Ξύπνησα πολύ όμορφα από τον θόρυβο κάποιου που κόβει σιδερα απέναντι ενώ από το πάνω σπίτι ακουγόταν το θέλω να σαι αλήτης κ εγω να μαι μαντάμ έφτιαξα το φρεντο καπουτσίνο μαρκας ντιμελο το κόκκινο μέτριο με καστανή ζάχαρη στην μηχανή ντελονγκι με 6 παγάκια από νερό βρύσης χτυπημένο στο κατάλληλο μηχάνημα μπηκα στο τοπικ διάβασα τι γράφτηκε σηκώθηκα πήρα το ποτήρι αδειασα τον καφέ στον νεροχύτη κ τώρα ετοιμάζομαι για δουλειά. Ευχαριστώ. Καλημερες.
Τι λένε τα γιαπωνέζικα gin; Δεν έχω εντρυφήσει.
Αυτοί που το μάζεψαν βγήκαν και είπαν ότι ήταν τέρμα χεσμενος. Όση μούρη και να πουλάει τώρα πάει το έφαγε το expose του.
Ούτε εγώ, τη φώτο απλά έβαλα
Δε μ’αρέσει το gin, 9 μήνες πίνω ουίσκι και 3 μήνες ρούμι και κοκταιλς
Gangsta rap ο μπαμπάς σας.
Κατά τ άλλα δεν άντεξα έκανα κιαλλο καφέ με τον ίδιο τρόπο νιώθω άθλιος τιποτενιος βλάχος κ τον πίνω σε ένα παγκάκι σκεπτόμενος τι στο διαολο ειν αυτά τα σιδερένια παγάκια
Ευχαριστώ φαν του οζζυ
Η αλήθεια είναι πως και εγώ αναρωτιέμαι τι διάολο είναι τα μεταλλικά παγάκια και που τα βρίσκουμε
Ίδια απορία με προηγούμενους… και σε τι θερμοκρασία λιώνουν τα μεταλλικά παγάκια;
H πρώτη σκέψη που είχα για τα μετάλλικα παγάκια ήταν “δεν θέλω να ξέρω πως τα πλένουν και μετά τα βάζουν σε άλλους”.
εχω τετοια παγακια σπιτι. Νομιζω εχουν μεσα καποιο υγρο το οποιο παγωνει…
Ειναι πολυ χρησιμα καθως δεν λιωνει κατι ωστε να σου αλλοιωσει οτιδηποτε θελεις να πιεις…
Ανάλογα το μέταλλο αλλά συνήθως στους λίγους εκατοντάδες βαθμούς κελσίου… Δηλαδή τον Αύγουστο στην Αθήνα σε κάνα 2-3 καλοκαίρια.
Όπως και τα ποτήρια
Άσχετο: τον Ευγένιο λες;
Όχι. Αλλά τον κατηγορώ κ αυτόν
Συγγνώμη κιολας μπορεί να μην τ ξέρω καλά τα πράγματα. Αλλά ασπουμε στον φρεντο αυτή δεν είναι όλη η ιδέα κ όχι απλά να κρυώσει τον καφε; τι νόημα έχει τοτε η διπλή δοση; πραγματικά σήμερα με έχετε μπερδέψει.
Guys, αντιλαμβανομαι οτι το “Βαριεμαι” σημαινει “Βαριεμαι”, αλλα τοσα ποστ για το τι ειναι τα μεταλλικα παγακια ειναι πραγματικα επικη βαρεμαρα
Ας λυσουμε αποριες με τα λιγα που γνωριζω:
Πλένονται με ενα απλο σφουγγαρι, δεν εχουν πορους για να κρατησουν μυρωδιες ή προηγουμενες “γευσεις”. Παρ’ ολα αυτα, στο πλυντηριο πιατων αστραφτουν. Αν ειστε πιο περιεργοι απο αυτο, ψαχτειτε
Συγχωρηστε την αγνοια μου, αλλα ο διπλος εσπρεσο δεν νομιζω οτι σημαινει “διπλος επειδη θα λιωσουν τα παγακια και θα βλεπω την Ακροπολη μεσα απο το ποτηρι”. Αλλωστε, υπαρχουν ηδη αλυσιδες που φτιαχνουν καφε με παγακια απο… καφε. Δλδ τι, δεν παραγγελνεις διπλη δοση εσπρεσο εκει; Ο απλος εσπρεσο ειναι μια σταλια, αν θυμαμαι καλα περιπου (σημαντικη λεξη) στα 35-45 ml, αναλοιγα την εκχυλιση, τον χρονο και τη μηχανη. Ο διπλος ειναι προφανως περιπου η διπλη ποσοτητα, ικανη για να φτιαξεις εναν φρεντο που ΔΕΝ θα πιεις σε δυο ρουφηξιες.
Ελπιζω να βοηθησα λιγακι
EDIT: Επειδη η βασικη χρηση τους ειναι για αλκοολ, βαλτε τα σε ενα ποτηρι ιδιαιτερο ουισκι, ενα καλο μαυρο ρουμι ή ενα αξιολογο κονιακ και θα νομιζετε οτι ηπιατε (καυτο) νεκταρ απο τον παραδεισο. Δεν εχω δοκιμασει κοκτειλ διοτι δεν ξερω να φτιαχνω σπιτι, αλλα υποθετω οτι θα αλλαζει εντελως την εμπειρια γευσης. Ειναι εξαιρετικη λυση επισης για κρασι που θελετε να πιειτε δροσερο/παγωμενο χωρις να νερωνει με παγακια ή για μπυρα που τυχον δεν προλαβε να παγωσει οσο πρεπει ή εχασε τη θερμοκρασια της (αν μπορει να συμβει κατι τετοιο βεβαια, μακρια απο εμας).
Αν προλαβαινει να σου ζεσταθει η μπυρα, αστο, γαμα το!
Το ιδιο λεμε. Δεν γινεται, δεν αλλζουν οι νομοι της φυσης.