Δεν βρίσκω καμία λογική στα γραφόμενά σας όπως και ο οποιοσδήποτε λογικός άνθρωπος. Κανένας σεβασμός σε κανέναν που περνάει δυσκολα. Κοιτάξτε και λιγο τι γίνεται στον υπολοιπο κόσμο όχι μονο στην Ελλάδα. Λες και είναι εφεύρεση του κάθε Μητσοτάκη η πανδημία. Ευτυχώς έχω ακούσει και σοβαρές φωνές στην Αριστερά που αποδοκιμάζουν αυτές τις ενέργειες. Εγώ βλέπω το εξής: τον βλάκα πατερούλη να το παίζει ηλιθιωδώς αυταρχικός στο Κοινοβούλιο αντί να είναι διορατικά συναινετικός και τα ανόητα μωρά να κάνουν του κεφαλιού τους. Change my mind.
ΟΚ, δεν απαντησες καν σε αυτο που ρωτησα, καταλαβα.
Δεν λες και κάτι σοβαρό για να σου change your mind, οπότε συνέχισε να λες αυτο που έχει στο μυαλό σου χωρίς να ακούς τίποτα παραπάνω, αλλά μην τα λες παραέξω.
Και έτσι όλοι θα ζήσουμε καλύτερα.
Δεν το είδα καν όταν έγραφα την απάντησή μου αλλά για διαφωτισέ μας έτσι απο περιέργεια γιατί βγάζουμε σπυριά (ποιοι αραγε;). Που τοποθετούμαι;
Προφανώς και δεν είναι. Ούτε και νομίζω κανεις λογικός άνθρωπος αρνείται το μέγεθος της πανδημίας με ότι αυτό συνεπάγεται.
Ωστόσο, δεν μπορεί να πει κανείς πως η απαγόρευση συναθροίσεων είναι αποτέλεσμα πρότασης της υγειονομικής επιτροπής (το είπε εμμέσως πλην σαφώς και o μαγιορκίνης)
Οταν μιλάμε για σεβασμό σε αυτόν που περνάει δυσκολα, πρέπει να βλεπουμε τη συνολικη εικόνα. Είναι σεβασμός να αφήνουν τις εκκλησίες ανοικτές από φόβο μην χάσουν ψηφους απο το παπαδαριο;
Είναι σεβασμός ο τραγέλαφος της τηλεκπαίδευσης;
Είναι σεβασμός τα πεταμένα λεφτά σε αμυντικές δαπάνες (οταν αφήνεις τον τουρκο να αλωνίζει και δεν κουνιέται φύλλο) και σε μεγάλους περιπάτους, 300.000 σε απευθειας αναθέσεις σε παντοπωλεία και λίστες πέτσα;
Σορρυ αλλα μεγαλύτερος σεβασμός είναι για μένα η υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων, από μια ψεύτικη εικόνα σεβασμού που βγαίνει απο τον πανικό της γνώσης οτι τοσο καιρό υπήρχε αδράνεια και υπερβολική χαλάρωση.
EDIT: Ξέχασα τον πτωχευτικό κώδικα, απο σεβασμό φαντάζομαι και οι επερχόμενες κατασχέσεις πρώτης κατοικίας. Α ξέχασα την πειραιώς, με το καλό να περάσουν τα χρέη πάλι στο δημόσιο και να επαναιδιωτικοποιηθει κι αυτή για το καλό της αγοράς. Απο σεβασμό στον πολίτη και αυτό.
Αν με ρωτούσε πάντως κάποιος αυτές τις μέρες ποιος το παίζει “ηλιθιωδως αυταρχικός” στο κοινοβούλιο λογικά τον Κουτσουμπα θα σκεφτόμουν αμέσως.
Συνεχιζεις να μην κανεις τον κοπο να αναγνωρισεις καν οτι υπαρχει μια ερωτηση στο ποστ μου. ΟΚ καταλαβα, δεν χρειαζεται περεταιρω κουβεντα, μην μπαινεις στην διαδικασια.
Και γαμώ τα (απε-)μπεφαπιάσματα παιδιά, μισό να πάω για ποπ κορν. Τι είναι, κωδικός 2;
ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΑ ΤΩΝΕ ΕΠΙΔΗΜΟΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝΕ ΤΣΟΤΟΚΑΝΑΛΩΝ. ΟΙ ΛΑΪΚΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΚΑΝΑΜΕ ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣΤΑ ΑΠΤΗ ΧΟΥΝΤΟΠΡΕΣΒΕΙΑ ΚΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΔΕΝ ΑΡΡΩΣΤΗΣΕ.
