Περαστικά
Γαμησε τα, τα δοντια ειναι το χειροτερο, το πιο επιπονο και πιο κοστοβορο πραμα το κερατο μου. Εχω ηδη αρκετες απονευρωσεις και μια θηκη στο παλμαρε μου οποτε καταλαβαινω, καλο κουραγιο.
Για να σπασει ετσι το δοντι ηταν χαλασμενο απο μεσα η ηταν υγιες? Εγω ετσι την τρωω συνηθως, εκει που νομιζω οτι ολα ειναι κομπλε ξαφνικα φευγει ενα κομματακι και ολο το δοντι απο μεσα ειναι σαπιο χωρις να φαινοταν κατι πριν η να με ενοχλησει ποτε.
Υγιές ήταν αλλά είχε περάσει από απονεύρωση πριν κάποια χρόνια. Ήθελε μάλλον θήκη. Έχω ξενερώσει παρά πολύ με την φάση. Όταν φτιάξω όλα τα δόντια που χρειάζονται κάτι, θα έχω λογικά συνολικά 6 ψεύτικα, είτε είναι εμφύτευμα είτε γέφυρα είτε θήκη. Πολλά ρε γμτ…
Αμα ηταν απονευρωμενο αυτο ηταν το βασικο θεμα τοτε ρε, δεν εχουν αντοχη μετα την απονευρωση. Οπως μου ειχε πει η οδοντιατρος μου το απονευρωμενο δοντι ειναι σαν το τρακαρισμενο αυτοκινητο, το επιδιορθωνεις και μπορει να φαινεται σαν καινουριο αλλα παντα εχει προβλημα και καποια στιγμη θα χρειαστει θηκη. Κωλοκατασταση.
6 ε? Καλα πας και εσυ. Εγω τις προαλλες πηγα μετα απο αρκετο καιρο που ειχα να παω λογω καραντινων κτλ, με βαζει κατω και μου λεει εχεις καποια θεματακια, θες κατι σφραγισματα. Ποσα δλδ? Ε 6-7 και ισως καποια απο αυτα να ειναι και απονευρωσεις. Ωραια…
Εμφυτεύματα, αν έχεις την οικονομική δυνατότητα. Οι γονείς μου έβαλαν γέφυρες και τους σάπισαν τα “καλά” δόντια από μέσα, το αποτέλεσμα ήταν να τα χάσουν όλα…μασέλα τώρα, και είναι μόλις 60 χρόνων ρε γμτ!
Ξέρω, ασφαλώς, πως δεν περίμενες εμένα να σ’ το πω.
Περαστικά σου! <3
Αμα σαπισε το δοντι απο μεσα μαλλον δεν εγινε σωστα η απονευρωση πριν μπει η θηκη ρε συ, δεν ειναι συνηθες αυτο.
Τα εμφυτευματα περα απο το μεγαλο κοστος εχουν και αυτα τα δικα τους προβληματα.
Περαστικά!
Αυτό με τα δόντια είναι το χειρότερό μου κι εμένα, προσπαθώ να τα προσέξω μέχρι να αρχίζω να βάζω εμφυτεύματα στο μέλλον.
@morgoth τι προβλήματα έχουν τα εμφυτεύματα;
Περαστικα ρε @QuintomScenario
Κ απο εμενα σήμερα αλλο ενα δοντι αποχωρησε απο το σωμα με την βια. Τι δοντι δηλ οτι ειχε απομείνει. Ενα φτιαχνω 3 χαλανε. Ειπα στον γιατρο σήμερα μηπως να τα βγάζαμε ολα να τελειώνουμε γέλασε του ειπα να το σκεφτεί. Νεο ραντεβου σε 2 βδομαδες για ενα τεραστιο απόστημα.
Παρόμοια περίπτωση ειχα κ εγω οταν δαγκωσα ενα κουκουτσι που ειχε μεινει σε βαζακι με ελιες ροδελες του lidl χωρις ευτυχώςνα παθω καποια ζημια. Αν κ ηξερα οτι αναγραφει επανω η συσκευασία οτι ισως περιεχει καποιο κουκουτσι έστειλα μειλ ισα ισα να φερω εναν μικρο πανικο στο τμημα ποιοτικου ελεγχου κ στους συναδέλφους εργαζόμενους των καταστημάτων τους
Μου απάντησαν συγγνωμη οτι αναγράφεται μπλα μπλα κ να τους στείλω το λοτ ναμπερ. Αυτα.
