Ειδησεις απο την Ελλαδα (Part 1)

Εντάξει ο Τσιτσιπάς αλλά εδώ μιλάμε για κίνηση μεγάλου παίχτου.

2 Likes

Γι’ αυτόν και για τους ομοίους του έγινε πρωτίστως, όχι για τον Τσιτσιπά που είναι ένας αθλητής διεθνούς φήμης που δεν είναι σχεδόν ποτέ στην Ελλάδα. Δηλαδή ο Κωστόπουλος πήγε στο αεροδρόμιο, πέταξε, έκανε τις διακοπούλες του κι εμείς δεν μπορούσαμε να βγούμε από το σπίτι μας γιατί εμείς είμαστε μαλάκες, απρόσεκτοι και ανεύθυνοι και θα κολλούσαμε τον ιό, ενώ στο Ντουμπάϊ κάνανε τεστ PCR και θα πάνε και θα έρθουν ασφαλείς και δε θα μας φέρουν το τρίτο κύμα. Θα το έφερνα εγώ το τρίτο κύμα αν έτρωγα με την οικογένειά μου όμως τη μέρα των Χριστουγέννων ή τη μέρα της Πρωτοχρονιάς.

Seems legit :stuck_out_tongue:. Το χειρότερό μου εμένα είναι ότι καταστάσεις σαν αυτή και σαν το ότι τόσα και τόσα ξεφτιλισμένα κομματόσκυλα έκαναν εμβόλια πριν από τους υγειονομικούς αποτελούν την κανονικότητα αυτού του κωλοχανείου.

6 Likes

Ένα καλό της κλιματικής αλλαγής είναι πως οι βορειότερες χώρες θα γίνουν πολύ πιο “φιλόξενες”

Ο Τσιτσιπάς μου είναι αντιπαθής ως άνθρωπος, αλλά για το πάρτυ του δεν μου πέφτει λόγος. Το θέμα με τον Κωστόπουλο είναι ότι καταδεικνύει την αμπαλίαση της κυβέρνησης με τα μέτρα και αυτό το φοβερό παράδοξο που δεν μπορείς να διασχίσεις νομούς, αλλά είναι οκ να πας Ντουμπάι και, κυρίως, το ότι υποτίθεται ότι πρόκειται για άνθρωπο (kinda) που χρωστάει τα κέρατά του, έχοντας φεσώσει άπειρους εργαζόμενους, αλλά για κάποιο λόγο όχι μόνο δεν είναι υπόλογος γι αυτό, αλλά πουλάει χλίδα και life style. Εντωμεταξύ η είδηση παρουσιάστηκε ως η διασκέδαση της “τολμηρής κοσμικής Αθήνας” (σε αντίθεση με την υγιεινομική βόμβα/αναρχοάπλυτη Αθήνα που θέλει να πηγαίνει σε πορείες ας πούμε…) και διάβασα κιόλας πως σε κάποια δελτία έπαιξε αμέσως μετά από ειδήσεις για συλλήψεις και υπέρογκα πρόστιμα σε άτομο/άτομα (?) που έκαναν κωρονοπάρτυ με 10 καλεσμένους.

εντιτ : α επίσης με τέτοιες κινήσεις μπορεί να απλώσει πολύ το πράγμα και να φτάσει σε επιχειρήματα του στυλ “γιατί να μην κάνω κι εγώ το ένα και το άλλο, αν όλοι μου οι φίλοι έχουν κάνει τεστ και έχουν μπει καραντίνα” που αφήνουν τα όποια μέτρα κενά ουσίας και νοήματος.

8 Likes

Τι φαση? Εγραψα γαματο ποστ με επιχειρηματα και ενιωσες την αναγκη να βρεις πραγματα που δεν ειπα να αντικρουσεις?

Οκ, λατρευεις τον Τσιτσιπα ξερω γω, δε με νοιαζει, δεν εστιασα σε αυτον. Δεν επεκταθηκε στον Κωστοπουλο η συζητηση, απο εκει ξεκινησε αν μη τι αλλο. Και εν πασει περιπτωσει εγω βαζω μεσα και τον Κορκολικο, και ολους οσους εμφανιζονται στα βιντεο και τις εικονες.

Δεν ειναι καθολου αοριστο αυτο που εγραψα, ηταν πολυ συγκεκριμενο. Γενικα τα συμπερασματα που βγαζεις με κανουν να ανησυχω για το αν οντως τα πιστευεις ή απλα κανεις τον συνηγορο. Μαγκια σου αν δεν σε ενοχλησε η ΖΩΑΡΑ των σελεμπριτιζ. Πολλους τους ενοχλησε και δικαιως. Οταν καποιος ανθρωπος λεει “η δημοσια γνωμη” (που δεν χρησιμοποιησα καν την φραση) δεν εννοει το 100% των ανθρωπων, τι τρελο reach ηταν αυτο?