— ΚΟΝΚΛΑΒΙΟΣ (@Conclavios) November 17, 2020
ΠΟΥ ΠΗΓΕ ΤΩΡΑ Ο ΚΟΒΙΤ ΓΑΜΙΟΛΗ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ;
ΜΗΠΩΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΑΟΡΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΙ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΣ;
ΜΗΠΩΣ;
ΑΝΤΕ ΨΟΦΟ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΙΟΙ pic.twitter.com/SKMCiLVnq3
Τα μέτρα είναι οριζόντια. Ή δεν σε έχει ενημερώσει κάποιος; Δεν είναι κατά το δοκούν. Και εγώ πολλές φορές βγαίνω έξω και πρακτικά δεν κινδυνεύω αφού δεν υπάρχουν ανθρωποι σε εγγύτητα, φοράω όμως τη μάσκα μου. Πιστεύετε οτι ο Κούλης θέλει επίτηδες να ακυρώσει τους εορτασμούς για το Πολυτεχνείο για άλλους λόγους απότι ο κορωνοϊός;
@amazing_journey μήπως να παίρνεις πιο συγκεκριμένες θέσεις, να τοποθετηθείς και να μη μιλάς γενικόλογα? Και την προηγούμενη φορά πριν κάτι μήνες κάτι τέτοιες αοριστίες και τσιτάτα έλεγες, αλλά απέφευγες να πεις 1-2-3. Μη ζητάς και τα ρέστα αν είσαι επίτηδες ασαφής.
Αν ήθελε να ακυρώσει τους εορτασμούς, θα μπορούσε να πει “απαγορεύονται οι εορτασμοί για το Πολυτεχνείο” και όχι “απαγόρευση συναθροίσεων σε όλη την Ελλάδα για 3 μέρες”. Τρελό ε?
Εχμ δεν ανταπάντησες με κάτι σοβαρό για να change my mind, λυπάμαι. Εξέφρασα λόγω έλλειψης χρόνου μια συνοπτικά εμπεριστατωμένη άποψη. Δεν απαιτώ να συμφωνούν όλοι με αυτή προφανώς.
Τα έχω δει και εγώ αυτά “change my mind” memes πάντως και γνωρίζω και τις ιδεολογικές θέσεις του εμπνευστή τους.
Επιδημιολογικά μοντέλα του εξωτερικού δείχνουν πως η διασπορά του ιού αν τηρούνται όλα τα μέτρα π.χ. σε μία συγκέντρωση σε εξωτερικό δημόσιο χώρο, είναι σαφώς μικρότερη, πόσο μάλλον αν γίνει με έναν συντεταγμένο τρόπο όπως αυτό που κάνει το ΚΚΕ. Ωστόσο, η κατάσταση απέχει παρασάγγας από αυτό που ζούσαμε πριν 1 και 2 μήνες. Οι νεκροί είναι υπερπολλαπλάσιοι, οι διασωληνωμένοι και τα κρούσματα επίσης. Είναι τραγικό το να συζητάμε ακόμη το να διακινδυνεύσουμε έστω κι έναν νεκρό για να τιμήσουμε την μνήμη άλλων νεκρών στην παρούσα φάση… Τέλος θεωρώ παρακινδυνευμένο και για το γεγονός ότι θα βρεθεί πάλι ακόμη ένα εύκολο πάτημα από την κυβέρνηση για την ενδεχόμενη μελλοντική μεγαλύτερη διασπορά του ιού αλλά και για το ότι ψεκασμένοι αρνητές και Μπογδάνοι θα αρχίσουν πάλι να ουρλιάζουν για άνοιγμα των εκκλησιών και για τέλεση άλλων επετείων μνήμης και θα βγαίνει μένος προς τους “εθνομηδενιστάς κομμουνιστάς” της Αριστεράς κτλ. Είναι όλο αστεία πολωτικό και συγκρουσιακό ρε παιδιά. Τώρα είναι πιο συγκεκριμένο και λιγότερο γενικόλογο;
Προφανώς αγνοώ πλήρως το σε τι αναφέρεσαι.
Στην φωτογραφια που ποσταριστηκε (απο την συγκεντρωση του ΚΚΕ) ειδες καπου να μην τηρουνται οι αποστασεις η να μην φοραει ο κοσμος μασκες?.
Στο δευτερο που ρωτας η απαντηση ειναι σαφως ναι. Ολη η πρεμουρα γινεται για να φανει στους ψηφοφορους του οτι πηρε ρεβανς για το Πασχα και την 28η Οκτωβριου.
