Ειδησεις απο την Ελλαδα (Part 1)

Από τα hard facts που έχουμε δει, οι μόνοι που δεν προσέχουν τη δημόσια υγεία και δεν είναι οργανωμένοι σήμερα 17/11, είναι από τη μεριά του κράτους.

8 Likes

Ποια είναι αυτή με το λουλούδι? Πολύ ωραίο μαλλί η κοπέλα, θα μπορούσε να πιάσει δουλειά ως μοντέλο της Λορεαλ

1 Like

Eίμαι ακόμη εδώ ε :smiley:

Τελικά δεν είναι και πολύ στο παπάκι σου, γιατί νιώθεις τόσο πολύ ότι σου πάτησα τον κάλο; Αντέδρασες αναίτια και ναι, έχεις κακή μέρα.

Δυστυχώς πολεμάς με πολλές ιδεοληψίες, δεν πάνε και καλά τα πράγματα και βλέπεις Αδώνηδες παντού, ε λυπάμαι κάπου…Στερεοτυπείς χωρίς λόγο.

Δεν σχολιάζω για την επικαιρότητα ποτέ…ανάθεμα κι αν το έχω κάνει κάποτε. Δεν το κάνω ποτέ γενικά στο διαδίκτυο για πολλούς και διαφόρους λόγους. Τώρα κάπως μου ήρθε και το έκανα γιατί είμαι κ αυθόρμητο παιδί. Και όχι δεν έχω κανένα πρόβλημα με το ΚΚΕ, ίσα ίσα, με πείραξε η πράξη τους/στάση τους και το είπα. Για μένα ήταν προκληση σε σχεση με το ότι τραβάνε άλλοι…και άλλοι θα θέλανε να πάνε πολύ στο Πολυτεχνείο, όπως κι εγώ…

Η Αχτσιόγλου είναι.

2 Likes

Πάντως εδώ να δηλώσω πως όποιος ήλπιζε σε ανάκληση του νόμου από το ΣτΕ ίσως παραήταν αισιόδοξος (δεν θέλω να πω αφελής) κατά την γνώμη μου και ίσως ξεχνά τι αποφάσεις είχε πάρει κατά την θέσπιση μνημονιακών νόμων. Δεν παύει να είναι μια απόφαση αυτή που πάρθηκε βέβαια, θεσμική, με ό,τι συνεπάγεται.

Βέβαια, υπάρχει και η Διεθνής Αμνηστία, αν έχει κάποια σημασία:

3 Likes

Από όλες τις στάσεις όλων των κομμάτων αυτή του ΚΚΕ σε ενόχλησε αρκετά ώστε να σου βγει το αυθόρμητο και να το σχολιάσεις? Μου θυμίζει τους middle class στην Αμερική που κράζουν όσους παίρνουν το επίδομα ανεργίας από το κράτος και κουπόνια για φαγητό στο σουπερμάρκετ αλλά δεν τους βγαίνει ποτέ αυθόρμητα να κραξουν το κατά 500 φορές μεγαλύτερο μπάτζετ για στρατό και όπλα.

They took our jobs

2 Likes

Δόμνα Μιχαηλίδου και Σοφία Ζαχαράκη. 'Nuff said.

Μετά χαράς!

Βασικά ισχύουν όσα λέει, απλά έτσι όπως το γράφει ίσως ακούγεται λίγο σαν να πήρε την υπόθεση πάνω της μία μόνο δικαστής του ΣτΕ. Στην ουσία αυτό που έγινε είναι κατέθεσε το Μερα25 αίτηση ακύρωσης της πράξης απαγόρευσης των συναθροίσεων. Η οποία αίτηση ακύρωσης θα πάρει καιρό για να δικαστεί. Στην αίτηση ακύρωσης λοιπόν, για να μην περιμένεις μήνες να δικαστεί, έχεις δικαίωμα να “συμπεριλάβεις” και αίτηση αναστολής, ώστε να μην ισχύει η πράξη μέχρι να εκδικαστεί η αίτηση, και αίτημα προσωρινής διαταγής, αν υπάρχει κατεπείγων λόγος να μην ισχύσει η πράξη τώρα, άμεσα.

Η δικαστής αυτό το αίτημα προσωρινής διαταγής απέρριψε. Η κύρια υπόθεση εκκρεμεί.

Ασχέτως ΕΣΔΑ πάντως, την πιο σωστή νομικά τοποθέτηση την έκανε η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων.

Με την υπ’ αριθμό 1029/8/18 (ΦΕΚ 5046 Β’/ 14-11-2020) απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας αποφασίστηκε η απαγόρευση όλων των δημόσιων υπαίθριων συγκεντρώσεων στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από 15 Νοεμβρίου και ώρα 06.00’ μέχρι 18 Νοεμβρίου 2020 και ώρα 21.00’, στις οποίες συμμετέχουν 4 ή και περισσότερα άτομα με την απειλή επιβολής κυρώσεων.

