Βαριέμαι.Πείτε ο,τι σας κατέβει (Part 1)

Εκοψα τα τελευταια χρονια τη ζαχαρη τελειως απο τον καφε - κυριως λογω της διαλειμματικης νηστειας - αλλα παντα ειμουν φαν του ζεστου ΝΕΣ. Πλεον πινω 2 κουπες με 3 κουταλιες στιγμιαιο σκετο - στα μεγαλα κεφια παιρνω τον douwe egberts φουντουκι - και εχω ακουσει διαφορα σχολια πανω σε αυτο :stuck_out_tongue: (τι πινεις ρε ζακι κ τετοια) Κανει τον φρεντο καπουτσινο μετριο να φανταζει σα μιλκσεικ.

2 Likes

Μια κουταλια ζαχαρη εδω, σε οποιονδηποτε καφε το ιδιο.

Προτιμαω συνοικιακους φουρνους/καφετεριες τεσταρισμενες για την ποιοτητα τους, απο αλυσιδες μονο κατ’αναγκη, το Γρηγορη εκτιμω περισσοτερο απο τις αλυσιδες για take away καφε.

Μου αρεσουν και αυτα τα γκουρμεδιαρικα που γραφετε, αλλα και με καραβισιο της χειριστης ποιοτητας δεν εχω προβλημα, αλιγατορας, φτανει να εχει καφεινη. Στη μπυρα ειμαι καπως εκλεκτικος (αν και θα πιω και αλφα, αμστελ, χαινεκεν και τα συναφη αν δεν υπαρχουν καλυτερες επιλογες), στον καφε καθολου.

6 Likes

οκ, σίγουρα ισχύει η βάση της δήλωσής σου, ωστόσο κάπου υπερβάλλεις νομίζω. Υφίστανται και σημαντικές ποιοτικές διαφορές ανάμεσα σε είδη πάγου, δεν είναι όλοι σαν και αυτούς που παίρναμε από βενζινάδικα

2 Likes

Σίγουρα, αλλά τις πέτρες τις θες για το ουίσκι να στο κρατάει στη θερμοκρασία δωματίου, όχι για να στο παγώνει. Στο cocktail εννοείται θα βάλεις πάγο πχ. Με το ουίσκι επίσης ταιριάζει απίστευτα πικρή σοκολάτα

edit: Για τον καφέ, πίνω σκέτο ελληνικό, σκέτο φρέντο εσπρέσσο με πολύ πάγο για να γίνει ελαφρύς και φραπέ γλυκό με γάλα για να νιώθω τα χρατς χρατς της ζάχαρης στον πάτο

2 Likes

Λίγη περισσότερη Θερμοδυναμική να είχατε κάνει εσείς εκεί πέρα οι μηχανικοί, θα γνωρίζατε πως η θερμοκρασία ισορροπίας του ποτού και των παγακιων βρίσκεται στην ίδια θερμοκρασία καθόλη την διαδικασία της τήξης :smiling_imp:

Όσον αφορά τα περί “καλών” μπαρ… Μπα… Έχω πάει σε μπαρ που έχουν μπει σε 30 λίστες με τα καλυτερα μπαρ του κόσμου (με έχουν σύρει, εγώ δεν την βρίσκω με τετοια) και πληρώνεις το κοκτεηλ $20 γιατί απλά μπορούν, και δεν είδα ούτε πέτρες ούτε μέταλλο. Τέτοια gimmicks είναι απλά για marketing και για να κάνουν τον κόσμο να νιώθει ότι ανήκει στην μπουρζουαζία.

Ok αλλά τι σχέση έχει αυτό που έγραψες με την εικόνα που έβαλες; :stuck_out_tongue:

1 Like

Τουλάχιστον παραδέχεσαι πως οι ΣΕΜΦΙτες δεν είστε μηχανικοί :stuck_out_tongue:

Το ένα μπαρ δεν υπάρχει πια, αλλά το άλλο δεν το κάνει marketing και πρέπει να το ζητήσεις κιόλας, γιατί οι βλάχοι κλέβανε τις πέτρες. Όταν έρθεις Ελλάδα θα σου πω να πας να διαπιστώσεις και μόνος σου γιατί είναι καλό μπαρ (και δε θα σου πιάσουν τον κώλο, 8€ το απλό και φτάνει μέχρι και 200+ ανάλογα το πορτοφόλι σου, χώρια που βάζουν και μισή μεζούρα, άλλη μία ένδειξη ότι είναι καλό μαγαζί)

1 Like

Καμία αλλά είπα να μην κάνω double post :joy:

Μάλλον δε θα πάω :smiling_imp::joy:

Εγώ πάντως με την δική μου γευστική παλέτα και τα γούστα μου, μια χαρά απολαμβάνω και τα τζινάκια μου και ένα πιο καλό ποτό ίσως και σε απλά συνοικιακά μπαράκια. Πραγματικά ποτέ δεν νοιάστηκα αν είναι κάποιο “καλό” μπαρ και με σερβίρει με την μεζούρα και σύμφωνα με το σαβουάρ βιβρ. Με νοιάζει να μην με κλέβει σε ποσότητα, να μην είναι μπόμπα το ποτό ή νερόπλυμα η μπύρα (διόλου σπάνιο το δεύτερο) και να μην έχει παράλογες τιμές (κατανοώ ή έστω αποδέχομαι το γιατί ένα πιο παλιό/ιστορικό μαγαζί ή ένα πιο κυριλέ μαγαζί ή ένα μαγαζί σε πιο ακριβή περιοχή να χρεώνει 7-8 το ποτό αντί για 5-6, αλλά έχω δει και κάτι 9-10αρια και γελούσε ο κόσμος).

