Απ’οτι καταλαβα η διαφορα μας ειναι οτι εσυ οριζεις την ποπ οπως ο Αντυ Γουορχολ και οι συνιδρυτες της ποπ αρτ, ενω εγω ως οτιδηποτε δημοφιλες. (Θεωρωντας οτι ποπ αρτ ειναι μια πιο περιορισμενη μορφη τεχνης, η οποια δεν εξαπλωνεται σε μουσικη, κινηματογραφο κλπ, και κατι διαφορετικο απ’αυτο που λεμε-για να δικαιολογησω την αποψη μου. Με τον ορισμο που εδωσες πχ, ενα ποπ βιβλιο ειναι αυτο που παιρνει στοιχεια απο πολλα αλλα και τα συμπυκνωνει στις σελιδες του, το ιδιο και μια ποπ ταινια. Ορισμος που με βρισκει περα για περα αντιθετο) Τελος παντων, δεν βγαινει ακρη μαλλον.
Μην αναφερεις το ψαξιμο σε θεματα μουσικης, ταινιων κλπ. Δεν εχει σημασια. Μπορει να εχεις τεραστιες γνωσεις σ’ενα αντικειμενο και να κολλας στον πρωτο καλλιτεχνη που γνωρισες. Τωρα για το αν την λενε καποιοι ή οχι, γουστα ειναι και δεν θα πρεπει να γινεται κριτικη σ’αυτα. Αν και δε νομιζω οτι εγινε καμια επιθεση, πιο πολυ κουβεντα θα το λεγα. Οσο μιλαμε σοβαρα δηλαδη, γιατι πανω στην πλακα εχουμε πει διαφορα.
+1 στον Κάρβου (τώρα τελευταία συνέχεια με προλαβαίνεις γμτ !)
Άλλο pop (Madonna), άλλο δημοφιλής (Αρναούτογλου - μπλιαχ), άλλο γνωστός (Λαρς Φον τρίερ - πολύ αμφιβάλλω). Επειδή τα περισσότερα έχουν ειπωθεί, θα προσπαθήσω να πω 1-2 διαφορετικά.
Βασικά το πρόβλημά μας είναι θέμα ορισμού. Ακριβής μετάφραση του pop, ως όρος της τέχνης στα ελληνικά δεν υπάρχει. Θέλω να συμφωνήσω με τους προλαλήσαντες στα εξής σημεία :
Α.ζεπ αν πεις στον περισσότερο κόσμο τις λέξεις Λαρς Φον Τρίερ, θα σου απαντήσει “ποιός, το δεξί μπακ της Κοπενχάγης ?”. Μην τρελαθούμε κι όλας που έγινε κ ο θεούλης, mainstream. Οι περισσότεροι δεν τον ξέρουν καν κ ζήτημα αν είναι να έχουν δει 1 ταινιά του. Μην βλέπεις εμάς που φάγαμε τα χρόνια μας με τον μεγάλο Δανό…
Β. Στη μουσική συμφωνώ πως χαρακτηρίζουμε ποπ όποιον πουλάει κ δεν μας αρέσει. Τόσο απλά. Πχ μιλώντας για Ηιμ κ Evanescence (όσοι δεν βαριέστε ψάχτε τα άρθρα του ρόκιν που τους αναλύω εις βάθος) : δεν τρελαίνομαι, δεν πεθαίνω, αλλά αμφότεροι έχουν καλές στιγμές. Απλά κάποιοι πιουρίστες θεωρούν διασκεδαστικό να τους θάβουν καθολικά, χωρίς ενδεχομένως να έχουν ασχοληθεί επισταμένως. Πάντως κ οι δύο έχουν κάνει το copy-paste από επάγγελμα -> λειτούργημα…
Γ. Αλλά μιας κ είπαμε για copy-paste : οι MAiden τι κάνουν τελευταία ? Ή μήπως ο Eddie δεν είναι φοβερό μαρκετινίστικο ΚΑΡΑΠΟΠ δημιούργημα ? Μην κολλάμε σε ταμπέλες παρακαλώ…
1.αλλο εννουσα,ισως δεν το εξεφρασα σωστα…εννουσα πως πχ. τα φιλαρακια ειναι κωμωδια, βγαζουν γελιο και εχουν καποια αισθητικη,και εχει απηχηση για τον σκοπο που προβαλλεται(δλδ να λιωνουμε).επισησς, ο κωδικας πχ αν και πολυ εμπορικο βιβλιο και με πολυ σαλτσα θετει ενα προβληματισμο.σκηνοθετες του χολιγουντ (αν και εγω ειμαι υπερ του ανεξαρτητου σινεμα) οπως ο ολιβερ στοοουν (παρα τα πολλα κακως κειμενα των ταινιων τους) εχουν ενα εντονο σκηνοθετικο υφος και σε καθηλωνουν.Αντιθετως, στη μουσικη που απευθυνεται στο ευρυ κοινο (ας μη χρησιμοποιησω τον ορο ποπ καλυτερα) σε διεθνες επιπεδο
