Σαν επιχειρηματιας σιγουρα. Σαν ποζερας 100%. Σαν μαγειρας, ουτε καν. Μy 2c φυσικα, ποιος ειμαι εγω να κρινω.
Και σαν τηλεμάγειρας μια χαρά είναι. Αυτό που κάνει το κάνει καλά και οι συνταγές του είναι προσιτές ακόμα και σε εκείνους που δεν το κατέχουν, δεν αυτοπροβλήθηκε σαν κανας μεγάλος σεφ της υψηλής γαστρονομίας, για αυτό δε θα κριθεί ποτέ ως τέτοιος.
Τον είχα δει μια φορά από κοντά και είχαμε πιάσει την κουβέντα, ήταν πριν 7-8 χρόνια. Μας έλεγε τότε πως όταν δοκίμαζε μια συνταγή, την έδινε σε δικούς του ανθρώπους να τη δοκιμάσουν για να δει πώς έβγαινε στις συμβατικές κουζίνες, φούρνους και σκεύη που έχουμε εμείς (γιατί αυτοί τα έχουν όλα επαγγελματικά και το μαγείρεμα γίνεται διαφορετικό), τη βελτίωνε και μετά την έβγαζε στον αέρα. Η αλήθεια είναι ότι οι συνταγές που έχει στο site του νομίζω ότι είναι και καλές και σχετικά εύκολες και ακριβείς.
Προφανως οταν λεω “σαν μαγειρας”, εννοω σαν μαγειρας. Ειναι ενας τηλεπωλητης, πειραζει συνταγες με τροπους που μπορεις να βρεις στο ιντερνετ και τις παρουσιαζει εξυπνα για να κραταει το κοινο του. Αλλωστε, κι εγω αυτο εκανα παραπανω με το λινκ που εστειλα. Πλασαρει εμμεσως τον εαυτο του ως σεφ ενω δεν ειναι, μια εξυπνη τακτικη καθως ειναι αριστος πλασιε του εαυτου του, κοστολογει τις υπηρεσιες του πανακριβα (διαφημισεις, τιμες στα εστιατορια του κλπ) συμφωνα με τη ζητηση της αγορας.
Στη σχολη του οι καθηγητες του λενε “αποτυχαμε με αυτον”, διοτι απλουστατα απο την πρωτη στιγμη ηθελε να ασχοληθει με την τηλεοραση και την αυτοπροβολη του, με στοχο να κονομαει. Ξεκαθαρα το πετυχε. Αν δηλωνε “τηλεσταρ”, θα ελεγα “101% επιτυχια”, αλλα ως μαγειρας δεν εχει να δειξει τπτ. Αναλογως θα πω τα ιδια για τον Μαμαλακη, που οταν ετυχε να γνωρισω απο κοντα ειναι ενας υπεροχος ανθρωπος και φυσικα ποτε δεν ειπε οτι ειναι μαγειρας. Αν ο Πετρετζικης εκανε το ιδιο και συστηνοταν ως αστερας της τηλεορασης, θα τον σεβομουν πολυ περισσοτερο.
Παροτι γεωσκωληξ, πολυ καλος ο Πετρετζατζικης
Μια χαρα ειναι ο Πετρετζικης.
Εχω κανει ως τωρα 3-4 συνταγες του, και ειναι εξαιρετικες.
Δεν χρειαζεται να δουλευει σε 5 Μισελεν αστερια εστιατοριο ενας μαγειρας για να ειναι καλος μαγειρας.
Συμφωνω. Αντιστοιχως, δεν χρειαζεται να με πεισει καποιος οτι ειναι μαγειρας επειδη λεει οτι ειναι μεσα απο μια τηλεοπτικη εκπομπη.
Μια χαρα δεν ειναι, μαγειρας δεν ειναι, αλλα οι συνταγες του αγγιζουν τον κοσμο επειδη γινονται ευκολα. Τις φτιαχνω κι εγω οπως ειπα. Τα υπολοιπα ειναι να 'χαμε να λεγαμε.
Καλημερες σε ολους, συνεχιζουμε να φτιαχνουμε τις συνταγες του.
Νομιζω ο Jamie Oliver ξερει καλυτερα απο μενα και σενα αν ειναι μαγειρας και μαλιστα καλος, ο Ακης Πετρετζικης.
Οπως και τα 5 χρονια προυπηρεσιας του Πετρετζικη ως σεφ στο Λονδινο, και τα υπολοιπα 10 χρονια εμπειριας που εχει ως σεφ σε διαφορα εστιατορια.
Καπου λιγο ελεος, ειναι 2 τα ξημερωματα…
E ναι προφανως και μαγειρας ειναι και σεφ και τηλεπωλητης και τηλεπερσονα και απ’ ολα. Δεν χρειαζεται να ειναι μονο ενα πραγμα.
