Ειδησεις απο την Ελλαδα (Part 1)

Πάντως Παπαδόπουλος, Λούλης και Σταυροπούλου δεν πληρώθηκαν και ήταν αφιλοκερδώς στην καμπάνια. Ούτε με τη μικρή πιθανότητα να το έκανε αφιλοκερδώς ο Τσιτσιπάς συμφωνώ

Πάλι νιώθω πως κάνουμε παράλληλες συζητήσεις. Totally unrelated

1 Like

Μα τω Θεω δεν βρισκω την παραμικρη συνδεση στην κουβεντα που καναμε πριν και ουτε ειρωνευομαι, ειμαι 100% σοβαρος. Μην πεις στον κοπο να με “διαφωτισεις” εχω κουραστει αφανταστα να διαφωνω με λογικα σχηματα για ακυρες τεχνικοτητες. Ειμαι υποκριτης και ο Μαικιους ειναι γαματος, εχεις απολυτο δικιο σε ολα, παμε παρακατω, please.

Ξερασα λιγο ε.

fddfdfsfsdfsd

Αυτο ειναι το προβλημα με ολους τους σελεμπριτιζ που πανε και παρταρουν διχως αυριο την Πρωτοχρονια του 2021, λες και δεν εχουν πεθανει πανω απο ενα εκατομμυριο ανθρωποι παγκοσμιως απο Covid19. Δεν ειπε κανενας να τους βαλουμε φυλακη, αλλα οκ δεν μου κανει καμια εντυπωση το demographic και οι περσονες οσων βρισκονται στις αποπανω εικονες και ειδησεις. Δεν περιμενα και πολλα περισσοτερα ξερω γω απο κακομαθημενα πλουσιοπαιδα οπως ο Τσιτσιπάς ή απο βαρελια γλιτσας μεταμφιεσμενα ως ανθρωπους οπως ο Πετρος Κωστοπουλος.

Και περαν των θανατων, το ζητημα εχει να κανει και με επιδειξη ενος privilege το οποιο προφανως το 99% του κοσμου δεν το εχει. Δε θα ειχα προσωπικα κανενα προβλημα με πριβε παρτι σε πισινες και ξενοδοχεια στα οποια μπορει καποιος σελεμπριτι με πολλα λεφτα να εχει καλεσει καμια 30αρια ατομα και αφου εχουν κανει ολοι το τεστ απλα περνανε την πρωτοχρονια τους ετσι, διχως να υπαρξει ουτε φωτογραφια ουτε βιντεο απο ολα αυτα. Παλι δεν το θεωρω ιδανικο, αλλα τουλαχιστον δεν το βρισκω και προκλητικο.

Τωρα το να βγαινει ο καθε γαμημενος Πετρος Κωστοπουλος και να κανει μοστρα την ζωαρα του οταν ολος ο κοσμος αναγκαζεται να περασει τις γιορτες στο σπιτι του, με απαγορευση κυκλοφοριας απο τις 10, διχως την οικογενεια του και σε πολλες περιπτωσεις λογω προσωπικης ευθυνης εντελως μονοι τους (εχω αρκετους φιλους, και το ιδιο εκανα κι εγω), ειναι τουλαχιστον προκλητικο, για να μην πω πολλα αλλα.

Στην τελικη ενταξει, ο καθενας κανει οτι θελει εφοσον το κανει νομιμα και σεβεται τους κανονες καθε χωρας, και πρεπει να ζησουν καπως κι αυτοι οι φουκαραδες οι επιχειρηματιες που εχουν αεροπορικες εταιριες, ξενοδοχεια, catering, βιλες και υπηρεσιες με λιμουζινες, κριμα ειναι να κλεισει ολοκληρος ο κοσμος ολοκληρωτικα, αλλα νταξει λιγη ευαισθησια δεν βλαπτει οταν ενα σωρο μικρες και μεσαιες επιχειρησεις εχουν κλεισει και θα κλεισουν λογω της καταστασης.

Δηλαδη αν ολα τα λεφτα και τα resources που ξοδευονται για να παρταρουν διχως αυριο ολοι αυτοι οι σελεμπριτιζ πηγαιναν για να βοηθησουν αυτους που εχουν επηρεαστει αρνητικα απο την πανδημια, δε θα ηταν αρκετα καλυτερο? Θα μου πεις γινεται να τους υποχρεωσεις να το κανουν? Απο την στιγμη που εχουμε “ελευθερη αγορα” οχι δεν γινεται, ειναι τοσο βουτηγμενη στον εγκεφαλο του καθε ανθρωπου η σκεψη οτι δικαιουται να κανει ζωαρα και να βγαλει οσα περισσοτερα μπορει που προφανως το πρωτοχρονιατικο παρτυ του 2021 θεωρειται αναφαιρετο δικαιωμα για οποιον διαθετει και τα λεφτα και τις συνδεσεις.

