Έχει η Ροζαλία ρίξε στο κορμί μου σπίρτο να πυρποληθώ; Δεν έχει.
Δεν διαφωνω καθολου σε αυτα. Απλως ειναι εκνευριστικο το ποσο την εχουν κανει ιδια με την ροζαλια, ακομα και στον τροπο που τραγουδαει κ για μενα εκει χανει καπως απο ολη αυτη την ιδιαιτεροτητα που εχει να προσφερει. Ενιγουεη…
Δωστε στο λαο καποιο κομματι Ροζαλια που να μοιαζει γιατι ψαχνω στο youtube και ολο ακυρα βρισκω
καλα εννοειται πως δεν ειναι για ολους η Σάττι και οτι να μην σου αρεσει δεν σε κανει ουτε hater, ουτε κλειστομυαλο. Απλα υπαρχουν συγκεκριμενες περιπτωσεις οπως οι τυποι του facebook που νιωθεις οτι κομματια σαν το Μοιρολοι θα τα εκθειαζαν αν ηταν σε δισκο των VIC ή του Αγγελακα.
Επισης τη συγκριση με τη Rosalia ενω την καταλαβαινω δεν μπορω να πω οτι συμφωνω απαραιτητα. Σε τι ακριβως μοιαζουν; Στα χρωματα; στα μακρυα νυχια; και στην αισθητικη του video clip του Pali (βλ. Malamente); Σε ηχητικο υφος αντε να βρω μια συνδεση με το El Mal Querer αλλα και παλι η ενταση και οι δυνατοτητες της Rosalia ειναι σε αλλο επιπεδο. Ειδικα στο 2022 εχει ξεφυγει εντελως και ειναι με το εναμιση ποδι στην “dark side” της βιομηχανιας με το 85% της εικονας της να ειναι κωλος-μπουτια. Απο εκει που στο Los Angeles μας ελεγε I cry to myself singing εχει φτασει σε reggaeton, trap και θελω να σε κανω hentai
(having said that, ο δισκος ειναι απιστευτος και προς το παρον το #2 μου για τη χρονια so so so so good)
Κατα τ’ αλλα υπαρχουν πολλες καλιτεχνιδες που φερνουν στα αυτια μας παραδοσιακους/εθνικ ηχους με πιο συγχρονο τροπο. Απο Ibeyi, Xenia Rubinos και Hindi Zahra μεχρι Maria Jose Llergo, Lina και Mon Laferte
Πολυ ωραιο, αλλα δεν μου ακουγεται ιδιο με τη Σαττι… ουτε πιο πανω ουτε η λατινοαμερικανα που ακουσα καποια κομματια της στο youtube και αναφερεται ο @JTN
Δεν ξέρω ποια είναι η αναθεματισμένη Ροζαλία
δεν θα βρεις συγκεκριμενο κομματι γιατι πολυ απλα η Σαττι δεν παιζει φλαμενκο. Η συγκριση γινεται γιατι η Ροζαλια ειναι το πιο hot ονομα αυτη τη στιγμη στο να ισορροπει παλιους ηχους με νεους.
το Los Angeles ειναι το πιο δακρυβρεχτο
το Motomami το πιο “ευτελες ποπ” (αλλα ξανα λεω δισκαρα)
το El Mal Querer βρισκεται καπου στη μεση αλλα πιο κοντα στο Los Angeles
Υπάρχει άλλη Ροζαλία εκτός από την τιμημένη ταβέρνα στη Βαλτετσίου;
Α υπάρχει και ταβέρνα; Εγώ όταν διάβασα αρχικά το σχόλιο της λύκαινας νόμιζα ότι μπορεί να εννούσε κάποιο χαρακτήρα από το Παρά Πέντε στο Mega.