Γραφει απλες και κατανοητες συνταγες, ευστοχες σχεδον παντα. Και με εχει βγαλει ασπροπροσωπο 3-4 φορες που ειχα παραγγελια απο τη συζυγο και δεν ηξερα πως φτιαχνεται
Καλο αυτο Σκεψου ποσες φορες το εχουμε πει εμεις, στην αλλη ακρη του Ατλαντικου
Moving on guys, χεστηκα για τον Πετρετζικη, παμε να φτιαξουμε κανενα φαγητο.
Βαριεμαι λεγεται το τοπικ, οποτε θα μπουμπουνισω τις random σκεψεις μου
Εχω παρατηρησει σε καποια επαγγελματα ή ειδικοτητες οτι ο κοσμος δισταζει να αποδεχτει (ή να αποδωσει) τον τιτλο, μου ηρθε τωρα που γραφαμε αν ειναι μαγειρας ή οχι καποιος που μαγειρευει τοσα χρονια επαγγελματικα και ταιζει και τη μιση Ελλαδα μεσω των συνταγων του.
-
Ενα αλλο επαγγελμα/ειδικοτητα που παρατηρειται αυτο συχνα ειναι οι μουσικοι. Στο συντομο περασμα μου απο ωδειο του κεντρου της Αθηνας διαπιστωσα πως υπαρχουν ανθρωποι που εχουν διδαχτει μουσικη καμια δεκαετια, εχουν παιξει ζωντανα μουσικη παρα πολλες φορες (ακομα και σαν μελη συγκροτηματων που αν κανω name dropping τους γνωριζετε κιολας), και διδασκουν μουσικη, ζωντας απο αυτο, δισταζουν να πουν πως ειναι μουσικοι. Ελθε κυριε
-
Ενα αλλο επαγγελμα που το εχω συναντησει αυτο ειναι οι μαθηματικοι. Πχ εχω φιλο που εχει τελειωσει το μαθηματικο, εργαζεται ως μαθηματικος, διδασκει μαθηματικα σε παιδια και παρολα αυτα αν του πεις πως ειναι μαθηματικος παθαινει κοκομπλοκο
Αναπτυξτε
Δεν μου εχει τυχει. Περιμενω με ενδιαφερον αποψεις απο συμφορουμιτες.
Ο,τι λέει το συμβόλαιο ή ο ΚΑΔ
Εγώ στην καριέρα μου έχω συναντήσει συναδέλφους που έδιναν εντολές ρουφιανευαν στο αφεντικό μπλεκονταν στα πόδια σου συνέχεια κριτικαραν τους πάντες κ όταν τους έριχνες καμία χριστοπαναγια να χαλαρώσουν λίγο αφού δεν είναι τίποτα περισσότερο από τους υπόλοιπους ούτε καν προϊστάμενος αλλά απλά ένας υπάλληλος σαν κ όλους μας θυμωναν κ σε έδιναν στον προϊστάμενο όταν πήγαινες για κλεφτοτσιγαρο.
Δεν εχω συναντησει σχεδον ποτε νομιζω την αρνηση αποδοχης που λες. Εχω συναντησει πολυ συχνα ομως την αρνηση απο κοσμο να αποκαλεσει καποιους που επαγγελονται κατι με τον σωστο τους τιτλο. Αν καποιος μαγειρευει και πληρωνεται για να μαγειρευει, ειναι προφανως επαγγελματιας μαγειρας. Το αν ειναι καλος ή κακος ειναι αλλο θεμα. Ο φιλος σου γιατι δεν παραδεχεται οτι ειναι μαθηματικος?
Νομιζω πως τον βαραινει σαν τιτλος, οτι αισθανεται πως δεν ειναι αρκετα καλος για αυτο. Αλλα το εχω συναντησει και σε αλλο μαθηματικο αυτο. Ενω σε αλλα επαγγελματα δεν το συναντας. Εχω καταληξει πως εχει να κανει με το βαρυγδουπο του τιτλου. Ειναι παρα πολυ συνηθισμενο και σε καλλιτεχνες.
Διαβασε αυτο (αν δεν το ξερεις ηδη, εισαι και μορφωμενος ανθρωπας)
Δειξτο στον φιλο σου και πες του οτι μπορει να ειναι ενας ατρομητος μαθηματικος πλεον
Δεν το γνωριζα σαν συνδρομο, πολυ ενδιαφερον αναγνωσμα! Σιγουρα αφορα παρα πολυ κοσμο, με ελαφριες ή βαριες μορφές του.
λωλ, η μεγαλυτερη μαστιγα στα ΣΤΕΜ επαγγελματα ειναι αυτο.
περηφανος συνδρομητης εδω.
Join the club