Βαριέμαι.Πείτε ο,τι σας κατέβει (Part 1)

Και η Β. Μακεδονία, Μακεδονία σκέτο :stuck_out_tongue:

Οχι πλεον, σε ολες τις επισημες αναφορες ειναι πλεον Βορεια Μακεδονια.

1 Like

Υποτίθεται ο χαμός τότε έγινε για να μην υπάρχει το σκέτο Mcedonia στο όνομα και έβαλαν και ένα North. Συνεχίζοντας να χρησιμοποιούν το σκέτο MKD είναι σαν να γράφουν την συμφωνία στην πούτσα τους. Από την άλλη δεν υπάρχει κανένα controversy για το όνομα της Ελλάδα κοινώς χέστηκαν αν το έχουμε Greece, Hellas, Hell-ass κλπ.

Έχει κουράσει πάντως η κατάσταση στα σόσιαλ. Β.Μακεδονία λέγεται η χώρα και πρωτεύουσα τα Σκόπια. Δεν καταλαβαίνω γιατί να θεωρούμαι ανθέλληνας άμα λέω αυτό που ισχύει (Τελείως άσχετο αν μου αρέσει το όνομα η όχι έτσι;)

3 Likes

Χωρίς να ξέρω, φαντάζομαι πως στις επίσημες αναφορές και την Ελλάδα, Hellenic Republic την βάζουνε, αφού αυτή είναι η ονομασία της.

Αφού η συμφωνία έτσι λέει να λέγεται… Επίσης απ’οτι καταλαβαίνω, εμείς έχουμε το θέμα που δεν την επικυρώνουν στη Βουλή

1 Like

Πιστευω οτι αν παρεις ολα τα ειδησεογραφικα καναλια του κοσμου, το BBC, το CNN κτλ, αν παρακολουθησεις 200 βιντεο απο συνεδριες του ΟΗΕ, αν παρακολουθησεις γενικα οποιαδηποτε διεθνη ειδηση που αναφερεται στην Ελλαδα, η χωρα θα αναφερεται ως Greece. Δεν μιλαω για νομικα εγγραφα, στα οποια θα αναφερεται ως Hellenic Republic λογω γραφειοκρατιας και νομοθεσιας.

1 Like

Στην FIFA Greece είναι anyway…

1 Like

Ό,τι σου έγραψε ο @nnnkkk. Η συμφωνία λέει ότι η συντομογραφία θα είναι MKD και ήταν κομμάτι του παζαριού.

Στη Βουλή τις συμφωνίες δε θα τις κυρώσει η συγκεκριμένη κυβέρνηση. Όχι γιατί της καίγεται καρφάκι για αυτά που γράφουν μέσα, προφανώς, αλλά γιατί θα δυσαρεστήσει μέρος του κομματοσκυλιακού της ακροατηρίου.

1 Like

Αυτό το συγκεκριμένο κομμάτι δεν το ήξερα η αλήθεια είναι. Ας αφήσουμε το θέμα εκτός αθλητισμού btw ήδη έχει συζητηθεί αρκετά.

Εγώ πάντως ήμουν σε σχέση με μια κοπέλα απ’τη Β. Μακεδονία, όταν γινόταν όλο το μπαντιρντί. Έχοντας πάει πολλές φορές στα Σκόπια, και συνομιλώντας με πολλά παιδιά από εκεί στην ίδια ηλικία με μένα (23-27 δηλαδή), δεν τους απασχολούσε ιδιαίτερα, τουλάχιστον στα φανερά. Αλλά μέσα απ’την κουβέντα κατάλαβα πως αυτό το πρόβλημα έπρεπε να λυθεί για να μην υπάρξουν μεγαλύτερα προβλήματα (πχ αλυτρωτικός πόλεμος απ’τη μεριά της Ελλάδας, γιατί το ανάποδο δεν πρόκειται να γίνει ποτέ των ποτών, μιλάμε για πάρα πολύ φτωχή χώρα) και μάλιστα δεν ήταν και εύκολο αυτό που κάνανε όσο και να “μη τους νοιάζει”.

