Βαριέμαι.Πείτε ο,τι σας κατέβει (Part 1)

Ειμαι μερακλης :sunglasses:

6 Likes

Καλησπέρα

6 Likes

Κάπου εδώ να πω ότι η φράση “πάμε για σουβλάκια” ή “θα πάρω σουβλάκια το βράδυ” , περιλαμβάνει όλα τα τυλιχτα, ακριβώς όπως θα έπρεπε δηλαδή. Τα πιτογυρα με χοιρινό, τα πιτογυρα με κοτόπουλο, τα τυλιχτα με κρέας, τα τυλιχτα με μπιφτέκι, με λουκάνικο, ακόμα και τα βετζετεριαν τυλιχτα με χαλούμι κτλ.

Όποιος έχει θέμα με αυτό, καλό θα ήταν να ανοίξει λίγο το μυαλό του. Αλλιώς αν πάμε ποτέ “για καφέ” και τολμήσει να πάρει χυμό ή κόκα κόλα, να του την πετάξουμε στα μούτρα.

3 Likes

Η έκφραση ομως που έχω ακούσει “ενα σουβλακι με γυρο” ειναι απλά λάθος, plain and simple.

Το σουβλάκι είναι σουβλακι, ο γύρος είναι γύρος.

Αμα θες πες το τυλιχτο και βάλε μέσα ό,τι θες, σουβλάκι με γύρο δεν υφίσταται, εκτός αν βάζεις μες στην πίτα και σουβλάκι και γύρο. :rofl:

4 Likes

Τραγική έκφραση. Μάλλον το μόνο λάθος των χαμουτζήδων :stuck_out_tongue:

1 Like

Εγώ που έχω ζήσει κ στις 2 πόλεις μπορώ να πάω άνετα κ στις 2 κ να παραγγείλω όπως πρέπει.

Τι σιχαμερη συζήτηση ρε πουστημ. 15 χρόνια στην Αθήνα μόλις μαθαινανε ότι είμαι από σαλονικα το 1ο πράγμα που μ έλεγαν. Βέβαια αν ήταν κανα ωραίο κοριτσάκι ευχαρίστως το συζητούσα :nerd_face:

Επίσης έχω το προνόμιο κ στις 2 πόλεις να τους κοροϊδεύω αντίστοιχα.

8 Likes

Εμένα το “σουβλάκι με γύρο” δεν μου ακούγεται τόσο λάθος :stuck_out_tongue_closed_eyes:

Δεν το λέω ποτέ πάντως και καταλαβαίνω τι και πως το λέτε. Σύνηθως λέω “ενα γυρο χοιρινό/καλαμάκι χοιρινό με τα τάδε υλικά” ή αν πρέπει να το πω περιφραστικά θα πάει “ένα πίτα γύρο χοιρινό/ένα καλαμάκι σε πίτα με τα τάδε υλικά”.

2 Likes

Universal τρόπος που περνάει παντού.

4 Likes

Ε ναι λογικός τρόπος.
Μου εχει τύχει παιδια τις πρώτες φορές που ήρθα Αθήνα, ο εξής διάλογος:

Εγω: Δυο σουβλάκια χοιρινά σε πίτα, πατατες ντοματα κλπ κλπ
Σερβιτόρος: Ξέρετε μας τελείωσε ο γύρος
Εγώ: Ναι σουβλάκι ήθελα, όχι γύρο

7 Likes
  • Ένα σουβλάκι γύρο με χοιρινό κοτόπουλο, χωρίς κρεμμύδι
  • Επειδή δεν έχω κρεμμύδι, να στο κάνω χωρίς ντομάτα?
7 Likes

Σιγα το εγκλημα, πραγματικα.

Ουτε εγω το λεω ποτε, αλλα αν ξεφυγει στην ροη του λογου (που παιζει και να μην εχει γινει ποτε) και μου την πει καποιος, εχει φυγει ντοματα με τζατζικι στο προσωπο του :stuck_out_tongue:

Ο λογος για τον οποιο δε νομιζω οτι εχω πει ποτε “σουβλακι με γυρο” ειναι γιατι οταν κανω παραγγελια στο οτιδηποτε, θελω να ειμαι 100% σαφης ωστε να μην μου κανουν λαθος σε αυτο που θελω, γιατι μετα ντρεπομαι να τους πω οτι ειναι λαθος και να μου το αντικαταστησουν. Οποτε θα κατσω να φαω κατι που δεν ηθελα και τοσο πολυ :sweat_smile:

