Καλά δεν είναι αστείο αλλά όντως είναι για γέλια. Κάθε μία απόφαση που έχουν πάρει είναι πολιτική απόφαση, δεν έχει νόημα να κρίνουμε υγειονομικά εδώ και καιρό τις κινήσεις τους. Λίγο καιρό ακόμα ενοχές και ατομική ευθύνη, χτύπημα ξύλου και προσευχή τα εμβόλια να είναι καλά και θα τα μοντάρουμε κάπως.
Αλήθεια, πως να ήταν άραγε η καθημερινότητα πριν 80-90 χρόνια?
Πιο πολύ για Σίσυφος κάνει, είναι τιμωρημένος ξανά και ξανά να προσπαθεί να βάλει στον ίσιο δρόμο αυτή την καημένη χώρα
Ούτε εγώ να σου πω την αλήθεια. Ειδικά το ύφος που είναι γραμμένο το κείμενο, ξεχειλίζει από εμπάθεια, ζήλεια και κλασική αυτόκλητη “σωτήρια” δημοσιογραφία. Ναι, Οκ σίγουρα κάποιοι πέρασαν καλύτερα από κάποιους άλλους τις γιορτές. Θα μου πεις “τυγχάνει” όλοι αυτοί οι κάποιοι να διακατέχονται από συγκεκριμένη οικονομική ευμάρεια. Ναι και?
Επίσης, έκαναν κάτι παράνομα? Αν συμμορφώθηκαν με τις αρχές και τις εκάστοτε εντολές του κράτους, εμάς τι μας κοφτει? Και μην μου πεις μα όλοι αυτοί θα γυρίσουν και θα μας φέρουν τον ιό. Υποτίθεται ότι και εμείς σαν χώρα έχουμε πρωτόκολλα για τους ταξιδιώτες. Αν, λέμε αν, τηρηθούν αυτά και έρθουν νομότυπα don’t see the problem.
Το μόνο ίσως που καταλαβαίνω είναι το ηθικό κομμάτι αλλά και αυτό έχει πάει περίπατο εδώ και δεκαετίες. Χρόνια ολάκερα άλλοι που έπρεπε να είναι πιο ηθικοί και ήταν σκατά, και δεν άνοιξε μύτη, στον Τσιτσιπα και στον μουνοδουλο τον Κωστόπουλο σκαλωσαμε?
Τι δεν καταλαβαίνω?
Αυτο που αγγιζει τα ορια της κωμωδιας σε ολα αυτα ειναι τα “ΜΑΣ ΕΚΑΝΕ ΚΥΡΗΓΜΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΑΡΤΑΡΕΙ”. ΟΚ το ξερω οτι καποια παιδακια πιθανον δεν το γνωριζουν, αλλα καποιοι καλοι ανθρωποι δινουν λεφτα σε καποιους αλλους καλους ανθρωπους και τους λενε τι να πουνε για τις αναγκες μιας διαφημισης. Αυτο δεν σημαινει οτι ο καλος κυριος που μας μιλαει μεσα απο την τηλεοραση εκεινη την ωρα μας κανει καποιο κυρηγμα για το αν η ταδε τραπεζα ειναι η καλυτερη στον κοσμο, ετσι του ειπανε να πει αυτοι που τον πληρωσανε. ΟΚ?
Ούτε εγώ καταλαβαίνω ποιο το πρόβλημα που σε κάποιο άλλο μέρος της Γης επιτρέπονται τα πάρτι και μπορεί ο κόσμος να πάει. Δεν είναι όλες οι χώρες της Γης ταυτόχρονα στην ίδια κατάσταση με την πανδημία και ούτε έχουν όλες οι χώρες τα ίδια μέτρα. Αρκετές χώρες έχουν λιγότερα μέτρα από ότι θα έπρεπε ή περισσότερα από ότι θα έπρεπε.
Ειδικά με τον Τσιτσιπά η εμμονή μου είναι ακατάληπτη. Ο οποίος δεν μένει καν Ελλάδα πλέον μόνιμα (νομίζω Μόντε Κάρλο) και σε ένα μήνα είναι και το τουρνουά του Ντουμπάι από το οποίο ελπίζει να πληρωθεί κερδίζοντας.
Και σε εσένα παέι η ίδια ερώτηση, αν δεν το λες ειρωνικά. Μόνο εγώ καταλαβαίνω ότι αυτή η οπτική είναι 180 σε σχέση με την προηγούμενη συζήτηση μας ( επειδή και οι 2 πήρατε μέρος )?
Πρέπει να γίνεις πιο συγκεκριμένος. Δεν ξέρω σε τι πράγμα διαφωνείς και ποια είναι η προηγούμενη συζήτηση μας (τα εμβόλια; οι influencers; ) Σε κάθε περίπτωση, φαντάζομαι για να γυρίσουν Ελλάδα πρέπει να κάνουν PCR test και μετά 3 μέρες καραντίνα, όπως θα ίσχυε και για εμένα.
Ας μην πουλάνε αριστεία και νομιμοφροσύνη για να μην τα ακούνε. Όχι ότι αλλάζει και τίποτα βέβαια, αλλά ο Τσιτσιπάς πληρώθηκε από τους Έλληνες για να μας δείξει ότι μας γράφει στ’αρχίδια του. Αυτό μας απασχολεί ή επειδή σε ένα μήνα δήλωσε συμμετοχή σε ένα τουρνουά στο πεδίο εργασίας του, του δίνει πάσο?
