Δεν έχω ασχοληθεί γιατί έχουν ειπωθεί πολλά και από τις δύο μεριές και δεν έχω διάθεση σε ροκ φόρουμ να λέω τις πολιτικές μου πεποιθήσεις. Μία παρατήρηση μόνο…
1996 δεν έγιναν τα Ίμια με νεκρούς Έλληνες στρατιώτες? 1995 δε δολοφονήθηκε από τα παράνομα στρατεύματα Τουρκικής κατοχής ο Σολομώντας Σωλομού (και άλλος ένας που έχει κολλήσει το μυαλό μου και δε μπορώ να το θυμηθώ:x ) επειδή τόλμησε να κατεβάσει την Τουρκική σημαία από τα κατεχόμενα της Κύπρου? Πέρσι δεν έφτασαν τα Τουρκικά F-16, full εξοπλισμένα στην Άνδρο? (δηλαδή 2 ώρες ΜΕ ΚΑΡΑΒΙ από την Αθήνα). Να μη μιλήσουμε για τους νεκρούς Έλληνες στρατιώτες το '74 στον Αττίλα. (32 χρόνια έχουν περάσει μόλις). Και δεν αναφέρομαι μόνο στους Κύπριους, αλλά και σε αυτούς από τον Ελλαδικό χώρο.
Freedomofrock, είσαι μικρούλης και μπορεί να μη τα θυμάσαι τα περισσότερα (ειδικά το '74 δε το έζησα ούτε εγώ), αλλά το να είσαι βέβαιος ότι για ένα Αιγαίο γεμάτο πετρέλαιο στο υπέδαφος, δε θα γίνει ποτέ τίποτα με την Τουρκία, το θεωρώ μεγάλη αφέλεια…
Καλά, δεν είναι ανεύθυνη και η άλλη πλευρά που έκανε ολόκληρη εισβολή και έφερε αποίκους. Το γεγονός όμως είναι ένα. Ότι έγινε…
ΥΓ. Ακόμα θυμάμαι και τις δύο εκτελέσεις που τις είχα δει στη τηλεόραση και είχα σοκαριστεί… Ειδικά στου Τάσου Ισάακ (thanks Davidian) είχαν εμπλακεί στο θάνατο του μέχρι και πολιτικά πρόσωπα του ψευδοκράτους
Καλα και οι δυο χωρες ευθηνονται για την κατασταση που επικρατει αλλα πιστευω οτι περαν απο καποια επισοδια οπως στα Ιμια και περισυ στην Ανδρο, δεν θα υπαρξει τιποτα παραπανω, δυσκολο να γινει πολεμος μεταξυ των δυο κρατων.
Φιλική συμβουλή.Ψάξε και άλλο το θέμα…Μην βγάζεις αβίαστα συμπεράσματα…Διάβασε πολλά βιβλία επί του θέματος,διασταύρωνε πληροφορίες και ποτέ μην κοίτας τι γράφει ένας συγγραφέας από μόνος του.
Και εσύ μικρός είσαι και για αυτό δεν έχεις καταλάβει τη σημασία που είχαν τα Ίμια. Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ένας πόλεμος μίας ημέρας. Δεν ήταν τόσο μικρής σημασίας γεγονότα όπως τα βλέπουμε σήμερα και λέμε πάλι καλά που δεν έγινε καμία βλακεία και δε μπλέξαμε σε πόλεμο… (Τότε βέβαια, είχε πέσει πολύ κράξιμο στον Πάγκαλο που δεν ήταν περισσότερο σκληρός με τους Τούρκους…:-k :-k :-k )
Ο Αττίλας ήταν σχέδιο των Αμερικάνων και των Βρετανών έτσι ώστε να καταφέρουν να ελέγξουν καλύτερα την πολύ καλή γεωπολιτική θέση της Κύπρου (ανάμεσα στις 3 ηπείρους,μην το ξεχνάμε) και έτσι ώστε να μειώσουν την Ελληνική επιρροή στην Κύπρο (Μην ξεχνάτε ότι οι Κύπριοι τότε αναζητούσαν την Ένωση με την μητέρα Ελλάδα)…Επίσης δεν είναι τυχαίο ότι έχουν καταληφθεί τα τμήματα του νησιού που είναι τα πιο πλούσια και τα πιο προσοδοφόρα.Τελος πάντων είναι πάρα πολλά,μην τα αναλύσουμε εδώ τώρα.Στο κάτω κάτω είμαστε μουσικό forum…8)
Κοιτα καλυτερα που δεν εγινε πολεμος, και σιγα μην γινοταν για τα Ιμια, θα μου πεις δεν παιζει ρολο η εκταση αλλα η διεκδηκηση του εδαφους, επειδη μερικα χρονια μετα απο το συμβαν (ημουν πολυ μικρος) ενδιαφερθηκα να μαθω για αυτο. Το θεμα ειναι οτι ναι μεν τα Ιμια ηταν και ειναι ελληνικο εδαφος, αλλα πρεπει να προσεχεις τις κινησεις σου οταν ενα κρατος το οποιο εχει εδω και χρονια ανοιχτο casus belli για τη χωρα σου και στο οποιο δεν κυβερνανε οι πολιτικοι αλλα οι στρατιωτικοι και οι Γκρυζοι λυκοι. Θυμαστε πριν 2 χρονια περιπου οταν βρεθηκε τελευταια στθγμη οραγανωμενο σχεδιο για τη δολοφονια του Ερντογαν και για την εγκαθιδρυση πραξικοπηματις στη Τουρκια.