Αυτο μπορει να συνεβη σε μαγαζι που πουλαει κατα 80%-90% γυρο, και ο σερβιτορος αν και γλωσσολογικα κανει λαθος, με αυτην την ερωτηση απλα μαλλον θελει να διασφαλισει οτι ο πελατης θα παρει αυτο που θελει. Χιλιες φορες να μην μπορω να συνεννοηθω με τον σερβιτορο για λιγα δευτερολεπτα και να παρω το φαγητο που θελω παντως, παρα το αντιθετο :stuck_out_tongue:

Αντιστοιχα οταν ειχα παει Θεσσαλονικη πριν καμια 15αρια χρονια την τελευταια φορα, διαλεγα τα υλικα που θελω στην κρεπα και ειπα τυρι, εννοωντας το κιτρινο τυρι που ειχαν (δεν θυμαμαι αν ηταν ενταμ, γκουντα ή κατι αλλο, αλλα προφανως για την κοπελα που την ετοιμαζε ηταν κασερι), και η κοπελα μου εκανε μια μινι διαλεξη για ενα λεπτο οτι το λεμε κασερι αυτο. Δε με ενοχλησε, αν και το βρηκα λιγο αστειο. Χιλιες φορες να παρω την κρεπα που θελω, παρα να κατσω να κανω διαγωνισμο τοπικισμου και ξερολιασης με μια κοπελα που εργαζεται :stuck_out_tongue:

4 Likes

χαχα
Εμενα ο αλλος δε μεφτιαχνε τοστ, ελεγε τελειωσαν τα ψωμακια(ενω τα εβλεπα, αλλα μαλλον εννοουσε τα τετραγωνα), στο τελος τον ειπα αντε καντο σε κρεπα ρε μαστορα να τελειωνουμε

1 Like

12 χρονάκια πριν, σαν σήμερα.

14 Likes

Καλωσήρθατε στο κλαμπ :joy:

Κατά τα άλλα εύχομαι κάθε φορά που λέτε καλαμάκι να σας λένε με τι αναψυκτικό :smiling_imp:

3 Likes

Γιατί δεν το ποστάρεις στο θρεντ των Metallica?
Τα έχουμε ξαναπεί. Η καλύτερη μέταλ συναυλία όλων των εποχών στην Ελλάδα. Ήταν και η καταιγίδα που την έκανε μαγική.

2 Likes

Έχω νοικιάσει τον περιστερωνα των 17τμ στην ταράτσα στο Γαλάτσι αφού μόλις έχω εγκατασταθεί Αθήνα κ με :stuck_out_tongue: λέει η μάνα μου γιατί εγώ κλασσικά δεν ξέρω ν ακούτε τις μανάδες σας να πάω σ ένα μαγαζί με διαφορά πλαστικά είδη να πάρω κουβά σκούπα φαράσι βετεξ αμάξι χλωρίνη κ “αγόρι μου να πάρεις κ κεζαπι να το ρίξεις όλο στην λεκάνη της τουαλέτας”
Πάω παίρνω τα διάφορα συμπραγκαλα κ ρωτάω “το κεζαπι που το εχετε;” “τι ειν αυτο δεν το ξερω” μ λέει ο μπάρμπας εκεί. “Για την τουαλέτα λέω κεζαπι που το ρίχνεις μεσα” “χλωρινη;” μ λέει “Όχι χλωρίνη κεζαπι λέω αυτό το κόκκινο μικρό μπουκαλάκι που ρίχνεις στην λεκάνη”

“Ααααααααα” κάνει “υδροχλωρικό οξύ θελεις”
“Αν είναι σε κόκκινο μπουκαλάκι ναι”
“Ναι αυτός θες. Κεζαπι…δεν το χω ξανακουσει”

Πήρα την μάνα μου τηλ κ την έκραξα που μ το είπε λάθος κ αυτή μ απάντησε “κωλοαθηναιοι” :stuck_out_tongue:

5 Likes

Μαγικο καθαριστικο, μεχει σώσει και στη δουλειά και στο σπιτι

Για το καλαμάκι vs σουβλάκι πές ΟΚ, η “διαμάχη” είναι legit.

Αυτό με τα τυριά είναι κάτι ακατανόητο.

5 Likes

Συγχωρουνται οσοι δεν τους ειδαν το 1993 και το 1999 οταν το λενε αυτο.

2 Likes

Σουβλάκι = καλαμάκι.
Άμα θέλω πίτα, παραγγέλνω πίτα με ό,τι υλικό θέλω μέσα.

6 Likes