Το άρθρο 11 παρ. 2 του Συντάγματος ορίζει ότι «υπαίθριες συναθροίσεις μπορούν να απαγορευτούν με αιτιολογημένη απόφαση της αστυνομικής αρχής γενικά αν εξαιτίας τους επίκειται σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια…». Η γενική απαγόρευση δεν παύει και αυτή να αφορά συγκεκριμένη συνάθροιση η οποία έχει εξαγγελθεί για ορισμένο τόπο και χρόνο με το ένα ή άλλο περιεχόμενο. Δεν μπορεί να επεκταθεί σε απαγόρευση και κάθε άλλης συνάθροισης σε ολόκληρη γεωγραφική περιοχή (πχ σε Νομό ή πολύ περισσότερο σε όλη την Επικράτεια) διότι τούτο θα ισοδυναμούσε με αναστολή της ισχύος του άρθρου 11 του Συντάγματος κάτι που μόνο στις έκτακτες συνθήκες του άρθρου 48 του Συντάγματος (κατάσταση πολιορκίας) μπορεί να συμβεί (Σβώλου/Βλάχου, Το Σύνταγμα της Ελλάδος , Β’ , 1955, 228 και σε Κ. Χρυσόγονο, Ατομικά και Κοινωνικά Δικαιώματα, έκδ. 2006, 489). Η δε ερμηνευτική δήλωση του άρθρου 5 του Συντάγματος, την οποία επικαλείται η απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, αφορά στη λήψη ατομικών διοικητικών μέτρων περιορισμού της ελεύθερης κίνησης (πχ θέση σε καθεστώς καραντίνας συγκεκριμένου πολίτη) και δεν βρίσκει έδαφος εφαρμογής στις μαζικές υπαίθριες συναθροίσεις για τις οποίες προβλέπει αποκλειστικά και μόνο το άρθρο 11. Επιπρόσθετα θα πρέπει να τονιστεί, ότι για τις συναθροίσεις κατά την επέτειο του Πολυτεχνείου όπως και της Πρωτομαγιάς, σύμφωνα με το άρθρο 3 παρ. 3 του ΠΔ 73/2020 που εκδόθηκε για τη ρύθμιση ειδικότερων θεμάτων του ν. 4703/2020, δεν οφείλεται γνωστοποίηση στις Αρχές.

Η Πολιτεία οφείλει να προστατεύσει τη δημόσια υγεία μέσα στις συνθήκες της πανδημίας, χωρίς να υπερβαίνει τα όρια του Κράτους Δικαίου. Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων θεωρεί ότι η σχολιαζόμενη απόφαση για γενική απαγόρευση των συναθροίσεων σε όλη την Επικράτεια βρίσκεται εκτός Συνταγματικού πλαισίου και θα πρέπει άμεσα να ανακληθεί.

Σε πολιτικό επίπεδο ασφαλώς το πιο ανησυχητικό είναι ότι λαμβάνονται τέτοιες αποφάσεις καθολικού περιορισμού ενός συνταγματικού δικαιώματος, και μάλιστα με παράνομη χρήση μιας συνταγματικής δυνατότητας του αρχηγού της αστυνομίας. Δώστε έμφαση στο “καθολικός περιορισμός”, “παράνομη χρήση” και “αρχηγός της αστυνομίας”. Αυτό που συμβαίνει σήμερα, θα είναι για το αύριο ένα επικίνδυνο προηγούμενο.

12 Likes

Η πρώτη επιλογή είναι συμπαθής. Ε, η δεύτερη είναι ύβρις

Δώστε έμφαση στο “καθολικός περιορισμός”, “παράνομη χρήση” και “αρχηγός της αστυνομίας”. Αυτό που συμβαίνει σήμερα, θα είναι για το αύριο ένα επικίνδυνο προηγούμενο.

Και κάπου εδώ, αρχίζει να φαίνεται το δάσος

5 Likes

Nαι λυπάμαι αλλά υπάρχουν πολλά αλλά πίσω από το απλό και λιτό avatar μου και καλώς ή κακώς δεν τα κάνω γνωστά. Αποφεύγω γενικώς τις συζητήσεις σε πολιτικό, θρησκευτικό ή κοινωνικό επίπεδο, συνειδητά.

Λυπάμαι για τις αναφορές που σου προκάλεσε ο αυθορμητισμός μου, δεν έχουν καμία επαφή με την πραγματικότητα βέβαια.

