Εδώ πάλι βράζει ο τόπος…Ουφ…
παω να δω ταινια και επανερχομαι με περισσοτερες διαφωνιες
γκουχ γκουχ.
Βηχαλάκι; Περαστικά!
Τώρα μίλα :Ρ
Τίποτα δεν είναι πιο γλυκό απ’ την ξαδερφούλα μου να λέει “Awww. You pinched meee!” με την περίεργη φωνούλα της. (L)
Τα λες τώρα που είδες κάποια πράματα και πωρώθηκες.Για να σε δω στην αίθουσα τοκετού όταν θα βλέπεις live splatter…
Δεν είναι θέμα των παιδιών, παρακολούθα την συζήτηση :p. Έχω ζήσει κάποια χρόνια αμερική και θίχτηκα
Σε ζηλεύω:(
κι εγώ!
πάντως, τώρα που είπε ο τυχερός vedder για Αμερική…όσοι αμερικανοί έχω γνωρίσει είναι ευγενέστατοι και πολύ γλυκομίλητοι:) (δυστυχως, δεν έχω παέι ποτέ εκει:( )
Να ζήσει η τιμημένη Αμερική:p
:vibrate:
Με αφορμή το πόλεμο στον Καύκασο, το Dead Winter Dead ξαναμπαίνει στο στέρεο. Α ρε Savatage, επίκαιροι όσο ποτέ! 8)
Λόγοι Για Να Γουστάρω Τις ΗΠΑ:
-
Η πατρίδα αρκετών απο τις αγαπημένες μου κινηματογραφικές ταινίες. Και δεν αναφέρομαι απαραίτητα στα χολλυγουντιανά. Ανάμεσα σε τόσους, ή πατρίδα του Stanley Kubrick και του Woody Allen.
-
H χώρα του κινουμένου σχεδίου. Η χώρα που γέννησε τον Μίκυ Μάους. Οι Simpsons.
-
Πατρίδα του Τομ Ρόμπινς, ένας απο τους αγαπημένους μου συγγραφείς.
-
Το περιοδικό MAD
-
Η δημοτικότητα που γνωρίζουν εκεί τα κόμικς
-
H χώρα που γέννησε πολλά απο τα αγαπημένα μας συγκροτήματα (και μουσικές). Βγάλτε τις ΗΠΑ απο τον μουσικό χάρτη, και η μουσική που ακούμε θα γίνει πολύ φτωχότερη.
-
Το NBA
8 ) Η ύπαρξη εκεί ορισμένων απο τις πλέον προοδευτικές φωνές του πλανήτη, όσο αφορά ζητήματα κοινωνικά κλπ. Μη ξεχνάμε την πολιτισμική επανάσταση της δεκαετίας του 60, μη ξεχνάμε το Σιάτλ, κλπ. Μη ξεχνάμε την προοδευτική αυτή πλευρά των ΗΠΑ, που είναι και πολύ ελπιδοφόρα κατά τη γνώμη μου.
-
Η Νέα Υόρκη, ως πόλη, έχει έναν μύθο, όπως και να το κάνουμε.
-
Η χώρα των ηλεκτρονικών υπολογιστών.
Λόγοι Για Να Αντιπαθώ τις ΗΠΑ:
-
Είναι ή προσπαθούν να είναι το επίκεντρο του κοινωνικου-οικονομικού συστήματος που απομυζεί τον πλανήτη και καταπιέζει τόσους πληθυσμούς (δεν είναι η μόνη βέβαια, απλά προσπαθεί να κρατάει τα ηνία).
-
Η απίστευτη αμάθεια που διέπει ένα σημαντικό μέρος των Αμερικάνων, σχετικά με θέματα που αφορούν τον κόσμο στον οποίο ζουν. Η ευκολία με την οποία γίνονται έρμαιο των ΜΜΕ.
-
Η όλη προσήλωση τεράστιου μέρους του πληθυσμού της στο τρίπτυχο “πατρίδα-θρησκεία-οικογένεια”. Γενικά ο όλος συντηρητισμός που συναντάει κανείς σε μεγάλο ποσοστό.