Κι εγω παντως γνωριζω ενα σωρο κοσμο που πηγε Χαβαη ή Φλοριντα τωρα για τις γιορτες, και μιλαω για φιλες μου κυριως (θα γινω σεξιστης για λιγα δευτερολεπτα και θα πω οτι απο ολον τον κοσμο που ξερω αυτοι που το εκαναν αυτο ειναι σχεδον αποκλειστικα γυναικες και αναρωτιεμαι γιατι ενιωσαν ολες αυτες οι φιλες και γνωστες που εχω την τοσο τεραστια αναγκη να κανουν ζωαρα, οχι πως το ιδιο δεν συμβαινει και με αντρες φιλους και γνωστους, απλα σε πολυ πολυ μικροτερο ποσοστο, σε φαση ξερω 2), αλλα τουλαχιστον ολοι αυτοι δεν βγηκαν στα σοσιαλ μηντια να το διαφημισουν παντου, ισα ισα που για τις περισσοτερες το εμαθα οταν εστειλα χρονια πολλα και καλη χρονια και μου απαντησαν οτι ειναι Χαβαη, Καλιφορνια, Μεξικο, Φλοριντα κτλ, και δευτερον, δεν ειναι σελεμπριτιζ οποτε δεν επηρεαζει και πολυ κοσμο το τι κανουν.

Νταξει τωρα οκ κι εγω ζηταω αισθημα προσωπικης ευθυνης απο σελεμπριτιζ ΛΟΛ

5 Likes

Από πότε θεωρείται σεξισμός η καταγραφή μιας πραγματικότητας; Αν έλεγες βάσει αυτού του γεγονότος που αντικειμενικά γνωρίζεις πως οι περισσότερες γυναίκες στον κόσμο το έκαναν αυτό, τότε ναι. Αλλά τώρα; Αφού το έκαναν, τι να κάνουμε; Να μην το αναφέρεις;

2 Likes

Ε ας πουμε πως δεν υπαρχει λογος να κανω αναφορα στο φυλο τους πρωτον, και δευτερον πως η αναφορα αυτη μπορει να υποδηλωνει το οτι λεω πως οι γυναικες ειναι λιγο πιο καλομαθημενες. Που μπορει να εχει και βαση αληθειας, αλλα πρεπει να διευκρινισω πως προφανως δεν θεωρω οτι συμβαινει λογω βιολογιας, αλλα λογω κοινωνικης πιεσης του να πρεπει να παρταρεις και να γιολαρεις την παραμονη πρωτοχρονιας, που ισως ειναι μεγαλυτερη προς γυναικες και ειναι μαλακια αυτο.

Ασχετο με αυτο αλλα οχι εντελως, κατι σαν αυτο που οσες γυναικες γνωριζω ντρεπονται να πανε να πιουν ενα ποτο μονες τους σε ενα μπαρ με ελαχιστες εξαιρεσεις, ενω αντρες γνωριζω πολλους που το κανουν και δεν τους περναει καν απο το μυαλο. Ειναι αρκετα μαλακια ολα αυτα τα κοινωνικα στερεοτυπα που μας εχουν περασει στο μυαλο. Εν προκειμενω οτι η γυναικα που θα το κανει αυτο ειναι “ευκολη” και “ψαχνεται” ενω ο αντρας σταρχιδια μας ολα. Νομιζω πως η σκεψη για μια γυναικα που θα περασει την πρωτοχρονια μονη της στο δωματιο της θεωρειται πιο “κατακριτεα” απο οτι για εναν αντρα, και αυτο μπορει να οδηγει στην αναγκη για εξοδο και παρταρισμα περισσοτερο.

Οφφ τοπικ ολα αυτα και προφανως ειναι παρατηρησεις που βασιζονται σε πολυ μικρο στατιστικο δειγμα και σε εντελως προσωπικη εμπειρια (anecdotal) και αρα δεν εχουν καμια μα καμια πρακτικη βαση για εξαγωγη συμπερασμπατων. Πιο πολυ ως απορια και ερωτημα το θετω.

