Βαριέμαι.Πείτε ο,τι σας κατέβει (Part 1)

Θα σου φερω στο γηπεδο ρε, οταν κανονισουμε 7Χ7 την πρωτη εβδομαδα του Αυγουστου

Περα απο την πλακα, κρατα το λινκ με τις συνταγες… θα βρεις πολλα ωραια πραγματακια.

2 Likes

Προφανως και κραταω το λινκ. Το σκετο αβοκαντο δεν αντεχω, αυτο εννοω. Σκετο λεει…

Αυτο πετυχαινω, φροντιζω να αγοραζω 1-2 μικρα κομματια και τα αφηνω 2-3 εβδομαδες σπιτι να ωριμασουν. Ετσι σπανια ξεμενω απο αβοκαντο. Τα αλλα ειναι πιο ευκολα, ισχυει.

Οσον αφορα στην ιδεα της σαλατας με τη ντοματακι και τη φετα, ηδη τρεχουν τα σαλια μου. Ακουγεται υπεροχη.

1 Like

Tο guacamole γαμαει.

Η γυναίκα μου κάνει και ένα άλλο μείγμα με πρωταγωνιστή το (ώριμο βεβαίως) αβοκάντο, με ντομάτες, φέτα, πολύ λίγο κρεμμύδι, κίτρινο τριμμένο τυρί και μικρές καυτερές πιπεριές όλα κομμένα σε μικρά κομματάκια (όχι λιωμένα όπως στο guacamole) και λίγο κόλιανδρο. Αλείφεται στο ψωμί/φρυγανιά/κρακερ και είναι πολύ ωραίο για πρωινό ή για σνακ/ συνοδευτικό πιάτο.

Επίσης αβοκάντο βάζουμε και στη φρουτοκρεμα του μικρού (κατόπιν έγκρισης από τη γιατρό φυσικά επειδή είναι μόνο 6 μηνών και πρόσφατα ξεκίνησε τις τροφές), την κάνει πιο κρεμώδη, είναι φουλ στα θρεπτικά συστατικά, και από τότε που ξεκινήσαμε να του βάζουμε (μαζί με μήλο, πορτοκάλι και άλλα φρούτα) του αρέσει περισσότερο

To αβοκάντο σκέτο ενώ είναι νόστιμο δεν είναι αρκετό. Αλλά σε σάλτσες/dip/αλοιφές/σαλάτες γαμει.

4 Likes

Οσοι είστε του αβοκάντο άμα βρεθείτε Κοζάνη ενημερώστε να σας πάρω στο πατρικό μου να φάτε σαλάτα με αβοκάντο ,κινόα, μούρα και κάτι άλλα περίεργα που κάνει η μάνα μου. Πρέπει να είναι ότι πιο θρεπτικό υπάρχει αλλά με τον πατέρα μου θα πετάξουμε κλασικά τα παιδάκια μας στην ψησταριά και end of story😛

6 Likes

Αν το βαλεις διπλα με ενα μηλο, ωριμαζει πιο γρηγορα :wink:

2 Likes

Το αβοκάντο ειναι το Virtual IX των τροφίμων.

Καλημερες.

2 Likes

Να πεταχτώ σαν σπαστική πορδή και να πω πως το αβοκάντο γαμάει και με την καλή και με την κακή έννοια. Γιατί, τείνει να εξελιχθεί σε μονοκαλλιέργεια σε πολλές (σχετικά άνυδρες μάλιστα) περιοχές της λατινικής Αμερικής. Με σημαντικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις (αποψίλωση δασών, κατανάλωση τρελλών ποσοτήτων υδάτινων πόρων κτλ). Άσε που -πολύ πιθανόν πλέον- το αβοκάντο που τρως να έχει παραχθεί, συλλεχθεί είτε μεταφερθεί από κάποιο καρτέλ ναρκέμπορων του Μεξικό. :stuck_out_tongue_closed_eyes: Συνεχίστε.

https://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/1746-692X.12289

2 Likes

Μας γ@μ@σ@ς πρωινιατικα. Καλημερα.

1 Like

Εγώ προσπαθώ να παίρνω μόνο ελληνικά, πάντως.

Χαίρομαι που το ψάχνετε με το φαγητό, ομως τα τίμια λαϊκά παιδιά με τα ραφτα iron maiden στα μπουφάν τρώμε κατι τέτοιο πριν την δουλεια

Σε ότι έχει να κάνει με το θέμα “ταπερακια” γίναμε οι μανάδες μας :stuck_out_tongue:

11 Likes

Γαμάτο και τίμιο, απλά για το ψωμί μέσα στις φακές, από εμένα είναι όχι

2 Likes

Κομμάτι από ντακο είναι ρε. Παξιμάδι πως το λένε

2 Likes
1 Like

Την επόμενη φορά θα βάλω αβοκάντο :stuck_out_tongue:

1 Like

Αφού δεν τρέχετε συγκρατώντας το σκατό στη δουλειά, είστε παλικάρια.

2 Likes

Όταν δουλεύεις απ’το σπίτι έχει και τα τυχερά του, έχω κάνει κλήσεις απ’ λεκάνη :stuck_out_tongue:

3 Likes

Θα σταματήσετε να τρώτε αβοκάντο ή θα σταματήσετε να τρώτε μακαρόνια με κιμά

Τι θα επιλέγατε ; σας παρακαλώ πολύ δηλ. Ελπίζω να απευθύνομαι σε νορμάλ άνθρωπος κ όχι σε ανθρώπους του στυλ “το st anger για άλλη μπάντα θα ήταν επος”

7 Likes

MΕΓΑΛΟ φαουλ ο τροπος βαλσίματος του τυριού. WTF MAN.
Σε περίπτωση ταπερ, πρεπει να βαλεις μακαρόνια και κιμα. Ανακατεύεις. Μολις ο κυμάς πάει παντου, τότε ξεκινάς και βαζεις τυρί. Ανακατεύεις. Ξαναβάζεις. Ανακατεύεις. Ξαναβάζεις.
Αν τα μακαρόνια γλυστράνε, τότε δεν έχεις βάλει σωστή ποσότητα τυριού*. ΓΙΑ ΟΝΟΜΑ ΔΛΔ.
*μικρή εξαίρεση η μυτζήθρα, η οποία σταμάταει λίγο πριν φτασεις στο να μην γλυστράνε τα μακαρόνια, γιατί παίζει να μην φτάσουν ποτέ στο στομάχι :joy:.

5 Likes

Το μόνο λάθος σε αυτή την διαδικασία είναι πως βάζεις τυρί εξαρχής πάνω από τον κιμά. Τα υπόλοιπα βήματα είναι απολύτως εύστοχα.

3 Likes

Οκ δεκτό. Η διαδικασία θ αλλάξει. Βήμα βήμα γινόμαστε καλύτεροι άνθρωποι.

4 Likes