ειναι τραγικα σπανιο να βρεθει κατι φυσιολογικο…η παρις χιλτον φαλτσαρει και γδυνεται στα βιντεοκλιπ. η μπιγιονσε γδυνεται…η αλλη γδυνεται…η αλλη πλενει αμαξι φορωντας(?) βρεγμενο μπικινι στο βιντεοκλιπ της…ο ρομπι πιο πολυ ενδιαφερεται για το τι θα φορεσει στις συναυλιες (καρο φουστιτσα) παρα για τη φωνη του…αυτο εννουσα βασικα…
2.manowar ,evanesence, nightwish,him, δε μου αρεσουν καθολου, αλλα διικαιωμα του καθενος να ακουει ο,τι θελει.
3.αυτοι που ανεφερες(εκτος των μανογουαρ) δεν το εκαναν για επιδειξη, απλως ετσι το ενιωθαν.(αν και δε μου αρεσουν ολοι)
4.οσον αφορα τους dream theater , ε επεσαν θυματα λασπολογιας
λεντ ζεπ ¨:
1.οι maiden ειναι μεταλ που εχει μεγαλη απηχηση.
2.ο τριερ ειναι κορυφαιος.οπως σωστα κατα τη γνωμη μου εγραψες πριν, αλλο η ποπ αρτ, που ειναι απο τα σημαντικοτερα ρευματα τεχνης και αλλο η σημερινη ‘‘ποπ’’ τεχνη και κουλτουρα, δλδ ο,τι απευθυνεται στο ευρυ κοινο και ΣΧΕΔΟΝ παντα δε σκιζει και σε ποιοτητα
το προβλημα του ορισμου της ποπ στον κινηματογραφο και τα βιβλια κτλ ειναι οτι στη μουσικη ο ‘‘ποπ’’ ηχος ειναι κατι το οποιο ολοι βιωματικα κ μονο αναγνωριζουμε.
3.δλδ οτι δεν ειναι αντεργκραουντ ειναι ποπ?δλδ πλεον ο τζιμ τζαρμους και ο βιμ βεντρες ειναι ‘‘ποπ’’ ως σκηνοθετες? φυσικα και οχι. επισης ας διαχωρισουμε την αναγνωρισιμοτητα απο την απηχηση.
ΥΓ1.καρβου ελα κ εσυ στο κλαμπ του καφκα και του ερμαν εσσε 8)
ΥΓ2.καρβου απο ποτε και γιατι? :oops: μαλλον θα καταλαβες πως ειμαι ενα υπεροχο αθωο πλασματακι.
ΥΓ3.μην ποσταρετε πανω στο ποστ μου γτ θα πρεπει να απαντησω.
ΥΓ4.φιλακια κ καλη χρονια!
Για να ξεκαθαρισω τη θεση μου για HIM τους κραζω μονο και μονο επειδη ειναι σκατιπουστες και ο Βιλε δε τραγουδαει αλλα βογκαει λες και του βαζουν ζαρζαβατικα στο πισινο!
montecristo ο Eddie κάθε άλλο παρά μαρκετινίστικο δημιούργημα είναι. Αν το πιστεύεις αυτό τότε σίγουρα δεν ξέρεις την ιστορία πίσω απ αυτό το “σύμβολο” για τους Maiden, πως προέκυψε και πως έφτασε να είναι έτσι όπως το ξέρουμε τώρα.
@kourou: Το ότι πολλά black metal (κυρίως) σχήματα υποκρίνονται για τις θρησκευτικές τους πεποιθήσεις είναι γνωστό και δεδομένο. Αλλά γενικά κάνεις λάθος, σύγκρισή τους με τον τρόπο που προκαλούν οι HIM δεν υφίσταται. Ένα αυτό. Δεύτερον το θέμα που ανοίγεις (αν προκαλούν ή όχι) είναι πολύ πιο περίπλοκο απ το να πεις αν πιστεύουν ή όχι στο Θεό και αν το παραδέχονται. Αυτή είναι πολύ επιδερμική προσέγγιση του θέματος “πρόκληση” για τις ακραίες μπάντες.
