Ειδησεις απο την Ελλαδα (Part 1)

Στο παπάκι μου βασικά :slight_smile:
Eίπα όμως συγγνώμη, δεν είναι επίθεση, είναι αγανάκτηση, όλοι έχουμε τις κακές μας μέρες.

1 Like

Εγώ πιστεύω ότι ο Κούλης χρησιμοποιεί τον κορονοϊό και το Πολυτεχνείο για να τραβήξει τα φώτα της δημοσιότητας από τη ζοφερή κατάσταση που επικρατεί (και που επέρχεται) με τον covid, όπως ξανάγραψα. Δεν ξέρω τι πιστεύει ο ίδιος, αλλά προφανώς στο κόμμα του έχει ανθρώπους που θα άναβαν καπνογόνα αν το Πολυτεχνείο δεν ξαναγιορταζόταν ποτέ. Προς το παρόν όμως απλώς το εργαλειοποιεί για να αποφύγει να δεχτεί κριτική για την αδράνεια της κυβέρνησής του, που μας έχει φτάσει εδώ που μας έχει φτάσει με την πανδημία. Τα δημοκρατικά αντανακλαστικά αυτών που βλέπουν τι ακριβώς συμβαίνει εν μέσω πανδημίας και τα περιέγραψαν και άλλοι εδώ προηγουμένως (απλήρωτες υπερωρίες, πτωχευτικός κώδικας, λεφτά για ΕΠΟΠ και εξοπλισμούς κλπ κλπ κλπ), είναι απολύτως λογικό, επόμενο, αλλά και υγιές, να ερεθιστούν. Έτσι γίνεται όταν νομοθετείς τα ραβασάκια που παίρνεις, τι να κάνουμε τώρα.

15 Likes

Και ποιος θα το ορίσει αυτό ρε άνθρωπε; Ο κάθε εσύ ή το κάθε ΚΚΕ;Υπάρχει επιτροπή εμπειρογνωμόνων και εκλεγμένη κυβέρνηση; Αν η πορεία αργότερα γίνει ένα μπουρδέλο ποιος θα αναλάβει την ευθύνη, το ΚΚΕ; Σου λέω εγώ βγαίνω κάθε μέρα στον ποδηλατόδρομο, κάνω βόλτα τον γιόκα μου με το καρότσι και φοράω μάσκα όσο και να μη το γουστάρω. Θεωρώ ότι δεν θα κολλήσω απο κάποιον όπως και δεν θα κολλήσω κάποιον άλλο εγώ. Τηρώ όσο μπορώ τα μέτρα; Τα τηρώ.

Μιλας για την επιτροπη της οποιας ο επικεφαλης ειπε χτες οτι τα μετρα του Χρυσοχοιδη δεν ειχαν καμια εισηγηση απο αυτην? Για αυτην λεμε?
Τα μετρα που εχει εισηγηθει η επιτροπη και οι επιστημονες που την αποτελουν μια χαρα τηρουνται στην φωτογραφια που βλεπω εγω.

4 Likes

Μου φάνηκε -αμυδρά πάλι- να ψαρεύεις, αλλά καλοδεχούμενη η απάντηση.

1 Like

Εμπειρογνώμονες γιατί μάνα μου? Μαλλόν απλά “επιτροπή λοιμωξιολόγων” ήθελες να πείς
Η εκλεγμένη κυβέρνηση επίσης, τι σημαίνει? Ακολουθούμε ότι λέει χωρίς καμία κριτική σκέψη? Δηλαδή αν βγεί και πεί μια κυβέρνηση ότι απαγορεύονται οι συναθροίσεις για 4 μέρες, εμείς θα…oh wait.

1 Like

Η επιτροπή εισηγείται, η κυβέρνηση αποφασίζει. Η επιτροπή τους έχει πει από τον Μάρτιο τι πρέπει να γίνει και με τον τουρισμό και με όλα. Και τώρα τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο, πάλι τους είπε τι πρέπει να γίνει. Το τι έχει εφαρμοστεί τελικά, είναι ευθύνη της κυβέρνησης. Η οποία στο τέλος, θα ρίξει το φταίξιμο στην επιτροπή με έμμεσο τρόπο, καθήστε και θα δείτε, εδώ θα είμαστε (hopefully).

Οι άλλοι έχουν φάει 20 και 30 χρόνια από τη ζωή τους για να γίνουν επιστήμονες και θα καταντήσουν στο τέλος να τους απαξιώνουν ο …Άδωνις και ο …Κυρανάκης. Αυτοί είμαστε.