Μπορώ να δεχτώ πως υπάρχει μια τέχνη στο να φτιάξει ένα καλό ποτό, αλλά από την άλλη θεωρώ πως παίζει πολλή ποζεριά και φανφάρα για να πάνε οι τιμές πιο πάνω και για να το παίζει ιστορίας κάποιος στο ινσταγκραμ.

6 Likes

Ούτε μηχανικοί, ούτε φυσικοί/μαθηματικοί… δεν ξέρουν οι ίδιοι τι (θέλουν να) είναι :laughing:

Κάβα, χώρος, ατμόσφαιρα και τέλος τιμή, εγώ πάντως έτσι θεωρώ το καλό μαγαζί

Πάρε μια ινσταγκραμικη φωτο με τζινάκια :stuck_out_tongue:

5 Likes

Ποια μαγαζιά χρησιμοποιούν μεταλλικά παγάκια;

1 Like

Νομίζω πως όλοι έχουμε τα ίδια κριτήρια πάνω κάτω, αν και φυσικά ο χώρος είναι κάτι εντελώς υποκειμενικό. Μαζί σου πάντως σε ότι λες, μόνο η κάβα δεν με πολυνοιάζει, γιατί συνήθως βγαίνω έξω για ένα απλό ποτό. Είναι σίγουρα συν πάντως να έχει πλούσια κάβα το κατάστημα.

4 Likes

Είμαστε και Μαθηματικοί και Φυσικοί, και Μηχανικοί φυσικά. Μιας και διδασκόμαστε κυριολεκτικά όλα τα μαθήματα που διδάσκονται και οι Φυσικοί/Μαθηματικοί, και αν κάποιος υποστηρίξει ότι οποιαδήποτε σχολή στην Ελλάδα σε προετοιμάζει για να γίνεις μηχανικός στην δουλειά σου, ας γελάσουμε λίγο δυνατά.

Official Metallica Store

4 Likes

Θυμάμαι αμυδρά μια συζήτηση που υποστήριζες τα αντίθετα :stuck_out_tongue:

Αν νιώθεις μηχανικός είσαι, άσχετα τι λέει το πτυχίο σου :sunglasses:

Ούτε καν το αντίθετο. Για να είσαι επαγγελματίας σε κάποιον τομέα το πτυχίο είναι απαραίτητο για να έχεις την μόρφωση και το υπόβαθρο, και μετά μαθαίνεις την δουλειά με την εμπειρία και την τριβή. Αν πάρεις οποιονδήποτε απόφοιτο που έχει βγει από την σχολή 1 χρόνο και τον βάλεις να σχεδιάσει ένα νέο αυτοκίνητο η αεροπλάνο ή να δουλέψει σε εταιρία υλικων υπεύθυνος για κατασκευή νέων υλικών , θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι . Αυτό δεν σημαίνει ότι η μόρφωση είναι άχρηστη. Είναι απαραίτητη

Σε άλλα νέα, σαν σήμερα πέθανε ο Alan Turing, που όσοι έχετε δει το Imitation Game ξέρετε περίπου τι έκανε στη ζωή του (δείτε το).

Για τους υπόλοιπους, είναι ο άνθρωπος που οι ιδέες του έδωσαν τους Η/Υ και θα μνημονεύεται για πάντα ως ο μπαμπάς του computer science.

Όπως συνηθίζεται για τους ανθρώπους που είναι αιώνες μπροστά από τους υπόλοιπους, οι σύγχρονοί του δεν μπόρεσαν να τον ακολουθήσουν, κι έτσι αυτοκτόνησε ατιμασμένος (και καταδικασμένος), επειδή ήταν ομοφυλόφιλος στην Αγγλία.

Παλιά είχα διαβάσει αυτό, το οποίο είναι πολύ ενδιαφέρον, αλλά πιθανότατα όχι για όλους

Όπως και να έχει, το Imitation Game είναι πολύ ωραία ταινία, και για όποιον ενδιαφέρεται στηρίζεται στο παρακάτω βιβλίο (δεν το έχω διαβάσει)

12 Likes

Καταπληκτική ταινία, και καταπληκτική και η ιστορία και τα κατορθώματα του φυσικά, πολύ κρίμα για το τέλος του.

4 Likes

Είχα χρόνο και διάθεση. Πανεύκολο, μόνο η αναμονή για το ψήσιμο πήρε χρόνο.

Τρομερή γεύση, αναρωτιέμαι αν αξίζει να το μαγαρισω με τα φρούτα που έχω ή με το γλυκό βύσσινο χωρίς ζάχαρη που περιμένει με αγωνία. Φτιάξτε κι εσείς ενα τσιζκέικ, μπορείτε. Κι ας είναι μαϊμού new york cheesecake.

9 Likes