Λογικά άλλαξε νούμερο
Παιδιά δεν άλλαξε νούμερο
Ο εφιάλτης σου; Σού έχει συμβεί και τι έκανες;;;
Άλλαξε νούμερο.
Μπλόκαρε την επαφή ξανά και βλέπεις τι γίνεται. Αν βρίσκει τρόπο να επικοινωνεί κάπως μαζί σου ξανά… Αλλάζεις νούμερο
Άλλαξε νούμερο.
Λιγο ;
Είναι και ήταν ήδη μπλοκ
Τεσπά ευχαριστώ
Έχω γράψει ότι τα Mikel κάνουν μακράν τον καλύτερο καφέ;
Το γράφω τώρα.
Ο μόνος καφές που με πειράζει στο στομάχι. Μακριά.
Έκαναν καλό καφέ πριν 10 χρόνια. Τώρα πια απλά δεν πίνεται.
Τελευταία φορά θυμάμαι να έχει οκεη καφέ, αν και συνήθως είναι αρκετά αραιωμένος. Καλά, αν πάρεις καπουτσίνο, πίνεις γάλα με γεύση καφέ. Αλλά σε γενικές γραμμές πίνεται ευχάριστα.
Τις έχω κόψει τις αλυσίδες καιρό προσωπικά, αν χρειαστώ take away υπάρχουν πλέον άπειρες επιλογές που προσφέρουν καλό καφέ.
ΥΓ. Μιας και πιάσαμε κουβέντα για καφέδες, φραπέ ποτέ έξω, ελληνικός έξω μόνο αν γνωρίζεις το μαγαζί και είσαι σίγουρος πως τον φτιάχνουν καλά.
Από αλυσίδες εννοείται κι εγώ έχω κόψει. Καφέ προτιμώ σπίτι μου να φτιάχνω. Έχω μια εσπρεσιερα (η οποία θέλει αλλαγή), και αγοράζω αλεσμένο καφέ από κάποια καφεκοπτεια που εμπιστεύομαι.
Samba coffee έχουν καλό καφέ και όντως υπάρχουν συνοικιακά καφέ με άτομα που γνωρίζουν και φτιάχνουν καλό καφέ.
Μόνο εσπρέσσο από έξω.
Και κάτι ακόμα δεν εμπιστεύομαι για πρόταση καφέ, άτομο που τον πίνει με γάλα ή ζάχαρη. Μόνο σκέτο καταλαβαίνεις τον καφέ.
Άποψη μου έτσι.
Και έλεγα γιατί έπιασε φωτιά εδώ στην Άνω Γλυφάδα…
Είναι τρελός, ειναι τρελός ο Υμηττός! και μπακλαβάς επίσης.
Με μεταλλικα παγακια. Αυτα που παιζουν και για το αλκοολ. Αλλαζει εντελως ολη η εμπειρια γευσης. Ειδαλλως υπολογιζεις περιπου ποσα μιλιγκραμ ειναι το παγακι και αφαιρεις λιγο απο το νερο που θα φτιαξεις τον καφε. Δεν ειναι ιδιο, λιγο μπακαλιστικος ο υπολογισμος, αλλα κανει δουλιτσα.
Επισης, ο εσπρεσσο δεν ειναι καφες που γινεται “φραπε”. Επειδη αντιλαμβανομαι οτι ειμαστε στην Ελλαδα, δεν κανω τον εξπερ, οποτε ας καταληξουμε οτι “ο φρεντο ΔΕΝ θελει χτυπημα”. Για παγωμενο εσπρεσσο: ο καφες πανω στον παγο, οχι ο παγος πανω στον καφε. ΧΩΡΙΣ ΧΤΥΠΗΜΑ. ΚΑΙ ΜΕΤΑΛΛΙΚΑ ΠΑΓΑΚΙΑ.
Φτιαχνω καφε απο κοκκο αλεσμενο σε δικο μου μυλο, χειροκινητα, με κεραμικες λεπιδες διοτι οι μεταλλικες ανεβαζουν θερμοκρασια. Ενω δεν ειμαι ειδικος του καφε, θελω να απολαμβανω αυτα τα λιγα λεπτα που πινω την χρυσοκαφετι απολαυση μου. Στοχος μου να παρω μια καλυτερη μηχανη εσπρεσο στον επομενο χρονο, διοτι καλες οι αυτοματες/ημιαυτοματες, αλλα αν φτιαχνεις καφε ας τον ευχαριστιεσαι κιολας.
Υπάρχει άνθρωπος που χτυπάει τον εσπρέσο; Άλλο και τούτο…
Εγώ παιδιά θα ήθελα να μπορώ να πίνω σκέτο τον καφέ αλλά δεν. Θέλω λίγη ζάχαρη, έστω μέτριος προς σκέτος να είναι αλλά ναι, θέλω να σπάει λίγο. Εξαιρείται ο καπουτσίνο και αν λάχει μπορεί να πιω και φρέντο εσπρέσο σκέτο.
Εγώ πίνω καφέ σχεδόν αποκλειστικά στο σπίτι, δεν είμαι του take away, πολύ σπάνια δηλαδή.
Έχω μείνει στο Azera (για espresso υποτίθεται είναι) που είναι λέει 100% arabica (προτιμώ αυτήν την ποικιλία επειδή έχει πιο απαλή γεύση), με το οποίο φτιάχνω ζεστό “νες” τον χειμώνα και φραπέ το καλοκαίρι. Απλά πράγματα…
Έχω γνωστούς που έχουν πάρει μύλο και αλέθουν φρέσκο κάθε μέρα κλπ, το καλύτερο είναι, αλλά βαριέμαι να ασχοληθώ είναι η αλήθεια.
@jonkyr θα δοκιμάσω τα μεταλλικά παγάκια. Ήδη παρήγγειλα. Για να μην μπλέκω, πίνω μόνο ζεστό εσπρέσσο χειμώνα καλοκαίρι.
Από καφετιερα είδα μια krupps με μύλο αυτόματη.
Είναι λίγο πάνω από το μπάτζετ μου αλλά θα τα βγάλει τα λεφτά της.
Ήταν πολλοί οι καφετζήδες που τον χτύπαγαν με τα παγάκια τον εσπρέσσο.
Μην σου κάνει εντύπωση @martian.
Κι ακόμα είναι.
Τα μεταλλικά παγάκια/πέτρες είναι δείκτης του πόσο καλό είναι το μπαρ που πίνεις το ποτό σου. Ως τώρα 2 τέτοια μαγαζιά έχω βρει στην Αθήνα