Μαλακες 11 Ιουλίου alestorm Thessaloniki!!! Omfgggg
Και έλεγα ότι πάντα ήθελα να τους δω!!! Αυτό το καλοκαίρι θα είναι από τα καλύτερα!!! Cant fucking waittt
Σε εμάς πάντως τους παλιότερους (κρατάω την επιφύλαξη γιατί δεν ξέρω αν επιβιώνει η έκφραση στην τρέχουσα αργκό) το όνομα Ροζαλία φέρνει στο νου το πολυπόθητο απολυτήριο του Στρατού (λόγω του ροζ χρώματος).
Εκείνους τους 18 μήνες η επιθυμία να βρεθούμε με την συγκεκριμένη Ροζαλία και να την πάρουμε στα χέρια μας υπερέβαινε σε ένταση την επιθυμία για… οποιοδήποτε άλλο θηλυκό!
Δεν μπορώ να θυμηθώ με σιγουρια, πάνε 13 χρόνια, αλλά έχω την εντύπωση πως στην απόλυση είχα πάρει φύλλο διαφορετικου χρώματος, όπως και πολλοί άλλοι, άσπρο ή πράσινο νομίζω. Το οποίο δεν σε απαλλάσσει 100%, αλλά είσαι στους πρώτους επιλαχόντες σε μελλοντική επιστράτευση (παμμαι πωλεμμω), που ελπίζω να μην συμβεί ποτέ.
Αλλά μιας και μπλέξαμε Σαττι και με αυτή τη Ροζαλία, εδώ βλέπω μια ταύτιση
Σκέφτομαι να πάρω ένα μηχάνημα κωπηλατικής, έχει κανένας να δώσει ινφο, τι να προσέξω, προτάσεις κλπ?
Πρώτα από όλα πρέπει να καταλήξεις στον τύπο κωπηλατικής, είναι 4 βασικοι. Ακολουθεί ραντομ άρθρο για να πάρεις μια ιδέα.
Επίσης, δεν έχω Κωπηλατική, η μέση ασκηση μου περιορίζεται στο να πηγαίνω τη Μπέμπα πέρα δώθε στο διαμέρισμα για να κοιμηθεί, αλλά επειδή όταν είχα πρωτοδει το house of cards μου είχε γυαλίσει η Κωπηλατική του Φρανκ, το είχα ψάξει λίγο το θέμα (και φυσικά έμεινε εκεί). Πολυλογία πρωινιάτικα λολ
Δεν θα έπαιρνα μηχάνημα κωπηλατικης, από τη στιγμή που μπορείς να κάνεις πολύ εύκολα σκυφτή κωπηλατική με μπάρα. Θα επενδυα σε πιο βασικά πράγματα, με σειρά βαρύτητας 1. Πάγκο 2. Squat rack 3. (εντελώς προαιρετικά) Τροχαλία. Και ένα μονόζυγο, που δεν πιάνει και χωρο. Εκτός αν τα έχεις όλα αυτά ήδη
Γενικά είμαι της φιλοσοφίας (όταν ήμουνα ενεργός δηλαδή στα βάρη, παλιότερα) ότι χτίσε καλή τεχνική και δύναμη στις τρεις βασικές ασκήσεις (πάγκο στηθους, squats, deadlifts), βάλε και και μερικές ακόμα ασκήσεις* με μπάρες και αλτήρες, καλή διατροφή με πολλή πρωτεινη και σε λίγο καιρό θα είσαι έτοιμος για εξώφυλλο επικ μέταλ μπάντας (όχι από αυτές που αντλούν πηγή έμπνευσης από τον elric βέβαια!)
*Curls, bent row, goodmornings, shrugs, πιεσεις τρικέφαλων και καμιά άσκηση τύπου powercleans/snatch αν είσαι μερακλής και έχεις και κάποιον να σου δείξει την τεχνική!
Squat rack και rat pack να πουμε! Ψιτ, Μιστερ Ολυμπια, υπάρχει και κοσμάκης που βαριέται να αναπνεύσει και η ιδέα ενός (και μόνο ενός το τονίζω!) μηχανήματος για να ασχοληθεί 10-15 λεπτά την ημέρα, είναι ένα ωραίο daydreaming! Μην είσαι πάρτυ πουπερ!