Ειδησεις απο την Ελλαδα (Part 1)

Επιτέλους :!: Αν και αργά , θα δούμε στην πράξη πως η ελαστικοποίηση της εργασίας θα οδηγήσει τη χώρα στην ανάπτυξη. ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟΔΟΤΗ. :smiley:

Δεν έχουμε ταξικό πόλεμο όχι, αυτά είναι μαλακίες των αναρχοκομμουνιστών…

Και μια πρόταση. Γιατί δεν καταργούμε εντελώς το κράτος? Να προκηρύξουμε ανοιχτό διεθνή διαγωνισμό και να κατέβουν όσες εταιρείες θέλουν. Π.χ. την ελλάδα θα μπορούσε να την κυβερνά άμεσα η deutche bank και η marfin. Γιατί να έχουμε ενδιάμεσους δεν το καταλαβαίνω…Γιατί ρε πούστη μου δεν αφήνουμε τις αγορές να μας αυτορυθμίσουν να τελειώνουμε?

Μην τα βάζεις έτσι απότομα αυτά ρε θα πάθω τίποτα :stuck_out_tongue:

…εμπρός όλοι στο mall…

…για απαλλοτριώσεις στο αυθαίρετο? Μέσα!

Και μετά γκρέμισμα. :smiley:

ςςςςςςςς…

…δε σεβεσαι το Ιερο της ατομικης ιδιοκτησιας.

οχι.!
να πάμε και να συγκροτήσουμε εκεί το αντάρτικο…
ολα θα αρχίζουν απο εκεί…θα είναι και συμβολικός ο χώρος…(παναγια βοηθα.!)

και όταν τελειώσουν όλα το ρίχνουμε και ένα γκρέμισμα…και χτίζουμε απο πάνω ένα τεράστιο μνημείο με τον ηγέτη να έχει στα χέρι από την μια το όπλο και από την άλλη το i-phone…
βέβαια δεν ξέρω ποιος θα είναι αυτός ο ηγέτης

Ρε άντε στον διάολο αριστεριστές που δεν σέβεστε το δικαίωμα του ανθρώπου στην ιδιοκτησία :stuck_out_tongue:

Ενω πλεον ολοι μας θα πληρωνομαστε το μισθο του ανειδικευτου - στο τελος τα 740 θα θεωρειται και προνομιακος μισθος- ριξτε μια ματια στο ρεπορταζ του Ν. Βαφειαδη για τη Βουλη των Ελληνων. Ρεπορταζ, το οποιο φημολογειται οτι του στοιχισε, την απολυση του.

http://www.e-geoponoi.gr/images/stories/documents/t382-reportaz_sti_vouli.pdf

Land of Democracy,
Land of Hypocrisy.

καλά τον έκαναν τον αλήτη…

άκου εκεί να κάνει έρευνα ποιος παίρνει τι ,μέσα στην βουλή…
και να έχει και θράσος να θέλει να τραβήξει και φωτογραφίες…(έκλαψα στο σημείο που λέει για την ύπαρξη διάταξης που απαγορεύει τις “ελεύθερες” φωτογραφίες… προσωπικές στιγμές των βουλευτών λέει… :lol: τι είναι η βουλή? μπο*ρδελο??)

Βασικά, είχα ψάξει κι εγώ στο ίντερνετ να δω αν τον έδιωξαν, αλλά δε βρήκα κάτι που να το στηρίζει. Όλα φήμες είναι, οπότε μη το παίρνετε τις μετρητοίς πως τον έδιωξαν. Αν η εφημερίδα του είχε πρόβλημα με το άρθρο του, δε θα το δημοσίευε τότε υποθέτω…

Έχω μέρες να ποστάρω γενικότερα αν δεις (και ελάχιστο χρόνο αυτές τις μέρες), θα το χρησιμοποιήσεις για να δημιουργήσεις εντυπώσεις; :wink::roll:

Πολύ επιγραμματικά:
Aπό παλιότερα ποστς μου μπορείτε να βρείτε τις απόψεις μου (και την τεκμηρίωση τους) για τα παρακάτω:
-O “καθαρός” ιδιωτικός τομέας (έξω ΔΕΚΟ και ΝΠΙΔ που ουσιαστικά ελέγχονται από το δημόσιο) στην Eλλάδα δεν έχει γενικά θέμα υψηλών μισθών, τουλάχιστον σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρωζώνη και όχι την διευρυμένη ΕΕ. Όπου τυχόν υπάρχουν υπερβολικές αμοιβές αυτές μπορούν να διορθωθούν (και διορθώνονται) χωρίς κρατικές παρεμβάσεις και ρυθμίσεις-ομπρέλα, έτσι και αλλιώς αφορούν συνήθως ανθρώπους που αμοίβονται πάνω από την οποιαδήποτε συλλογική σύμβαση.
-Η ύπαρξη κατώτατου μισθού σε εθνικό επίπεδο είναι ένα μέτρο που επιδρά αρνητικά στην απασχόληση. Αυτό είναι μία αποδεδειγμένη, πάγια φιλελεύθερη θέση, καμία χώρα δεν εξαιρείται.
-Η υποτιθέμενη “διαπραγμάτευση” και η κουβέντα που γίνεται για τις “συμβάσεις του ιδιωτικού τομέα” είναι μία παρωδία που έχει στηθεί για επικοινωνιακούς λόγους ανάμεσα σε μία υπουργό-οπαδό της κατευθυνόμενης οικονομίας, μία συνομοσπονδία που στην πραγματικότητα εκπροσωπεί τον ευρύτερο δημόσιο τομέα (ΓΣΕΕ) και όχι τους ιδιωτικούς υπαλλήλους (αυτούς τους βαριά φορολογούμενους είλωτες της μεταπολιτευτικής Ελλάδας, δεν τους εκπροσωπεί κανείς σε κανένα δημόσιο διάλογο) και έναν σύνδεσμο εργοδοτών που εκπροσωπεί έναν περιορισμένο αριθμό εργοδοτών (ΣΕΒ) και ο σημερινός του πρόεδρος είναι πλέον [B]πρώην[/B] βιομήχανος…
-Το αν η κατάσταση στον ιδ. τομέα είναι ζοφερή αυτή τη στιγμή, έχει να κάνει με την ύφεση, τα λουκέτα, την έλλειψη ρευστότητας, την ανεργία (πολύ πιό άμεση και σοβαρή απειλή για κάθε εργαζόμενο, από μόνη της ρίχνει τους μισθούς) και όλα αυτά οφείλονται στην στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης και των δανειστών της να πάμε σε “αποπληθωρισμό”. Για τις καταστροφικές συνέπειες του αποπληθωρισμού τα έχω ξαναγράψει.
-Τέλος, για το θέμα των συμβάσεων, δεν μπορώ παρά να επισημάνω πως δεν καταλαβαίνω γιατί γκρινιάζετε τόσο κάποιοι αριστεροί, αφού παίρνει την ουσιαστική διαπραγμάτευση από τα χέρια της ΓΣΕΕ (που θεωρείτε ξεπουλημένη) και την φέρνει σε επίπεδο κλαδικού συνδικάτου ή σωματείου επιχείρησης όπου έχετε περισσότερες πιθανότητες να ελέγχονται από το ΠΑΜΕ π.χ. και θα μπορείτε να μην συμφωνήσετε ποτέ και σε τίποτα παίρνοντας τις ευθύνες σας απέναντι στους εργαζόμενους που σας εξέλεξαν να τους εκπροσωπήσετε.