Γιατί είναι αστείο που δεν καταλαβαίνεις ότι με αυτό που είπες, υποστηρίζεις αυτά που διαφωνούσες με εμένα τις προάλλες, περί media, θέσεων, οπτικών κλπ
Κοίτα δεν ξέρω ούτε αν πληρώθηκε ο Τσιτσιπάς ούτε αν είπε κάτι που δεν πιστεύει. Αλλά το ότι είπε τον Απρίλιο στην τηλεόραση κάτι που μας βρίσκει σύμφωνους δε σημαίνει πως από εδώ και πέρα στη ζωή του θα πρέπει να κάνει αυτό με το οποίο εμείς θα συμφωνήσουμε.
Επίσης, το ότι πληρώθηκε για να πει την άποψη του ή κάτι που ισχύει, δεν είναι έγκλημα. Όλοι οι καθηγητές πανεπιστημίων/πολυτεχνείων αυτό κάνουν. Ξεκάθαρα μεμπτό θα ήταν να πληρωθεί για να πει κάτι που δεν πιστεύει. Αυτό θα ήταν εκπόρνευση
Βγήκε σε spot του κορωνοιού, που είναι ασφαλές να υποθέσουμε πως πληρώθηκε απ’την πολιτεία. Υπάρχει πιθανότητα ( και βαριέμαι να το ψάχνω η αλήθεια είναι ) πως δεν το πλήρωσε το ελληνικό κράτος βέβαια, αλλά μπορούμε να συμφωνήσουμε πως είναι πολύ μικρή.
Έχεις απόλυτο δίκιο, αλλά εδώ δε συνέβη αυτό. Έκανε το αντίθετο από αυτό το οποίο μας έβρισκε σύμφωνους τον Απρίλιο και εμάς και αυτόν. Δε συμφωνούσαμε στο Α και έκανε ένα άσχετο Β που διαφωνούμε. Συμφωνούσαμε στο Α και έκανε το Β που είναι αντίθετο του Α. Δεν έχει μια διαφορά? Επειδή δε θυμάμαι καν τι έλεγε το σποτάκι, μπορώ να πω τις συνθήκες. Και τον Απρίλη και το Δεκέμβρη έχουμε lockdown, πράγμα που σημαίνει πως το μήνυμα Α είναι παραπλήσιο αν όχι πανομοιότυπο, μένουμε σπίτι, προσέχουμε, αποστάσεις κλπ κλπ.
Δε θα πω κάτι το οποίο θα μου το προσάψετε ως whataboutism πάλι, αλλά αν θέλουμε να διαχωρίζουμε θέση από φορέα, πρέπει να λαμβάνεται υπόψη και η συναλλαγή μέσω της οποίας προήλθε. Ο καθηγητής ενός πανεπιστημίου πληρώνεται για το expertise του, ο τενίστας για το image του άρα υπάρχει ποιοτική διαφορά για το πως εκλαμβάνουμε το τι λένε, γιατί το λένε και που αποσκοπούν. Όταν ο τενίστας πληρώνεται για να πει κάτι το οποίο μέσω της συμπεριφοράς του δεν πιστεύει, δε μιλάμε για εκπόρνευση ( δικός σου ορισμός )? Κατ’επέκταση δεν πρέπει να λοιδορηθεί, ειδικά απ’τη στιγμή που έχει πληρωθεί απ’την κοινωνία για να εκφράσει αυτή τη θέση ( ας ξεχάσουμε ότι μιλάμε για υγειονομικό θέμα, και άρα τη σημαντικότητά του)? Εκτός αν θεωρούμε τη θέση με τη συμπεριφορά ως δύο διαφορετικές οντότητες που δεν είναι και απαραίτητο να συμβαδίζουν, ειδικά όταν η θέση μπορεί να (εξ)αγοραστεί. Κάπου εδώ μπήκε η απορία μου για το αν τα εννοείται αυτά που λέτε.
Νομίζω πως υιοθετείς πολλά δικά σου working hypothesis. Και μου φαίνεται πολύ loose hypothesis πως ο Τσιτσιπάς θα πάρταρε στην Ελλάδα γιατί νομίζει πως κακώς γίνονται τα lockdown γενικότερα αλλά και πως οι Έλληνες του εξωτερικού οφείλουν να εφαρμόζουν και τα μέτρα της Ελλάδας και της χώρας που βρίσκονται εκείνη τη στιγμή
Προφανώς και όχι. Θα πω για τους Έλληνες και μη του εξωτερικού που πληρώθηκαν απ’τους φόρους μας για να μας κουνήσουν το δάχτυλο. Δε με απασχολεί ούτε πρόκειται να πω εγώ προσωπικά κάτι αν εσύ ή οποιοσδήποτε κάνει πάρτι, παραβεί νομοθεσίες ή ό,τι άλλο και δεν είναι θεσμικό πρόσωπο. Ο καθένας είναι υπεύθυνος για τις πράξεις του.
Δεν απάντησα στο post που ανέβηκε για τον Τσιτσιπά, αλλά έκανα μια παρατήρηση πως χρησιμοποιήσατε λογική τελείως διαφορετική από αυτή που χρησιμοποιήσατε τις προάλλες σχετικά με το βιντεάκι στο youtube.
Καλά εγώ για τον Τσισιπά πιστεύω ότι παίζει και να μην πληρώθηκε για το σποτ που λέτε. Ο Τσιτσιπάς είναι Έλληνας του εξωτερικού πια, ναι. Τυχαίνει να έχει πατέρα Έλληνα, σιγά.