Με μεγάλη καθυστέρηση, διορθώσεις και ασάφειες πέρασε στη βουλή τέλος Οκτωβρίου η απόφαση για παράταση των συμβάσεων επικουρικού προσωπικού για ένα ακόμα χρόνο. Για μονιμοποίηση ούτε λόγος προφανώς. Ενδεικτικό της καθυστέρησης ότι αρκετές συμβάσεις είχαν λήξει από τέλη Σεπτεμβρίου και αρκετό προσωπικό καθόταν σπίτι του και τα νοσοκομεία ήταν υποστελεχωμένα για ένα σχεδόν μήνα ενώ η επιδημία ξεκινούσε το δεύτερο κύμα της. Οπότε μη μας κουνάει το δάχτυλο ο Κούλης και μιλάει περί ατομικής ευθύνης.

4 Likes

7 Likes

Εντάξει κάπου σε καταλαβαίνω, είναι δύσκολες μέρες για όλους.

Ε αν το πάμε και στον προϋπολογισμό, ποιος έχει αντικειμενική εικόνα εδώ; Εκεί εμπίπτουν οι συμβάσεις που αναφέρθηκαν παραπάνω κλπ. Ειδικά με το 2ο lockdown, ποιες είναι οι εκτιμήσεις τώρα για το έλλειμμα, από πού θα δανειστούμε (που θα δανειστούμε) κλπ.

Για να μην παρεξηγηθούμε, το λέω με την έννοια ότι μπορεί όλοι εδώ να έχουμε τις καλύτερες προθέσεις για να σωθούν ζωές αλλά όταν φτάνουμε στην πράξη υπάρχουν πολλές παράμετροι. Και για τα lockdowns ισχύει αυτό προφανώς.

Μπορούμε να ρωτήσουμε τον Τσιόδρα στην επόμενη συνέντευξη τύπου :stuck_out_tongue:

3 Likes

Αν γίνει σήμερα, προλαβαίνει να απαντήσει με ποίημα τυχαίου blogger που θα βαφτιστεί ποίημα του Ρίτσου.

1 Like

Μισό λεπτάκι, να περιμένουμε να περάσει η πανδημία, και όταν πλέον θα δουλεύουμε νόμιμα 10ωράκια, να μας πειράξει τότε.

Για τα hard facts της πανδημίας, δεν λέει κάποιος το αντιθετο (η κοινή λογική που έλεγες παραπάνω), αλλά εν μέσω πανδημίας ακύρωσαν και στην Ουγγαρία το ν/σ για τις εκτρώσεις. Γενικά ζούμε, υπάρχουν πράγματα που θέλουν αγώνα, γιατί με πρόφαση την πανδημία, έχουν γίνει πολλά αισχρά πράγματα ήδη. Δεν λέω να αρχίσουμε να βγαίνουμε όλοι έξω, αλλά πρέπει είμαστε σε “επιφυλακή”, γιατί η κυβέρνηση με τις κινήσεις της, έχει αποδείξει ποιοί είναι οι σκοποί της.

11 Likes

Αυτοί με τις μπλε στολές από πίσω βγαλμένοι από ταινία σταρτρεκ! :laughing:

2 Likes

Aνεπτυξέ το λίγο αυτό σε παρακαλώ.

Ναι, με έπιασαν τύψεις που αντέδρασα έτσι.

1 Like

image

Το ζήτημα είναι ξεκάθαρα υγειονομικό

2 Likes

Δεν σε εκρινα ως οντοτητα, και οντως δεν γνωριζω ιδιαιτερα πολλα για σενα, αλλωστε δεν σου εκανα προσωπικη κριτικη.

Το παραδειγμα που εθεσα εχει να κανει με τις προτεραιοτητες σου, τις οποιες θα ηταν ενδιαφερον να εξηγησεις. Απο οσα γινονται στην Ελλαδα δηλαδη εδω και 10 χρονια ή 5 χρονια ή 3 χρονια ή 10 μηνες (διαλεγεις εσυ το χρονικο διαστημα), και ενω αποφευγεις τις συζητησεις σε θρησκευτικο, κοινωνικο και πολιτικο επιπεδο, αυτο που σε παρακινησε να ασχοληθεις εστω και λιγα λεπτα ηταν οι λιγοστοι Ελληνες που κατεβηκαν να τιμησουν την 17η Νοεμβριου? Και το ΚΚΕ συγκεκριμενα?

Εμενα αυτο μου προκαλει αρκετα μεγαλη εντυπωση, και εν τελει “ας τις βαλουμε κατω να τις μετρησουμε” και να δουμε αν στην Ελλαδα εχει κανει μεγαλυτερο κακο στα τελευταια Χ ή Υ χρονια το ΚΚΕ ή καποιο απο τα αλλα κομματα. Κατι μου λεει οτι το ΚΚΕ θα βγει στον πατο σε αυτην την αξιολογηση παντως.

Ξαναλεω, το ποστ μου ειναι ειλικρινες και ευθυ, δεν περιεχει προσωπικες επιθεσεις προς το ατομο σου, σχολιαζω και αναρωτιεμαι μονο για αυτα που εγραψες.

3 Likes