Τι τρελο gatekeeping στο οτι ενοχληθηκαν αλλοι? Δηλαδη επειδη εσυ δεν ενοχληθηκες πρεπει οι αλλοι να κανουν την ψακτικη τους και να ζητησουν και συγγνωμη που ενοχληθηκαν? Και ποιος αποφασιζει οτι ειναι κατι μικρο αυτο? Επισης, πως δεν τους επηρεαζει? Δεν επηρεαζει τον κοσμο στην Ελλαδα που ειναι κυριολεκτικα ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ σε ολη την Ευρωπη σε εμβολιασμους το τι κανουν οι πολιτικοι μας, οι σελεμπριτιζ, οι επιχειρηματιες και καθε ζωντανο με εξουσια και/ή χρημα?

Ο παππους μου αντι να γραψει ολο αυτο το σεντονι θα σου απαντουσε απλα με ενα “εδω ο κοσμος καιγεται και το μουνι χτενιζεται” . Κι οταν λεω μουνι εννοω τον Κωστοπουλο, οχι τον Τσιτσιπα, μην θιχτεις για το πλουσιοπαιδο που παιζει τενις.

Ωρες ωρες νιωθω οτι πρεπει να κανεις τρελη ζωαρα για να σε ενοχλει το να ενοχλουνται οι αλλοι που υπαρχει κοινωνικη αδικια και σαπιλα στον κοσμο.

2 Likes

επειδή δεν αντέχω να τον βλέπει να κάνει τον εξυπνάκια (τον άδωνη) την ημέρα που ανακοινώθηκε η επιστροφή στο προ click-away lockdown μίλαγε ότι υπάρχει σχέδιο για άνοιγμα λιανεμπορίου, οπότε το “το ήξερα αλλά έκανα τον βλάκα” είναι απλά αστείο. δεν έχει και τόσο νόημα πολιτικά το αν το ήξερε βέβαια.

αυτό που λέει σαν ατού, το ότι πιάσανε εξ απίνης τον κόσμο οπότε δεν έτρεξε να προλάβει τα click away, λειτουργεί ακριβώς με τον ίδιο τρόπο και για τους μαγαζάτορες που μείνενανε με τα προϊόντα στο χέρι επ’ αορίστο, με πολύ κόσμο να ακυρώνει.

και για να το συνδέσω με την άλλη συζήτηση, μπορώ να καταλάβω ότι το “προληπτικό” lockdown, υγειονομικά μπορεί να έχει θετική επίδραση στη διαχείρηση του κορονοϊού.
το πρόβλημα βρίσκεται στο πόσο ανερυθρίαστα πια, παίρνεται μια τέτοια απόφαση ενώ υπάρχουν πολλά άλλα μέτρα που μπορούν να ληφθούν εξίσου.

είναι ξεκάθαρο, ότι το αν θα την παλέψεις με το lockdown είναι ζήτημα ταξικό.
με λεφτά ή κοντέ με κυβέρνηση, το lockdown σημαίνει πετάγομαι στο dubai για ένα παρτάκι, σημαίνει βόλτα στην καλαμάτα και στα χανιά, σημαίνει ανέμελη βόλτα στην πάρνηθα για μότοκρος εντός προστατευόμενης περιοχής.

ενώ υπάρχει κόσμος που αυτό το πράγμα τον διαλύει σε ανυπολόγιστο βαθμό. το να βλέπω φίλους μου να πνίγονται στο αλκόολ και τα ναρκωτικά για να την παλέψουν, ή το να σκάνε παντού κρίσεις πανικού και να κουμπώνουν ψυχοφάρμακα δεν είναι οκ. ενώ παράλληλα να κόβονται κλήσεις για ό,τι του καπνίσει του μπάτσου.

σε αυτήν την κατάσταση, όταν ακούω τον άδωνη να λέει “ΧΑ σας τη φέραμε, πάρτε πάλι προληπτικά λοκτνάουν επειδή μπορεί και να μην ήσασταν υπάκουα παιδιά” ε μου ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι

16 Likes

Εγώ που ενοχλούμαι από την επίδειξη πλούτου ούτως ή άλλως, όταν αυτή δεν είναι απλά επίδειξη πλούτου αλλά είναι και επίδειξη ζωαρας εν καιρώ πανδημίας και όταν όλοι φέτος στέλναμε sms για να πάμε επίσκεψη στους γονείς μας και δεν μπορούσαμε να πάμε και να φύγουμε όποτε θέλουμε, ε είναι ακόμα πιο ενοχλητικό.

Ή όταν ας πούμε δεν μπορείς να βρεθείς με τους κολλητούς και παιδικούς φίλους σου σε ένα πάρκο, και αν το κάνεις μια φορά στις τόσες θα έχεις το φόβο να φας το 300αρι, ναι ήταν προκλητικό και αντιαισθητικο, πως να το κάνουμε.

7 Likes

Μια βδομαδα “λοκνταουν” δε σημαινει απολυτως τιποτα. Δεν προκειται να βελτιωθει τιποτα με τετοιες αρπακολλατζιδικες δηθεν λυσεις. Μονο επικοινωνιακο τρικ ειναι.

4 Likes

Εδώ λένε μια βδομάδα lockdown για να ανοίξουν τα σχολεία, και βγήκε σήμερα ο Πέτσας και ανακοίνωσε ότι τα σχολεία θα ανοίξουν ούτως ή άλλως. Άρα είτε σε 4-5 μέρες θα πουν δεν τα ανοιγουμε ή σε 2-3 βδομάδες θα τα ξανακλείσουν. Το μόνο που μετράνε είναι να δώσουν όσο το δυνατόν λιγότερα στις επιχειρήσεις που κλείνουν και στον κόσμο, τίποτε άλλο

Δεν είναι απλώς επικοινωνιακό τρικ.

Θεωρητικά αύριο συνεδριάζει η αρμόδια επιτροπή για την τελική εισήγηση στην κυβέρνηση, για το άνοιγμα των σχολείων, ενώ οι διάφορες απόψεις που ακούγονται διαφέρουν. Μερικοί απορούν πως αφού έχει πετύχει τόσο η τηλεκπαίδευση βιάζονται να ανοίξουν τα σχολεία (ειρωνικό).

Κάπως όμως, η κυβέρνηση, ξαναπαίρνει μέτρα, με πρόσχημα το άνοιγμα των σχολείων, χωρίς επιστημονική τεκμηρίωση, αφού ανακοινώθηκαν πριν την εισήγηση, και με τα οποία προδικάζει τι θα συμβεί στις 11/1.

Οπότε, όπως έγινε και με το πρόσφατο πόρισμα της επιτροπής δημόσιας υγείας που βγήκε στο φως της δημοσιότητας, όπου δεν έκανε καμία αναφορά σε έξτρα μέτρα για απαγόρευση συγκεντρώσεων σε πορείες κλπ, αλλά βγήκε νόμος έπειτα από πρόταση ειδικών (ψέμα δηλαδή), έτσι ξανά η κυβέρνηση εργαλειοποιεί επιτροπές και επιστήμονες και τους βάζει σε δεύτερη μοίρα, πιο φανερά από ποτέ, ενώ τους βάζει και στο κάδρο ως μελλοντικά εξιλαστήρια θύματα.

Επικοινωνιακό τρικ ήταν η παπάτζα του Άδωνη. Ή η κυβερνητική δυσφορία για τα πάρτυ στο Ντουμπάι, τα οποία το μόνο που κάνουν είναι απλά να αποδεικνύουν πως η διαχείρηση της πανδημίας είναι ταξική, τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο. Βαράει πιο άσχημα η εικόνα γιατί εκεί υπάρχουν δήθεν ινφλουένσερς και επιφανή πρόσωπα με τα οποία μπορεί να εξαγριωθεί ο καθένας, μέχρι και ο πρωθυπουργός.

Αυτά που ανακοινώθηκαν χτες ήταν άλλο ένα ευδιάκριτο παράδειγμα στο πως πλέον η κυβέρνηση αποφασίζει και διατάζει μόνη της σε αυτό το κομμάτι και επίσημα, ενισχύοντας την γραμμή της αποπολιτικοποίησης πολιτικών αποφάσεων, όπως κάνει τώρα τελευταία επικοινωνιακά και σε άλλα χειρότερα που συμβαίνουν.

6 Likes

Αυτο ηταν βεβαιο απο την αρχη και το εχουμε πει πολλες φορες, για ολα τα καλα υπευθυνη ειναι η κυβερνηση και ΕΙΔΙΚΑ ο π/θ, για ολα τα κακα υπευθυνη ειναι η επιτροπη.

1 Like

Ρε ο άλλος είπε να σταματήσουμε να γκρινιάζουμε γιατί κλείνουμε 200 χρόνια από την Επανάσταση :disappointed_relieved:

5 Likes

Αν εννοουσε οτι ηρθε η σωστη στιγμη για μια νεα επανασταση και να τους πεταξουμε ολους στο Αιγαιο, ειμαι μεσα

4 Likes

Δεν διαφωνώ, απλώς άλλο τι λέμε εμείς όμως σε μια ανάλυση ή ερμηνεία, και άλλο όταν αυτά ξαφνικά γίνονται και κυβερνητική γραμμή και επίσημα, θέλω απλώς να τονίσω πως έχει αλλάξει το αφήγημα τον τελευταίο καιρό γιατί έχουν αρχίσει και σκέφτονται το μετά και εντός της παράταξης. Βουλευτές λένε πως ήταν ομόφωνη η απόφαση να εμβολιαστούν πρώτοι, αλλά ο π/θ άστραψε και βρόντηξε. Δεν δημιουργούν απλώς εξιλαστήρια θύματα, αλλά και διαφορετικά σενάρια/αφηγήματα νίκης για το μετά.

Θα το ανέλυα παραπάνω αλλά δεν βρίσκω ιδιαίτερο νόημα, ήθελα απλά να επισημάνω την τακτική πλέον αποπολιτικοποίηση ψευδο-επιστημονικών νόμων :stuck_out_tongue:

4 Likes

Οκ, εγώ για τον Τσίτσιπα θυμόμουν να μιλάω κυρίως χθες. Προσωπική εκτίμηση πάντως: Όπως και η Ελλάδα δεν προκάλεσε το δεύτερο κύμα στην Ευρώπη και στη Μ. Ανατολή όταν άνοιξε το καλοκαίρι τον τουρισμό της, έτσι πιστεύω και πως τα ΗΑΕ δεν θα προκαλέσουν κύμα στην Ευρώπη τώρα που άνοιξαν τον τουρισμό τους. Εκτίμηση βέβαια προσωπική και με βάση τα όσα έχω διαβάσει/καταλαβαίνω.

Το θέμα το ταξικό που αναφέρει ο @sametaler και @apostolisza8 είναι και στα δικά μου μάτια υπαρκτό παρά την απόσταση, και αρκετά επικίνδυνο για την εξέλιξη της πανδημίας. Πολιτική απόφαση ήταν να μην ψάχνουν με τεστ τους ευπαθείς όλο αυτό το 7μηνο, να λένε πως το Lockdown θα τελειώσει 30 Νοέμβρη, να μη γίνεται contact tracing, να μη δοθούν κίνητρα ώστε να μην πάει δουλειά ο κόσμος με συμπτώματα, να κλείσουν τα σχολεία και τους μικροέμπορους ώστε να μη γίνει επίταξη ιδιωτικών κλινικών, να μείωσουν τις μέρες καραντίνας για τους Έλληνες του εξωτερικού από 10 σε 3 (ενώ ο ECDC έλεγε 7 με 2 PCR test), να μην πάρουν μάσκες/εξοπλισμό σε πολλά νοσοκομεία (αντ’αυτού τώρα θα εμβολιάσουν πρώτους τους γιατρούς που στην υπόλοιπη Ευρώπη προστατεύονται δίχως εμβόλιο), κλπ. Πολιτική απόφαση θα είναι κι αν όταν τα αποτελέσματα από όλα αυτά φανούν, να ρίξουν το φταίξιμο σε κόσμο που πιθανότατα έκανε κάτι απολύτως νόμιμο και σύμφωνο με το σύνταγμα.

Και φυσικά όλα αυτά είναι χρυσές ευκαιρίες για να βγει ο Κούλης σαν “πατερούλης που μας αγαπάει και τα κάνει για το καλό μας” και να τα ψευτοδιορθώσει με κάποιο αντισυνταγματικό τρόπο που πρακτικά όμως δε λύνει τίποτα.

1 Like

image

fun fact: ο Γιάννης Ρούσσος έχει λογαριασμό στο rocking

6 Likes

Το προκαλεσε στην Ελλαδα, μας αρκει αυτο.

3 Likes

9 Likes

Και επαιρναν και διακοποδανειο!

1 Like

Έχουν με μαυρισμένο το 17/12 ( άρα είναι και σημείο που θέλει να δώσει έμφαση ), ενώ αν μπεις και στο site που έχουν ως πηγή και δεις και το tweet παρακάτω λέει 27/12. Είχα αναφέρει ξανά πως δε με ενδιαφέρει η όποια πολιτική θέση παίρνει ο καθένας, αλλά αυτοί οι ορθολογιστές ξερόλες είναι άσχετοι ( που ήταν και όλο το ποιντ των λεγόμενών μου παραπάνω αλλά όλοι εστιάσατε στο Μικε ). Δεν ξέρω, ένα site μνημείο ορθολογισμού και λογικής προσωπικά περιμένω να είναι impeccable στα πάντα, πόσω μάλλον όταν το έχουμε(?) θέσει ως το benchmark της πραγματικότητας και το χρησιμοποιούμε(?) και ως πηγή πληροφοριών.

Πάντως για να πούμε και του στραβού το δίκιο και επειδή εδώ και μια βδομάδα το γυροφέρνω συνέχεια το θέμα σε αυτά που συζητάμε, θα πω ένα καλό για όλους αυτούς τους ορθολογιστές και το σταματαώ εδώ