Ε ναι, καλά λες.
Βλέπεις πουθενά να είπα ότι είμαι οπαδός του Μπουτάρη? Απλά αυτό που λέω είναι ότι επί δημαρχίας Παπαγεωργόπουλου η πόλη έκανε βήματα προς τα πίσω… Και από τις δύο επιλογές που υπήρχαν σήμερα προτιμώ κάτι διαφορετικό από αυτούς που κάνουν κουμάντο 25 χρόνια τώρα…
Δηλαδή εσύ ανάμεσα στους 2 τι θα επέλεγες?
ΥΓ: Μπράβο. Κρίνεις έναν άνθρωπο από το nickname του. Τρομερό επιχείρημα…
Αλήθεια κιόλας, το nickname πώς το διάλεξες;
Το είχα nickname στο battlefield πριν πολλά χρόνια που έπαιζα. Και το κράτησα από τότε. Γιατί? Τι σχέση έχει ένα nickname με την ιδεολογία ενός ανθρώπου?
Χμμ; Ααα. No reason, just asking.
Σορρυ που επεμβαίνω, αλλά έχω δει με τα μάτια μου σε facebookική συνομιλία, πασπίτες να βαυκαλίζονται με τους στίχους του Logical song ([I]Now watch what you say or they’ll be calling you a radical, liberal, fanatical, criminal.[/I]), θεωρώντας τους “δικούς τους” και εσάς σας έφταιξε ο τίμιος παοκτζής?
Πράγματι, ομορφιές. Αθάνατη ΠΑΣΟΚάρα, μια ζωή “η Ναυαρχίδα της Αριστεράς” όπως έλεγε κάποτε ένας απίθανος στην Ελληνοφρένεια.
Βέβαια αυτό δεν είναι τίποτα, είχα ακούσει πριν λίγα χρόνια ότι Πασπίτες στην ΑΣΟΕΕ για να δείξουν ότι δεν είναι ΠΑΣΟΚ (…αλλά αντίθετα αριστεροί και προοδευτικοί άνθρωποι κτλ.) ισχυρίζονταν πως στις εθνικές εκλογές ψηφίζουν ΚΚΕ. Γελάνε και οι πέτρες.
Αυτό που λες, έχω ακούσει ότι συμβαίνει όταν υπάρχουν εσωκομματικά μέσα στα ρεύματα της πασπ.
Το βέβαιο είναι ότι για όποιον λόγο και να συμβαίνει, πρόκειται για υπερβολικά χοντροκομμένο ψέμα.
Εγώ πάλι γελάω με τους Αθηναίους που γελάνε με τους Θεσσαλονικιούς που εκφράζουν άποψη για την πόλη τους.
Και γιατί πρέπει κάποιος να ψηφίζει αποκλειστικά με κομματικά κριτήρια? Δηλαδή το να ψήφισε κάποιος τον Μπουτάρη και τον κάθε Μπουτάρη επειδή τον θεωρεί πιο άξιο, από όσους ήταν υποψήφιοι, για δήμαρχο είναι τόσο απίθανο? Δεν λέω ότι είναι ο κανόνας. Απλά υπάρχουν ακόμα άτομα που αντιμετωπίζουν τις δημοτικές εκλογές ως τοπικές και όχι ως εθνικές.
Αλλά όχι… Ψηφίζεις Μπουτάρη= Στηρίζεις δικομματισμό… Ψηφίζεις Γκιουλέκα= Στηρίζεις δικομματισμό και την δεξιά…
Δηλαδή το να μην πάω καθόλου και να γκρινιάζω μετά είναι πολύ πιο έξυπνο?
Καλά κάνεις. Με Κρητικούς μην τολμήσεις ποτέ να γελάσεις.
Υπάρχει και το άκυρο. Πληροφοριακά.
Περί των “μη κομματικών κριτηρίων”… επειδή βαριέμαι να αναλύω πάλι, δε θα πω πολλά. Ναι, όντως πολλοί στις τοπικές εκλογές ψηφίζουν με “αυτοδιοικητικά κριτήρια” επειδή έχουν αυτή τη μεταφυσική αντίληψη ότι ο τάδε ή ο δείνα “είναι καλός και ικανός απ’ όπου κι αν προέρχεται”. Δεν αμφισβήτησα ποτέ ότι ισχύει. Τόσο το χειρότερο όμως. Αν θες, μπες στον κόπο να ενημερωθείς περί του τί εστί Καλλικράτης και πώς αλλάζει προς το (ακόμα) χειρότερο την Τοπική Αυτοδιοίκηση, πώς την κάνει πλέον σχεδόν με τη βούλα μηχανισμό του κράτους και μοχλό εφαρμογής της πολιτικής της εκάστοτε κυβέρνησης σε Παιδεία, Υγεία, Εργασία και λίγο πολύ… στα πάντα, και μετά έλα να μου ξαναπείς περί τοπικών κριτηρίων. Αν πάλι δε θες… τόσο το χειρότερο. Σε 25 χρόνια θα λες “ε μάλλον θα στηρίξω τους τάδε γιατί οι άλλοι τα γαμήσανε όλα, και ο Μπουτάρης και οι υπόλοιποι δικοί του που τον διαδέχτηκαν”.