12 Likes

εμπειρογνώμων αρσενικό ή θηλυκό

Sevek ειλικρινά βαριέμαι τέτοιο επίπεδο διαλόγου, να χαρείς…

Αφου ηταν κατώτεροι των προσδοκιών ρε άνθρωπε.
Δεν ήξεραν να δομήσουν ένα βιογραφικό τι να λεμε.

4 Likes

Καλησπέρα (aka How You Doin?)
Μέχρι κι απ το λουλούδι τηρεί απόσταση:

4 Likes

Το θέμα είναι ότι έχουμε πρόβλημα με το επίπεδο διαλόγου μόνο όταν διαφώνουμε έτσι; Γιατί δεν είδα και πολλούς να έχουν πρόβλημα με κάτι “ΣΑΣ ΓΛΕΝΤΑΕΙ Ο ΠΟΛΑΚΗΣ” ή “Χρυσοχοΐδη πονάς;” (λες και δεν είχε γράψει κάποιος ακόμα και εδώ ότι το θέατρο της ΝΔ για το Πολυτεχνείο στη Βουλή ήταν απλά αυτό, θέατρο).

Ε στα 'γραψε και ο Παντελής παραπάνω αλλά ναι, ξεκάθαρα.

Το δικό μου πρόβλημα είναι ότι αφού ο Κουτσούμπας μπορεί να βγει σήμερα τηρώντας τα μέτρα μεν, γιατί έτσι του κάπνισε δε, γιατί όχι κι εγώ; Άλλο πράγμα το αν ένας νόμος είναι γελοίος, άλλο το αν εφαρμόζεται επιλεκτικά. Πώς φαίνεται αυτό σε άτομα που έχουν ήδη φάει πρόστιμα για αναιτιολόγητη κυκλοφορία;

6 Likes

Σαν αυτό;

10 Likes

Αν το Συμβούλιο της Επικρατείας αποφάσισε πως μια χαρά συνταγματική ήταν η απαγόρευση των συγκεντρώσεων, τότε η απαγόρευση είναι δημοκρατικότατη. Επιχειρήματα όπως “ναι αλλά η ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων είπε αλλιώς” δεν είναι σοβαρά επιχειρήματα παιδιά. Αυτή η ένωση δεν είναι το θεσμοθετημένο όργανο της κοινωνίας μας για τέτοιες αποφάσεις και ούτε μπορούμε να επιλέγουμε να αποδεχόμαστε ότι συμφωνεί με αυτό που νομίζουμε πως πρέπει να ισχύει.

Αρνούμαι να ανοίξω εφημερίδες και να δω τι έγινε σήμερα. Χθες μιλούσα με γιατρό σε μονάδα Covid και είναι άυπνη εδώ και 20 μέρες. Δεν είμαι καθόλου βέβαιος πως όσοι σπάνε το lockdown ενδιαφέρονται για την κατάσταση στις μονάδες covid ή για τη δημοκρατία στην Ελλάδα.

@nikatapi κανείς δεν θέλει να πάει να δουλέψει στις ΜΕΘ του Covid. Για να γίνουν προσλήψεις πρέπει να υπάρχουν και υποψήφιοι. Για την ώρα το ΕΣΥ μετακινεί εσωτερικώς τους γιατρούς και το προσωπικό. Δεν είναι μόνο ευθύνη της κυβέρνησης που σε αυτή τη δύσκολη ώρα, μόνο όσοι εγκλωβίστηκαν σε αυτή την κατάσταση (γιατροί του ΕΣΥ) είναι ήρωες. Κάτω από τη βάση όσοι έσπασαν το lockdown που τους ζητήθηκε για τον οποιοδήποτε λόγο.

4 Likes

Συμφωνώ σχεδόν σ όλα όσα είπες αλλά αυτό που λες εδώ, νομίζω δεν ισχύει… Οι βουλευτές εξαιρούνται από αυτό το μέτρο, πάρε παράδειγμα πχ τον Μπογδάνο προχθές. Μήπως εννοούσες τη νεολαία του ΚΚΕ;

1 Like

Έστω, αν και η εξαίρεση των βουλευτών είναι μία συζήτηση από μόνη της

Είδα χθες αυτό, perhaps ο @akefaloskavalaris μπορεί να μαςπει αν ισχύει ή όχι.