Αυτο που μου ειχε πει η οδοντιατρος μου ειναι οτι αφουβαλεις εμφυτευμα πρεπει να το προσεχεις και να το καθαριζεις πολυ τακτικα γιατι αν γινει μαλακια και κανει αποστημα εκει κοντα λασκαρει το εμφυτευμα και θες καινουριο μετα, που δεδομενου του κοστους δεν εχει πλακα.
Σε γενικες γραμμες αν υπαρχει δοντι να το στηριξει απο κατω συνηθως πανε σε θηκη οι οδοντιατροι και λογω του κοστους, το εμφυτευμα απ’οτι καταλαβαινω ειναι λιγο τελευταια λυση αν εχει διαλυθει εντελως το δοντι.
Ολα αυτα συμπερασματα που βγαζω εγω και απο αυτα που μου ειπε η γιατρος μου ετσι? Μπορει να λεω βλακειες, γιατρος δεν ειμαι.
Η τεχνολογια σιγουρα εχει προχωρησει βεβαια, γι αυτο και τα σφραγισματα, οι γεφυρες, οι θηκες, ολα αυτα ειναι καλυτερα ακομα κι απο πριν 10 χρονια, οποτε νιωθω λιγο καλυτερα (αλλα οχι πολυ :P) Μετα απο συζητηση με τον οδοντιατρο μου προτιμησα την λυση της γεφυρας αφενος γιατι εχω κανει απονευρωση και στο διπλανο δοντι, το οποιο θα χρειαζοταν θηκη σε βαθος χρονου (με ενα sbarro δυο τριγονια), και αφετερου γιατι η ασφαλεια μαλλον θα καλυψει ενα μεγαλο μερος του κοστους, ενω με το εμφυτευμα δεν παιζει.
Στις λεπτομερειες κανενας μας δεν τα γραφει μαλλον πολυ σωστα, αλλα η γενικη ιδεα ειναι αυτη που ειπες μερικα ποστ πιο πανω, οτι απο την στιγμη που ενα δοντι θα χαλασει και θα περασει απο απονευρωση ή οτιδηποτε αλλο, σε βαθος χρονου θα χρειαστει συντηρηση. Δεν υπαρχει δυστυχως καμια λυση που θα κρατησει ξερω γω 60 χρονια και θα σε απαλλαξει για παντα.
Περαστικα και σε σενα!
Περαστικά μάγκες, ότι πιο ενοχλητικό είναι ελπίζω να τελειώνει σύντομα.
Σε άλλα νέα μου στέλνουν βιντεάκια με GNTM τώρα που ξανά άρχισε και έχω 2 ερωτήσεις.
1)πως είναι στον αέρα αυτό το τσίρκο ρε παιδιά αλήθεια;;
2)Είναι στημένο να προσβάλει κόσμο η Καγιά για τα νούμερα και να μην αντιδράει κανένας;;; Διαφορετικά αν ήμουν μια απ τις κοπέλες εκεί θα της είχα χώσει μπουκέτο στα δόντια
Να κάνουμε GNTM thread ή είμαστε πολύ μάτσο?
Κάντε θρεντ να γελάσουμε. Πότε ξεκίνησε αυτή η μαλακίτσα; Χαχα
Να ξεκινήσω ν το βλέπω άμα είναι να σχολιάζουμε χαχ
Κόβιντ για πρώτη φορά και για μένα… πυρετός, ήπιοι πόνοι και δυστυχώς ναυτία και εμετοί
Περαστικα ρε συ!
Black Metal Night
September 23rd 1984
Destruction with Angelripper Sodom
from venomcollector.com:
“The lunatics of DESTRUCTION attended this cult event in full hardcore metal gear and played 3 songs with borrowed instruments for the few hundred fanatic bangers and thrashers from all over Germany and also secured a SPV deal for their legendary “Sentence of death” MLP that night.”
Αμούστακα παιδιά.
Περαστε κι απο εδω μια βολτα αν θελετε.
5 χρόνια σπουδές ηλεκτρολόγου, αν με βάλεις μπορώ να σου υπολογίσω ενεργούς, αεργους, μιγαδικές ισχείς, ροές φορτίων, απώλειες, να αναλύσω μεταβατικές καταστάσεις στο κύκλωμα κλπ, και αναγκάζομαι να δώσω 30€ σε ηλεκτρολόγο για να μου αλλάξει το διακόπτη αφού δεν ξέρω από ποια μεριά κρατάμε το κατσαβίδι