Θελεις να πουλησεις ή να χαρισεις; Τα παλια δικα μου τα στέλνω στο Παλαιοβιβλιοπωλειο των Αστεγων στην Πειραιως, αλλα οι ανθρωποι ειναι τρεις πρωην αστεγοι που πουλανε τα βιβλια (μας) με 1-2 ευρω το κομματι. Δεν κονομανε, επιβιωνουν αξιοπρεπως απο αυτα.
Ηθελα να τα πουλήσω, αλλά δεν είναι πάνω από καμια 10αρια οπότε μάλλον θα πρέπει να τα χαρίσω.
Αν δεν είναι ξενόγλωσσα και δεν βρεις κάποιο παλαιοβιβλιοπωλείο ή κάτι σχετικό με ό,τι ψάχνεις, συμμετέχω σε μια ομάδα που “τρέχει” μεταξύ άλλων δανειστική βιβλιοθήκη/σχετικά παζάρια, οπότε αν θελήσεις, μπορείς να μου πεις για λεπτομέρειες.
Σήμερα το πρωί καθώς πήγαινα επί της Λεωφόρου Καβάλας, στην αριστερή λωρίδα, είδα λίγο πιο μπροστά μου ένα αυτοκίνητο από το ρεύμα μας να καβαλάει τη νησίδα , να συγκρούεται με άλλο αυτοκίνητο που ήταν στο αντίθετο ρεύμα και να στέκεται στη δεξιά του πλευρά, στις πόρτες. Σταμάτησα αμέσως στη μέση του δρόμου (όπως και άλλοι οδηγοί). Το κάθε αυτοκίνητο το οδηγούσε μια γυναίκα. Μαζί με κάποιους άλλους που σταματήσανε, σπρώξαμε το αυτοκίνητο που είχε σταθεί στο πλάϊ και το φέραμε στα ίσα του. Η κοπέλα που ήταν μέσα, φυσικά τρομοκρατημένη. Η κυρία από το άλλο αυτοκίνητο, που ξαφνικά ενώ πήγαινε στη δουλειά της απλώς είδε ένα αυτοκίνητο μπροστά της και έπεσε πάνω του, σοκαρισμένη. Ούτε την πόρτα της δεν μπορούσε να ανοίξει, άσε που από τη σύγκρουση μάλλον είχε ψιλοκολλήσει κιόλας. Με ένα δυνατό τράβηγμα απ’ έξω τελικά άνοιξε.
Κάλεσα Αστυνομία (την οποία δεν είδα ποτέ στα 20’ που περίμενα εκεί, μετά έφυγα για τη δουλειά μου). Στο αντίθετο ρεύμα ευτυχώς στα αριστερά υπήρχε εσοχή για αριστερή στροφή και το αυτοκίνητο που ήταν εκεί είχε ήδη κόψει ταχύτητα και είχε μπει εκεί για να στρίψει. Στο διάζωμα μεταξύ των ρευμάτων υπήρχαν μεταλλικές κολώνες φωτισμού, ευτυχώς δεν έπεσε κανείς πάνω σε κάποια από αυτές. Και οι δύο τους τη γλιτώσανε με μώλωπες κι ένα καλό σοκ.
Προσέχετε όλοι ρε. Μια στιγμή μπορεί να φέρει μεγάλο κακό. Το σκεφτόμουν πολλές φορές μέσα στη μέρα μου.
Δυστυχώς όσο και να προσέχεις στον δρόμο, μπορεί πάντα να σου κάτσει η στραβή. Ένας απρόβλεπτος παράγοντας, ένας ασυνείδητος οδηγός, δεν είναι πάντα στο χέρι σου η κατάσταση ακόμα και ο πιο επιμελής οδηγός να είσαι.
Τι παίζει αν είσαι διπλοεμβολιασμένος με mRNA εμβόλιο αλλά θέλεις να κάνεις τρίτη δόση με πρωτεϊνικό εμβόλιο;
Το πρωτεϊνικό γενικά είναι καλύτερο νομίζω.
Καταστραφήκαμε και σήμερα στο παζάρι. Του χρόνου πάλι.
Ποιο παζάρι?
Δισκων στην Τεχνοπολη.
τι πήρες?
Το Mandylion των Gathering, την επανεκδοση σε βινυλιο του καλυτερου δισκου των Pantera, ενα live των Agusa και το διπλο CD του Ανεστοπουλου που εβγαλε η Inner Ear.
για πες…
εν τω μεταξύ, χθες μου ήρθε το How to measure a planet, σε μαύρο βινύλιο κ η 4η πλευρά έχει τόσα πολλά crackles που μου χάλασε όλη τη μέρα. Η αγορά βινυλίου τα τελευταία χρόνια είναι τζόγος…
Εσύ πες, εγώ έριξα τα άδεια
Αφού ξέρεις ότι δεν τσιμπάω τόσο εύκολα. Λοιπόν, οι συγκεκριμένοι, μαζί με πολλά άλλα συγκροτήματα που άκουγα όταν ήμουν έφηβος με αφήνουν πλέον αδιάφορο. Ή μάλλον, κάτι που θα βάλω να παίξει σπάνια. Όμως, το Far Beyond Driven είναι το πρώτο άλμπουμ αν θυμάμαι καλά που αγόρασα από αυτούς οπότε θα διάλεγα αυτό. Όχι για καλύτερο, είπαμε, αλλά αυτό ίσως που δεν βρίσκω λόγο να αλλάξω κομμάτι. Πρέπει να κάνω μια αναδρομή κάποια στιγμή κ να (προσπαθήσω) να τα ακούσω ξανά. Πρόσφατα άκουσα κ το Power Metal το οποίο είναι φοβερό άλμπουμ.
TGST
Θα περάσω το απόγευμα ή/και αύριο και λογικά πάλι δεν θα αγοράσω τίποτα.
Ο πρώτος τους που αγόρασα και άκουσα ολόκληρο, σίγουρα αδικημένος από τους φανς, αλλά θα τον έβαζα 4ο στην κατάταξη προτιμήσεων.
Τα 3 πρώτα είναι…
- Trendkill / 2. Vulgar / 3. Cowboys / 4. Steel / 5. Far Beyond
Αυτή βέβαια είναι σειρά προτιμήσεων 20ετίας, έχω να βάλω ολόκληρο παντέρα δίσκο από το 2005 ίσως.
Από τα pre-90s δεν έχω ακούσει νότα.
ναι, σε νιώθω. Δύσκολα θα βάλω κάτι να παίξει σε αυτό το ύφος. Δεν μπορώ πχ να βάλω να ακούσω από Machine Head, ούτε κομμάτι δεν αντέχω.