2 Likes

Έχω κάποιες ενστάσεις, αλλά λόγω οφτόπικ κι αυτού, θα τις βάλω στον πάγο:

Ήξερα από την παραμονή της Πρωτοχρονιάς ότι θα κλείσουν τα μαγαζιά. Δε γινόταν να το ανακοινώσουμε νωρίτερα γιατί θα έβγαιναν όλοι στους δρόμους. Να μας έχετε εμπιστοσύνη. Τα έχουμε πάει πολύ καλά σε πρωτοφανείς συνθήκες

Πλέον μου είναι συμπαθής, σε λίγο θα τον αγαπήσω κιόλας

1 Like

Και η δική μου εμπειρία στο θέμα συμφωνεί με αυτό, πιστεύω οι γυναίκες έχουν περισσότερη κοινωνική πίεση να είναι πιο glamorous ή έστω να κάνουν κάτι πιο ιδιαίτερο στις γιορτές (ανάλογα με τις δυνατότητες του ο καθένας)

@nnnkkk οση ωρα καθεσαι και γραφεις θα μπορουσες να βλέπεις το Καρατε Κιντ το 1ο

2 Likes

@QuintomScenario η εξήγηση σε αυτή την παρατήρηση είναι πως στα privileged και super wow παρτυ που λόγω καραντίνας γίνονται πλειοψηφικά αυτά, η αναλογία αντρών/γυναικών/non binary είναι περίπου 30/70/0. Τα πλεμπέικα πάρτυ χωρίς πόρτα ή προσκλήσεις που η κατανάλωση είναι 1ποτό/βράδυ με ορδές αρσενικών δε γίνονται αυτή την περίοδο.

Σιγά μην κάτσει να ασχοληθεί ο Άδωνις, λέει αν μου την παίζεται πούστικα θα σας την φορέσω κι εγώ. Ποιος φαίνεται πιο χαζός, ο Άδωνις ή η κυβέρνηση με αυτή τη δήλωση?

5 λεπτά ταινία είναι?

3 Likes

Χααααααχαχχα οχι απλα ηθελα να σε πιεσω να απαντησεις

Καλα εγω μιλησα για φιλες μου που απλα εχουν παει διακοπες στα μερη που ανεφερα και αραζουν παραλια ολη μερα, δεν μιλησα για κοσμικα παρτι. Αλλωστε ολες αυτες που εχω στο μυαλο μου φοβουνται να πανε στο οποιοδηποτε παρτι (και καλα κανουν).

Αν πιασω και τις ινφλουενσερς μοντελα του κωλου σε ινσταγκραμ ενταξει εκει χανεται η μπαλα, αυτες πιστευω πως ειναι κατα 90% σε τετοια παρτι απο το πρωι ως το βραδυ αυτες τις μερες.

1 Like

Ισχύει άσχημα…

Λίγο περισσότερο προκλητικό όταν “όλος ο κόσμος” περιλαμβάνει και αυτούς των οποίων τα λεφτά γλέντησε, άμεσα ή έμμεσα.

5 Likes

Φλασμπακ σε μία απ’τις καλύτερες σελίδες στο ελληνικό φβ, αλλά αποφάσισαν πως θέλουν να ζήσουν

5 Likes

Δεκτο αυτο που λες, αλλα και εξω απο την πανδημια το να παρταρει ο αλλος με φραγκα και γκομενες ειναι επιδειξη ενος privilege που το 99% του κοσμου δεν εχει. Σιγουρα η πανδημια το κανει ακομα χειροτερο αλλα θελω να πω οτι δεν βλεπω κατι τοσο τρομερο ωστε να σηκωθουν ολοι να βριζουν τον Τσιτσιπα, πιο πολυ μου κανει σαν μια αντιπαθεια προς τον συγκεκριμενο για καποιες συμπεριφορες του.

Τον Κωστοπουλο ας τον βριζουν, αξιζει ολες τις Παναγιες που ακουει Χ100.

1 Like

Προσωπικα δεν βλεπω τους ανθρωπους ως τρισδιαστατες οντοτητες αλλα ως τετραδιαστατες, ασχετα με το τι κανουν οι αλλοι που βριζουν τον καθε Τσιτσιπα. Ο Τσιτσιπας του 2012 μπορει να ειναι ενα καλο αθωο παιδακι με ταλεντο στο τενις που εχει ριξει πολλη δουλεια. Ο Τσιτσιπας του 2020 εχει κανει αρκετες αστοχες δηλωσεις και δικαιολογημενα εχει δημιουργησει αντιπαθειες εναντιον του, αν και εγω δεν ειμαι τοσο αυστηρος μαζι του και δεν εχω καμια σοβαρη αντιπαθεια απεναντι του (αρα δε θα με κανει παρεα ο νι νι νι καπα καπα καπα) αλλα σιγουρα τον θεωρω λιγο μαλακα τωρα τελευταια.