Λέμε τώρα.
Εγω παντως 2/2 πετυχα…
Και Ζορο, και Τουμπα Λιμπρε…
οχι πολυ καλες αποδοσεις αλλα σιγουρακια(βεβαια τον Μπουταρη τον επιασα στις καθυστερησεις αλλα δε βαριεσαι)
Κατι σαν στοιχημα δεν ηταν; Απλα δεν μπορουσες να βαλεις Χ ε;
[SPOILER]Ανθιμεεεεεε, μπανανα![/SPOILER]
[SPOILER]Ολοι εσεις, η “πραγματική” αριστερα, πραγματικα κουραζετε ρε, γιαυτο μια ζωη θα παιρνετε τα @@ μου, και θα ψηφιζω ΣΥΝ, αντε φιλακια γραφικοι[/SPOILER]
να σαι καλά αδερφέ, έφτυσα το πορτοκάλι στην οθόνη :lol:
εδιτ: πφφφ, με πρόλαβαν
Δεν συμφωνώ με το άκυρο… Θεωρώ ότι από την στιγμή που δεν υπολογίζεται στα τελικά ποσοστά, χάρη τους κάνεις… Αυτοί παρακαλάνε να ψηφίσουν μόνο 10 άτομα, αρκεί οι 5 να ψηφίσουν αυτούς. (αυτό πρέπει να το έχω ξαναγράψει μερικές σελίδες πίσω…:p) Από πότε το να γράψω " ΠΑΟΚ να ουμ ξέρω γω, Ζαγοράκη φέρε προπονητή να ούμ" και να βγάλω την ψήφο άκυρη έχει πολιτική δύναμη? Και η αποχή και το άκυρο θα ακουστούν για μια μέρα, άντε δύο, και μετά το μόνο που μένει είναι τα ποσοστά του πήρε ο καθένας.
Επίσης δεν μπορείς να ξέρεις αν ο άλλος έχει ενημερωθεί ή όχι για το τι μέρος του λόγου είναι οι υποψήφιοι και αν ψηφίζει συνειδητοποιημένα κάποιον. και δεν χρειάζεται μεταφυσικές ιδιότητες για να κρίνεις την αξία κάποιου… Δεν είναι όλοι καθάρματα όσοι ασχολούνται με την πολιτική. Προσωπικά είμαι ενήμερος για καταστάσεις και πρόσωπα στην νομαρχία και στον δήμο Θεσσαλονίκης και ανάλογα κρίνω την ψήφο μου.
Το θέμα είναι όμως ότι δεν κατάλαβες καν τί γράφω.
Ξέχνα τα πρόσωπα.
αν ριξεις ακυρο ή αν απεχεις και εισαι σε καθε κινητοποιηση/πορεια/καταληψη/απεργια κλπ θα δεις ποσο θα συζητηθει και η απαξιωση των εκλογων και ποσο θα τρεχουν και δεν θα φτανουν! ολοι στο δρομο αυριο και την Τεταρτη!
Έβλεπα πριν λίγο στο Κανάλι 10 έναν καθηγητή συνταγματολόγο που έλεγε πως το μνημόνιο είναι αντισυνταγματικό, πως είναι παράνομη η μείωση των συντάξεων,πως υποθηκεύεται το μέλλον των επόμενων γενιών και άλλα πολλά…Μετά είδα και τα αποτελέσματα και λέω, δε γαμιέται και το μνημόνιο και ο καλλικράτης, έφυγε η δεξιά
Και επειδή έχουμε σοβαρότερα θέματα από τις εκλογές, αύριο έρχεται η τρώικα [SPOILER]έτσι θα το γράφω πλέον :p[/SPOILER] και θα μας ανακοινώσουν την αναθεώρηση του ελλείμματος,που οδηγεί φυσικά σε νέα μέτρα. Και επειδή προφανώς δεν γίνεται να βγει ο "λογαριασμός " θα μας έρθει και η επιμήκυνση του μνημονίου. Έτσι για μεγαλύτερη απόλαυση.
Και μια παρατήρηση έτσι για την καληνύχτα και την απογοήτευση. Σχεδόν 2 εκατομύρια έλληνες ψήφισαν σγουρο,κικίλια, μπολάρη και ψωμιάδη.