Ναι, δεν λεω οτι εχεις αδικο σε αυτο, εξαλλοθ η Κυπρος ηταν Αγγλοκρατουμενη για πολλα χρονια. Αλλα εφοσον υπαρχει συνθηκσ μεταξυ Κυπρου Ελλαδας και Τουρκιας η οποια προεβλεπε οτι σε περιπτωση προσπαθειας ανατροπης της πολιτικης καταστασης στην Κυπρο απο καποια απο τις αλλες δυο χωρες (Ελλαδα ή Τουρκια) η αλλη εχει δικαιωμα να επεμβει στρατιωτικα, εγινε η αποπειρα ανατροπης του Μακαριου και αυτο ηταν δωρο στην Τουρκια.
Θες να πεις οτι οι Ελληνες υπηρξαν αγιοι? Τι εχεις να πεις για την σφαγη των Τουρκοκυπριων? Η’ μηπως δεν συνεβη επειδη δεν το αναφερει το “αντικειμενικο” σχολικο βιβλιο της ιστοριας? Ουτε οι Τουρκοι αλλα ουτε και οι Ελληνες υπηρξαν αγιοι ετσι?
Είσαι μεθυσμένος? Δες σε τι πράγμα σου απαντώ και μετά ξαναπόσταρε. Ή μάλλον ακόμα καλύτερα, κάνε edit αυτό το εκτός τόπου και χρόνου ποστ που έγραψες για να μη μείνει στην ιστορία ως δημιούργημα σου…
Αντί να κοιτάξεις σε τι πράγμα σου απαντώ, πάλι απαντάς εκτός τόπου χρόνου… Καλώς. Χέστηκα…
Δε πειράζει, το 99,99% των χρηστών κατάλαβε για τι πράγμα μιλάω… Λυπάμαι αν η απλή καταγραφή γεγονότων της σύγχρονης Ελληνικής ιστορίας, με σκοπό να σου δείξω ότι η πιθανότητα για σοβαρό επεισόδιο με τη γείτονα χώρα δεν είναι ανύπαρκτη, από εσένα εκλαμβάνεται ως παρότρυνση εκ μέρους μου για ιμπεριαλιστική πολιτική της Ελλάδος…
Εκτός αν πράγματι είσαι μεθυσμένος, οπότε σου προτείνω ελληνικό καφέ…
ΥΓ. Το είπα και άλλοτε, το λέω και τώρα. Πάψτε να χωρίζετε τον κόσμο σε δεξιά και αριστερά. Εκτός από το ότι είναι γραφικό και ηλίθιο, σας οδηγεί συχνά και σε ηλίθια συμπεράσματα και γενικεύσεις…
Ισως αυτο να είναι και κάλο.Πλάκα κάνω…Παντως δεν νομιζω οτι θα ασχοληθούν με αυτό το θέμα για πολύ καιρό ακόμη.Είναι κατα βάση εσωτερικό.Και στη Γαλλία τόσα γίνανε δεν παρενεύει κανείς.Όσο για το ρεζιλι…ούτε το πρώτο ούτε το τελευταίο είναι.Έχουμε αποδείξει μέχρι τώρα ότι δεν μας πειράζει και ιδιαίτερα:D .Το θέμα είναι να βρεθεί καποια άκρη…