Θα ξαναπω οτι θεωρω λαθος την οποια συγκεντρωση. Αλλα η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ εικονα δεν περιεχει απολυτως τιποτα που θα δικαιολογουσε τετοια οργη, εκτος και αν οι λογοι δεν εχουν να κανουν με την πανδημια.
Φυσικά και δεν απαντησα κάτι σοβαρό. Απάντησα με κάτι τόσο σοβαρό, όσο και ο λόγος σου.
Πχ αν θεωρείς εμπεριστατωμένη άποψη, την άποψη(εις) που έχεις εκφράσει παραπάνω, τότε δεν υπάρχει κάτι για να σου change my mind, γιατί δεν υπάρχει mind.
Συγγνώμη που απαντάω έτσι, αλλά ο τρόπος γραφής σου δείχνει έναν μονοδιάστατο και με απιστευτα μεγάλες παρωπίδες ανθρωπο, που πραγματικά δεν υπάρχει τρόπος να σου change your mind, γιατί δεν θες.
Όσο λοιπόν δεν κάνεις διάλογο (όχι με μένα, εγώ δεν έχω σκοπό το διάλογο με κάποιον που δεν θέλει να κάνει διάλογο) με τους υπόλοιπους και απλά εκφράζεις μόνο τα πιστεύω σου, μην περιμένες καλύτερες απαντήσεις. Είναι λάθος, το ξέρω, αλλά ο λόγος σου χαρακτηρίζει είτε κάποιον 80 και άνω, είτε κάποιον 13 και κάτω. Ή επιλέγεις να προβληματιστείς και να γίνει καλύτερος άνθρωπος, ή να συνεχίσεις έτσι όπως είσαι - αλλά στα αλήθεια σε παρακαλώ μην γράφεις τέτοιες μαλακίες, κράτα τες για σένα.
Edit: τώρα είδα την απαντησή σου στον @apostolisza8, τουλάχιστον είναι απάντηση και συντεταγμένη, με αρχή μέση και τέλος.
Yeap, μαζί σου. Το Πολυτεχνείο δεν είναι το θέμα. Ή μάλλον είναι, αν το δεις ως το δέντρο. Γιατί κάποια στιγμή καλό θα είναι να δούμε και το δάσος. Ορίστε ακόμα ένα δεντράκι:
Πήγα να κάνω έντιτ, αλλά θενκς που μου δίνεις την ευκαιρία να ξεκαθαρίσω:
Δεν θέλω να πάω την κουβέντα σε φρονήματα και ούτε να γίνει ευθεία σύνδεση, και ούτε, ξεκάθαρα και απερίφραστα, να πρέπει να απολογηθεί κάποιος.
Το μοτίβο της συζήτησης υπό αυτόν τον τρόπο έθιξα που καθιέρωσε ο γνωστός τύπος που πήγαινε σε προαύλια πανεπιστημίων έστηνε τραπεζάκι με ταμπέλα “change my mind” και με δήθεν “facts” απέρριπτε διάφορες διεκδικήσεις.
Δεν λέω πως πιστεύεις το ίδιο και δεν με αφορά να σε συνδέσω, ξαναλέω τον τρόπο αντιπαράθεσης κρίνω.
Αυτό έλειπε, δεν υπάρχει αστυνομία φρονημάτων και δεν θα γίνω τέτοιος.
Άρα να κανει ο καθένας ότι νομίζει, θεωρώντας ότι τηρεί τα μέτρα. Και να έχουμε τους “τροχονόμους” για να μας κυνηγάνε απο πίσω. Χαιρέτα μου τον πλάτανο.
Συγγνωμη τα μετρα δεν λενε τηρηση αποστασεων και μασκες σε ανοικτο χωρο? Πως κανει ο καθενας οτι νομιζει? Διαβαζεις τι γραφεις?
Sevek έχω την αμυδρή αίσθηση ότι τόση ώρα διάλογο κάνω, με πάρα πολλούς μάλιστα ταυτόχρονα, και έχει πλάκα το ομολογώ. Μονοδιάστατος και με μεγάλες παρωπίδες άνθρωπος; Μέσα έπεσες…Έχεις πλάκα γιατί εσύ φαίνεσαι απόλυτα περιχαρακωμένος…Δεν εκτιμώ τη γνώμη σου γενικά ούτε την αντιληπτική σου ικανότητα, είσαι άλλωστε και ο μόνος που επιτίθεται. Εξέφρασα λίγο έντονα ότι δεν βλέπω λογική στα γραφόμενα κάποιων χωρίς να σημαίνει ότι δεν σέβομαι απόψεις, εξού και ο διάλογος.