάσκα στο ασανσέρ, σταυρώστε με. Ας αφήσουμε τα “δεν κολλάει”, μια χαρά κολλάει αν δεν φοράς μάσκα (όπως εγώ, ξαναλέω). Αν δεν κολλάει, βγάλτε την κι εσείς. Δεν χρειάζεται να γλύψεις κανένα πόμολο, αρκεί να πατήσεις τα κουμπιά του ασανσέρ, να ανοίξεις την πόρτα και να κάνεις μία μλκ (να βαλεις τα βρωμόχερα στη μούρη σου ξερωγω) αντί να τα πλύνεις μόλις μπεις στο σπίτι.
Για όλα τα άλλα που αναφέρατε, συμφωνώ φυσικά.
Τα εύκολα, τα κάνεις δύσκολα. Μπάνιο εννοείται ότι κάνω κι εγώ, απλώς συνήθως είμαι μόνος μου . Χειρότερα είναι τα κόρνερ στα 5x5 παρά στα 11x11, που έχεις στρέμματα. Φόρα μάσκα στο ασανσέρ, εννοείται ότι κολλάει στο ασανσέρ. Πάτα τα κουμπιά με τον αγκώνα, αυτά τα κάναμε ακόμα και πριν την πανδημία, προσωπικά μπορούσα να κάνω ολόκληρη διαδρομή στο μετρό ή στον ηλεκτρικό χωρίς να ακουμπήσω τα χέρια μου πουθενά.
Άσε τα σάπια, για όλα που λες υπάρχουν λύσεις εκτός από αυτό με τα σάλια
Άγνοια κινδύνου ή μλκς (πιθανώς το δεύτερο). Δεν τα έκανα, δεν τα κάνω. Έχεις δίκιο όμως.
Υπάρχουν κόρνερ στο 5Χ5; Σοβαρά, άσε τα στρέμματα για τους άλλους. Το τέρμα είναι σαν ένα χωνί, όλοι ξεκινούν από τα στρέμματα με στόχο να καταλήξουν στα 7.5 μέτρα μεταξύ των δύο δοκαριών. Μπορείς να είσαι ο κορυφαίος χωρίς να έχεις πλησιάσει το αντίπαλο τέρμα, αλλά δεν ισχύει για τον τερματοφύλακα και το ξέρεις καλά.
Μπανάκι προσπαθώ να κάνω κι εγώ τελευταίος, άλλωστε όλοι οι τερματοφύλακες είμαστε γτπ και πάμε αργά αργά. Οι ιδιαίτερες συνθήκες των δικών μας αγώνων είναι ότι πολλές φορές στα αποδυτήρια είμαστε συχνά δύο ομάδες μαζί (εντάξει, όχι 30 άτομα, αλλά μία 15άρα σίγουρα) διότι τα παιχνίδια είναι διαδοχικά. Οπότε ή έχεις παίξεις πρώτος ή παίζεις μετά, σε κάθε περίπτωση μοιράζεσαι τα (μικρά κιόλας) αποδυτήρια. Άστο, στους πάγκους αλλάζουμε εδώ και ένα χρόνο. Τα προσέχω όσο μπορώ αυτά πια.
Τα σάλια είναι θέμα, ισχύει Πάω για ύπνο, καλό βράδυ σε όλους.
Γιατί, στο Τέξας τι θεωρείται;;
Δεν ξέρω ακριβώς άμα πάω ποτέ θα ρωτήσω
Κι εγω χρειαζομαι ντους, αλλα το κανω σπιτι μου. Δεν ειμαι υπερβολικα ντροπαλος, αλλα ουτε νιωθω και 100% ανετα με κατι τυπους (συνηθως 50αρηδες) που περνανε με την βρωμικη πουτσα τους σε αποσταση αναπνοης. Λιγο ακομα και θα θελουν να μας δειξουν το ελικοπτερακι τους
Ωραιο το 11Χ11 αν και δεν εχω την ευκαιρια να το δοκιμαζω συχνα. Εχω χρονια να παιξω βασικα. Το 5Χ5 ειναι πολυ ωραιο για καποιες περιστασεις, αλλα νομιζω μου αρεσε πιο πολυ πριν καμια δεκαρια χρονια. Ειναι αυτο που θελει την καλυτερη φυσικη κατασταση, αφου πρεπει αναγκαστικα να παιζει ολη η ομαδα και αμυνα και επιθεση και εχει πανω κατω στο γηπεδο διαρκως, και πολλα σπριντακια, αντι για διαχειριση αντοχων.
Γι αυτο λοιπον θεωρω το 7Χ7 και το 8Χ8 μακραν την καλυτερη επιλογη για μενα. Εχεις αρκετο χωρο να παιξεις με τακτικη και με την μπαλα ψηλα ενιοτε, και ταυτοχρονα εχει αρκετα ικανοποιητικο επιπεδο εκγυμνασης και αθλησης.
Αυτο με το μαρκαρισμα με τα ματια το ειπα για πλακα παντως. Ο Παντελης με εχει δει να σκυλιαζω στο γηπεδο για κατι 5λεπτα, στα οποια ειναι πολυ δυσκολο για καποιον να με περασει ή να σουταρει οταν ειμαι πανω του. Παιζω παντα αμυνα στο σουτ βασικα, και δεν καταλαβαινω γιατι πολλοι δεν καταλαβαινουν οτι το μεγαλυτερο λαθος που μπορει να κανει ενας αμυντικος ειναι να πεσει με τα μουτρα στον επιθετικο. Ενας παικτης που εχει καλο σχετικα ξεπεταγμα και αντιληψη του αθληματος, μπορει να κανει εναν αμυντικο να εκτεθει ανεπανορθωτα σε μισο δευτερολεπτο αν ο αμυντικος πεσει με τα μουτρα.
Τωρα αυτες τις φασεις με τα κορνερ και τα γλειψιματα που περιγραφεις, ευτυχως δεν τις εχω ζησει ποτε
Εγώ πάλι μαρκάρω σαν μανιακός μέχρι να τελειώσουμε γιατί τελείωμα και τεχνική 0 και κάτι πρέπει να προσφέρω και εγώ. Πάλι καλά που έχω αντοχή και ταχύτητα τουλάχιστον
Μη στεναχωριέστε για μένα πάντως είμαι πιο πολύ του μπάσκετ έτσι κ αλλιώς
Εγω παντως εχω στα σχεδια μου για αρχες Ιουνιου φιλικο 7Χ7 μπαλιτσα καπου στην Αθηνα με οσους θελουν να ερθουν απο ροκιν…
Αν είμαι Αθήνα εκείνη την περίοδο θα δει το ροκιν από πρώτο χέρι τι εστι Έλληνας Καντε(λέω και καμία μαλακια για να περνάει η ώρα)