-
Η Νέα Υόρκη, απο την αρνητική της τώρα πλευρά, με τις άπειρες ανισότητες της. Η χώρα που όρισε αυτό που λέμε “ανωνυμία της μεγαλούπολης”.
-
Ο όλος εθνοκεντρισμός τους, το οτι έχουν την αίσθηση οτι βρίσκονται ή οτι πρέπει να βρίσκονται στο κέντρο του κόσμου.
-
Η διαστρέβλωση λέξεων και ιδανικών όπως “ανθρώπινα δικαιώματα”, “ελευθερία”, “δημοκρατία” και φυσικά το κλασικό “american dream”. Και εντάξει οι πολιτικοί, αναρωτιέμαι όμως πόσο αυτή η διαστρέβλωση φτάνει στα στρώματα του κόσμου.
-
Η πατρίδα του junk food.
BONUS χαρακτηριστικό ενδιαφέροντος (ούτε θετικού, ούτε αρνητικού) : Η πλέον σύνθετη και πολύπλοκη χώρα στον πλανήτη.
Αυτά λοιπόν. Συμπέρασμα? Με ελκύουν απο τις ΗΠΑ περισσότερο στοιχεία που αφορούν το πολιτισμικό της κομμάτι, συγκεκριμένα χαρακτηριστικά της “μαζικής κουλτούρας”, όπως κινηματογράφος και μουσική. Με απωθούν στοιχεία που αφορούν περισσότερο το πολιτικό/κοινωνικό της κομμάτι. Κάτι που επιβεβαιώνει τελικά πως (παγκοσμίως), το πολιτισμικό κομμάτι αυτής της χώρας είναι το σημείο-κλειδί της, το σημείο που ποντάρει αυτή η χώρα. Έστω και αν αφορά κυρίως τα προιόντα των μεγάλων πολυεθνικών, τα McDonalds και τις ταινίες του Χόλλυγουντ. Παρά την αμφισβήτηση που τόσος κόσμος δείχνει προς την κοινωνική της πολιτική, πόσοι μπορούν να αμφισβητήσουν όλα μα όλα τα προιόντα που γέννησε η μαζική αμερικάνικη κουλτούρα και να ζήσουν χωρίς αυτά?
Και αυτά τα λέω γιατί ο “αντιαμερικανισμός” σε συγκεκριμένα στρώματα πληθυσμού είναι σχεδόν μόδα, χωρίς οι ίδιοι καλά καλά να ξέρουν για ποιό πράγμα μιλάνε.
Προσυπογράφω όλο το ποστ του ελλανόρ, αλλά στέκομαι κυρίως σε αυτό το κουοταρισμένο σημείο. Και δυστυχώς έτσι είναι. Και έχουμε και στην Ελλαδα “αντιαμερικανούς” που φοράνε all-star και πίνουν coca cola.
Δεν μπορεί κάποιος να είναι αντι-αμερικανος απο πολιτικής άποψης ξέρω γω?
Δεν σημαίνει μπουκοταζ σε οτιδηποτε αμερικανικο, θα ηταν αδυνατο αλλωστε…
Σωστός, παράλειψις μου. Αναφέρομαι σε αυτούς μου κράζουν την Αμερική γενικώς, με γενικότητες και αοριστίες.
Αν και ακόμη και απο πολιτική άποψη, όπως ανέφερε και ο αλέξανδρος, υπάρχουν αρκετά προοδευτικά μυαλά εκεί, αλλά δυστυχώς είναι λίγά. Και όσους αμερικανούς έχω γνωρίσει, ήταν πολύ ευγενικοί, και δεν είχαν καμία σχέση με την αμερική του μπους και των μμε.
Ότι υπάρχουν, υπάρχουν, απλά δεν μπορουν να ακουστουν. Ως γνωστον τα μιντια ειναι αυτα που καθοδηγουν και ελέγχουν τον εύπιστο και , αφελή να το πω?, αμερικανικο λαό, και πίσω από τα μίντια όλοι ξέρουμε ποιοι είναι, οποτεεεε…
Να πάτε όλοι επειγόντως να δείτε το Dark Knight! :razz:
Τωωωωωωωρα?
Ναι ρε! Ραζζ ραζζ
Είμαστε εκεί απ’ τη πρώτη μέρα προβολής,εμείς οι true.