είναι Δευτέρα,άλλη μια βδομάδα αρχίζει και βαριέμαι τη ζωή μου…πρέπει να διαβάσω και όσο και να διαβάσω μου φαίνεται ότι ακόμα θέλω πολύ για να νιώθω ok…
τίποτα δεν πάει ιδιαίτερα καλά και το μόνο που μένει είναι να κάνω υπομονή…ευτυχώς που είναι το παρτάκι την Παρασκευή,μέχρι τότε…fuck off
Ουάσινγκτον
Έπειτα από υπολογισμούς τεσσάρων ετών, 18 κορυφαίοι Ευρωπαίοι και Αμερικανοί μαθηματικοί κατάφεραν να χαρτογραφήσουν τη λεγόμενη δομή Ε8 των αλγεβρικών ομάδων Λι, μια από τις μεγαλύτερες και περιπλοκότερες δομές των Μαθηματικών, ανακοίνωσε το Αμερικανικό Ινστιτούτο Μαθηματικών (ΑΙΜ) στο Πάλο Αλτο της Καλιφόρνια.
Αν και έχει περάσει πάνω από ένας αιώνας από την ανακάλυψη της Ε8 από τον Νορβηγό μαθηματικό Σόφους Λί, κανείς μέχρι σήμερα δεν περίμενε ότι η δομή θα γίνει ποτέ κατανοητή, δήλωσε ο Τζέφρι Ανταμς του Πανεπιστημίου του Μέριλαντ. επικεφαλής της προσπάθειας.
«Το κορυφαίο αυτό επίτευγμα είναι σημαντικό τόσο ως πρόοδος στη βασική γνώση όσο και ως κρίσιμη πρόοδος στη χρήση υπολογισμών μεγάλης κλίμακας για την επίλυση περίπλοκων μαθηματικών προβλημάτων», επισήμανε.
Η Ε8 είναι ένα παράδειγμα των αλγεβρικών ομάδων του Λι, που είχε διατυπώσει το 1887 ο Νορβηγός μαθηματικός Σόφους Λι για να μελετήσει θέματα συμμετρίας. Σύμφωνα με τη θεωρία, μια ομάδα Λι κρύβεται πίσω από κάθε συμμετρικό αντικείμενο, όπως οι σφαίρες, οι κύλινδροι και οι κώνοι. Τα αντικείμενα αυτά είναι τρισδιάστατα, ωστόσο η δομή Ε8 έχει 248 διαστάσεις.
Σύμφωνα με τον Χέρμαν Νικολάι, διευθυντή του Ινστιτούτου Αλμπερτ Αϊνστάιν στο Πότσνταμ της Γερμανίας, «η κατανόηση του Ε8 δεν συνιστά μόνο μια τεράστια πρόοδο στα μαθηματικά, αλλά μπορεί επίσης να βοηθήσει τους φυσικούς στην προσπάθεια διατύπωσης της ενοποιημένης θεωρίας», που αποτελεί και το «Αγιο Δισκοπότηρο» της Φυσικής.
Οι θεωρητικοί φυσικοί της θεωρίας των χορδών αναζητούν μια ενοποιημένη θεωρία για το Σύμπαν εξετάζοντας το E8XE8.
Η έκταση των υπολογισμών για την αποκωδικοποίηση του Ε8 μπορεί μάλιστα να συγκριθεί με τον προσδιορισμό της αλληλουχίας σε ολόκληρο το ανθρώπινο γονιδίωμα.
Το ανθρώπινο γονιδίωμα, που περιέχει όλη τη γενετική πληροφορία κάθε κυττάρου, έχει μέγεθος μικρότερο από 1 Gigabyte. Συγκριτικά. το αποτέλεσμα των υπολογισμών για την Ε8 φτάνει τα 60 Gigabyte.
news.in.gr, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό
Φερτε τους Rammstein ρεεεε.Tι απιστευτο dvd το Volkerball…
τελικα το Blues ειναι η μεγαλη μου αγαπη… ο πατοντινος μου ερωτας! :blues:
8O 8O :-s :-k !!!
Θελω να δω αν πιανει τα 250 το αμαξι…
Το πιτα club μεγαλη εφευρεση…!!!
Indeed, το καλύτερο και χορταστικότερο που μπορεί να φάει κανείς με λιγότερα απο 5 ευρώ. Το έχω τιμήσει δεόντως ουκ ολίγες φορές:D
Το Hysteria (Deluxe edition ) τα σπάει…Αθάνατος δίσκος,soundtrack μιας ολόκληρης εποχής…
Η Κυψελη μοιαζει με εργοταξειο… Περα το λουκι του να βρω να παρκαρω καθε φορα(τοχω καταντισει 4x4 το αμαξακι…), γινεται και μεσα στη βρομα!!!
Μια μικρη παρατηρηση Banette… Οχι η Κυψελη, αλλα ΟΛΟΚΛΗΡΗ η Ελλαδα ειναι εργοταξιο εδω και πολλα χρονια… Ποτε δεν εχω δει ενα εργο να τελειωνει, ή μολις τελειωσει ξαφνικα αρχιζει ενα αλλο…#-o Τελικα ειμαστε για γελια…
Δεν εχεις αδικο…
To 1993 ειχα παει πρωτη φορα Νορβηγια με αυτοκινητο απο εδω. Ειχε μια διαδρομη που την εκανες σε 4 ωρες με γυρο του βουνου. Μετα απο 6 μηνες ξαναπηγα. Ειχαν τρυπησει το βουνο και εκανες τη διαδρομη ολη σε τουνελ και γλυτωνες και τον κινδυνο μεσα στα χιονια που σε ολα τα αυτοκινητα απο Οκτωβριο μεχρι Μαρτιο φοραμε λαστιχα με καρφια.
Αλλο παραδειγμα…Ημουν με το τραινο στη Δανια και επρεπε να παω στο Γκετεμποργκ. Τι πιο λογικο να κατεβεις απο το τραινο, να μπεις στο καραβι και να περασεις απεναντι. Οχι ομως! Μπαινει ΟΛΟ το τραινο Μ Ε Σ Α στο καραβι και βγαινεις απο το βαγονι, παιρνεις το ασανσερ και πας κατευθειαν στο μπαρ. Μιλαμε για 4 βαγονια, οχι μεγαλο…αλλα αυτα ειναι ασυλληπτα για εδω. 15 χρονια πριν ε?
οτι σας κατεβει
8O 8O 8O Αυτά είναι!! Εγώ έχω μπει με το αμάξι μέσα σε τρένο, αυτό που περνάει Γαλλία-Αγγλία κάτω από τη θάλασσα! :roll:
Σκανδιναβία=Η ελίτ της Ευρώπης…8)
Αυτα ειναι δικε μου…
Aπό πολλές απόψεις συμφωνώ. Από αλλες μαλλον ειναι στην αντιπερα οχθη…
Ανακάλυψα πριν λίγο ποια είναι στο avatar της Αλόης…και όχι μόνο αυτό…Την ερωτεύτηκα (την τραγουδίστρια)!!! Χίπικος έρωτας λέμεεεε :lol:
http://strefa.rockmetal.art.pl/ankieta/vibeke-stene.jpg
http://kuvat2.iltasanomat.fi/iltasanomat/iDoc/1338805-GG8PJ14P.jpg
Γιατι πολλα cd στο Μετροπολις υπαρχουν μονο σε limited edition και πανακριβα? Οι κανονικες εκδοσεις που ειναι? :?