Βαριέμαι.Πείτε ο,τι σας κατέβει (Part 1)

Ο @nnnkkk ειπε οτι τα καλα μπαρ και οι καλοι μπαρμεν δεν τα βαζουν στα κοκτεηλς, αλλα μονο σε τιποτα ουισκια. Και εδω που τα λεμε, δεν εχω δει ποτε μα ποτε μεταλλικα παγακια σε κοκτεηλ. Οποτε ναι, μπορει να την αλλαζει εντελως την εμπειρια γευσης, προς το χειροτερο ομως.

Αγνωστο πεδιο για εμενα. Αν ποτε το εξερευνησω, θα επανελθω. Παντως, φαινεται οτι οσο αξιοπιστος ειμαι εγω σχετικα με το αν αξιζουν τα ανοξειδωτα (οπως ειναι το σωστο) παγακια στα κοκτειλ, αλλα τοσο ειναι κι η δικη σου εκτιμηση για χειροτερη εμπειρια :rofl: Εκτος αν εχεις δοκιμασει και ξερεις, οποτε παω πασο. Ας μας πει ο nnnkkk ή να κανει η μανα.

Παιδιά στον καφέ το παγάκι που λιώνει αλλοιώνει τη γεύση του καφέ και γίνεται νεροζουμι. Τώρα αν το έχουμε συνηθίσει έτσι γιατί Ελλάδα είμαστε, καλοκαίρι και όλο το χρόνο παγάκια πίνουμε εντάξει.
Όχι όμως ότι είναι η νόρμα αυτή.
Δοκιμάστε να πιείτε τον καφέ σκέτο ζεστό για λίγο καιρό και αν δεν αφήσεται το νεροζουμι που κάνουν τα παγάκια μετά την τρίτη ρουφηξια πείτε μου.

Δεν εχω δοκιμασει κοκτεηλ με μεταλλικα παγακια, και δεν προκειται.

Ειναι ακριβως οπως πρεπει με κανονικα παγακια. Ειδικα καποια τυπου μοχιτο, βασιζονται στο να εχεις την δροσια των κανονικων παγακιων μεσα στο ποτο. Και σε παρα πολλα αλλα κοκτεηλ (τα περισσοτερα) ο μπαρμαν χτυπαει το κοκτεηλ στο σεηκερ για λιγο μαζι με τον παγο.

Κανουμε κουβεντα για τα κοκτεϊλ βασισμενοι σε μια σημαντικη λεξη-κλειδι που εγραψα: “υποθετω”. Ουτε εχω πιει με μεταλλικα παγακια, δεν προκειται να το κανω διοτι δεν φτιαχνω σπιτι. Απο κει κι επειτα, οσα ξερω, ξερεις. Αφου κανεις μας δεν εχει πιει :slight_smile:

Πόσταρε τη συνταγή του εικονιζόμενου τσιζ κεικ εσύ και άσε τις αναλύσεις περί παγακίων.

1 Like

Σιγουρα, απλα προτιμω να πινω τα κοκτεηλακια οπως τα σερβιρουν οι επαγγελματιες :stuck_out_tongue:

2 Likes

Βασικά στα κοκτέιλ τριμμένο πάγο δε βάζουν?

Σωστος. Να κατι που μου διεφυγε :smiley:

Αναλογα το κοκτεηλ. Δεν βαζουν σε ολα το ιδιο πραγμα :stuck_out_tongue:
Πω ρε πστ πιο κουραστικοι κι απο μενα ειστε

1 Like

Δεν ξέρουν να πίνουν κοκτειλς τα αγοράκια.

3 Likes

Ειναι η ευκολοτερη που εχω κανει:

Χωρις τις χρωματιστες αηδιες που βαζει ο ποζερας για να λεει οτι ειναι γκουρμεδιαρης.