Ο Πετρος Κωστοπουλος του 1984 μπορει να ηταν ενας καλος ανθρωπος με οραμα και πρωτοβουλια, και ο Πετρος Κωστοπουλος του 1994 μπορει να ηταν μια ελαφρως χειροτερη εκδοση, αλλα το σιγουρο ειναι πως ο Πετρος Κωστοπουλος του 2020 αξιζει τουρτες στην μαπα αν τον πετυχεις για οποιονδηποτε λογο σε αυτο το παρτακι στο Ντουμπαι. Και μερικες σφαλιαρες δηλαδη.

Εγω δεν εκρινα καποιον απομονωμενα παντως, μιλησα για το big picture με αυτα τα παρτι και τον δυτικο τροπο ζωης. Μου φαινεται ψιλοτραγικο οταν παρταρει ολος αυτος ο κοσμος διχως αυριο ολημερις 30 φορες τον χρονο ουτως ή αλλως, απλα μεσα σε περιοδο πανδημιας ειναι ακομα πιο εξωφρενικο.

3 Likes

Αν είχε eisaiksetsitsipotos.blogspot θα ήσουν πιο αυστηρός μαζί του νομίζω

Επισης αν ηταν alt right σκουπιδι με ρατσιστικες και σεξιστικες τασεις θα ημουν σιγουρα πιο αυστηρος μαζι του, what’s your poing? Μη μου πεις οτι συγκρινεις σοβαρα το σκουπιδι τον Mikeius με τον Τσιτσιπα ε.

2 Likes

Η συζήτηση επεκτάθηκε και στον Κωστοβλαχόπουλο από ότι βλέπω. Δεν πειράζει όμως. Αυτό που ήθελα να προσθέσω είναι πως σύμφωνα με τα Ελληνικά hoaxes, ο Τσιτσιπάς όντως διαμένει στο Ντουμπάι γιατί προετοιμάζεται για τα επόμενα τουρνουά. Δεν πήγε εκεί για τα πάρτι, αλλά πάει κάθε χρόνο από τα μέση Δεκέμβρη. Επίσης, μην ξεχνάτε πως τα ΗΑΕ δεν είναι καμιά φτωχή/μπάχαλο χώρα: δεν έχουν κάποιο κύμα αυτό τον καιρό, διαφήμιζαν πως ο κόσμος μπορούσε να πάει με ασφάλεια εκεί αφού έχουν καλοκαίρι και λίγα κρούσματα, βρίσκονται μπροστά από εμας όσον αφορά τον εμβολιασμό του πληθυσμού (έχουν το κινέζικο εμβόλιο), και όσοι πήγαν έκαναν PCR test (και θα κάνουν κι όταν επιστρέφουν - ξέχωρα από την καραντίνα). Πολύ δύσκολα θα σας δημιουργήσουν αυτοί τρίτο κύμα.

Τώρα το ότι δε σεβάστηκαν οι βλαχοσελέμπριτις κάποια “δημόσια γνώμη, εικόνα, ηθική”, κλπ είναι και πολύ αόριστο κατ’εμέ αλλά και υπονοεί πως η γνώμη όσων δεν ενοχληθήκαμε από αυτούς δεν είναι κομμάτι της δημόσιας γνώμης. Καταλαβαίνω πως κόσμος ενοχλήθηκε, αλλά αν θες την άποψη μου ο κόσμος που ενοχλήθηκε πρέπει επίσης να ψάξει γιατί ενοχλήθηκε τόσο πολύ από κάτι τόσο μικρό που δε τους επηρεάζει σε κάτι.

1 Like

Δε στο λέω γιατί δεν το κάνω. Αν αρχίσει σειρά WhatTheDeuce ίσως

Νice

Επίσης nice, αρκεί που έχουν πετρέλαιο και cheap labor :stuck_out_tongue: Αν αφήσουμε τη ΝΔ άλλα 100 χρόνια ίσως να τους κοντράρουμε στην επόμενη πανδημία και όλοι οι celebrities θα έρθουν στο Nammos Mykonos™ για Πρωτοχρονιά

1 Like