Μια ολόκληρη γενιά μεγάλωσε με τη λογική ότι η χώρα λέγεται Μακεδονία και αυτοί είναι Μακεδόνες και έτσι τους αναγνώριζαν παντού. Άσχετα αν είναι σωστό ή λάθος ή την προσωπική άποψη του καθενός, φαντάσου να έρθει κάποιος να σου πει ότι δεν είσαι Έλληνας πια ή χώρα σου δε λέγεται Ελλάδα και θα αλλάξει. Ε δεν είναι και πολύ εύκολο να το αντιληφθείς αυτό.

4 Likes

Θα ήθελα να συζητήσω με ανθρώπους της ηλικίας μου από εκεί επί του θέματος. Θα είχε ενδιαφέρον να ακούσω για μια φορά και την άλλη πλευρά.

1 Like

Και με Τούρκους της ηλικίας σου θα είχε ενδιαφέρον να συζητήσεις.

4 Likes

Δεν εχετε υπνο ρε? :stuck_out_tongue:

Λογικά θα καταλήξετε να μιλάτε για πιο σοβαρά προβλήματα, όπως γιατί δεν υπάρχουν δουλειές, γιατί είναι τόσο ακριβά τα πράγματα, γιατί υπάρχει τόση διαφθορά και αναξιοκρατία εκεί που ζει ο καθένας και τα συναφή. Η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων απλά θέλει να ζήσει όμορφα κι ωραία τη ζωή του.

Κι από εκεί είχα “σχέση” :stuck_out_tongue: Βέβαια ήταν Κωνσταντινουπολίτισσα που δεν είναι αυτό που φανταζόμαστε όταν λέμε Τουρκία. Πάντως έχω κάνει 2-3 φορές διακοπές που ήταν Τούρκοι στην παρέα, και πάλι καταλήγεις στα ίδια, όλοι απλά θέλουν να περνάνε καλά.

1 Like

Έχω συζητήσει με μια παρέα που βρήκα στην Χαλκιδική. Γαμάτα παιδιά περάσαμε καλά όλοι μαζί και μιλάμε αραιά και που στα σοσιαλ

Εγώ θυμάμαι που “μαλώναμε” για το τι είναι ποιανού και όταν πήγε η κουβέντα στον μπακλαβά πετάχτηκα και πήρα το μέρος των Τούρκων λέγοντας “τέτοια μλκία που είναι αποκλείεται να είναι δικιά μας”, τους ένωσα στη στιγμή απέναντι μου :stuck_out_tongue:

2 Likes

Μλκς το πηρατε χαμπαρι :rofl: :rofl:

Πλήρωσε τη δόση του ΣΥΡΙΖΑ στην εφορία και ξέμεινε, αν είχε αφήσει 250εκ χρέη κάτι θα είχε πάνω του

Eιναι κορυφη! Και πριν το δωσει κοιταει κιολας :stuck_out_tongue: :stuck_out_tongue:

Θεουλης

1 Like

Πόνεσε το μυαλό μου όταν είδα το βίντεο πριν μερικές μέρες κ τι μαλακίες γραφόταν από κάτω. Αν ήσασταν πρωθυπουργοί/αρχηγοί αξιωματικής αντιπολίτευσης κλπ, θα κουβαλούσατε λεφτά πάνω σας? Αυτοί οι άνθρωποι δεν πληρώνουν τίποτα όπου κ να πάνε. Υπάρχει ολόκληρος στρατός ακόλουθων που κανονίζει αυτά τα πράγματα. Πραγματικά με ξεπερνάει το τι γράφεται σε αυτήν την περίπτωση.

3 Likes

Για τις καμερες εδωσε ο Τσιπρας λεφτα στη συγκεκριμενη περιπτωση. Ηταν “εκτακτο” και γι’ αυτο σκιστηκαν οι παρατρεχαμενοι να του βαζουν ταληροδεκαρικα στις τσεπες. Αν δειτε και τον τροπο που τα δινει μετα, φαινεται οτι γινεται για να τον καταγραψουν.

2 Likes