κάρτα αλλάγης έχεις??? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
κάρτα αλλάγης έχεις??? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:[/quote]
=D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D>
Χρονια Πολλα σε ολους τους Θανασηδες και τις Θανασουλες
Xρόνια πολλά!!
Πάντα ευτυχισμένες/-οι!!
κάρτα αλλάγης έχεις??? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:[/quote]
:o :o :o
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Τρομερο!
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Thanks Gigatron και ολους τους αλλους! Και τις δικες μου ευχες σε οσους γιορταζανε και γιορταζουν την καθε στιγμη!
thanks guys… :oops:
να στειλω κ εγω τις ευχες μου στους συνονοματους/τες!
ΧΙΠΠΙΚΟΣ ΕΡΩΤΑΣ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ
Χρονια Πολλα Ομοιδεατη!!!
Χρονια πολλα και ολους-ες που ειχαν γιορτη!!!
Cheers!!!
Ο ιός που προκάλεσε την πανδημία «ισπανικής γρίπης» το 1918, τη χειρότερη επιδημία της Ιστορίας, ήταν τόσο θανατηφόρος επειδή προκαλούσε ανεξέλεγκτη αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος, διαπιστώνουν Αμερικανοί και Καναδοί ερευνητές.
Τα νέα στοιχεία ίσως είναι πολύτιμα για την αντιμετώπιση της γρίπης των πτηνών, η οποία θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα μεταλλαχθεί και θα προκαλέσει νέα πανδημία.
Η ισπανική γρίπη του 1918 σκότωσε γύρω 20 έως 50 εκατομμύρια ανθρώπους, περισσότερους από ό,τι οποιαδήποτε άλλη γνωστή επιδημία. Παρά τις αντιδράσεις μια μερίδας επιστημόνων, ο ιός αναδημιουργήθηκε πέρυσι στο εργαστήριο από δείγματα ιστών που λήφθηκαν από θύματα της ασθένειας.
Ο ιός υπάρχει σήμερα μόνο σε δύο ερευνητικά κέντρα, τα οποία διαθέτουν εργαστήρια βιοασφάλειας επιπέδου 4, τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) στην Ατλάντα και στην Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας στο Ουίνιπεγκ του Καναδά.
Οι ερευνητές έμειναν έκπληκτοι όταν μόλυναν επτά μακάκους με τον αναστημένο ιό. Όπως αναφέρουν την Πέμπτη στο περιοδικό Nature, ο ιός πολλαπλασιάστηκε εξαιρετικά γρήγορα, και η μόλυνση προκάλεσε μια τόσο ακραία αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος ώστε οι πνεύμονες των πιθήκων καταστράφηκαν σε διάστημα ημερών.
Η ακραία αυτή αντίδραση οφειλόταν σε αυτό που οι γιατροί ονομάζουν «καταιγίδα κυτοκινών» -οι κυτοκίνες είναι μόρια που μεσολαβούν στην επικοινωνία κυττάρων του ανοσοποιητικού συστήματος.
Το πείραμα ήταν σχεδιασμένο να διαρκέσει 21 ημέρες, ωστόσο οκτώ ημέρες μετά τη μόλυνση οι μακάκοι υπέφεραν τόσο πολύ από το υγρό που είχε συσσωρευτεί στους πνεύμονές τους ώστε οι ερευνητές αναγκάστηκαν να τους θανατώσουν. Κανένας άλλος ιός γρίπης δεν είναι θανάσιμος για τους πιθήκους.
Τα θύματα της πανδημίας του 1918 ουσιαστηκά πνίγηκαν από το υγρό στους πνεύμονες, σχολιάζει ο Γιοσιχίρο Καουαόκα του CDC, επικεφαλής της μελέτης.
Στο μεταξύ, η ερευνητική ομάδα που αναδημιούργησε πέρυσι τον ιό ετοιμάζεται να δημοσιεύσει στο Science τα αποτελέσματα έρευνας που έδειξε ότι μια μικρή μετάλλαξη στο γενετικό υλικό του ιού του 1918 είναι πιθανό να ευθύνεται για την ταχύτατη διάδοσή του.
Τα συμπεράσματα από τις δύο έρευνες φαίνεται να έχουν προγνωστική αξία για το κατά πόσο ο ιός Η5Ν1 της γρίπης των πτηνών θα μπορούσε να αποδειχθεί εξίσου επικίνδυνος.
Επόμενο βήμα για τον Δρ Καουαόκα του CDC είναι να εξετάσει γενετικά τροποποιημένες «εκδοχές» της ισπανικής γρίπης για να εντοπίσει τις γενετικές αλληλουχίες που της έδωσαν τη δύναμη να σκοτώνει.
Αλόρα! Χθες το πρωί πήγα Πάτρα και έκατσα μέχρι σήμερα το πρωί. Περάσαμε πολύ ωραία, πήγαμε και Ναύπακτο, κάναμε και βόλτα το βράδυ στην Πάτρα η οποία μου άρεσε περισσότερο από κάθε άλλη φορά (4 συνολικά-η τελευταία πριν 2 χρόνια). Ωραίες αυτές οι σύντομες εκδρομούλες! 8)
Αύριο το πρωί θα πάω για paitball!!
:evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
Χθες το πρωι πηγα βιβλιοθηκη.Εφυγα το απογευμα,πηγα γηπεδο και μετα ξεραθηκα στον υπνο.
Σημερα το πρωι πηγα παλι βιβλιοθηκη.
Και αυριο το πρωι (που ο κοζυς θα παιζει paintball) θα ειμαι παλι βιβλιοθηκη.Και για τον επομενο μηνα θα ειμαι τακτικοτατος πελατης της.
Τι καλα που περναμε βρε.
Γαμιεται η εξεταστικη.
Cozy σταματα…!!!
Και εμεις που εχουμε περασει β εξαμηνο θα καθοοομαστε για εναμησι μηνα ακομα…
Και εμεις που εχουμε περασει β εξαμηνο θα καθοοομαστε για εναμησι μηνα ακομα…[/quote]
Σε μισω.
Ποτε να μην παρεις πρωταθλημα ρε.
Ουτε Ευρωλιγκα!
:evil:
Κακο ειναι αυτο, ακου που σου λεω…
Θα μαθεις στο καθησιο και μετα δεν θα παιρνεις τα ποδια σου…
4η σερί μέρα εσώκλειστος λόγω της γαμημένης γρίπης…Τουλάχιστον την Κυριακή πιστεύω να έχω αναρρώσει ελέει Pain of Salvation…
Κατά 80% έχω χάσει και εξεταστική + εξάμηνο…
όλο το forum είναι περήφανο για σένα
Αυτη τη βδομαδα βγαινει (επιτελους,1 μηνα+ περιμενω) και το 14ο επεισοδιο της 2ης σεζον του Prison Break!Παμε ρε Σκοφιλντ!
Αρχισε και η 6η σεζον του 24,ο συγχρονος Ραμπο θα σωσει παλι την Αμερικη απο τους κακους μουσουλμανους.
Αρχιζει και η εξεταστικη οπως ειπαμε.
Οι περισσοτεροι κανουν καταληψεις(βεβαια αμα θελει θα το περασει το πλαισιο και θα πουμε και το Αlexander the Great ολοι μαζι) και χανουν τα εξαμηνα ή καθυστερουνται τα πτυχια τους.
Ο κοσμος αρρωσταινει.
Η Ευρωπη καταστρεφεται απο τις καταιγιδες.
Εφυγε ο χατζηνικολαου απο τον Alpha.
Τρελα γλεντια.