Οτι ας πουμε έγινε προσπάθεια προσλήψεων και δεν εβρισκαν άτομα; Αρνουμαι λίγο να το πιστέψω οστόσο παραδέχομαι πως δεν έχω ιδιαίτερα αντικειμενική εικόνα του κλάδου.

2 Likes

Για την ιστορία έχει εισηγηθεί κατ’ επανάληψη αποφυγή συγχρωτισμού, τα logistics, τα νούμερα και η οριοθετηση ημερομηνιών ανήκουν ξεκάθαρα στην κυβέρνηση. Είναι ξεκάθαρα μέσα στο πνεύμα της αποφυγής συγχρωτισμού. Επαναλαμβάνω ότι για μένα κυβέρνηση και κομμάτα της Αριστεράς απλώς κυνηγούν τις ουρες τους τις τελευταίες μέρες, δεν κάνουν τπτ άλλο. Αχρείαστη πόλωση και τπτ άλλο. Προεξόφλησε ο Μητσοτάκης οτι κομματα της Αριστεράς θα μανουριάσουν στις 17, υπέπεσε σε ουκ ολίγες επικοινωνιακές πανωλεθρίες στη Βουλη, ανταπάντησαν εξίσου πολωτικά οι άλλοι κ.ο.κ. Και εννοείται ότι δεν ακολουθούμε a priori το ρητό “μου λέει πήδα η Κυβέρνηση και πηδάω” αλλά υπάρχουν ξεκάθαρα hard facts πανδημίας. Για τους πολλούς λάθους χειρισμούς που έχουν γίνει, μπορεί να μαυριστεί στις δημοσκοπήσεις και στην κάλπη, όχι να υπερπηδώ τον ορθολογισμό που υπερβαίνει δυστυχώς τις καταστάσεις.

2 Likes

Όχι φυσικά, το επίπεδο του διαλόγου έχει πρόβλημα, όταν δεν γίνεται διάλογος, αλλά μονόλογοι. Και αυτό γινόταν μέχρι ένα σημείο.

Δες πχ αυτο το σημείο, το οποίο είναι και το σημείο, που κακώς, μου έβγαλε την εκρηξη:

Σόρυ κιόλας, αλλά η παραπάνω δήλωση είναι εξωφρενική. Οκ, δεν βρίσκει λογική στα γραφόμενά τους (ετσι γενικα και αόριστα) , αλλά ποιός ορίζει ποιός είναι ο “οποιοσδήποτε λογικός ανθρωπος”?? Μην τρελαθούμε τώρα. Αυτό είναι ρητορική επιπέδου Aδωνη, και σε αυτές τις περιπτώσεις χάνω την ψυχραιμία μου. Ξέρω, κακό αυτό και συγγνώμη από τους υπόλοιπους για αυτό, αλλά η εξίσωση της “κοινής λογικής” με την άποψη κάποιου (οποιουδήποτε), χωρίς ΚΑΝΕΝΑ επιχειρημα, με ξεπερνάει.
Είπαμε, είναι κακή μέρα σήμερα.

Επίσης:

Aντιστοιχο, του “εγώ δεν είμαι ρατσιστής, αλλά…”

Επίσης δεν έχει κάνει κανένα σοβαρό σχολιασμό για την επικαιρότητα, αλλά μόνο τώρα τον πείραξε η πορεία του ΚΚΕ στην αμερ.πρεσβεία. Αυτό το έβγαλε έξω από τα ρούχα του, όχι το γεγονός ότι καταστρατηγείται το σύνταγμα με τις αποφάσεις της κυβέρνησης. Δεν τον έβγαλε απο τα ρούχα του η ανευθυνότητα της κυβέρνησης αφήνοντας την υγεία και την παιδεία στην μοίρα τους, αλλά το γαμημένο το ΚΚΕ που έκανε μια συμβολική πορεία για το πολυτεχνείο.

Γιατί δεν είδα και πολλούς να έχουν πρόβλημα με κάτι “ΣΑΣ ΓΛΕΝΤΑΕΙ Ο ΠΟΛΑΚΗΣ” ή “Χρυσοχοΐδη

Δεν είδες πολλούς μάλλον, γιατί είναι ανάξια σχολιασμού.

3 Likes

Αν τους είπαν κάτι του στυλ “ελάτε με τρίμηνη σύμβαση”, απορώ πώς εξειδικευμένοι γιατροί και νοσηλευτές αγνόησαν τέτοιες θέσεις-κελεπούρια.

EDIT:

Εγώ είχα σχολιάσει για Πολάκη :stuck_out_tongue:

6 Likes