Αυτά για τώρα.

Να και μια μικρή νίκη.

[I]από ναυτεμπορική[/I]

Κλειστά θα παραμείνουν οριστικά τα εμπορικά καταστήματα την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου με προσωρινή διαταγή του προέδρου του Δ΄τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας, Σωτήρη Ρίζου.

[B] Ο κ. Ρίζος έκανε δεκτό το αίτημα της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Αττικής, του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας και της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος,[/B] οι οποίοι ζητούσαν να ανασταλεί η απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Αθηνών, με την οποία αποφασίστηκε η κατ’ εξαίρεση λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων στις 12 Δεκεμβρίου 2010.

Υπενθυμίζεται ότι μετά και την αναβολή των εκδηλώσεων στην Πανεπιστημίου τη συγκεκριμένη Κυριακή, και ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών θα συνεδρίαζε προκειμένου να επανεξετάσει το επίμαχο αίτημα

Πότε επιτέλους θα σταματήσουν οι εργάτες να παρεμβαίνουν στην αγορά? Αν έχουμε συνεχώς τέτοιες παρεμβάσεις η αγορά δεν πρόκειται να λειτουργήσει ποτέ .

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Ο ΚΑΤΩΤΑΤΟΣ ΜΙΣΘΟΣ.

κοντά είμαστε

Εξαιρετικός όπως πάντα ο Στάθης .

Ποιες τάχα «αυξημένες» προσδοκίες καλλιεργούσε η Λούκα! Θρίχες! Η εργασία υφίσταται συντριπτικό πλήγμα. Σε βάθος χρόνου με τον βυθό του ήδη ορατόν οι επιχειρησιακές συμβάσεις (χαιρέτα τες τις κλαδικές που φεύγουν) θα εκφυλισθούν σε ατομικές (μη) συμβάσεις. Σε συμφωνίες κυρίων (εκ των οποίων ο ένας κύριος θα είναι ληστής, το αφεντικό, και θα σχολάει τον άλλον με αποζημίωση το βδομαδιάτικο) - αν θέλει να του το δώσει.

Επιτέλους γίναμε αγγλοσάξονες (και η εργασία, πουτάνα). Θα απολύουν όποιον θέλουν και στο πόδι του θα προσλαμβάνουν άλλον, με το ένα τρίτο της δαπάνης. Επιτέλους «η Εργασία Ελευθερώνει»! πάλι.

http://www.enet.gr/?i=issue.el.home&date=10/12/2010&s=naytilos

Ο κ. Ρίζος έκανε δεκτό το αίτημα της [B]Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Αττικής, του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας και της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος[/B], οι οποίοι ζητούσαν να ανασταλεί η απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Αθηνών, με την οποία αποφασίστηκε η κατ’ εξαίρεση λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων στις 12 Δεκεμβρίου 2010.

Όπως βλέπετε το αίτημα κατατέθηκε από κοινού από εργοδότες και υπαλλήλους! #-o
Αυτό:
α) Δικαιώνει απόλυτα όσα έγραψα το περασμένο Σάββατο σχετικά με το ποιοί αντιτίθενται στο Κυριακάτικο άνοιγμα γενικότερα
β) Θα έπρεπε να προβληματίζει και εσάς λίγο γιατί δεν συνάδει με τις θεωρίες σας της “ταξικής πάλης”! :stuck_out_tongue:

Κουιζ: Είμαι μεγαλοαστός αλλά ψηφίζω ΚΚΕ. Σε ποια εταιρεία ειμαι μεγαλοστέλεχος;

Συνάδει απόλυτα και το ξέρεις και συ, απλά θες να μας τσιγκλίσεις. :smiley:

Στα Public θα τα βρίσκατε καλά με τον εργοδότη σου!

Αν έχω όρεξη για καλό τσίγκλισμα θα ασχοληθώ με τον King Diamond 13 (γκολ παθητικό!) :twisted: