Ειδησεις απο την Ελλαδα (Part 1)

Ακόμη πιο τραγικό αν το είχε πει ακόμη νωρίτερα. Και δε το είπε στην τοπική εφημερίδα της γειτονιάς της ή σε κάποια ημερίδα με 30 άτομα. Το είπε σε ένα από τα πιο γνωστά μηνιαία περιοδικά. Δηλαδή μόνο στο instagram και στο protothema μπαίνουν οι εισαγγελείς και το το υπουργείο τύπου; Πρέπει κάτι να γίνει viral για να υπάρξει αυτεπάγγελτη κλήση;

Εξακολουθώ να μη βλέπω τη διαφορά οπότε έχει δίκιο ο matia που με λέει βλάκα. Το “σώμα” το έγραψα γιατί την ανάρτηση και τη συζήτηση με την κόρη του την έκανε με αφορμή τον βιασμό, το “αξιοπρέπεια” επειδή ο ίδιος το έγραψε στην αρχή της ανάρτησης. Τι εννοεί δηλαδή με το “να δώσουν κάτι από τον εαυτό τους”;

Για να το κλείσω, πριν τελειώσει η υπομονή του άλλου και αρχίσει το βρισίδι στον Δον Κιχώτη, εγώ αυτό εδώ:

“Οι περισσότερες γυναίκες για τουλάχιστον μια φορά στη ζωή τους (και κάποιοι άντρες, μην το παραβλέπουμε) έχουν να αποφασίσουν για κάτι πολύ σημαντικό. Να δώσουν κάτι από τον εαυτό τους και σε αντάλλαγμα να πάρουν χρήμα, δόξα, εύκολη ανέλιξη. Αξίζει;”

το θεωρώ εντελώς προβληματικό ως άποψη. Όταν εκφράζεις κάτι τέτοιο με αφορμή έναν βιασμό, η άποψη εκτός από προβληματική γίνεται και αηδιαστική. Αυτό για μένα και το προσωπικό μου σύμπαν, μπορεί να ήθελε να πει κάτι άλλο και να μην ήξερε πώς να το γράψει, αν το βλέπετε ως πολύ πιθανό, πάσο.

2 Likes

Ρεσυ, ναι οκ πατάει άγαρμπα πάνω στο περιστατικό μεν με σκοπό να αφυπνίσει δε, το σκεπτικό αυτό έχει τεράστια ταύτιση στην κοινωνία γενικότερα, πόσο μάλλον στα χρόνια της κρίσης και μετά. Επίσης έχει και διττή σημασία έτσι που το θέτει, δεν χρειάζεται να αφορά αποκλειστικά κάτι σεξουαλικό, πόσοι άνθρωποι δίνουν κομμάτια του εαυτού τους, αξιοπρέπεια, ψυχική και σωματική καταπόνηση κλπ για ένα κομμάτι ψωμί ή για οτιδήποτε σαν αντάλλαγμα. Δεν είπαμε ότι είναι και ο Καζαντζάκης εντάξει, αλλά μη τρελαθούμε κιόλας που θα τον πετάξουμε στην πυρά. Εγώ θα ήθελα να σε δώ στο περιβάλλον σου, και όχι μόνο εσένα αλλά όλους μας, αν θα έχεις τέτοια έπαρση με τον οποιονδήποτε “άντρακλα” που ίσως πάρεις χαμπάρι κάποια στιγμή στη ζωή σου. Στον μικρόκοσμο της καθημερινότητας γίνονται οι αλλαγές, όχι με πόστς σε φόρουμ μόνο.

Τα εβαλες κολλητα για να τα δουμε μαζι και το μονο που ειδα ειναι το ιδιο νοημα στις δυο προτασεις :")

Η συγκεκριμενη δεν εδωσε, της το πηρανε με το ζορι. Ο Καζαντζακης της κακιας ωρας λεει ουσιαστικα οτι τοτε η Μπεκατωρου το εκανε με τη θεληση της (δηλαδη οτι συνεναισε) και τωρα το μετανιωσε, γι’ αυτο και το αποκαλυψε.

8 Likes

Σε πρωτη αναγνωση μεχρι και πριν την τελευταια προταση δεν μου φανηκε και εμενα οσο εμετικο οσο σε δευτερη, ισως επειδη ηξερε να προφυλαξει καπως το μηνυμα και να το κανει οσα λεει να φαινονται αυτονοητα . Ας θυμηθουμε λιγο την αναρτηση.

xaralas_anarthsh

Αν τα παρεις out of context, οκ λες ναι δεν εχει νοημα να θυσιαζουμε, αντρες και γυναικες, τα παντα (συμπεριλαμβανομενου και του δικαιωματος μας να κανουμε σεξ με οποια/οποιον πραγματικα θελουμε) και πρεπει αν συμβει κατι να το λεμε αμεσως, δεν λεει κατι φοβερο. Πεταει και ενα “εχω κορη” στην αρχη για να τον συμπαθησουμε ή να νομισουμε πως συμπασχει δυνητικα με ολα τα θυματα παρενοχλησης, ετσι για να περιπλεξει και αλλο τον εμετο του πραγματικου μηνυματος.

Αυτο που ειναι ακρως ΕΜΕΤΙΚΟ (και καπως συγκαλυμμενο ισως γι αυτο καποιοι αρχικα- και εγω στην πρωτη αναγνωση- την πατησαμε) ειναι πως υποννοει πως η Μπεκατωρου συγκεκριμενα το εκανε για να την προμοταρει ο ΒΙΑΣΤΗΣ.

Με απλα λογια, η δομη του ποστ ειναι Συναισθηματικη ταυτιση, αυτονοητα, αυτονοητα, αυτονοητα, ΕΜΕΤΟΣ. Κλασικη μεθοδος.

5 Likes

Επισης γραφει οτι 5 στις 6 γυναικες καθονται να τις βιασουν και δεν το μετανιωνουν.
Απλα σκατα στα μουτρα του βασικα. Πολυ υπουλα γραμμενο μηνυμα.
Καμια ανοχη πλεον σε ξεπλενηδες. Χαιρομαι που εχασε την δουλεια του.
Ας βουλωνε το στομα του.

5 Likes

To πρόβλημα νομίζω ξεκινάει από νωρίτερα στο ποστ. Τι σκατά σημαίνει οι γυναίκες να είναι πηγές αυτογνωσίας, αυτοκυριαρχίας, αξιοπρέπειας.

Και σκέφτομαι στην αρχή, ‘‘οκ, μπορεί να το είπε επειδή ως άνδρας δεν θέλει να αντιμετωπίζει τις γυναίκες ως αντικείμενα’’. Αλλά τότε δεν θα έλεγε αυτό. Θα έλεγε: ‘‘εγώ θέλω η κόρη μου να ζει τη ζωή της όπως γουστάρει, και να μπορεί να ζει χωρίς την ξετσιπωσιά κάθε μαλάκα βιαστή.’’ Τα περί αυτοκυριαρχίας και αξιοπρέπειας δεν αφορούν τους βιαστές, αφορούν τα θύματα. Σαν μία βιασμένη γυναίκα να μην έχει αξιοπρέπεια, ή να βιάζεται λόγω έλλειψης αυτοκυριαρχίας (πρωταθλήτριες ολυμπιονίκες παίρνουν μαθήματα αυτοκυριαρχίας από τον κύριο Χαλαρά).

Αυτές οι σεμνότυφες απόψεις, που αφορούν το ήθος του θύματος, κι όχι του θύτη, έχουν χάσει τη μπάλα πολύ πριν μιλήσουν για ανταλλαγές (και στο κάτω κάτω ΠΑΝΤΑ διακυβεύεται κάτι, άλλες φορές το χρήμα, άλλες φορές η οικογένεια, άλλες φορές η αναθεματισμένη η ανάγκη να νιώθεις ότι η ζωή σου κυλάει ομαλά… Τι θα κάνουμε, θα βάζουμε στο ζύγι πότε μια γυναίκα μπορεί και πρέπει να μιλάει, χωρίς να έχουμε ΚΑΝ λάβει υπόψη το λόγο των ίδιων των βιασμένων γυναικών; [και ανδρών])

6 Likes

Ειναι και αυτο μερος του ποσο υπουλο ειναι το μηνυμα. Καθε ανδρας και γυναικα ειναι ωραιο να ειναι πηγη ολων αυτων των ωραιων, αλλα ετσι σιγα σιγα στοχοποιει το θυμα και οχι το θυτη.

2 Likes

Και δεύτερος καθηγητής στο ΑΠΘ για τον οποίο υπήρξε δημόσια καταγγελία. Μάλιστα και αυτή την φορά ενημερώθηκε μέλος του ΔΕΠ (μάλιστα ο ίδιος ο πρόεδρος του γεωλογικού αυτή τη φορά) και η απάντηση ήταν “δε μπορούμε να κάνουμε τίποτα”. Από τη μία, ορισμένοι ψάχνουν σημάδια μήπως ένα από τα θύματα ενέδωσε στο βιασμό για να ανελιχθεί (και ψάχνουν για σημάδια σε όλα τα θύματα ενώ συμφωνούν πως μόνο ένα πολύ μικρό ποσοστό πρέπει να είναι τέτοια περίπτωση), αλλά ο λέκτορας που απαντάει “είναι πιο ψηλά από εμένα στη βαθμίδα και δε θα σε βοηθήσω κοπέλα μου γιατί αλλιώς δε θα ανελιχθώ”, τους φαίνεται ΟΚ.

Τι λέει: Από όλες τις γυναίκες ( και κάποιους άντρες ) υπάρχουν πολλές που έχουν να αποφασίσουν για κάτι. Από αυτές που αποφασίζουν ναι ( όπως υπονοεί την Μπεκατώρου ότι έκανε ), ισχύει η αναλογία που είπες. Άρα είναι ένα υποσύνολο πολύ μικρότερο από το όλες οι γυναίκες.

Όχι ότι έχει σημασία, απλά σχολίασα ότι “δε λέει ξεκάθαρα αυτό”.

Είναι λίγο δύσκολο να μην μπεις σε στερεότυπα, όταν βλέπεις τη φάτσα αυτών που κατηγορούνται

1 Like

Δείτε το, αξίζει. Ειλικρινά πιο γραφικός και από τότε που έλεγε για βίγκαν λεσβίες.

4 Likes

Δεν καταλαβαίνω τι δεν καταλαβαίνετε, το ποστ το συγκεκριμένο όσο πολύπλοκο κι αν φαίνεται, είναι λάθος.

Όλη η παραφιλολογία για την υπόθεση της Μπεκατώρου κι όλη η κουβέντα που ξεφεύγει από το “στον βιασμό φταίει ο βιαστής” και το ότι προφανώς και χωρίς αλλά, παίρνουμε το μέρος του θύματος, είναι λάθος.

Κατά τα λοιπά, πονεμένη ιστορία. Η κάθε αντίστοιχη ιστορία, ο βιασμός, η κάθε σεξουαλική παρενόχληση. Ζούμε σε μία εποχή και σε έναν τόπο που ακόμα δεν μπορούμε να καταλάβουμε τα βασικά, που ακόμα και γυναίκες βγήκαν να κατηγορήσουν το θύμα αν είναι δυνατόν, που ακούστηκαν τα “γιατί πήγε-τι φόραγε-καλή κι αυτή-προφανώς ήθελε” και τα “να σεβαστούμε την οικογένεια του θύτη-γιατί κατονομάστηκε”. ΔΕΝ.ΥΠΑΡΧΟΥΝ.ΑΥΤΑ., δεν υπάρχει συνέχεια, αλλά, γιατί σε αυτές τις περιπτώσεις, είναι τόσο απλό. Και τόσο δύσκολο να κατανοηθεί… Το όχι είναι όχι, το δεν θέλω είναι δεν θέλω και τέλος. Και η παρενόχληση δεν είναι μόνο σωματική ε, μπορεί να είναι μία λέξη, ένα βλέμμα, το κάθε τι. Και ο βιασμός δεν είναι στο υπόγειο με αλυσοπρίονο ας πούμε, όπως μάλλον νομίζει ο μέσος έλληνας. Πρόσφατα διάβασα είδηση για κοπέλα που κατήγγειλε το αγόρι της για βιασμό και ειδησεογραφικό σαιτ είχε τίτλο του στυλ “είχαν σχέση αλλά λέει πως δεν ήθελε”. Αυτό ας πούμε δεν το χωράει το μυαλό ορισμένων. Μην μιλήσω και για την αντιμετώπιση της αστυνομίας σε αντίστοιχες περιπτώσεις…

Το καλό που βγαίνει βέβαια με κάθε τέτοια δήλωση είναι η γνώση και το κουράγιο που βρίσκουν κι άλλες γυναίκες για να μιλήσουν. Ήδη ξεκίνησε εκ νέου όλο αυτό με τον καθηγητή στο ΑΠΘ. Κοπέλα μίλησε για τον βιασμό της από εκλιπόντα βουλευτή της ΝΔ (κι έγινε το σώσε). Και πόσες άλλες για περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης. Κι εκεί βρίσκεται η δύναμη του me too.

Eντωμεταξύ, μέσα σε όλον αυτόν τον πανικό και παρά το περιστατικό με Λιάγκα-Γκαγκάκη, εχθές φυσιολογικότατα δύο δίδυμοι είπαν on air ότι έχουν πάει με κοπέλα (“όχι κοπέλα δηλαδή…όχι σχέση!”) που νόμιζε ότι συνευρίσκεται με τον έναν εξ αυτών. Καταπληκτικό. Οι παρουσιαστές δε απλά γελούσαν και το συνέχισαν ρωτώντας εάν τα δίδυμα είναι …παντού ίδια. Δεν βρίσκω το βίντεο, φαντάζομαι εξαφανίστηκε ως δια μαγείας, αλλά επίσης φαντάζομαι ότι όλο και κάτι θα είδατε. Το σουρεαλιστικό είναι ότι η Καραβάτου σήμερα ωρυόταν για τον πόνο της για την Μπεκατώρου.

εδιτ : σορρυ, μάλλον έγινε πριν αρκετές μέρες το από πάνω, εγώ χτες είδα το βίντεο. Και σήμερα κυκλοφόρησε και στα διάφορα σαιτς.

11 Likes

Μία τοποθέτηση που μπορούμε να διαδώσουμε, όσο περισσότερα άτομα το διαβάσουν τόσο καλύτερα

1 Like

Κι ένα μυστικό ακόμα: η Πολιτεία επιδεικνύει διαχρονικά εγκληματική αδιαφορία, δίχως καμία αιδώ.

Η βία κατά των γυναικών άλλωστε, είναι συστημική…

6 Likes

Χαρακτηριστικό δείγμα λογικής btw

Summary

2 Likes
1 Like

Αυτό το Pokemon υπάρχει κανένας να το παίρνει στα σοβαρά; Νόμιζα ότι ήταν μόνο δεξαμενή memes για το Luben

1 Like

Κατα την πολυ ταπεινη μου γνωμη η κα Μπεκατωρου αργησε αρκετα να μιλησει.

Ειτε 24 χρονια, ειτε 24 μερες, ειναι πολυ μεγαλο χρονικο περιθωριο για εναν κακουργο να κυκλοφορει ατιμωρητος.

Βιωνε την καθημερινοτητα της ολα αυτα τα χρονια με προβληματα, χαρες, θεραπειες και μεταλλια. Δεν αναρωτηθηκε καποιο βραδυ αν, τωρα που πεφτει να κοιμηθει, καποια συναθλητρια της, την ιδια ωρα, ισως και να βιαζεται απο τον εν λογω αμετανοητο κακουργο?

Σκεφτηκε οτι αν το ελεγε στους συναθλητες της, ισως να παιρναν την λαθος αποφαση και να διχαζοταν η ομαδα.
Σκεφτηκε οτι αν το ελεγε στον προπονητη της, ισως να επαιρνε την λαθος αποφαση οντας αρκετα συναισθηματικος και απειρος σε θεματα διαχειρισης κρισεων.
Σκεφτηκε οτι αν το ελεγε στους γονεις της, ισως να παιρναν την λαθος αποφαση, αναγκαζοντας την να διακοψει απο την ιστιοπλοια.
Σκεφτηκε οτι αν το ελεγε στους παραγοντες της ομοσπονδιας, ισως να παιρναν την λαθος αποφαση και να πηγαιναν με το μερος του βιαστη, αφου κανεις δεν θα την πιστευε.

Τελικα περιμενε το 1/4 του αιωνα και μακαρι να μην υπηρξαν περαιτερω θυματα απο τον κατηγορουμενο, μετα και την επιθεση εις βαρος της.

Στα 21, νομιζω, δεν ειναι πια μικρη και αθωα καποια, ωστε να μην μπορει καταγγειλει αυτον που ασελγησε πανω της.
Στην ιδια ηλικια θα μπορουσε να ειναι χειριστρια και φορεας οπλου, αν το ειχε επιλεξει επαγγελματικα.

Για ανηλικα θυματα δεν τολμαω καν να εκφερω αποψη, εκει οι συνθηκες ειναι χαοτικα χειροτερες και πολυ πιο πολυπλοκες ως προς την ορθη προσεγγιση τους. Ας μιλουν οσοι εχουν εξειδικευμενη αποψη, οπως η επιστημονας κα Θεμελη.

Προσωπικα θεωρω, πως τωρα ειναι πολυ πιο δυσκολο να αποδειχθει δικονομικα οτι προκειται για κακουργο βιαστη.
Αν επιτευχθει η ενοχη του, πρεπει να φτασουν μεχρι και τον τελευταιο πουστη που ηταν εις γνωσιν του η ασελγητικη πραξη.

Δυστυχως οι αποφασεις των Forumοδικειων, μετα απο συσκεψη 10 δευτερολεπτων, για μεσαιωνικα βασανιστηρια και διαδικτυακα πακετα για καρκινους και λοιμους (εκτος κι αν ο θυτης, ακομα κι αν το εχει παραδεχθει, εχει επισης πετυχει 81 ποντους με στρογγυλο προιον σε καποιο παρκε), δεν λαμβανονται υποψη.

Στην υποθεση του σατυρου γυναικολογου απο τη Ροδο, επρεπε να κακοποιηθουν σχεδον 20 γυναικες για να του γινει καταγγελια και να σταματησει επιτελους να εξασκει τις ανωμαλες πρακτικες του.

Ζητημα αν στους χιλιους, παρουσιαστει ενας αυτοπροσωπως να ομολογησει αναλογο εγκλημα.
Αργει ακομα η στιγμη οπου οι εγκληματιες θα αυτοπροτασσονται, ζητωντας την παραδειγματικη τους τιμωρια.

Ο σαχλαμαρας Χαλαρας, διαβαζοντας αυτο:…“Οταν αργότερα προσπάθησα να τον απωθήσω με τη συμπεριφορά μου, διότι στο μυαλό μου οι μόνοι δυο τρόποι που είχα να αμυνθώ ήταν… Ο ένας ήταν να τον απωθήσω ερωτικά έτσι ώστε να καταλάβει ότι δεν ανταποκρίνομαι. Δεν λειτούργησε. Ο άλλος τρόπος που είχα στο μυαλό μου ήταν ότι πραγματικά θα πλακωνόμασταν στο ξύλο κι ότι μόνο με αυτό τον τρόπο θα μπορούσα να αμυνθώ πλεόν. Ήταν κάτι το οποίο με τρόμαζε, γιατί ήταν ένας άνθρωπος που θα έβρισκα στη ζωή μου συνέχεια, λόγω του ότι είχα βάλει κάποιους στόχους κι αυτό μ’ έφερνε συνέχεια σε πολύ δύσκολη κατάσταση, σχεδόν ασφυκτική με αποτέλεσμα, ν’ απορρίψω αυτή την επιλογή”, …αναρωτηθηκε αν αξιζε η αποφαση που πηρε η κα Μπεκατωρου…

Αυτο ομως που θα ηθελα να απαντησει ο σαχλαμαρας, πριν του επιβληθει οικονομικος θανατος, θα ηταν που στηριζει την πεποιθηση του, οτι η συντριπτικη πλειοψηφια των βιασμενων γυναικων ειναι καλα και ισα-ισα δεν μετανιωνει καθολου για αυτο το χαρωπο γεγονος…