1. Μπισκοτο τριμμενο + βουτυρο λιωμενο + καλο πατημα (να σφιξει) μεσα σε ενα τσερκι = ψησιμο 10 λεπτα στους 160 (αερα). Το αφηνεις να κρυωσει.
  2. Τυρι κρεμα + Γιαουρτι + Ζαχαρη μεσα στο μιξερ, ΠΟΛΥ καλο χτυπημα. Οταν γινει αφρος, βαζεις αργα την κρεμα γαλακτος + τα αυγα ενα-ενα + τη βανιλια.

Βαζεις το μιγμα πανω απο το ψημενο μπισκοτο, ψησιμο στο φουρνο στους 100 (εγω εβαλα 110-120) για 2 ωριτσες. ΣΟΥΠΕΡ.

Ειναι απιστευτα αφρατο οταν κρυωσει σε θερμοκρασια δωματιου, ειναι πολυ σταθερο οταν το βαλεις ψυγειο, αλλα χανει την αισθηση του “αφρου”.

Δοκιμασε το, ειναι αληθεια πανευκολο, δεν σου παιρνει πανω απο 30 λεπτα. Πιο πολυ ειναι η αναμονη για να κρυωσει η η βαση του μπισκοτου (τιπ: βαλε το στην καταψυξη μεχρι να φτιαξεις την κρεμα, κρυωνει πολυ γρηγοροτερα και δεν χανεις χρονο). Τρωγεται χωρις γλυκο κουταλιου, απλως βαλε κανενα φρουτακι και θα τρελαθεις.

4 Likes

Εξαιρετικο φαινεται το τυροκεκι βασικα στην φωτογραφια.

Γευση >>>>>> Εμφανιση.

Δεν χρειαζεται να ειναι φαντεζι, αν πηξει καλα το ολο πραγμα φανταζομαι πως σε γευση θα ειναι υπεροχο.

Δεν εχω κανει ποτε, και δυσκολα θα το επιχειρησω (κυριως επειδη εδω που ειμαι μπορω να βρω δεκαδες φανταστικα τυροκεκια), αλλα ποτε δεν ξερεις.

Βαλε τριμμενο μπισκοτο OREO απο πανω απο αυτο που εφτιαξες οπως ακριβως ειναι, και απογειωνεται :stuck_out_tongue:

2 Likes

Σιγουρα υπαρχουν πολλα μαγαζια εκει εξω που φτιαχνουν τρομερα γλυκα. Εγω δημιουργω κυριως για το κεφι μου, αλλα κι επειδη βαζω τα υλικα και τη δοσολογια που εγω προτιμω. Το ΝΥ cheesecake ειναι απο τα αγαπημενα μου, με το γαλακτομπουρεκο κανταϊφι στην κορυφη.

Εχω αναφερει παλιοτερα (και με εχουν λοιδωρησει για αυτο, γνωστοι τραμπουκοι του φορουμ) οτι φτιαχνω τα γλυκα μου και δεν τα τρωω ολα. Το φορμακι κεικ που χρησιμοποιησα, θα παει στο γραφειο. Ειναι μικρο, αλλα οποιος προλαβει θα φαει.

Η ιδεα του oreo ειναι καλη, πιθανως θα τη δοκιμασω. Προτιμω ομως κατι δροσερο σαν toping, ειτε ειναι μαρμελαδα ειτε γλυκο του κουταλιου. Ή καποιο φρουτο. Ισως κανω κατι μισο-μισο, κεφια ειναι αυτα.

3 Likes

Ναι, μπορεις και να το εναλασσεις καθε φορα αλλωστε. Μια φορα μπισκοτο, την αλλη φραουλιτσες κτλ

2 Likes

Αν έμενες κοντά, θα σε καλούσα σπίτι να σε τρατάρω μια βανίλια. Του κερατά, με άδεια χέρια θα ερχόσουν :stuck_out_tongue_closed_eyes:

4 Likes

Στειλε διευθυνση, στελνω πεσκεσι. Δεν θα κολλησουμε στις λεπτομερειες.

4 Likes

Εκτός νομού, βολεύει; :joy:

2 Likes

Δεν υπαρχουν συνορα. Βολευει.

4 Likes

Κάπου εδώ να πούμε ότι ο Πετρετζίκης γαμαει

4 Likes