Έχε χάρη που υποσχέθηκα στον εαυτό μου να μη νευριάζω πολύ το 2007,αλλιώς θα σου λεγα!!! :lol:
Πόσα τραγούδια τους έχεις ακούσει και το λες αυτό??
Με τσάτισες πάλι!!! :twisted:
Το αν πιστεύουν στο Θεό δεν έχει να κάνει με το αν προκαλούν ή όχι, αλλά με το αν υποκρίνονται ή όχι. Δύο διαφορετικά πράγματα, αν και μερικές φορές το ένα φέρνει το άλλο.
Πράγματι, μερικές φορές δεν ανοίγει την κεντρική σελίδα και το σπαστικό ήταν ότι μόλις το έκανε και δε ξέρω πλέον ποια είναι τα νέα και αδιάβαστα μηνύματα…
Εισαι πιο γκεη απο τον Σεργουλοπουλο και πιο ασχημος απ’τον Lemmy. Σαχλε. Σαλτιμπαγκο και κρετινε. Your mother was a hamster and your father smelled of elderberries.
Οχι οτι πουλαει ειναι εμπορικο.Αυτο που αποσκοπει στο να πουλησει ειναι εμπορευματοποιημενο.
Ναι αλλα και η bjork που θεωρειται ποπ μονο γνωριμους ηχους δεν χρησιμοποιησε και σιγουρα ηταν (ειναι) καινοτομος.Λογικα και οι δυο εννοιες ειναι σωστες.
ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΕΝ ΒΑΡΕΘΗΚΑΤΕ ΠΙΑ ???
Είναι δικαίωμα της να ακούει ότι θέλει …Δεν σου αρέσουν οι ΗΙΜ?
Μην τους ακούς…Σε κάποιους αρέσουν … Γιατί ? Γιατι πολλοί απλά τουσ αρέσουν …Όπως και εσύ μπορεί να ακούς κάποιους άλλους που δεν αρεσουν σε όλους.Σε κάποιους δεν αρέσουν οι scorpions , anathema, after forever, αυτό δν σημαίνει ότι είναι μάπες…Σεβαστή η άποψη σου , ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει άποψη για το οτιδήποτε…
Από εκέι και πέρα όμως δεν το τι ακούει ο καθένας είναι δικαίωμα του και κανένας δεν επιτρέπετε να επιβάλλει στον άλλο τι θα ακούσει και τι όχι . Αν ήταν έτσι θα είχαμε γίνει όλοι μια μάζα από στρατιωτάκια που θα ακούγαν το ίδιο είδος μουσικής , τα ίδια συγκροτήματα , τα ίδια τραγούδια συνέχεια κ συνέχεια…φαντάζεσαι πώς θα ήταν ??
Μου ήρθε το παρακάτω mail σήμερα και το βρήκα αρκετά έξυπνο:
Τον περασμένο μήνα μια παγκόσμια έρευνα πραγματοποιήθηκε από τον ΟΗΕ. Η μόνη ερώτηση που υποβλήθηκε ήταν:
“Παρακαλώ θα εκφέρετε την τίμια και ειλικρινή γνώμη σας για τη λύση στο πρόβλημα της έλλειψης τροφίμων στον υπόλοιπο κόσμο”.
Η έρευνα απέτυχε για τους παρακάτω λόγους:
Στην Αφρική δεν ήξεραν τι σημαίνει τρόφιμα
Στην Ανατολική Ευρώπη δεν ήξεραν τι σημαίνει τίμια.
Στην Αγγλία δεν ήξεραν τι σημαίνει ειλικρινή.
Στην Δυτική Ευρώπη δεν ήξεραν τι σημαίνει έλλειψη.
Στην Σκανδιναβία δεν ήξεραν τι σημαίνει πρόβλημα.
Στην Κίνα δεν ήξεραν τι σημαίνει γνώμη.
Στη Μέση Ανατολή δεν ήξεραν τι σημαίνει λύση.
Στη Νότια Αμερική δεν ήξεραν τι σημαίνει παρακαλώ.
Στις δε ΗΠΑ δεν ήξεραν τι σημαίνει υπόλοιπος κόσμος!!!